- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- Bemutatkoztak a be quiet! Pure Power 13 M szériás tápjai
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- Hamarosan kapható a Razer új, kábelmentes töltéssel kecsegtető egérpadja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
#68216320 #45095 üzenetére
Annyira régi, és annyira kevés volt belőle, hogy a firmware-e ismeretlen. Simán lehet, hogy a kikapcsolással a gyári adatterülete oly mértékben sérült, hogy csak adatmentéses eszközökkel lehetne (ha egyáltalán) feléleszteni. Vagyis másik beszerzését tudom csak ajánlani. 50-es félmagas SCSI azért ha nem is könnyen de talán még beszerezhető.
-
-
Liba Gyuri
csendes tag
Sziasztok!
Következő dologgal kapcsolatban szeretnék megoldást találni:
Adott egy windows7 ultimate 64 bites rendszer ami egy kingston ssdnow v300 120gb-os merevlemezen van. Továbbá szerepel még egy 250gb-os wd merevlemez, klasszikus fajtából. ( a konfiguráció lényegében : i5-4570, gigabyte h87-d3h, 8gb ram)
Ez így remekül működik, idestova 2 éve. Vettem egy kingston ssdnow uv400 240gb-os lemezt is. (lecserélni a wd-t, alapból ennyi helyet használok, egy ssd a rendszernek, egy másik vinyó meg az éppen aktuális játékoknak pár sorinak stb, de gondoltam faragok a töltési időkből egy keveset és 20ezret megért volna a dolog)
Tehát klasszikus módon beszereltem, bios látja, windows eszközkezelő igen de sajátgép nem. Kiszűrtem valahonnan, hogy inicializálni kell - megtörtént, majd 'a Start menü-Számítógép-jobbklikk-kezelés-tárolás-lemezkezeléssel' tovább. Itt gyakorlatilag bármit tennék vele, vagy kékhalál, vagy viszonylag hosszú gondolkozás után hibaüzenet.
Ezután átvittem anyámhoz, ahol ugyanúgy egy ssd-n van egy ugyanilyen windows7. Beüzemeltem, bios látja, lemezkezelés menüben sikeresen formázom, nevet adok neki stb. Majd steam accountról letöltök és telepítepítek rá egy játékot és ha már úgy alakult önfeledten játszom is pár órát. Úgy ítélem meg hogy teszteltem, működik semmi gond vele, otthon újra kipróbálom.
Visszaszerelem, bios továbbra is látja, windows is, sajátgépbe szerepel, tudom böngészni, letöröltem a korábban felrakott steames könyvtárat, minden remek.
És amint irnék rá valami adatot vagy rögtön vagy pár másodperccel később kékhalál. Sentinel, ssd toolbox telepítés közben elszáll, steamról egy játék telepítése közben is halál. Most is itt figyel a gépben, minden ok de ha áthúzok rá egy avit mondjuk véletlenszerű másolási százaléknál jön egy halál.Annyit tudtam saját kútfőből hogy az összes létező alaplapi portba mindenféle más kábelekkel is kipróbáltam, minden portban minden kábelnél produkálja a halált írás közben, ráadásul a másik kettő meg minden esetben működik, így azt kábel/alaplapi csatlakozó hibáját kizárnám.
minden ötletet szívesen fogadok
-
törölt tag
válasz
liksoft #45094 üzenetére
Egy öreg Amiga gépben volt, ahova csak 50pin-es megfelelő. Sajnos a device ami kezelte speciális formátumot használ, nem RDB és nem MBR félét, mert nem PC, hanem egy 1990-es gyártású gép. Low Level Format közben kikapcsolásra került a gép és azóta ilyen.
Ebben a vezérlőben volt használva: [link] -
liksoft
nagyúr
válasz
#68216320 #45093 üzenetére
Két dolgot tudok elképzelni.
1. Megdöglött, csere.
2. RAID tömb tagja volt, és nem engedi magát használni. Elég öreg darab, így ez inkább lehetőség, mert a régi drive-ok ezt az üzemmódot még nem tudták. Ez már kérdéses korú lehet.Inkább újabb darabot használnék, mert ez már nagyon túl van "fiatalságán".
Hova kellene, miért nehéz a cseréje? -
törölt tag
-
törölt tag
Van egy igen öreg Seagate ST32155N SCSI HDD-m, amit ugyan felismer a vezérlő (többet is próbáltam), de nem látja a kapacitását és e vezérlő menüjében "Medium error" van. Lehet ezt javítani? Sajnos elég egyedi helyre kell és problémásan lenne csak pótolható.
