- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golyani
őstag
öööööööööööö...
mégeccer lassan.
ilyen natúr rádió adokat mint danubius+slágar + ilyenek tok vele fogni????????
van egy TDA 7000-es-re épülő is lehet azt kén megcsinálni. de nem tom menne -e az adapterről.
mondjuk a tda2030a is megy róla rendesen ez mér ne menne?
Bővebben: link vélemény?
[Szerkesztve] -
And
veterán
Az előző szuperregeneratív kapcsoláshoz képest a TDA7000 (Bővebben: link) elég nagy minőségi ugrás. Utóbbi egy 1 KF-es szupervevő, onchip KF-szűrővel. A TDA minimális tápfesze 2,7V (max. 10V).
#650: az ilyen jellegű vevőket manapság legfeljebb kishatótávú távvezérlésekhez szokás használni (de inkább oda se), műsorvevőnek nem az igazi.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
mégeccer lassan magyarul.
ezeket a tollra tekert tekercseket meglehet csinálni gémkapocsból????
ehhez mekkora hány menetes kell???
akkor a TDA 7000-eset csinálom maj dobok össze 1 vmi nyák tervet és közkincsé teszem.
akkor most mér is jó a 7000-es.
kb mennyiből jöhet ki??????
jobban szól mint egy .....(mi??)
13-as láb: antenna?
16-os a föld.
2-es a kimenetnek a + része?(ez kicsit hülyén van fogalmazva.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
aham, akkor nem is kell nagyobb.. egyébként itt az oldal ahol találtam... egy nokia telefonnak a kijelzőjét használta az mp3 lejáccóhoz.. a háttér világításnak meg ezt használta..
Bővebben: link
akkor ez működne egy tápcsatinak az 5voltos feléről?? vagy az usb-ről.. vagy mondjuk azért az 5 volt sok, és tenni kéne elé egy ellenállást?</end.?>
-
And
veterán
''ezeket a tollra tekert tekercseket meglehet csinálni gémkapocsból?''
Minek a kapocs? Szerezz zománcozott rézhuzalt, CuZ -t. Ha a menetek nem szorosan egymás mellett vannak, a tekercshuzal szigeteletlen öntartó is lehet. De melyik tekercsekről van szó?
''akkor most mér is jó a 7000-es. kb mennyiből jöhet ki??????''
Ezt hadd ne kelljen megbecsülnöm . A TDA önmagában kb. 700, a többi meg fenetudja: apróságok, forgókondi, audió végfok (ami az adatlapján nincs rajta, de ha hangot is akarsz, nem árt..), stb. A fő jelút vastagon van kiemelve, azok a lábszámok stimmelnek.
#653: ha egyszer az adatlap szerint specifikált tápfeszültség 5V-ig mehet, akkor annyit nyugodtan kaphat. Az abszolút - károsodás nélkül elviselt - maximum 6,5V lehet. -
golyani
őstag
és ez a három kondi micsoda mer nincs értékük????
melyik lábra kötöm a állomás keresőt.(egy ilyen tekerentyű mennyi?)
nme tok szerezni ilyen rézhuzal max ha magam lakkozom le.
ennyi.
(MSN:hosszulabujani@freemail.hu, keress már meg, OK)
végfok van.
forgó kondi=tájoló?????
sorry csak L1-es tekercs van ennek hány menetesnek kell lennie?(mijen hoszúnak?
[Szerkesztve] -
And
veterán
Végülis az a 3 kondi a helyi oszcillátor belső kapacitásával meg az induktivitással együtt határozza meg az oszcillátor frekvenciáját (másképp: ezekkel hangolod a rádiót). A Cp, Cv, Cs eredője számít csak, azért van a Cv (fő hangolókondi) mellett 1-1 soros (Cs) ill. párhuzamos (Cp) tag, hogy a hangolási sávhatárokat be lehessen velük állítani. Magyarul biztos nem kapsz olyan forgót, hogy például 12,6...15,7 pF, mert lehet, hogy az eredőnek pont ennyinek kell lennie a CCIR FM-sáv végighangolásához. Ebből láthatod, hogy azt az eredő értéket ki kell számolni (nagyjából a venni kívánt sáv elejéhez-végéhez), és ahhoz kell választani egy lehetséges forgókondit, Cp-t és Cs-t. Egy jobb hangolókondin alapból lehet 1-2 trimmer, amivel a végértékei beállíthatóak.
Mod.: nem használok MSN-t. Skype, ICQ jöhet .
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
-
golyani
őstag
van ICQ-m, felvettelek.
-
LukE
veterán
retro listát köszi, nézegetem az archivumot.
igazsag szerint 18F talan is nem kellene, de kb annyi (vagy talan meg olcsobb), mint egy FTDI csip, amiben azert megsincs egy 16 bites mikro, es igy tavolrol jonak tunnek a microchip-es programok.
Ha jutok valamire, majd azert szolok''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
golyani
őstag
na And-dal többre jutottunk most két nagy dilemma van
ezt And átrajzolta nekem varikapossá de azzal meg 2 gond van
a forgó kondi 22pF-es és 5 voltos tápról fog menni a cucc most ehhez kéne kitlálni 1 varikapot+1 potit a kérdés h hanyasakat.
így van átalakítva. -
And
veterán
Átnéztem 1-2 varikap katalógust, szvsz a BB156 (Bővebben: link, vagy hasonló karakterisztikájú) típus megfelelő lenne. Ha párhuzamosan kötsz vele egy kb. 2,2..3,3pF -os kondit, akkor szinte teljesen fedi az eredeti trimmerkondi 10..22pF -os tartományát, ha 0,5..4V között állítjuk a varikap záróirányú feszültségét. Azt persze még mindig nem tudni pontosan, hogy az alapkapcsolás mettől-meddig hangolható, mivel a tervező a leírás szerint azt nem kifejezetten műsorvevőnek, inkább drótnélküli mikrofonhoz találta ki. A hangoló potméter nagyságrendje x*10kOhm lehet, szerepe csak feszültségosztás a varikap számára (pontos értéke épp ezért nem fontos), amelyen áram nem nagyon folyik. A poti mellett lévő 2 db. ellenállás értékét úgy kell megválasztani, hogy a két végállásban a potméter csúszkáján a kellő 0,5 / 4V legyen mérhető. Ügyelni kell arra, hogy a teljes táp, de legalább a potméter áramkörének tápfeszültsége szűrt és stabilizált legyen, hisz az közvetlenül összefügg a vételi frekvencia állandóságával. Potinak javasolt valamilyen többfordulatú (helikális) kivitel, hogy ne mm-enként tekerve kövessék egymást az állomások az URH-sávban.
-
ReJim
őstag
segítenétek??? mekkora poti, és mekkora ellenállás kell ehhez???
csak 3 venti lesz rajt
vagy ehhez kell a táp 12 voltos ágának az apere??? az 4Amper! (300wattos)...
nem énnékem kelen...
köszi..</end.?>
-
ReJim
őstag
+3,3V 28A
+5 V 30A
+12 V 15A
+5VSB 2A
-5 V 0,5A
12 V 0,8A
ez van táblázatba... a tápon</end.?>
-
And
veterán
A potik értéke ventilátorfüggő. Ha kb. 4V-os minimumig szeretnéd csökkenteni a ventilátor feszültségét, akkor a potméter max. ellenállása: R(pot)= 2* 12V / I(vent)= 24 / I(vent), ahol I(vent): a ventilátor árama 12V-on, Amperben megadva. A teljesítménye pedig legyen legalább 1..2W, brutál ventihez inkább 5W.
''..és mekkora ellenállás kell ehhez??? csak 3 venti lesz rajt''
Ezt hogy érted? Ha nincsenek ledek, ellenállások se kellenek. Egyébként bármilyen színű , nem kisáramú ledhez - kb. 20mA-hez - 470 Ohm megfelelő lesz.
''vagy ehhez kell a táp 12 voltos ágának az apere???''
Elég durva ventilátorok kellenének ahhoz, hogy ezt a pluszterhelést ne bírja ki a táp. Normális ventikkel 1A áramnál többet nem fog felvenni az áramkör. -
biker
nagyúr
tudtok-e ajánlani kisteljesítményű, de annál jobb minőségű végfokot?
14-16V DC-ről (NEM autó, csak van egy frankó 60W körüli hypersil trafóm)
autós ic-ket ismerem, feszkétszerezővel, 40-70W-ig, de nem szépek az eredmények...
a 40W az 10% THD, 1% 20W-on, stb
tippek?
vagy tegyek be 70W-os végic-t, az 20-25W-on 0.5% alatti
nagyobb teljesítmény nem kellElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
nem tudom, feltűnt-e a ''minőség'' szó a szólásomban
és 16V-ról nem lesz épp kihajtva... épp a minimum egyoldalas tápnál.
és asszimetrikus tápnál hídba sem megy
[Szerkesztve]Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
golyani
őstag
nme értelek:
ezt nézd +
suplly voltage :+-6.....+-22
total harmonic distortion: 0,5%
ezekkel mi baj?
8. oldalon van hídba kötve.
én szétszedte mma a PC hangfalakat (valami SP-410D) és mit látok benne TDA 2030A.
ilyennel építettem én is 1 erősítőt. csak valami jobb hangszóró kén bele de így is szépen szól és 4,5V-os adpterről megy. -
golyani
őstag
nekem 4,5V-ról megy mint mondottam de a 8ohmos 6 W-os hangszóró-t megrecsegteti.
nem tutttok vmi képeltet kimenő telj. számolásra? -
biker
nagyúr
az, hogy a + - 6V az min. 12V, ha tudunk számolni, asszimetrikus tápnál.
nekem van 14-16V
és azért nem 5W kellene, amit leadna 16V-on 8ohmon.
4.5V-ról örülj, hogy szól.
a hídba kötött kapcsolást nézd meg jobban, szimmetrikus tápos, +Vs és -Vs és + - 16V, ami 32V
igen, 0.5% 9W-nál, 8ohmon, innen megy felfelé...
a 2030 egy régirégi, elég kommersz eszköz, ami nem jelenti azt hogy rossz, csak épp nem erre a tápfeszre való...
így érthető?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
And
veterán
''nem tutttok vmi képeltet kimenő telj. számolásra?''
DDL (és a Google ) a barátod: Bővebben: link. -
golyani
őstag
ezek szerint aszondi h.:
2,39W-ot ad le a cuc 5,2V-on(igaz 4,5-ös az adapter) mégis recseg néhol a 6W-ra tervezett hangszóró.
valaki ezt eccerűen parasztnyelven magyarázza már el.(basstól nem lehet mer az a dikszmenen rá sincs adva.)
előzó hsz.-be az 4,5
[Szerkesztve] -
SiTe
csendes tag
Hi all!
Segítséget kérnék. Szeretnék csinálni a házamba egy kisebb panelt az előlapra.
A ház Antec Sonata, amit szeretnék: a ház ventit szabályozni(12cm), az OP1-et ki/bekapcsolni. Namost, a házventi ki lett cserélve az eredetiről egy halk, alacsony fordulatú Papst-ra. A venti: kb 12Watt/1Amper/12volt. Ezt kellene levinni, kevesebb mint 5 voltra, tehát a poti < 5V. Ellenállás olyan 20 és 50 Ohm között lenne, ha minden igaz. Ez mind szép és jó, bementem a hobby elektronikába(bolt debrecenben ) és azt mondták a fiúk, hogy ezek a potik porcelánból készülnek és öklömnyi nagyságúak.
DE! Bővebben: link ez a poti kellene nekem, bizony!
TUD VALAKI SZEREZNI ILYET? nagggyon hálás lennék
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
nincs elég tápfesz, ami csucsban még pluszban is elfogy...
standard 4.5 voltos táp nem sok.
ilyenkor ''kifullad'' recseg, köhög, stb.
ja, és a 6W ált. nem igaz, felezd kb, az reális.
6W zenei, kvázi 4W sinusos.
te amit számolsz 2.39W-ot az szintén sinusos, nem zenei telj.
fokozzuk még?
maradjunk annyiban, várok továbbra is minőségi tippeket, mert tda2030-al nem szennyezek be egy kevlaros 35/50W-os mély, ferrofluid-os 30W magasból kreált hangfalat, ami a szgép mellett van...
de kéne valami modernebb, frankóbb mint a mostani tranyós...
[Szerkesztve]Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
golyani
őstag
tehát szinuszos kisebb mint zenei-->a zenei lehet valahol 3 körül
nme hinném h tápfesz a baj mer tipikusan akor recseg ha sok kraftot kap. tehát nem a tápfesszel vana baj. de kipróbálom maj 9,6V-ról is mer van 1 ilyen RC autó akksim ithon.
tipikusan úgy recseg amikor túl van terhelve a hangfal és nem bírja.
[Szerkesztve] -
And
veterán
Bizony, kisebb poti is elég lesz. Ha még annál is kisebbet szeretnél, akkor: Bővebben: link.
#676: hogy jött ki neked 5V-os egytápfesznél 2,39W egy 8 Ohmos hangszórón? -
biker
nagyúr
igen. sinusos kisebb mint zenei.
ok egyszerű: a sinusos tartós egyenletes terhelés, és melegedés, zenei pedig hullámzik, ingadozik, abszolut nem tartós, ergo csucsokban bőven a sinusos átlag felett van.
és ha rátennél egy analóg műszert a tápra, és mérnéd a feszt, feltekernéd a hangerőt, lenne gy szép inverz kivezérlésmérőd, ahogy rángatja a tápfeszt.
jut eszembe, puffer kondi? mekkora is?
''nme hinném h tápfesz a baj mer tipikusan akor recseg ha sok kraftot kap''
pontosan, ahogy növeled a teljesítménytt, ugy vesz fel több áramot, ha nem tud több áramot leadni, leesik a tápfesz, és már köhög is.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
And
veterán
Szerintem meg 5V-os egytápfesz esetén a terhelésre jutó - elméleti - maximális feszültség: U= 5Vpp (csúcstól-csúcsig). Ennek az effektív értéke: Ueff= Upp / 2*sqr(2)= 1,768Veff (nincs hídkapcsolás). A terhelésre jutó rms teljesítmény: Peff= Ueff^2 /R= ~0,39W, (R=8 Ohm esetén). A végtranzisztorokra jutó maradékfesz. (és a viszonylag nagy belső ellenállású tápegység) miatt a gyakorlatban nyilván ennyi sem lesz.
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
én az átalad idézett képletet alkalmaztam volna...
A kimenő teljesítmény: Pkieff(effektív)= (Ut^2)/(1.4142*Rt), azaz Pki=79.55W (elméletileg 100%-os hatásfok mellett) Ikip(csúcs)=(Pki/Rt)^0.5*1.4142 (négyzetgyök).
lehet nem jól értem...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
LineLord
tag
Hi
Ezt hogyan kéne bekötni?
Hangerőszabályzó lenne belőle.Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
And
veterán
válasz LineLord #689 üzenetére
Az egyszerű hangerőszabályozáshoz a potméter mindhárom kivezetését be kell kötni. Kisszintű jelnél - meg ha a poti nincs közvetlenül beforrasztva a nyákba - célszerű árnyékolt kábelt használni. Mivel az ábrádon a tengely pont oldalról látszik, így nem egyértelmű hogy szemből mi a kivezetések sorrendje. A szokásos elrendezés szerint jobbra tekerve növekszik a hangerő, ekkor a bekötés szemből (a tengely feléd néz) a következő: a baloldali kivezetés a jelföld (0V, ez lehet a kábel árnyékolása), a középső a leosztott jel (kimenet), a jobboldali a fix szintű jel (bemenet).
[Szerkesztve] -
And
veterán
Kicsit próbáltam utánanézni 1-2 helyen, mint pl.Bővebben: link. De kifejezetten jó minőségű (nem szokásos autós / TDAxx-szintű) kapcsolást nem nagyon találtam. Az ottani leírások némelyike elég szűkszavú, azokkal egyenként kéne utánanézni a végfok ic-knek. Egytápfeszültséggel ők se nagyon ajánlgatnak túl jó kapcsolásokat, diszkrét elemekkel meg gyakorlatilag csak kéttápfeszes megoldásokat látni. Néhány tipp - már ha integrált megoldáson gondolkodsz:
- TDA7241B: 8R/10W-ig, ill. 4R/15W-ig THD<0,1% @14,4V (bridge, monó)
- TDA7256: 4R/16W-ig THD<0,1% @14,4V (brigde, monó)
Ekkora tápfeszbe még hídkapcsolással is csak ez fér bele. -
chungey9
tag
Hi!
Nem tudom mennyire vág ide, de valaki ismeri ezeknek a 'hidegkatód' színes csöveknek az inverterét? Paraméterek, mennyi a kimenöfesz, kapcsolási rajzok stb.
