- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Villámkérdés - negatív feszültségeket mik használhatnak egy ATX szabványú Socket7-es rendszerben, illetve károsulnak-e, ha azt nem kapják meg?
Továbbá, kb. hány amperig terhelhető egy 18 ill. 22 AWG-s vezeték?And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Nekem küldtek de futár hozta ki és adtak egy upc kódot amivel nyomon követhettem a upc oldalán hogy merre jár a csomag! Csak arra kell figyelni, hogy a sample értéke $200 alatt maradjon, mert különben vámot kell fizetni.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
bigyo.su
tag
Hi,
Egyik barátommal erősítőt építünk, és azt kérdezném, nem tudtok-e ajánlani egy érintőkapcsolós hangerőszabályzóhoz IC-t, amit lehet nálunk is kapni. És az aktuális hangerő visszajelzését hogyan oldanátok meg?
[Szerkesztve]Egy sör nem sör. Két sör az fél sör, négy sör az egy sör, de hát egy sör nem sör!
-
duke
aktív tag
Nem tudom akkor nalam mi lehet a problemajuk,mert mas cegektol mar reg megerkeztek a dolgok csak az NS-tol nem.Atneztem regisztraciot,minden stimmel,a rendelesi listaban most is ott vannak megrendelt ic-k de nem tortenik semmi.Egyre gondolok,hogy talan a freemailos email cimmel lehet gondjuk,ugyhogy regisztralok egyet egy normalis cimmel is hatha ugy menni fog.
A UPC kodot azt az NS adja,mert nem emlekszem hogy nekem lett volna ilyen regisztracional,vagy azt kesobb kuldik el ?Es ilyenkor UPC-nel sem kellett kulon fizetni a szallitasert ? -
Küldenek vissza egy mailt, hogy ezt meg ezt rendelted és adnak kódot hogy az upc.akármi honlapra ezzel belépve meglesheted hol tart a cucc. Nem kell fizetni érte.
Talán az lehet a gikszer hogy tul sokan rendelnek MOrol sample cuccokat és bannoltak bennünket egy időre. (Mint a Microchip)A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
freehand
csendes tag
Hello!
Van egy figyelő ccd kamerám amiből s-video kábellel lehet csatlakozni
a kérdés, hogy hová? -
And
veterán
válasz freehand #558 üzenetére
Szasz'! Például s-video bemenettel rendelkező tv-re, videóra, vivo-s vga-kártyára, stb. Gondolom színes a kamera, ha már egyszer svideo-out van rajta. A legegyszerűbb, ha közösíted az Y-C jeleket, így (majdnem teljes értékű) kompozit-videót kapsz, amit szimpla videobemenetekre köthetsz. Megoldás: Bővebben: link.
-
yossarian
aktív tag
én már rendeltem a texastól és a maximtól is. a texas nagyon gyors háram nap alatt megjött az USA-ból, UPS-es kocsi hozta ki. persze teljesen ingyen. a maxim is nagyon jó, több dolog van náluk, csak ők picit lassabbak, viszont nagyon jó dobozokat küldenek az IC-k mellé. minden megjött tőlük, szóval csak jó tapasztalatom van mindkettővel.
-
-
ReJim
őstag
nem tudjátok honnan tudnák szerezni CF kártya foglalatot??? nekem jó lenne a ''bontott'' is egy rossz fényképezőből.....
honnan tudnék rendelni esetleg???
előre is kösz!!</end.?>
-
elttiL
senior tag
Üdv!
Szeretnék csinálni egy egér-billentyűzet-monitor váltót. Amiket lehet kapni olcsón a bótban, az közismerten szellemképes mint állat, a jó minőségűek meg ölég drágák. Hogy lehet üghyesen egy ilyet csinálni? a billentyűzet meg az egér nem kritikus, de a minitor igencsak. sok kis relével, vagy hogyan lenne megoldható, esetleg kapcsolási rajz?
Köszi -
válasz yossarian #564 üzenetére
Nem akarok kötözködni de úgy kezdte a mondatot, hogyˇ'' a többi cégtől már megjött''
Egyébként meg valszeg tulsokan akartak az ingyen cuccokból meggazdagodni és a national bannolta kishazánkat, ugy mint a Microchip isA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
elttiL
senior tag
Üdv! Itt probálkoznék: Bővebben: link
vagy Bővebben: link - nekik van a katalógusukban smárt kárd foglalat, talán tudnak cf-et is szerezni. Remélem segítettem! BUÉK -
Suliro
senior tag
A processzor tuningolhatósága függ a hőmérsékletétől. Most 54 fokon megy terhelve a procc, több mhz-t a jelenleginél nem egy. Ha víz kerülne rá és mondjuk csak 40 fokon menne, akkor jobban húzható lenne?
Tudom, hogy ezt nem ide kellett volna, bocs.I believe in Dodge power!
-
yossarian
aktív tag
helló, ds89c450 típusó mikrokontrollerhez (8051 alapú) keresek programozó kapcsolási rajzot (soros vonalon programozható ha jól tudom). ha valaki tud, legyen szíves segítsen. ja, és valami c nyelvű fejlesztőkörnyezetet is hozzá.
-
-
duke
aktív tag
''De ő a nationalról beszél! Ami mostanában MOra senkinek se küld. Mert egyik haverom is már jóideje várja a tranyóit.''
''Nem akarok kötözködni de úgy kezdte a mondatot, hogyˇ'' a többi cégtől már megjött''
Egyébként meg valszeg tulsokan akartak az ingyen cuccokból meggazdagodni és a national bannolta kishazánkat, ugy mint a Microchip is ''
Na mindegy ha nem kuldenek hat nem kuldenek.Magukkal szurnak ki nem tudhatjak,hogy egy-ket minta peldany utan nem rendelek e 10 milliot valamelyikbol.
Amugy meg leirhatnatok kinek milyen cegektol erkeztek alkatreszek.
Nekem a Ti,Maxim,Coiltronics kuldott.(meg a KOA egy katalogust,de az alkatreszeket persze nem ) -
duke
aktív tag
Ki tudja hogyan mukodnek a kinai karacsonyfa izzok ?
Hogy fenebe oldjak meg hogyha kieg egy izzo a tobbi akkor is eg tovabb ?
Megneztem egy-ket izzot annyit latni,hogy izzo szalat tarto vezetek tovere ravan tekerve valami vekony vezetek.Az ok hogy kieges eseten az vezeti tovabb az aramot,de egyutal sontolnie kene a meg epp izzoszalat,tehat eleve nem szabadna vilagitani az izzonak.Hogy ezek a ferdeszemuek miket csinalnak.
Na meg ott vannak bimetalos villogo izzok,hat az se semmi talalmany. -
Azt hiszem ott több darab van párhuzamosan
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Én egy 80c550-et rendeltem meg egy frankó 3D-s audió processzort meg egy DSP procit. CSak jól ráfaragtam vele mert a legkisebb tokozásba küldték, így meg nem megyek vele semmire. Pedig de szép is lenne.
-
fasyrt
őstag
Sziasztok!
Ha egy villanyégőt (vagy: 12-24-36-230), egy kondit, meg egy tekercset (menetszám=600) kötök sorba, akkor mekkora kapacitású kondi kell? Csak egyenárammal fog menni, vagy menne hálózati váltóárammal is?
(Sorosan kötöm-- feszültségszabályozás--- nyitható vasmagú tekerccsel)
Sürgős!!!
Bővebben: link -
ReJim
őstag
had kérdezzem már meg, hogy ezt meg csinálta valaki már???
vagy valami hasonlót???
Bővebben: link
vélemény??
mi a minősége??
és esetleg árra mennyi lenne????
tudna valaki vmi infót??
üdv&kösz:
ReJim
[Szerkesztve]</end.?>
-
fasyrt
őstag
Ez mit csinál a VGa bemenettel?
-
-
And
veterán
A dolog szépséghibája, hogy kompozit videójel előállításához a PAL-szabványnak megfelelő időzítésű VGA RGB-komponensekkel és szinkronjelekkel (50Hz interlaced) kell vezérelni ezt az enkódert. Ehhez régebben TSR-programokat használtak, egy mai Windowst / VGA-kártyát viszont lehet, hogy nem egyszerű ilyesmire kényszeríteni.
-
And
veterán
Bővebben: link. Arról van szó, hogy a VGA-vezérlőt rá kell bírni valahogy arra, hogy a tv videójel-szabványával (ami a világ eme szegletén a PAL) fő jellemzőiben kompatibilis RGB-jeleket állítson elő, amit az áramkör kompozit (egy vezeték + GND), bármilyen tv-n megjeleníthető videójellé tud alakítani. Az MC1377 ugyanis nem egy VGA-TV konverter, ami bármilyen felbontású és frissítési frekvenciájú (ráadásul progresszív) VGA-jelből váltottsoros PAL-videót állít elő, hanem ''csak'' egy szimpla RGB-bemeneteket fogadó PAL enkóder.
-
dévid
csendes tag
Gondoltam bedobok én is egy kapcsolást,
hátha kell valakinek: ventiszabályozó áramkör
http://biledemon.atw.hu''A hülye mindig okoskodik, az okos mindig hülyéskedik!''
-
Bigya
őstag
Hu, Sziasztok, de rég jártam erre!
Na mágusok, egyszer volt nekem egy linkem ami által a német Conrad álltal árult cumók kapcsolási rajzát lehetett letölteni. Naaagyon hasznos volt. Belnéztem a német éves katalógusba (kódexméret), megnéztem minek vehetném hasznát, és már pötyögtem is be. Az esetek többségében jöttek a kapcsolási rajzok.
Na most ez nekem kéne, mert elhalálozott a vinyóm!
És mégvalami: kompozit videó jelet szeretnék vga alakítani. Nem találtam netem.
Fordítva van annyi kapcsolás, hogy dunát lehet vele rekeszteni.
De nekem VGA-ra kell!!! Ötlete van valkinek mindkét kérdésemre? -
ReJim
őstag
-
And
veterán
Arra gondoltam, hogy az #588-ban adott linken is van egy memóriarezidens program, ami a kívánt vga-időzítéseket megcsinálja. Ezt szerintem egyrészt nem fogja lenyelni egy mai modern oprendszer, ill. vga-kártya sem. Az ilyen 50Hz képfreki közeli interlaced mód kiment a divatból, egy mai normális vga-monitoron nézhetetlen volna (a régieken is az volt . Aztán meg lassan a mai legócskábbnak tekintett használt vga-kártyákon is van tv-out, azok meg úgy ahogy vannak olcsóbbak, mint egy ilyen kvázi vga-tv átalakító. A témában egyébként olvasd el e topik #32-es hozzászólását, elég jól leírja a lényeget. Salazol képein is egy MC1377-est láthatsz..
-
And
veterán
Composit -> VGA, megkérdezhetem hogy minek? Profi műszaki megoldása hasonlóan bonyolult lehet(ne) a fordítottjának. Kevésbé profi megvalósítása egy belső v. külső tv-tuner. Utóbbiból van olyan is, ami nem usb-s, hanem rögtön vga-kimenete van. Ha egy ilyen tuneren van alapsávi videóbemenet is - ahogy a tunerkártyákon is szokott lenni -, akkor nyert ügyed van.
-
naga
senior tag
off
Tud valaki elektronikai boltot, ami nyitva van szombaton is? Kellene egy pár Elko.
on -
Bigya
őstag
Egy blaupunk navi rendszerem van, és rgb jellel kommunikál a ''monitor''jával.
De van egy rgb bemenete is, amin tolatókamerát tud fogadni.
Át fordítja a képet, meg ilyenek.
De elég drágák a tolató kamerák. Egy sima panelkamera egy objektívval megtenné nekem, de az már nem vga-t nyom ki magából.
(van ami törhetetlen, fűthető, ablakmosós házban van, de aranyért cserébe) -
ReJim
őstag
egy svhs -> rgb átalakító kapcs rajzom van:
Bővebben: link
nem tom sajnos annyira nem értek hozzá, az ntsc/pal az a töbnyire RCA csatis 1 érpáros jel???
mod: hát, most így közelről megnézve, ennek lehet semmi köze a számítógéphez!?! scart, kompozit, svhs van rajt, de monitort hova kötöd???
[Szerkesztve]</end.?>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest