- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Még mindig új Ryzeneket kap a Socket AM4
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
válasz Smktrooper #42897 üzenetére
Amugy nem megy,adat visszaszerzo kell ugy nez ki.
Ahogy nezem mind1 adatvisszaszerzo[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Amit az install felülírt, annak annyi. Valószínűlek a könyvtárak, file-ok nevei és így az elhelyezkedésük is felül lett írva, így az első 100GB feltételezésem szerint ment a lecsóba. A maradékról RAW recovery programok segíthetnek.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Mint multimedia-nál nálam is megjelentek a hibás(17) és a gyenge(19) szektorok.
11.22-én még 100%-os volt, hibátlan, most meg 74%
Működési ideje: 801 nap
Becsült: 560 nap
Összes indulás: 6016Egy 2TB-os WD20EARS-00MVWB0-ről van szó. Ha adtak is ki frissítést(firmware), nem tettem fel.
Mellette van még egy SSD (OCZ Agility3 60GB) és egy HDD WD7500AAKS, ami régebbi.
Mind a három tár egy ágról kapja az energiát, ami egy 500W-as Enermax Liberty.
A hibás tár, többnyire filmeket tartalmaz és némi személyes, családi képeket, videókat, amiket minden esetre áthelyeztem.
A kérdésem, hogy ez a HDD haláltusája és nézelődjek egy új után?
GA
-
liksoft
nagyúr
válasz Smktrooper #42905 üzenetére
Ha a felülírt és ezáltal megsemmisített adatokat is visszahozza, akkor érdekel. Egyébként meg az összes adatmentéses program a felület analízise után a töredék információkból dolgozik. Ha viszont nincs könyvtárrendszer mert felül lett írva, csak a file belső adattartalma (jpg, pdf, doc, stb..) alapján tud menteni. Ez az utóbbi a RAW recovery. A logikai és RAW mentésekhez is több program létezik.
-
Sonic*
aktív tag
Sziasztok!!
Lenne egy kis probléma. Tegnap vettem egy Lenovo z50-75-ös laptopot, 1TB-os vinyóval. Windows 7-et akartam feltenni, de iszonyatosan lassú volt, felraktam a 8.1-et, most szépen fut. Viszont, a HD Sentinel szerint 9%-os a kondija, 1290 hibás szektorral. Megnéztem, a windows hibát nem talált, a gép sem lassú, viszont ez aggaszt. Mit lehet tenni?
Majd kiderül..vagy beborul!
-
King Unique
titán
válasz Sonic* #42907 üzenetére
Szia!
Azért a HDS ekkorát nem szokott tévedni.
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?Lehet, hogy a lemeznek olyan részén van most a Windows, amit nem érintenek a hibás szektorok, azért nem jelez hibát. Ha új és garanciális a gép, nem is kérdés, hogy érdemes lenne visszavinni és cseréltetni a HDD-t. Nem újdonság, hogy akár zsír új laptopokban is pár hónap után bekrepálnak (tömeggyártás ---> gyengébben sikerült/ selejt...). Enyémben is kb. annyit bírt a gyárilag benne lévő Seagate, aztán gari keretében kicserélték WD Scorpio Blue-ra és azóta nincs vele probléma.
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Lekerült a NASom az alaksorba, ott csak temperáló fűtés van. 13-15'C tegnap 30 foknál jobban nem ment fell a hdd hőmérséklete. Szerintetek ez még belefér, nem lesz lent túl hideg neki?
A HDD egy WD green 1TB, pontos típust így hirtelen nem tudok mondani.
Köszi!
T -
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ennél a hdd-nél ez megfelelő sebesség vagy valami elbújt hiba lenne a gépezetben(amiért ennyit tud)? Vagy tényleg csak ennyi a vége.
hdd: WD blue 500GB 16mb cache
Itt pedig sata kábelt cseréltem, hozott pár mb-ot. -
davian
csendes tag
Hali!
Új gépet raktam össze. Az egyik régi HDDmet nem látja a BIOS.
A HDD Samsung HD103SJ alaplap MSI B150 gaming 3. A régi gépemben jó volt.
Kipróbáltam egy harmadik gépben, az egy régi core2duo-s. Ebben is látja a BIOS és a Win7 is. Szóval csak az új alaplat nem látja.
Van még két másik régebbi HDD-m, azokat érdekes módon mégis látja az új alaplap (samsung HD153W és HD203U).Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
válasz Smktrooper #42897 üzenetére
Nagyon jó program,3,és fél óra vagy több a scan.
És 95% körül crashel,ha nem előbb.
4x már vagy indítottamAvatar
-
veterán
Laptopom Hdd-je 4% töredezett részt mutat az ellenőrzés során. Ha elindítom a lemez töredezettségmentesítését akkor a művelet után ugyanúgy 4% töredezett részt mutat. A merevlemez hibátlan, nincs sem hibás, sem pedig gyenge szektor rajta. Mitől van ez?
Köszi a választ.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
MrRL19
senior tag
Sziasztok
vki tudna nekem segíteni ebben ?! miért tölt ennyire a HDD ?! ha szinte bármit csinálok másolás akármi mindig felugrik 90-100%-ra
HD sentinel szerint 100/100%-os igaz 433nap van benne már (WD scorpio blue)
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
MrRL19
senior tag
-
Eladó445
tag
Sziasztok!
Mitől lehet ez?
néhány másodpercre lefagy a gép, ilyenkor a böngészőnél is megjelenik a (nem válaszol)-cím. a winchester hangosan felpörög és utána elcsendesül majd minden folytatódik rendesen.
Adatok:
Win7 ulti
Samsung 1000GB Serial-ATA 2.0 7200rpm winchester (32MB cache)
Kingston SSDNow V100 64GB SATA 2,5" belső Solide State Drive Desktop Bundle
i7 + 8gb ram + 2gb vga
64GB-on van a win7https://bit.ly/2AJ3lz6
-
gears27
aktív tag
sziasztok! Van egy segate 500-as hdd-m aminek tönkrement az elektronikája. Most találtam egy másik hdd-t ph-n, de ennek más a sorozatszáma. Szerintetek ha át eszem müködhet?
Az enyém: st3500630ns
Amit találtam: ST3500620ASVálaszokat előre is köszi
Seggsztézis
-
gears27
aktív tag
válasz Smktrooper #42934 üzenetére
köszi a választ.. Már rengeteg helyen jártam de pont ilyen sehol nem volt.. De amúgy érdekes, mert bontóban azt mondták, hogy nem feltétlen kell ua számnak lennie. Még jó, hogy megkérdeztem
Seggsztézis
-
-
johnnie94
csendes tag
Sziasztok,
bocsi, ha rossz helyre vagy volt már erről szó, de első nekifutásra nem találtam.
Az este nővérem felhívott: sikeresen a laptop tápegységét dugta a külső merevlemezere. Azonnal kihúzta, megpróbálta az ahhoz valóval, de állítása szerint nem pörgött fel.
Kérdésem, hogy találkoztatok már ilyennel? Ahogy olvasgattam, elvileg ezekben van túlfeszültség védelem egy TVS dióda által. Ez esetben az adat menthető róla, esetleg még a hardver is?
Gondolom az ilyen nem garanciális hiba, cserében nagyon nem is reménykedemElőre is köszi: Jano
"Egy mérés nem mérés!" - mondta a szaki, majd újra megfogta a fázist
-
liksoft
nagyúr
válasz Smktrooper #42936 üzenetére
Esetleg azonos a gyári száma, ha arra is ellenőriz az aktuális firmware.
-
liksoft
nagyúr
válasz johnnie94 #42937 üzenetére
Szia!
Az USB áramkör tutira ugrik ilyenkor. Az pedig, hogy a védelem van-e a drive-on és az hatásos volt-e, függ a típustól, a feszültség különbségtől, az egyedi paneltől. Van amikor segít, de van, hogy a mechanikán kívül és belül is cserélni kell mindent.
-
johnnie94
csendes tag
liksoft: Rendben, közben olvasgattam még a témában, illetve beszéltem az elkövetővel is, hát meglátjuk, majd megírom a történet végét ha már ott tartunk
Újabb kérdés: Még 5 éve volt egy HDD-m, ami egyik napról a másikra nem bootolt be. Elvittem szakihoz, aki még aznap délután hívott, hogy sikerült beindítani végre, de nagyon melegszik a merevlemez, gyorsan mondjam mit mentsen le, mert nem biztos, hogy beindul még egyszer. Azóta a szekrényben pihent egy dobozban.
Furdal a kíváncsiság, szeretnék szétnézni rajta, illetve megpróbálni lementeni róla ezt-azt. Ha a gépbe bekötöm, érhetnek negatív meglepetések azon kívül, hogy nem éled fel?
"Egy mérés nem mérés!" - mondta a szaki, majd újra megfogta a fázist
-
tomp
félisten
válasz Glaz-dozfhut #42943 üzenetére
A 4év alatt soha nem kapott ütést vagy hirtelen helyváltoztatást.
Azért a 192-es adat is érdekes. Kikapcsolások száma. 23! Egész november hónapban 24-en állt. Most decemberben lement 23-ra. De 2014. november 16-tól 2015. április 08-ig csak 1-et ugrott. 18->19. Ez is érdekes. Lehet hibás a SMART rendszere? -
kopidoo
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 2TB WDGreen-t. Az a baj vele, hogy idle-ben úgy kerepel mint egy traktor. Gondolom ez nem normális működés. -
kopidoo
senior tag
válasz Smktrooper #42948 üzenetére
OK, köszi!
-
Adamo55
tag
Sziasztok!
Van egy Toshiba MK5055GSX vinyóm külső adathordozóként használtam, de az utóbbi időben az alábbiakat produkálja. Ha bedugom (USB), akkor csak villan 1-2-t és kattog (2x próbáltam bedugni kb. 5 másodpercre, a gép nem ismerte fel) attól tartok, hogy az eszköz teljesen elhalálozott.
Hallottam, hogy ha veszek egy ugyanilyen HDD-t, akkor a lemezek cseréjével életre lehet kelteni a készüléket és az adatok újra elérhetőek lesznek.
Véleményeket/tapasztalatokat szeretnék kérni, hogy mennyire bonyolult művelet ez, illetve ha megcsinálom mekkora eséllyel lesz hosszú életű az adathordozó, ha éppek a lemezek?
Esetleg foglalkozik valaki ilyen cuccok szervizelésével?
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest