Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liksoft

    nagyúr

    válasz orc88 #52571 üzenetére

    Ez kb 10-12 éves darab. Régen ezeket 5 év időtartamra tervezték. Még parkoló pályás, így a sok leállás fizikai kopáshoz, meghibásodáshoz fog vezetni.
    Nem emlékszem már, hogy pont ennél a modellnél, de ebben az időben volt, hogy olyan panelt használtak, ahol a Marvell vezérlőben volt a ROM és a cache RAM is. Ez túlmelegedés miatt akkor zsákutca volt, sok hibásodott meg hamar.
    Ilyen idős drive esetén sajnos már előjöhetnek meghibásodások. Vagyis valóban, lehetett olyan gond, ami miatt a CHKDSK ráugrott. Viszont ezzel érdemes óvatosan bánni. Ugyanis hibás működés mellett adminisztrációs hibát véthet, amit utána ismét javítani próbál, megint hibásan. Tipikus esete, mikor valaki ül a fa ágán és azt fűrészeli, csak azt nem nézi, hol a fa törzse. A Sentinelben pont ezért van lehetőség az automatikus CHKDSK tiltására. Előbb mentem a fontosat, utána engedem rá, reménykedve, megúszom az installt és adatok visszatöltését. :)
    Nagyon ritkán, a kopásból adódó kezdődő halál elején még pár alkalommal akár fel is éledhet egy ilyen drive, de ha nem tápellátás, hanem kopás van a háttérben, nem jósolok stabil és hosszú életet neki.

    Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Új hozzászólás Aktív témák