-
Kékes525
félisten
Van egy Asus P8Z68-V Pro/Gen3 alaplapom. Azon van egy JMicron® JMB362 vezérlő. Amikor a driverjét installáltam beletett az automatikusan induló programok közé (HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run) egy JMB36X IDE Setup fájlt. Szerintetek erre szükségem van ahhoz, hogy használhassam a vezérlőt, vagy nyugodtan törölhetem ezt a sort az automatikusan induló programok közül? Egyáltalán mi a feladata ennek?
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Saltwater #45084 üzenetére
Köszi a választ, de ez amit tanácsolsz szerintem már súrolja a bűncselekmény határát, amit én személy szerint még véletlenül sem szeretnék ajánlani ismerősömnek akié a kérdéses HDD.
1 éve vette az ismerősöm ezt a 3,5"-os WD belső SATAII-es 320GB-os HDD-t mert a PC-jében a már 6 éve benne lévő szintén SATAII-es Samsung 320GB-os HDD szektor hibás lett, de sajnos Samsung SATAII-es belső HDD-t már nem lehetett és mivel WD és Hitachi közül lehetett csak választani ezért a WD-t választotta, mert Hitachi-ról elég rossz vélemények voltak, de sajna ezek szerint a WD sem jobb. -
semetka
őstag
Miért lehet az hogy egy dokkolóban lévő HDD-re nem tudok másolni. Elkezdeni elkezdi de megáll. Régebben jó volt, most elővettem és megáll. Viszont ha dokkolóban lévőről másolok akkor jó.
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Nem bootol a gépem, nem ismeri fel a vinyóm, de nem is hallom felpörögni. Próbáltam már más tápcsatiról is, más sata kábellel is de semmi. Van valami ötletetek?
HDD: WD Caviar Blue 1TBKöszi előre is!
-
gyimger
őstag
Hali! Csak gyors kérdésem lenne.
Van egy Windows HDD-m és egy adat HDD-m. Kisakkoztam, hogy az adat HDD kattog, gyakran eltűnik az eszközök közül. Ez a HDD már kuka? Hétfőn veszek egy másik terásat és megpróbálom lementeni róla a dolgokat, de ennek már végleg annyi vagy van valami megoldás a mentésére? -
Saltwater
aktív tag
válasz
Daywalkerke #45083 üzenetére
Vegyél egy rossz WD merevlemezt 500 Ft-ért, és a vezérlőlapját rakd át. Tuti hogy nem fog vele feléledni, és viheted gariztatni.
....a teljes formázás lehet megoldja, de eleve rossz jel ha gari időn belül már szaraxik.
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Hard Disk Sentinel 8 gyenge szektort írt ki egy WD belső HDD-nél.
Érdeklődnék, hogy ha csinálok egy teljes(nem gyors) formázást akkor ezek meg fognak szűnni?
Elvileg még van gari a winyóra, de bad sector nincs rajta és 95%-ot ír kondícióra a Hard Disk Sentinel, úgyhogy gondolom még esélytelen, hogy cseréljék. -
King Unique
titán
válasz
marcellx #45081 üzenetére
Üdv!
Ha a másik HDD rendesen felpörög benne, akkor nem valószínű, hogy a külső rack, illetve annak tápegysége hibás. Maga a HGST merevlemez most működik például SATA-n? Aztán nem ártana megadni azt sem, hogy milyen OS, milyen gép stb...? PC-k esetén érdemes a hátlapi USB-portokban is kipróbálni, mert az előlapiaknál elő szoktak fordulni problémák. Továbbá, ha Windows alatt az eszközkezelőben ismeretlen, akkor esetleg meg lehet próbálni az eszközillesztő eltávolítását
—►
gép restart—►
eszköz újracsatlakoztatása. Nem biztos, hogy használ, de egy próbát megérhet. -
marcellx
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Hitachi HDS721050CLA362 merevlemezem 1 héttel ezelőtt tökéletesn működött win 10 volt rajta vettem új vinyót és ezt a régit bele szeretném rakni egy ilyen 4World 05465 külső házba viszont amikor rádugom a gépre a winchester egyáltalán nem pörög fel a gép nem is érzékeli hogy rádugtam volna mit tudnák tenni hogy működjön a kölső ház tesztelve volt másik vinyóval arra legalább azt írta a gép hogy ismeretlen eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Fotó állvány eladó
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged