Hirdetés

Hirdetés

  • AMD Radeon undervolt/overclock

    lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...

  • Broken Roads teszt

    gp Azt, hogy mi történt az atomháborút követően Amerikában, jól ismerjük a Falloutokból. A Broken Roads e történetet ausztrál szempontból meséli el – igencsak hasonló eszközökkel.

Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    Egy "szinte uj" 100/100 (portalan, muanyag dobozbol, kb. 200 napot ment) samsung hd200hj hdd-nel olyan problema adodott, hogy a kondicioja rohamosan elkezdett romlani. Minden egyes bootolas utan vagy masolas utan tobb szazalekot esett a hdd sentinel szerint.

    Eloszor csak annyira belassult, hogy csak kikapcsolassal lehetett a gepet ujraeleszteni. Ekkor kezdett el gyenge szektorokat gyartani (100+). Ezutan megjelentek az elso hibas szektorok (most mar 50+). A kondicio pedig 15%.

    A tapot kicsereltem, szoval ez nem lehetett az okozoja.

    Csak gyorsan ossze lett dobva az asztalon egy teszt rendszernek, ezert cimkevel lefele volt. Amikor jobban megneztem egy nagyon apro karcolasbol eredo lyukat talaltam.

    Ugye van egy nagy feher cimke, ez alatt van a porszuro nyilas. Ugye ezeket egy vekony foliaval meg pluszban letakarjak. Ugy nez ki szerelgetes kozben egy csuszas alkalmaval valami apro szemcse a peremehez ert es tuhegynyi lyuk keletkezett (latszik egy kb. 1-1,5cm-s enyhe karc nyom). Viszont ugye az a vicces, hogy nagy betukkel oda van irva, hogy "DO NOT COVER ANY DRIVE HOLES", mivel uzemileg szuksege van ra. Illetve egy akkora lyukon meg ha cimken es folian is egy porszem atjutott ekkora karokat okozna? Mikozben ez az egesz par nap alatt zajlott le (most masfel hete), kozben ugye meg se volt forditva.

    Ketlem, hogy a fejjel lefele mukodtetes okozta volna, mivel tobb eve mukodnek hdd-k nalam igy hibatlanul. Raadasul van egy hasonlo szeriabol szarmazo masik samsung (100/100) es annak pedig az egyik nyilasan meg cimke sincs gyarilag, pedig a lemezek felett helyezkedik el.

    Ilyennel meg nem talalkoztam. Esetleg mas?

    [ Szerkesztve ]

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák