Új hozzászólás Aktív témák
-
Saltwater
aktív tag
válasz
Edward1981 #36948 üzenetére
Ennek annyi. Mi a pontos típusa?
-
válasz
Edward1981 #36947 üzenetére
Nemrég rx8pencz-nak (#36920) ugyanez volt a problémája. Táncsak nem tőle vetted?
Nem jelzett vissza azóta hogy megoldódott-e a gondja.. -
Edward1981
tag
válasz
Edward1981 #36947 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
Edward1981 #36945 üzenetére
És ha akkor dugod rá a tápot mikor elindullt a win?Én már csináltam ilyet nem lett semmi baj.Azért másik gépben és másik kábelekkel is kipróbálnám.
-
Edward1981
tag
Az a nagy baj hogy a win el sem indul ha be van dugva a winyo....
Tipp esetleg? -
Edward1981
tag
Sziasztok.
Mit tudok kezdeni egy WD Green winyoval amin van néhány bad sector és elég érdekesen is viselkedik. Olyan mintha be lenne lassulva. Van valami olyan program amivel ki tudom zárni a hibás sectorocat és még használhatom a winyot vagy kuka az egész???
Kár lenne érte mert 1TB-os
-
pjen
félisten
válasz
Anathema67 #36941 üzenetére
ide-
sata átalakító?
-
Anathema67
tag
Sziasztok,
előkerült egy ősrégi IDE csatlakozós HDD-m. Hogy tudnám SATA-s alaplapon megnézni a tartalmát?
köszi
-
-
C.F.
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #36925 üzenetére
Az AHCI engedélyezve van van az biztos. Mivel új az alaplapom és a BIOS is, ezért még nem nagyon ismerem ki magamat benne. Tudok találni valahol egy listát arról, hogy mit kell átállítani a BIOS-ban, hogy minden rendben menjen az SSD-vel?
Amúgy az SSD-n kívűl még 2 db 2 terrás HDD is van a gépben, és ott teljesen rendben kezeli az üres területeket. Szóval lehetséges, hogy a BIOS-ban valami nincs helyesen konfigurálva.
Nem volt rajta Linux és semmilyen más oprendszer ezelőtt csak egy win7. De akkor még egy másik konfiggal volt használva.
Azokból az adatokból amit képen mutatál azért nincs minden ugyan úgy mint nálad.
Az enyém így néz ki.
-
tomp
félisten
válasz
trialboj #36935 üzenetére
Mindem bizonnyal pont azon a helyen lett bad sectoros ahol a rendszernek van fontos adata. Én megpróbálnám a win lemezről egy javítást. Most, hogy a vinyó kizárta a szektort, nagy eséllyel sértetlen területre rakná fel a sérült fájlokat.
pjen
Hát mivel nem vírusos baj miatt vagyok otthon így hatástalan lenne. De azért köszi. :-) -
trialboj
őstag
Ok kösz, és az előző kérdésemre valami tipp?
HD sentinel surface testen kívül mivel lehet még megpróbálni elkülöníteni a hibás szektorokat, hogy ne kelljen újból wint raknom...?
-
lackóó80
újonc
Sziasztok!
Notimban lévő Seagate merevlemezt szeretném leellenőrizni a SeaTools progival.
A szoftver csak angolul tud,így szeretnék segítséget kérni hogy melyik opciót kell használni egy gyors és mély ellenőrzésre! Ha valaki használta már,ismeri a programot,kérem segítsen!Köszi előre is!
-
trialboj
őstag
Üdv,
Nem tud elindulni a windowst a gépen, csak safe módban. Hd Sentinel progam szerint van 3 bad sector, de ő megoldotta a problémát:
There are 3 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
There are 13 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
Problems occurred between the communication of the disk and the host 60 times.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.No actions needed.
Jelenleg advanced system care programban található smart defrag programmal, próbálom elrendezni a sectorokat. és utánna esetleg egy Surface test a hd sentinellel.
Van bármi más ötlete valakinek, hogy lehetne megoldani, hogy a hibás sectorok, el legyenek kerítve, és ne öljék meg a wint?
a hard egy WD Caviar Black 1TB, 2000 leállás/indítás, 867 napja van még (a program szerint) és 705 napot ment eddig összesen. kb 4 éves.
Eddig nem volt vele gond, viszont 2 hete új wint telepítettem, és azóta akadozik, lassan indul a op rendeszer, de ilyen még nem volt hogy egyáltalán ne induljon.
Minden segítségnek örülnék, mert elég sok meló van amivel lemaradok, ha estére nem tudom összefoltozni ezt a helyzetet.
-
_DiEGO_
őstag
-
liksoft
nagyúr
válasz
rx8pencz #36920 üzenetére
Én akkor is tápellátásra tippelnék, mert az USB chip bejelentkezik, de a HDD már nem éled fel belül. Ha Y kábellel próbálod, akkor ne "kockaként" tedd egymás fölé, hanem "lapként" egymás mellé a hátlapon a két USB csatlakozót. Belső áramköri kialakítás miatt nem ugyanaz a kettő. Lehet még driver is, vagy USB csatorna hiba, de kisebb eséllyel.
-
C.F.
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám támadt, hogy újratelepítettem a rendszeremet egy KIingston HyperX 120 GB-s SSD-re. A rendszer automatikusan 9 GB-tot lefoglal magának amit nem enged partícionálni, így maradt 111 Gb. Ezt szépen újraformáztam a Windows telepítővel mint ahogyan mindig is szoktam, felment rá a windows 7 64 bit ultimate minden probléma nélkül. Viszont amikor legelőször megtekintettem a lemezterület infókat, szembesültem vele, hogy közel 25 gb-nyi szabad területet valahogy "szublimálódott" és a foglalt lemezterülethez csatolja a rendszer. A C: partíción az összes file jelenleg (a rejtetteket is beleszámítva) 22 Gb. A maradék szabad terület viszont csak 65 Gb. A maradék terület pedig nem tudom hogy hol van, vagy hogy mi foglalja le.
A segítségeteket kérem szépen mert én tanácstalan vagyok.
A HDD sentinel ezeket az adatokat mutatja egyébként.
bocsi, de csak így tudtam linkelni a képeket
-
rx8pencz
tag
Bocsánat a dupla hsz-ért.A másik gépen rögtön felismerte,s tudta telepíteni az illesztőprogramot automatikusan,itt pedig azt írja,hogy nem tudja(hozzáférés megtagadva,v valami ilyesmit).
-
rx8pencz
tag
Megpróbáltam elől s hátul is,mindenhol ez fogad.Még egy másik gépen kipróbálom,de szerintem nem az energiahiánnyal van baja.
-
Baggio04
aktív tag
Hali.
Tegnap telepítettem egy új wint a netezős gépre és ránéztem a hard-ra, a HD Sentinel ezzel a képpel fogadott:Mi ez az UDMA mód, meg sebesség lekorlátozás, valamit át kellene állítanom biosban vagy esetleg más probléma van?
-
tomp
félisten
Érdekes jelenségem van:
Ha a laptop vinyóról másolok vagy arra másolok rá egy másik vinyóról akkor a laptopban lévő 100%-os használatot generál és lelassul a sebesség is. Elindul 90-100MB/s-el majd egy kicsit beáll 60-70-re de aztán leesik 10-30MB/s-re. Szektor hiba nincs, fájlrendszer okés, töredezettségmentesítve lett egy külső programmal így sorba is lettek rendezve az adatok.
Windows 8.1.1 óta ilyen. AIDA64 azt írja ki, hogy az aktív üzemmód UDMA5 miközben UDMA6 lehet a max. Ez befolyásolja? Nem lehet sehol sem állítani. Eszközkezelőben sem.
képek:
1
2 -
-
ArsenalF
aktív tag
Sziasztok!
Parted Magic-ben csináltam egy Secure Erase-t az ssd-men. Szerintem nem írtam be semmilyen jelszót, mégis a gép indítás után azt mondja a drive lockolva van és jelszót kér. Kitudom valahogy törölni ezt a jelszót?
A parted magicet el sem tudom indítani, mert hiába nyomom a gép indításakor az F12-t hogy kiválasszam honnan bootoljon előtte már bedobja a locked képernyőt.
Már másfél órája szenvedek vele. Van valakinek bármi ötlete?Előre is köszönöm!
-
-
redhat24
tag
Sziasztok!
Egy Seagate ST1000DM003-t vettem a napokban és időnként "cicereg" egy aprót, gyanítom hogy amikor elindul/leáll, tehát pl. nem használom, elkezdem használni: cicereg egyet és utána egy kis idő múlva (amikor már nem írok-olvasok) megint (gondolom ekkor áll le). Erre van valami megoldás, ez normális? Eszköz hiba?
Köszi
-
djculture
félisten
válasz
Corvin0716 #36901 üzenetére
Sok minden lehet ez akár egy trójai is vagy alaplap hiba úgyhogy vidd be.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i5-HQ I 12GB I 500GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest