Hirdetés
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Zavar: [link] , [link] , [link]
A tápegységben az elektrolit kondenzátorok kiszáradnak, így idővel a kapacitásuk csökken. Ráadásul az elkók nem képesek a nagyon gyors változásra, vagyis a nagyfrekvenciás zavarok kiszűrésére. Ha megnézel egy erősítőt, ott a tápellátásban találsz elkót, és vele párhuzamosan kötve kerámia és/vagy tantál kondit is. Azoknak a szerepe a nagyfrekvenciás jelek szűrése. Mivel a számítógépben minden alkatrésznek meg van a saját tápszűrése (hogy mennyire azt hagyjuk), így szinte minden gyártó kihagyja a nagyfrekis szűréshez szükséges alkatrészeket. Valamint a tápkábel is antennaként képes viselkedni, így csökkentett amúgy is a jelentősége. Viszont 2-5 év között (használattól, minőségtől függően) az elkók kiszáradnak, így csőkken a szűrésük, nő a nagyfrekvenciás zavar a rendszerben. Ezek a zavarok a 230V-os hálózatról "kúsznak" be. (Villanymotorok, stb...)
Éppen ezért én "ökölszabályként" úgy használom a tápot, hogy a névleges teljesítményét évente csökkentem kb. 10%-al. Így egy 5 éves táp nálam csak 50%-os. Akkorra már tutira megérett a cserére, hiszen nincs már teljesítmény tartaléka. (Ebbe a számításba előre tudom, sokan bele fognak kötni. Viszont alkatrész és gyártmány vizsgáló osztályon eltöltöttem pár évet, és tudom, minden öregszik. Aki ezzel az öregedéssel nem számol, érdekes dolgoknak lesz szenvedő alanya.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PlayStation 5
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sorozatok
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- WD 480GB Greene SN350 (WDS480G2G0C) M.2 2280 NVMe PCI-E3.0 x4 SSD
- SAMSUNG EVO 860 500GB
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- WD Blue SN570 1TB M.2 NVMe SSD - Garancia: 2028.04.17 ALZA - 100/99%
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i7-8565U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 TI 16GB Gamemax Brufen C3 BG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest