- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hieronymus
veterán
"- az U8QF-nél is megvannak ezen hibák?"
A kép 4K esetében m indig jó volt. Az SD tévé adások egy darabig borzalmasak voltak. Egy frissítés javított a helyzeten.
A képbeállításra gondot kell fordítani. A készüléket vélhetően nem egy gyártótól szerzik be. Ezért a neten lévő okosságok a tuti beállításra általában nem jók.
Arra érdemes figyelni, hogy a beállítások menüben a VIDAA licencét el kell fogadni. Akkor válik használhatóvá néhány képjavító beállítás.A gombnyomásos várakozást én nem tapasztaltam. A távkapcsoló nem túl ergonomikus. Lehet kapni jobbnak tűnő kialakítású távkapcsolót, ha nagyon zavar valakit.
HDMI problémával nem találkoztam.
A beállításoknál, aktív HDMI kapcsolat esetében érdemes engedélyezni a HDMI 2.1 használatot.Van pár apróság, amit nem sikerült optimálisan megoldani a gyártónak. Az altatási időzítőt nagyon eldugták.
Szoftverfrissítéskor elfelejti a készülék az Alexa beállításait. A tévének átlagon felüli hangja van, de egy mélynyomó hiányzik hozzá.
Ha menet közben kapcsol valaki véletlenül egy olyan HDMI portra, amihez semmi sincs csatlakoztatva, látszólag leáll a készülék. Az összes vezérlőjelet tovább küldi a semmibe. A jelforrás átállítása a megoldás. De a kikapcsolás lesz a vége, ha véletlen volt az elnyomkodás és nem merül fel a nemlétező jelforrás ötlete.
Gondolom ezért tolja a tévé a csatlakoztatott HDMI forrás információt, néhány másodpercig. -
kiske13
tag
Hisense U7QF mellé lett egy Lg C1.
Hogy megéri a 2x ár?!
A smárt lg távkapcs szerintem nem.
Lg menü ezerszer átláthatatlanabb mint a Hisensé.
A kép igen, de nappali nézés esetén nem.
Ami viszont igen: Lg nem megy fagyizni mint a Hisense.
A Hisense hajlamos mellőzni gombnyomásokat, majd hirtelen megpróbálja utólérni magát.
Olyan mint egy pc ahol inkompatibilitás van az alkatrészek között.
Az Lg nem vacakol ha 4 hdmi port van használva.
A Hisense nem kezeli helyesen a hdmi portokat.,Nem hiszem, hogy eladom a Hisense-t, de még egyszer csak akkor venném meg, ha nagy átmérőt szeretnék ocón.
És biztos egy olcsóbb modelt vennék, mert az u7qf nem éri meg a magasabb árat.Csak egy személyes vélemény.
-
csucsu54
tag
Üdv!
A Disney plus állítólag elérhető lesz a Hisense TV-ken is,tud valaki erről valami pontosabbat!? -
Sada1
csendes tag
xxA6BG felhasználóknak:
A Hisense és magyar forgalmazói hiányos/félrevezető/ellentmondó infót adnak.
HDR technológia: HDR10,HDR10+, HLG technológia, Dolby Vision, de nem tudja a HDR10+.
Felhasználói kezelőfelület: VIDAAU5.0, de FW V0004.01.00O.L0915 frissítés V0004.01.00S.M0214, ez gondolom csak az U4.0- jelenti. Külföldi fórumon az M0214 meghozta a Disney+.
Közös interfész (CI+): V1.4, OK!
HDMI1 csatlakozóra nem írt semmit, ez a HDMI2.0b/ARC port. A HDMI 2.1-et nem tudja.
HDMI2 csatlakozó: HDMI2.0, de HDMI2.0b. A HDMI 2.1-et nem tudja.
HDMI3 csatlakozó: HDMI2.0/ARC, de HDMI2.0b. A HDMI 2.1-et nem tudja.
USB (2.0) csatlakozók száma: 2, OK! Van ahól 1xUSB2.0+1xUSB3.0-t írnak, de ez téves.
S/PDIF kimenetek száma: 1, OK!
Audio kimenetek (bal/jobb) száma: 1, OK!
Fejhallgató kimenetek száma: 1, OK!
RF tunerek száma: 2, OK!
Kompozit bemenetek (AV) száma: 1, OK!
Ethernet RJ45 portok száma: 1, OK!
Wi-Fi technológia: 802.11bgn/2.4G, OK! Nem teszteltem
Bluetooth, OK! Nem teszteltem -
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek, hogy milyen tv-t ajánlanátok olyan 190 ezer ft-ig ami 55"-os megbízható és szép képe, hangja is van? Egy hálószobába lenne elhelyezve és a tv nézés mellett laptop tartalmát szeretném vezeték nélkül áttükrözni ha tud ilyent. Sajnos a milyen tv-t vegyek topikban nem reagált senki a kérdésemre, így gondoltam célzottan érdeklődöm itt. Én a Hisense 55A7GQ-t néztem ki. Erről mi a véleményetek? -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
Gabesz87 #3982 üzenetére
Ezért nem frissítek én sem, hogy ne kelljen beállítani mindent újból..
Más: Meg tudnád nézni nekem, hogy a hangbeállításoknál ha egy forráshoz beállítasz egy hangot, és rámész, hogy csak az adott forrásnál alkalmazza a beállítást, akkor tényleg azt csinálja-e? Mert nekem nem.. Példa: Hdmi 1 csatlakozón szoktam filmet nézni háizmozin. Beállítom a hangot, hogy csak arra a hdmi 1 forrásra alkalmazza, de az összesre alkalmazza.. -
Gabesz87
veterán
válasz
Ferenczi Áko #3980 üzenetére
Esetleg nem lehet, hogy nem egyszerre érkezik az OTA frissítés, mint telókon sokszor, és ezért nem talált!? De lehet, hogy pár nap vagy hét múlva megérkezne!? Csak egy ötlet. Amúgy nem volna bajom az USB frissítéssel, ha utána nem kéne mindent beállítani újra, minden forrásnál. Na jó mondjuk a forrásnál már csak a képmódot kell átváltani.
-
Gabesz87
veterán
Az jutott eszembe, hogy mivel az U8QF-en OTA frissítéssel még nem találkoztam, USB-n frissítettem mindig, viszont mivel a francia Hisense oldalon szokott fent lenni az új fw, mi van ha átállítom Franciaországra a lokációt? Akkor nem fog jönni OTA-n hamarabb az update?
-
tom81042
tag
U8QF -nél volt itt szo arrol, hogy 4K-ban nem tud 120 Mhz-t a TV, tényleg nem, csak 60 Mhz-t. Ugye a HDMI 2.1 hánya miatt.
Viszont 2k-ban, 2560X1440 azaz 1440p -ben már nem csak 60 Mhz, hanem 100 Mhz amit tud a tv!
A TV-n "Beallitasok" - "Kép" - "Nézet arány" és ott az automatikus-rol át kell tenni 16:9 -re.
És utána már Nvidia Control panel change resolultion - customize-nál lehet Custom resolution-t létrehozni ahol 100 Mhz-t meg lehet adni és tökéletesen mukodik is. -
dropi
senior tag
válasz
Hieronymus #3974 üzenetére
Mármint melyik? Nekem van Prime előfizum, de sztem 3 hónapja nem is néztem ott semmit
-
dropi
senior tag
válasz
McDoug6lak #3972 üzenetére
Jah, azt nem láttam, bocs
Amúgy Amazonnal meg az a baj, hogy abban meg Chromecast nincs. Ami meg sztem elég fontos egy ilyen cuccnál
-
-
dropi
senior tag
válasz
McDoug6lak #3970 üzenetére
Viszont az új 4K Xiaomi Mi stick már tudja a DV-t is.
-
McDoug6lak
tag
válasz
Janos2015 #3969 üzenetére
Hali
Nekem Mi BOX S van, az tudja a HDR-t, a DV-t nem!
Atomstabil, még Netflix 4k alatt sem dobta el sosem a netet...
Stickben talán csak az új Xiaomi tud DV-t, mediabox ügyben nem vagyok biztos, de az Nvidia Shield tv pro az tudja...Persze en most csak a dedikált Netflix gombos kütyük terén írtam ezt a kis tájékoztató szösszenetet.. A tévedés jogát fenntartom -
Janos2015
csendes tag
Vidaa rendszer, melyik stick vagy médiabox az, amely tudja az HBO MAX-ot 4K HDR Dolby Vision szolgáltatásokkal és ajánlanátok is mert jó (pl. nem dobja el a netet, MI stick-ről írtak ilyen bár csak fullHD, így az ki is esett) ?
-
junior19
senior tag
válasz
csucsu54 #3966 üzenetére
Nem jól csináltad akkor.
A Referencia Black jelölésig, tehát a 16-os oszlopig nem szabad látni az oszlopok villogását. Felette, 17-25 közötti oszlopokat helyes megjelenítés mellett látni kell.
Ha csak a 22-25 volt látható, s most ezeket is megszüntetted, bezártad a fekete közeli részleteket.
A videójelben 16 a fekete, ezért a 16 és alatti oszlopokat nem kell látni.
Ha a videójel 17-es értéket tartalmazz, a megjelenítőn már azt látni kell.
Így most nálad hogy annyira levetted a Fényerőt, hogy a 25 sem látszik, így hiába van a videóban 17-25 közötti jel, a tévéd nem mutatja meg, hisz ezek még a fekete értékének megfelelően vannak beállítva most. Neked most akkor 25-ig minden láthatatlan, s csak 26-os értéktől válnak láthatóvá az információk.
Most neked majdnem 5%-os jelig be van zárva az információ. -
junior19
senior tag
válasz
csucsu54 #3964 üzenetére
Hali! Ha az 5 szürke oszlopot úgy érted, hogy a 16 alattiakból láttad a 11 vagy 12-est is, akkor helyesen csináltad. Addig kell csökkenteni a Fényerő értékét, amikor már a 16-os oszlop nem látszik. Arra is figyelj, hogyha esetleg ezt sötét környezetben csináltad, s nézed világosabb környezetben is, akkor viszont a 16 felettiekből nem fogsz látni párat. Ezért szoktak sötét és világosabb környezetre is két képbeállítást készíteni.
Ezt minden bemenetre, minden forráskészülékhez meg kell csinálni.
Gyakorlatilag az első lépés ez a képbeállítás esetén, így állítjuk be a megjelenítőt arra a szintre, hogy amikor fekete jelet kap, az is jelenjen meg. Esetedben részletet nem vesztettél, de a képed laposabb, dinamikátlanabb volt.
A másik eset esetén, viszont ha 16 felett nem látunk több oszlopot, akkor azokat a megtekintés közben sem fogjuk látni. -
-
junior19
senior tag
Nem jól tudod, a gamma nem a fekete vágási szint beállítására szolgál. A gamma pont a fekete és a fehér közötti szintekre van hatással, ha a feketére vagy a fehérre van hatással, akkor már az nagyon rossz.
Csináld meg mindkét tévével amit leírtam, s írd le mit látsz, mindkét készülék esetén. -
taught
csendes tag
válasz
junior19 #3959 üzenetére
Ha jól tudom a Gamma Adjustment menüvel lehet állítani a fekete vágási szintjét, és mindkét készülék 2.2-s beállítást használt.
Próbáltam állítani a fényerőt, háttérvilágítást és kontrasztot is, és bizonyos területeken tudtam javulást elérni, de valami mindig áldozatul esett a javításnak, úgyhogy ugyanott voltam.
Én is végig ugyanerre gondoltam, hogy a tapasztalt képek alapján pont fordítva mondaná az ember, hogy nelyik az IPS és melyik a VA. Valahogy nagyon nem ilyen eredményre számítottam.
-
junior19
senior tag
[link] Játszd le ezt a videót mindkét készüléken. Helyes megjelenítéskor a Referencia Black felirat alatti értékeket nem szabad látni.
Nálad most olyan, mintha a va paneles tévé fekete vágási szintje el lenne tolva, ami a luminancia menet emelkedését jelenti.
A képek alapján pont fordítva tippelném, hogy melyik az ips paneles, s melyik a va paneles.
Ha a va paneles tévén nagyon sok oszlopot látsz 16 alatt is, azt a talán a Fényerő érték csökkentésével lehet korrigálni. Nem vagyok biztos benne, nem ismerem ezt a készüléket, ha van külön a Háttérfény vezérlésére is lehetőség. akkor a Fényerő a megfelelő állítási lehetőség.
Ha a Referenciai Black környékén villognak az oszlopok, s az alatta lévő rész nem fekete, hanem ilyen szürke, akkor ez ips paneles, bárki,, bármit mond.
Ha nagyon sok értéket kellene csökkenteni, akkor küld vissza, valami nem jó a tévével. -
taught
csendes tag
Sziasztok!
Ma összehasonlítottam itthon egy 55A7G-t egy 50U7QF-el. Arra számítottam, hogy az U7 minden téren sokkal jobb lesz mint az A7G mert ezt mutatták a netes review-k. Ennek ellenére az U7 egyszerűen borzalmasan fakó, szürke és színtelen. Mind a két tv-n ugyanazok a beállítások voltak. Próbáltam kompenzálni az U7-n többféle beállításssal is, de csak egyre rosszabb lett. Itt találhattok képeket: https://photos.app.goo.gl/3uuS3XR7V2Z6XRXY8
A felső tv az A7G (ips) az alsó pedig az U7G (av, csak a szélén van fólia!).
Azt értem, hogy a színek miért sokkal jobbak az IPS-en (bár ennyire rossz színekre azért nem számítottam AV-n) de hogy mitől ilyen szürke, azt nem értem.
A forrás mindkét tv esetében egy pen drive volt, ugyanazt a fájlt játszották le a TV gyári lejátszóján.
Mitől lehet ez?
-
Proliant
csendes tag
válasz
Strauss #3945 üzenetére
A TV-ben lévő OTA frissítés mutathat bármit, de per pill nálam ez a legfrissebb elérhető firmware: L1202
Itt ellenőrizheted nálad is ez-e, de elvileg igen, mert a TV-nk ugyan az, csak a mérete különbözikEgyébként egy kis info a firmware-ekről, akit esetleg érdekel:
A verziószám kezdőbetűje az adott évre vonatkozik, az utána következő 4 szám pedig a napot jelöli az adott évben, amikor elkészült a firmware.
K - 2020
L - 2021
M - 2022
0301 - március 1.
0701 - július 1.
1112 - november 12.
1202 - december 2.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Ibasso SR2
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest