- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kompakt vízhűtés
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
Mit értesz ezen? Nem azért vannak ezek a funkciók amit a neve is sugall hogy javítsanak a képen? Ha be vannak kapcsolva akkor rossz lesz a kép pl sportműsornál ahol vannak gyors mozgások? Illetve a szétesik a kép az pontosan mit takar, darabos lesz, nem folyamatos a mozgás, stb vagy mi?
Köszönöm a választ! -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy [ilyen] készüléket de a lenti írásoktól egy picit elbizonytalanodtam. A felhasználás tök átlagos 90%-ban dig tv adás (optikai hálózat), azon belül is sport (jégkorong), ahol azért elég gyakori a gyors mozgás. Viszont azt olvasom hogy gyors mozgásoknál "szétesik" a kép? Ez igaz, mert akkor egy jó kis hoki mérkőzés nemigazán élvezhető rajta és akkor mást kell keresnem. Lent a kolléga azt írja hogy egy kézi labda mérkőzésnél is látható a labda mintha egy "csíkot" húzna? Vagy valamit félre értek?
Köszi! -
alfonzz
csendes tag
Sziasztok!
58A6BG-ről valami vélemény esetleg?
Sötét hálószobába kéne, kb 2,5-3 méterről nézném szemből.
Leginkább netflix és sport adások. -
Apucy01
őstag
arról amikor mondjuk úgy látszik mintha egyszerre 3 labdát dobna el a kézis csaj vagy vagy mondjuk piroska után még szalad a farkashoz 3 ugyan olyan piroska sznite egyszerre.
a készülék azt irja a legfrissebb szoftver van rajta...
nem örülök neki mert anyám engem nyúz a csatornák miatt...
igazából nem zavar csak fura volt...
ráfogok nézni a digi oldalára és megnézem kézi kereséssel.
köszi mindenkinek.
-
válasz
Apucy01 #3589 üzenetére
"1. az első bekapcsolás óta nem jelenik meg a Hisense logó ez normális? "
Alapbeállítás a gyorsindítás. KB úgy mint a számítógépeknél mostanában. Ha zavar, akkor kikapcsolható a készülék beállítások vagy hasonló nevű menüben."4. például az M1 et nem találja meg hd ben de a dunát sem ez vajon miért van? "
Elő szokott fordulni a kábelen, hogy egyes frekvenciák valamiért gyengébb minőségben jönnek.
A DIGI oldalán vagy leírásában meg kell nézni, hogy mely frekvencia beállításokkal kell jönnie a hiányzó csatornáknak.És kézi kereséssel ellenőrizni a frekvenciát. Miután egyszer megtalálja a tévé a frekvencia tartalmát, utána már nézhetőek lesznek a hiányzó csatornák."3. érdekes számomra hogy nincs szoftver frissítés vagyis OTA nem talál semmit 2 éves modelt már nem támogat a gyártó?"
Korábban többször volt linkelve a Hisense francia oldala. Onnan tölthető le kézzel az utolsó frissítést. -
Apucy01
őstag
Sziasztok!
Megérkezett végre anyunak az edigitáltól a A5600F 40" tv
Eddig hü haaa de azért van pár dolog amit nem értek, semmi tapasztalatom a márkával eddig nem volt!1. az első bekapcsolás óta nem jelenik meg a Hisense logó ez normális?
2. van egy kis szappanopera efektus főleg sport müsoroknál venni észre ezt megtudom szüntetni valahogy? ( az én 10 éves samum menüében van motion plus beállítási lehetőség) itt viszont nem találtam ilyesmit.
3. érdekes számomra hogy nincs szoftver frissítés vagyis OTA nem talál semmit 2 éves modelt már nem támogat a gyártó?
4. fura de digisek vagyunk és például az M1 et nem találja meg hd ben de a dunát sem ez vajon miért van? nincs digis box sem semmi csak a kábel.Más minden rendben van talán tulságosan is.
-
válasz
Gabesz87 #3587 üzenetére
Nekem hasonló felállásban.
TV <-> AVR eARC kapcsolat
TV <-> Chromecast with Google TVEz idáig tiszta. nem igényelt külön beállítást. A Chromecast kapcsol mindent és átmennek a vezérlőjelek.
A tévéhez kapcsolódik egy noti időnként. Kézzel kell áttenni az aktuális HDMI bemenetet a pécéhez.
Van egy régi H-K DVD lejátszóm. Az közvetlenül kapcsolódik az AVR-X1600H erősítőhöz. Be kapcsolja, ami jó. Sajnos a tévét is bekapcsolja. Csak CD hallgatás nosztalgiázásra használnám. -
Gabesz87
veterán
Volt téma a CEC nemrég. Na ennek kapcsán kérnék segítséget, mert nekem teljesen zűrzavaros, érthetetlen, hogy mit hogyan mire kellene állítani, hogy úgy működjön, ahogy én akarom. (már ha lehetséges) Lehet, hogy a házimozis topikban kéne érdeklődnöm, de úgy rühellem azt a topikot, hogy ha lehet, inkább elkerülöm messzire. Szóval adott a köv. lánc: 65U8QF - Denon AVR-X1100W - nVidia Shield TV. Ezek a beállítások vannak az eszközökön:
TV -> ebben benne van a hangbeállítás is, ami kérdéses számomra kicsit (ha a TV hangját akarom kiküldeni HDMI-n, pl. Netflixről
Erősítő
Shield
Én úgy szeretném, hogy ha a TV-t kapcsolom be (saját távjával), akkor csak a TV kapcsoljon be. Kikapcsolásnál felőlem kikapcsolhat mindent. Csak TV nézésnél elég a TV hangszóró, ilyenkor nem szoktuk használni az erősítőt.
Ha az erősítőt akarom használni filmezésre, akkor jó lehet úgy, hogy a Shield távja kapcsolja az erősítőt is.
Tudnátok segíteni, mit kéne ehhez beállítsak? -
KaksziLajos
senior tag
Köszi mindenkinek.
rainman72 végül ilyen TV-t vettem. Igazából alap, tudom, de a kép egész jó rajta. Legalábbis nekem megfelel, jobb,mint vártam. Egyedül a mozgás megjelenítés tűnik gyengének, az talán még a full HD tv-men is jobb volt...
-
rainman72
nagyúr
válasz
82Splinter #3571 üzenetére
Itthon nem találsz csak vidaa op.rendszerű Hisense tvt hivatalos forrásból!
-
-
Márton
nagyúr
válasz
Hieronymus #3582 üzenetére
Mármint 60-as adásnál.
PAL jel esetén természetesen (remélem) 50Hz a panel képfrissítése, különben nem lenne kadenciahelyes, mikrougrások lennének folyamatosan.. -
válasz
KaksziLajos #3580 üzenetére
Jó,
Az adás vagy 25i vagy 50p Európában. A panel képfrissítése 60Hz. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
KaksziLajos #3580 üzenetére
Szia! Hiába tud 60hz vagy 120hz -et a tv ha 50hz jelet kap akkor 50hz fog menni rajta. Ugyan ez van a felbontással is.
-
KaksziLajos
senior tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy belépő szintű Hisense 55A6G TV-t. Ez elvileg 60Hz-es tv.
Ennek ellenére minden TV csatornán csak 50Hz-et ír ki. T-Home HD képes beltéri egységem van.
Én nem értek valamit, vagy ez így jó?Köszönöm a segítséget!
-
mauimagic
senior tag
válasz
Ferenczi Áko #3574 üzenetére
Így van, de nem minden tartalomnál. A Witchernél sokszor előjön például, de pár új filmet néztem eddig, ott nem.
-
Recon666
Közösségépítő
-
82Splinter
csendes tag
Sziasztok! Lehet tudni azt, hogy melyik szériában nem vidaa az opp rendszer? Csak mert szeretném a mostanimat lecserélni egy olyanra, ahol elérhető applikáció a Netflix, Prime, HBO, és júniustól a Disney+ is.
-
mauimagic
senior tag
65A7500F netflixnél jeleneten belül, ha világosabb lesz a kép, pl bejön egy fehér ruhás szereplő a képbe, akkor az egész kép fényereje változik, ez néha zavaró.
Ráadásul nem is minden sorozatnál fordul elő.
Gondolom valami HDR lehet, de nem tudom, hogy ez ilyen, a tv hibája, vagy a műsoré.
A tv-n kb minden képjavítást kikapcsoltam.Youtubeon nézve HDR Dolby Vision tesztet nincs probléma.
Valakinek van ötlete, tapasztalata?
-
szeva000
addikt
válasz
Gabesz87 #3568 üzenetére
Nálam látja a gigabites hálózati NAS-t (UPnP vagy samba), de gyakrorlatilag teljesen használhatatlan 50-60GB-os HDR vagy Dolby Visionnál , kár is kínlódnod vele kábelen is. ( Talán a FHD filmek nagyja elmegy még,de van ott is ami szaggat. )
Próbáltam plex-et is, tök ughyan az a hiba...
Természetesen USB-ről mennének, de ne dugdossuk már a hdd-t, röhej.
Külön gigabites hálókarival egy lejátszó és minden megoldódik. -
Gabesz87
veterán
válasz
szeva000 #3561 üzenetére
Tényleg, hálózatról a TV-ről hogyan lehet tartalmat lejátszani? Mert a Média gomb megnyomásával nem láttam semmilyen hálózatra vonatkozó lehetőséget. Egyedül a Plexet találtam a TV-n, amivel sikerült. Illetve csak félig meddig. Dolby Vision-el próbálkozom még mindig, mivel a Denon erősítőm régebbi típus, így az nVidia Shield-emmel nem tudok azon keresztül DV-t lejátszani. Közvetlenül TV-re kötve elvileg jó, legalább is a Shield menüjében megjelenik a DV opció, csak valamiért a forrás (Halálos Iramban 9) mégsem DV-el indult el. Próbálkoztam úgy is, hogy egy HDMI splitterrel megosztottam a jelet, egyik HDMI a TV-be, másik az erősítőbe, de ez sem jött be, valamiért csak full HD volt a kép.
SZóval TV-n Plexről elindítottam a filmet, de csak folyamatos homokórázás volt, néha néha a hang elindult, de kép nem. Igaz, hogy csak wifin van a TV, kipróbálom majd kábellel is. Csak furcsállottam, hogy alapból a médialejátszóban (már ha a Media gomb erre volna hivatott) nincs hálózati elérés. Egyébként a TV 65U8QF. -
Skilly
aktív tag
December ota elvezem az 55u7qf modellt. Nekem vodabox-al a hd adasok szepek es eles a kep (ne tv2 hd meg ilyen sz*r csatornara gondolj, ertelmes filmes, termeszet, de a sport csatorna is jo). Nem ertem a negativ kritikat erre.
Viszont az igaz, hogy otthoni streaming szolgaltatashoz be kellett szerelnem melle a mi box 4-et, es igy a 4k hdr gyonyoruen mukodik. A beepitett plex vagy barmi massal 10bol 8 film akadozott. Valoszinuleg szoftveresen ennyit tud vagy a wifi adapter nem az igazi, de kulso mediabox-al hibatlan.
Tehat a tv-nek a kepe es a hangzasa az arahoz kepest szuper.
A betekintesi szog korrekt, bar szembol filmezel szerintem.
A gyors mozgasnal valoban eszreveheto a nem sima kepvaltas/mozgas, de ez is megszokhato.En akciosan vettem 170e huf-ert. Ennyiert nem kaptam volna jobbat egyik markabol sem, sot a tv topikban is ezt ajanlottak.
-
o_tom
aktív tag
-
szeva000
addikt
nem lesz remegés egy normális külső lejátszóval. Én most taknyoltam össze egy CoreElecet egy s912-es procira próbára. Megy mint a jóég kadencia helyesen.
Sajnos a gyári lejátszó halott ügy, Egyedül tényleg a netflix és youtube tökéletes, ellenben minden más esetben külső lejátszó kell. o_tom leírta miérteket jólDe a kép minősége kárpótol, ebben bizta vagyok!
-
o_tom
aktív tag
Helló
55U8QF-ről van tapasztalatom:
A TV műsorokat felskalazza, (igaz nekem Vodafone TV boxról megy) de messze elmarad a TV képességeitől. Nézhető, de nem élvezhető.A gyors mozgásoknál valóban hajlamos szétesni, nem vészes, de észrevehető.
Betekintési szög korrekt. Szerintem oldalról úgysem nézi senki a TVt.
Mindenképp nézd meg élőben, vigyél magaddal teszt anyagokat is. Én, amikor az Auchanba néztem, célirányosan U7QF-et keresetem tesztelni és meg is riadtam, többet vártam tőle, amig csak a gyári demo anyag ment rajta. Miután a pendrive-ommal teszteltem megnyugodtam, jó kis készülék.
Viszont Plex az gyakorlatilag használhatatlan rajta. 10cm-re van a routertől és már egy FHD 8GB film is akadozik rajta, egy 30-60Gb-s HDR vagy Dolby Visionnak esélye sincs elindulni. Ugyenzt kipróbáltam UTP kábellel is, ugyanez a helyzet. Az előző LG TV-m perfeketül játszott mindent - viszont a képe a Hisense-hes képest szörnyű.
A saját belső lejátszója is válogat picit, kb 10-ből 2 film nem indul. Viszont amelyik elindul, annak gyönyörű a képe.
Amazon és YouTube 4K tartalmak fantasztikusak rajta. A Netflix hiába 4K előfizetés, nem az igazi szerintem.
Mindent összevetve érdemes mellé egy Xiaomi Mi Boxot S-t, mivel az formátumban mindenevő.
-
lenrok
tag
Sziasztok
Lenne egy pár kérdésem a 55U7QF-ről, hogy akinek ilyen van mi a tapasztalata minden napi használat során. Tv műsorokat fel tudja "jól" skálázni? Gyors mozgásokkal tényleg gond van? 24p s filmek eseten olvastam, hogy van remegés az a TV lejátszójából adódik? Vagy ha külső médialejátszót használok és a tv csak egy kijelző ez a hiba akkor is van? Betekintési szögek mennyire vészesek?
kiváncsi vagyok atapasztalatokra élőben még nem láttam ilyen modelt de árához képest sokat ad.
nos?
-
Apucy01
őstag
válasz
Ferenczi Áko #3554 üzenetére
Csatornák szerkesztésére annó samunál valami ilyesmit használtam [link]
azt hiszem ugy müködött hogy megkereste a tv az összes csatornát majd lementettem egy penre a fájlt amit a progi fölismert és átszerkesztettem ahogy nekem jó majd ismét mentettem a szerkesztettet penre és vissza másoltam tv re és készen volt minden ott volt ahol én akartam. reméllem itt is müködik.
De találtam ilyet is. [link]
-
Jana33
csendes tag
válasz
Ferenczi Áko #3554 üzenetére
Köszönöm, szerintem nálam is ez lesz akkor.
-
Jana33
csendes tag
Sziasztok,van egy 50A6BG típusú televíziónk.A kérdésem a következő lenne,csatornák sorrendjét szeretném megváltoztatni illetve ami kétszer van meg azt meg törölni,hogyan lehet ezeket megcsinálni? Mert én sajnos nem jöttem rá.
-
maverick_ss
csendes tag
válasz
Zizi123 #3435 üzenetére
Én is felraktam az L1103-ast (55A7500F) de ahogy nezem, rosszabb mint az elozo. Az a problema hogy nem figyeltem melyik volt az elozo szoftver rajta ( valami 700 valamennyi remlik, most banom hogy nem irtam le). Az L1103-al, a media stream lefagy gyakrabban mint elozoleg (szinte mar 1 vagy 2 video utan lefagy, semmilyen uzenettel, csak fekete kep; hosszabb Power es/vagy Exit gomb nyomasra eszre ter, de hogy rendesen mukodjon kell egy ki/bekapcsolas is), es a Youtube alkalmazas is lefagyott, ami eddig nem fordult elo. Meg maga a TV is mintha lassabb lenne, de ezt meg figyelem. Tobbi funkciot nem probaltam, nem is szoktam hasznalni.
Es elozo szoftver listat se talaltam sehol a neten, hatha latva az elozo verziokat rajovok hogy mi volt az L1103-as elott es tudnak downgrade-et csinalni ... :(
Media stream: kabeles halozaton keresztul, WIN10-es geprol, 720p es 1080p video, max file meret: 4,5 GB, MKV file. -
mauimagic
senior tag
Tegnap óta van a falamon egy 65A7500F.
Elvileg ez VA paneles, de nem vagyok hasraesve a sötét jeleneteknél, túl világosnak tűnik a fekete.
Az normális, hogy az oldalsó széleken világosabb a kép, ha nem teljesen középről nézem? Olyan, mintha oldalról világítana egy ledcsík.Képbeállításokra van valakinek ajánlása, mit mennyire állítsak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest