Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Korlátozd le 10.6-ra.
-
turho
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszi mindenkinek a matekot. Magyarul lófütty/év.
A kérdés alapja egy nappali, ami nem túl világos, tekintve hogy 1 ablakot kapott, és az nem ideálisan néz.
Viszont évi 2000 forintból korrigálható, ha valaki elvan ledfénnyel is napi 2-10 óra közt, illetve olyan tevékenységet folytat, ami nem igényel hatalmas külső fényt.30 centis + 12 cm szigetelt falra ablakot vágatni pluszba, és azt normálisan megcsináltatni viszont elég sokszor 2000 forintnak tűnik
mondjuk úgy, csak tippeltek, alsó hangon 200k.... (Ok, ez már nem elektro...)
-
turho
addikt
Sziasztok! Egyszerű kérdés, de nem vagyok tarifából mostanság.
Ha egy 15 Wattos LED világítás az év minden napján 10 órát működik, annak pontosan hány Ft az éves villanyszámlája, bruttó?
-
turho
addikt
Sziasztok! Tudtok esetleg csak hangot továbbító, rádiós (vszetéknélküli) kaputelefon-rendszerről, ami működhet egy társasházban? Annyit kellene tudnia, hogy csengetés lakásokba és párbeszéd. (ajtónyitás funkció stb nem kellene).
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Köszi nektek, lehet hogy 3x4 mm2 lesz akkor inkább...max 1 lap+a sütő menne egyszerre.
-
turho
addikt
Sziasztok! Kényszerből vittetek már 230-at kábelcsatornában, mennyezeten? Villanytűzhelyhez kell. 3x2.5 mm2 elégséges lehet 6 méteren? Vagy nagyon kell a 3x4 mm2?
(Nem lehetett bevésni több okból). -
turho
addikt
Sziasztok!
Elvileg van egy vezetékkeresős elejű kínai multiméterem. (Kis induktív vagymilyen érzékelő az elején). Ezek azt is mutatják, ha feszültség alatt van egy vezeték a falban, vagy csak akkor "jelez", ha áram is folyik, tehát terhelés is van rajta? Nincs fali tervrajz sajnos.....fúrni meg kellene párat
(esetleg van más módszer?)
-
turho
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Elveszett egy szép adag adat, illetve a 4.30. előtti részek. De még nem végleges, illetve nem világos a sztori...
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
A vége 14-14.5 volt lesz, emelném kell Deshroud modhiz a fordulatot vga-n mert lassabb Be Quiet 12 cm ventijeim voltak itthon, ezért melegebb mint vártam.
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Beizzítottam 16-on, bírja....
-
turho
addikt
Sziasztok! Egy 12 V-os pc hűtőventillátor tápfeszültségét emelhetem 15 Voltra szerintetek, ha kellene még némi plusz fordulat?
-
turho
addikt
Sziasztok! Légyszíves segítsetek nekem egy olyan egyszerű stereo (vagy ha elég mono akkor mono) OPA alapú, kettőstápos áramköri rajzzal, kapcsolással, ami az alábbiakat teljesíti. Stereo Line outra kötném, egy Wiim pro plus streamerre akarok egy mono outot utólag, sub-hoz gyártani.
- Line out, mono kimenet
- 1x erősítés, tehát megfelel a Line out jelszintnek
- fázishelyes
- működik modern stereo opa-kkal.
Remélem, érthetően fogalmaztam meg
köszi -
turho
addikt
válasz
leweegee
üzenetére
Én is vettem egy Vention hubot, de csak FHD képes, a Good Lock progival viszont csak 4k24fps mód nyílt ki. (Cserébe gyorsabb ortok vannak elvileg rajta, és 3). A gyári Station meg simán 4k60. Ezért a Stationt tartom még, emezt eladom.
Utána jött a probléma, hogy a Stadionba tokostól mèg véletlenül sem lehet beletenni az s13u-t. Én pedig nem akarok kiszedegetni tokból, amúgy is kényes vagyok a karcmentességre. Hát emiatt jött az ötlet, hogy egy rövid kihosszabbítás kellene az usb C-re.... -
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Olyan toldót akarta gyártani, ai a Samsung Dex állomás usb dugóját hosszabbítja meg. (Nem akarnám beledugdosni a telefont, mert csak leszedegetett tokkal fér bele....) ott van 2xusb2, 1xLan, 1xHdi 4k60, és vagy Sia, vagy a legkisebb gyorstöltés. Ehhez gondoltam gyártani egy 15-100 centi közti toldó vagy hosszabbító kábelt.....
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ok, ha ezt kell megépíteni, akkor feladom
azt hittem, passzív 20 érrel menni fog. -
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Köszi...sejtettem. Kellene akkor szereznem "nyákos" kihosszabbított usb c aljzatokat, ha szeretnék gyártani magam. (Ilyen 10-15 centi). Szerelhető C aljzatot, dugót (lengő) valami horror áron találtam csak itthon ...(És az marha pici forrláb). Építő ötletet megköszönök. (Nem vagyok akkora nagy pákász).
-
turho
addikt
Tudja-e valaki, egy korrekt usb c toldóhoz hány vezeték/pin szükséges, ha 3.1 tudást szeretnék.
Van egy Samsung DEX dokkolóm, ahhoz kellene egy pár cm/max. fél méter hosszú usb c anya-apa "hosszabbító", ugyanis nem akarom beledugdosni a kèszüléket. Mert csak úgy fér bele, ha kiveszem a tokból.
(4k60 HDMI kimenet plusz usb 2.0 perifériákat, és némi gyorstöltést kezel le a cucc). Vagy vegyek gyári toldót? (Elég drágák...) -
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Köszi neked is.
-
turho
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Úgy értettem, a 7812 szabályzását nem rontja el egy soros 400 uH például? Induláskor nem kap feszlöketet, vagy nem gerjedhet be? Ilyenekre gondoltam.
-
turho
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Kiderült, ez a kombó van használva:
The LDO linear regulator uses the LM7812 model, while the DC-DC switching regulator uses the SSP9459.
Gondolom, ez elég jó, esetleg a 7812-t lehetne mèg zajmentesíteni...
-
turho
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
48v-os a vègfok. Ezért is remélem, hogy hvs van benne..De a kapcsolófreki is magasabb (50 VS 150 kHz ezáltal kisebb a tápzaj, jobb az elnyomás.

-
turho
addikt
LM2596HVS-12, van itt köztetek, aki tpa3255 végfokokkal barkácsol, és 12v előállításához ezt építette be a gyártó? Állítólag vannak olyan panelek, amin ennek a gyengébb verziója szerepel. Illetve, nehéz ilyenből szerezni valahogy 1 db-ot? Köszi
(Aiyima A70 végfokom van, nem akarom azonnal szétszedni, azt ki lehet deríteni valahogy, hogy abban ez van, vagy csak a gyengébb HV?)
-
turho
addikt
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi, meg mindenkinek
nem írtam, de hangváltóba lenne próba, amíg meglesz az érték, aztán megkapja a bipolárisat. -
turho
addikt
Fogós kérdés: bipoláris elektrolit kondenzátor helyettesíthető 2 db gyforma szembefordított poláris elkóval, jól tudom? Kapacitása az így kapottnak fele lesz, feszültségtűrése elvi max. a duplája?
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Reménykedem, hogy meg tudom oldani valahogy a zavar csökkentését, mert egy klassz kütyü amúgy. A napokban szétkapom.
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Igen, csak ront a hangon, sávszéleken....egy FIIO, vagy egyéb kommersz de márkásabb gyártó megoldotta valahogy.
-
turho
addikt
válasz
tordaitibi
üzenetére
Sok mindent olvastam, tápszűrés, szeparált tápok, stabil csillagpont gnd, és megszűnne. Mivel márkás cuccok nem prüncögnek.
-
turho
addikt
Sziasztok! Rendhagyó a kérdés, de fontos lenne. Vettem egy D300-HD nevű kínai kis fémdobozos, beépített akkus Bt. fejhallgató erősítő/konvertert. Tud Aptx-et is, és ezt optikai és koax digital kimeneten is kiküldi.
Nem ez a lényeg, van benne egy 3.5 mm jack kimenetű fejhallgató erősítő is. Ez egész jól szól(na), 32 ohmot is meghajt elég tisztességesen. Viszont ha elindítok egy akár csendes szakasszal kezdődő zeneszámot, van némi statikus zaj, illetve az adatforgalom burst jellegű zajcsomagjai is behallatszanak halkan. Gondolom hogy a közös akku tápon mászik rá a zavarjel, de minden ötletet megköszönnék, hogyan lehetne csökkenteni. (Elvi, bevált ötleteket kérnék).
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mondjuk úgy, csak tippeltek, alsó hangon 200k.... (Ok, ez már nem elektro...)
már mozdításra is crashelt...
azt hittem, passzív 20 érrel menni fog.
ez az én másik hülyeségem, hogy kímélni szeretném a telefon usb c aljzatát...)