Vettem multkor, de nem ért el a vezeték oda ahova kellett, gondoltam megtoldom... hát persze hogy nem világít. Ha lerövidítem a vezetéket akkor halványan pislákol... Valami spec. vezeték kell neki, vagy megszakítani nem lehet v. mi? -
biker
nagyúr
ahha, értem...
gondolom akkor ezzel el is mondtad a véleményed a TDA 15xx feszduplázós csoda cuccairól is
most elvileg 8W kimenőjű tranyós végfok van, 1x 24V-ról, de azért mégis csak tranyós a lelkem, nem túl dinamikus, meg zúg a trafó, meg satöbi...
Ezért ugyan nem gond a 10W-os cucc sem, megnézem az adatait, és meglátom...
Köszi.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Minstrel
senior tag
Heló Egy kis segítséget kérnék, mert egy ventillátor szabályzót szeretnék összehozni, esetleg kapcsolási rajzokat kérnék, mondjuk találtam kettőt-hármat már, főleg külföldi oldalakon, de én visszajelzőst szeretnék LED-ekkel kellene megoldanom, elképzelésem van, de ha lenne egy már kész kapcs. rajz az nem lenne rossz. Volt esetleg szó már itt ilyesmiről?
-
DeeJay20
csendes tag
Hello mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni! Ha van valaki, aki foglalkozott már házilag készített Mp3 lejátszóval, ami winyóról olvassa a zenét kérem segítsen nekem! Van kapcsrajzom, + leírásom, epromtartalmak, + ami kell! Az ic-k beszerzése folyamatban, csak 1db VS1001k kellene még. A többi beszerezhető, meg ha tudna valaki kétoldalas nyákot készíteni, az nagy segítség lenne! Ha valaki tudna ATMEL-t programozni, az is nagy segítség lenne! Ha kell a kapcsrajz e-mailban tudom küldeni!
Előre is köszi a segítséget! -
And
veterán
válasz DeeJay20 #696 üzenetére
VS1001 beszerzési tipp a ChipCad-fórumról: Bővebben: link.
Ára 21 Euró (kb. 5rugó), nevesebb kártyákkal lehet például fizetni. A minimális rendelési érték kicsit több - 200 SEK -, ezért érdemes több darabot vagy mást is rendelni . -
tomcs
őstag
van nehany (ugyanolyan) kimenetem amire ledet kene kotni, es mindet 1 kozos ledre akarom kotni, az nem erdekes hogy mit csinal ha tobb helyrol is jonne neki jel.
konkretan taviranyito ismetlot csinalok, az a cel hogy 1 eszkozt tobb szobabol lehessen kapcsolni, es ezt ugy hogy minden szobaban 1 kis vevo cucc amik a napaliban levo infra ledet villogtatjak.
annyi a cel hogy a vevok fele ne menjen vissza semmi, mintha ott csak 1 led lenne. a masik vege ofkoz gnd, gondolom vmilyen diodara van szuksegem minden agra. na de milyen diodara? vhogy igy nez ki:
tap==[vevo ]==.. itt m1unk at a masik szobaba ..==[LED)
es en ide tennek diodat ^
---|>|---------\
---|>|--------------- [LED)
---|>|---------/
a gnd meg a led masik polusan -
And
veterán
Ha jól veszem ki, bármilyen kisjelű dióda megteszi Neked, akár az 1N4148 (alias 1N914) is, 200mA-ig. Ha tutira mész, akkor 1N400x, de ez már enyhe túlzás, bár mindkét fajta darabja egyszámjegyű összegbe kerül. Ja, és diódánként 1-1 soros áramkorlátozó ellenállás, ha van rá esély, hogy egyszerre több helyről is kaphat vezérlést a led.
-
LineLord
tag
aha. már majdnem értem, kivéve:
leosztott jel = ?
fix szintü jel = ?
Ez a cucc, a gépem előlapjára kene, mert a 2.1es hangszórókon nicsn phone, és így a hangkarin van 1 elosztóval a fülhallgató, de ez k.. nagyon hangos, és windózban kéne mindig állítgatnom hangerőt és ez így nem jo. Ezert rakok az előlapra jack-et és erre kéne hangerő szabályzó. a boltban ilyen potmetert adtak. de ezen 2*3 láb van. Szovlal a potin van külön bal & jobb csatornának megfelelő?Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest