- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Második verzió: DeepCool LE360 V2 processzorhűtő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg666
őstag
válasz
lolchief70 #34198 üzenetére
Oprendszer milyen?
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy külső USB3-as 3 TB-os merevlemez.
A windows felismeri de a meghajtót nem lehet elérni, a lemezkezelés látja, de inicializálni nem engedi.A méretet rosszul jelzi a testdisk is: 16777216 TB-nak írja.
A partíciós tábla típusát se látja, keresésre se talál semmit. A részletes keresés pedig 1 óra latt 1%-ot se érte el.
Mit tudok tenni? Mi lehet a megoldás?Előre is köszi!
-
Jazz
veterán
Üdv!
A HDD tárolja valahol a legyeártása óta eltelt működési időt, bekapcsolások számát...stb.? (SATAII) És ha igen ezt az infot milyen progival lehet kinyerni? Pl. a HD sentinel ilyen info-t nem ad.
A másik: samsung hdd-t kéne mélyformázni, hogy a hibás sectort kizárja. Ehhez kéne program. A samsung oldalán nem találtam.
Köszi
-
liksoft
nagyúr
válasz
Pandaboy #34185 üzenetére
Szia!
XP esetén SP2 vagy 3, mert az előző verziók lemezkezelése 137 (128) GB-nál befejeződött. Ha még az OS nem vágta haza a drive-ot, akkor erre tessék odafigyelni. Valamint a plusz kártyák driver-e kell, mert különben XP nem fogja látni! Sentinel oldalán ha van a kártyához driver, akkor az a legjobb verzió.
-
Pandaboy
tag
Sziasztok!
A másodlagos 500-as Sata winyómat nem látja a Windows (Lemezkelő se Eszközkezelő) és semilyen teszt program. (HD Sentinel, Get Data Back, Partition Table Doctor, Testdisk stb..) A winyó Sata kártyával megy Samsung 500 GB.
Csak a BIOS látja és a Win XP telepítő "Ismeretlen particíóként". 130 GB-ot lát az 500 GB helyett. Formázni lehetne, de előbb le kéne menteni az adatokat róla. Milyen Bootolható adat mentő programot tudtok, vagy partició vissza állítót?
Jó volna vissza nyerni az adatokat, mert vannak rajta fontosak. -
geckowize
őstag
Hello!
Win 8.1 rendszerrel használom a Toshiba Satellite A500-134 típusú notit, és egyszer egy frissítés konfigurálásakor elment az áram, akksi híján meg ugye megszakadt a frissítés és kikapcsolt.Azóta 100% lemezhasználatot jelez a System és olyan lassú a gép, hogy idegességemben ami hajzat és szőrzet van rajtam azt már sikerült kitépnem, emellett habzó szájjal spontán öngyulladok.
Néztem google-ba, javasolták, hogy lapozófájlt állítsam be rendszerpartícióra, kezdetinek ram mennyisége, maximálisnak meg 2x annyi, semmit nem ért.
Chkdsk-et lefuttattam és talált hibát.
Mit tudok ezzel csinálni? -
-
djculture
félisten
válasz
supertrezi #34174 üzenetére
ha "papír" a ház pont az a baj hogy nagyon is bevan csavarozva
Érdemes gumbibakokra rakni vagy műanyag távtartókkal elszeparálni.
-
cAby
tag
válasz
supertrezi #34174 üzenetére
Hm, holnap szétkapom majd akkor a gépet és meghúzom a csavarokat jobban.
Köszi a tippet. -
cAby
tag
Sziasztok,
Vettem egy új WD5000BPKT típusú HDD-t.
Periodikusan zúgást hallok, amikor megy a gép. Nehezen leírható, hogy mit is hallok, de olyan, hogy 1mp-ig mély zúgást hallok a "háttérben" (az asztal felerősíti), majd elhallgat 1mp-ig, utána megint zaj, megint elhallgat. A zúgás fokozatosan megy át csendbe és fordítva is igaz ez. Tehát ilyen lüktetésszerűséget hallok.HD Sentinel 100%-osra írja a vinyót. Működésben sem veszem észre, hogy rossz lenne, de idegesítő ezt hallgatni órákon keresztül.
Ez gondolom nem egészséges, ilyet tapasztalt már valaki? -
metamo
csendes tag
Sziasztok, egy olyan gondom lenne, hogy pár napja az egyik merevlemezem egyik partíciójára semmilyen fáljt nem tudok rámásolni, illetve törölni(fájlokat átmásolni, megnyitni tudok). Érdekes módon a másik partícióval nincs ilyen probléma. Mi lehet a gond és hogyan tudnám megoldani? Típus: WD10EARS-22Y5B1
-
havri1
félisten
válasz
djculture #34168 üzenetére
Fura ez...
Az előbb A HDsentinel 99%-osnak látta, és írt 1 hibás sectort is.
Most nem ír semmit, tökéletes minden..
Mind1, mentek mindent, és ráeresztem ezt a linkelt programot.
Amúgy nagyon sok van már benne :924 nap működési idő, 888 leállás. (ebből kb 700 leállást kapott fél-1 év alatt a w8 miatt)
(#34170) djculture: Köszi, csinálom mentés után
-
supertrezi
aktív tag
-
-
havri1
félisten
válasz
supertrezi #34161 üzenetére
Ez nekem is most aktuális...
10ből 1x indul el a gép úgy, hoyg a Hitachi rá van dugva. Szerencsére most mentek róla, nagy nehezen felismerte.
Amúgy az enyém bad sectoros lesz. Olyan, mint amikor nem tud olvasni, és próbálkozik..tehát ha olyan részhez ér (win bootoláskor itt ál meg, ilyenkor kattog a hdd) nem olvassa.
Én 1:1-be ezt beírom, általában letesztelik. De volt már úgy HDD cserém (AQUA), hogy meg se nézték, cserélték. -
djculture
félisten
válasz
supertrezi #34161 üzenetére
[link]HGST Windows Drive Fitness Test megmondja hogy mi a pálya vele...
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Az 1 TB-os Hitachim úgy néz ki, döglődik...
Pár napja elkezdett baromira belassulni a Windows; gondoltam: talán vírus. Egy 100 GB-s partíción volt a Win 7, amire újratelepítettem, de továbbra is rossz volt a rendszer. Azóta telepítettem - ideiglenesen - egy vadiúj, 3 TB-os WD Red 100 GB-os partíciójára. Ezzel minden rendben, tehát a Hitachi a hibás. (Most már a Windows is jelzi, hogy az a merevlemez problémás; irgumburgum.)
A dolgok nagy részét lementettem - szerencsére ennyire még nem rossz. De gondolom, mostantól söralátétnek jó ez a HDD legföljebb. Ilyenkor mit csináljak garanciális ügyintézéshez? Azt mondjam, hogy elromlott, vigyék el, nézzék meg, cseréljék ki, vagy pedig mielőtt bármihez kezdek, üdvös, ha rámegyek valamilyen programmal, hogy megbizonyosodjam az állapotáról?
Üdv!
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Hitachi 1500GB 7K3000 7200RPM 64MB SATA3 HDS723015BLA642 hdd-ről van szó.
Nem indul a gép tőle. Lehúzva, átdugva máshova, sokadk indításra elindult, gyorsan lementettem róla mindent.
HD sentinel azt mondja, 1 hibás sector...
Garancia van még rá, csak bajban vagyok. iponnál vettem, de már 3dbot ebből a típusból. Hogyan tudom lecsekkolni, hogy ez melyik pontosan, és melyik garipapír jó hozzá?
Sajnos a 3ból csak az egyik futáros garanciás, másik 2 helyszínes vásárlás...Köszönöm!
havri
-
elmerfudd30
csendes tag
válasz
elmerfudd30 #34152 üzenetére
Köszönöm, közben megoldódott.
-
elmerfudd30
csendes tag
válasz
elmerfudd30 #34150 üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy a 2.0-ás aljzaton meg megy hibátlanul!
-
elmerfudd30
csendes tag
Sziasztok!
Az alább problémám van.
Külső vinyóból már a második van amit nem ismer fel a gép. Most Samsung 1tb usb3-on. Korábbi WD volt. Mi lehet a gond? Miért nem látja?
Illesztőszoftvert telepített és kiírta, hogy használatra készen van, d eaz intézőben nem látom.
Korábbi usb2-es külső vinyó simán megy.
Kábelezést átnéztem nincs kicsúszva semmi.
Villog folyamatosan a vinyo, megjelenik hogy helyi lemez, de nem csinál semmit, ha ráklikkelek.
Előre is köszi a segítséget.elmer
-
Sziasztok!
Hogy kell kezdeni a hibakeresést egy 160 gigás IDE-s Hitachi vinyónál, ami most hirtelen behalt, fel sem pörög, semmi nem is érzékeli a gépben? Érdemes foglalkozni vele, vagy ajtókitámasztó legyen belőle?
Nem volt rajta semmi pótolhatatlan vagy fontos, de néha jól jött ez a kis kapacitás is. Hosszú évek kemény szolgálata után még annyit megérdemel, hogy az esélyt megkapja a javításra, mielőtt az újrahasznosítóba kerül.Köszönöm!
-
dik
őstag
válasz
Taifa Díaz #34146 üzenetére
Már egyszer végigolvastam! De köszönöm az építő jellegű hozzászólásod!
-
Taifa Díaz
őstag
-
dik
őstag
Érdeklődni szeretnék olyan ügyben esetleg létezik valami program vagy akármi amivel a rosz szektorok kizárhatóak vagy elkülöníthetőek vagy bármi hasonló megoldás érdekelne? WD BLUE 500 AAKS-l van szó. 163db gyenge szektor van rajta ami az utobbi időben gyarapszik.
-
liksoft
nagyúr
válasz
sanzi89 #34137 üzenetére
Elméletileg olyan mint a lekapcsolása a tápnak. Hivatalosan nem mehet tönkre. Azonban ha a feszültség úgy szűnik meg, hogy "beleng" (elmegy, visszajön, elmegy, visszajön majd végleg elmegy), a tápegység vezérlésében okozhat olyan hibát, ami miatt túlfeszültség tüske jelenhet meg. Ez viszont tud kárt okozni.
-
sanzi89
addikt
Lehet-e attól gondja egy merevlemeznek, ha áramszünet esetén egy pillanat alatt megy el az áram, és nem a normál kikapcsolási metódusban áll le? Az, hogy az adatokkal, amivel éppen dolgoztak mi lesz más kérdés.
-
liksoft
nagyúr
Az utóbbi időben egyre több olyan USB illesztő jelent meg, ami beépített rendszerben használatos leginkább. (Külső ház.) Ezekben a drive-ok csereberéje a beépített tikosítás, vagy a szektorméret kezelése miatt több OS alatt kezelési hibákat okoz. A titkosítást nem kell magyarázni, mert a kódolt felület egyértelműen nem lesz olvasható máshol. A szektorméret viszont ugyanígy lehet problémás, hiszen az 512 byte vagy a 4096 byte között pont egy nyolcas szorzó van. Ahol az USB eszköz a szektort 4kB-ként kezeli, és a drive kapacitását így adja az OS felé, ott a kiszerelt drive adataira NEM lehet rálátni, ha az OS 512 byte-os szektort feltételez és használ alapban! Fordítva is igaz. Sőt, találtam már lengő kábeles szerviz célra használatos USB illesztőben is 512/4K típusú illesztőt! Így ha gépben lévő drive nem látszódik logikai meghajtóként, vagy USB-ről átrakott a gépben, nem biztos, hogy a HDD vagy az adminisztrációja a hibás, hanem az USB chip is kezelheti másképp! Ennek feltételezése esetén fokozott óvatosság szükséges!
Adatvesztést fog okozni a fenti esetekben a drive-ra való BÁRMILYEN írás! Tilos particionálni, formázni, hiszen NEM a valós és eredeti állapotként kezeli ilyen esetben az OS, vagyis NEM lehet az eredeti állapothoz még közeli helyzetet sem teremteni. Az már csak hab a tortán, ha adatmentéskor formáz valaki, hiszen ilyenkor felülírja, tönkreteszi az adminisztrációt, azt, ahol a file-ok neve, és a felületi elhelyezkedése van! Ezek nélkül meg csak a töredezés mentes (szekvenciálisan egyben elhelyezkedő) file-ok menthetőek, azok is csak ömlesztett formában!
Adatmentéskor TILOS az eredeti eszközre BÁRMIT is írni!
-
liksoft
nagyúr
USB csatlakozás (chip és firmware) nem mindig kezel 2TB-nál nagyobb eszközt! Igen, ki lehet próbálni, ha a TV specifikációja NEM tartalmaz kapacitás limitet. Viszont ebben az esetben NEM szabad a családi képekkel, videókkal kezdeni, hanem ártatlan és bármikor pótolható adatokkal csak! Ja, hogy erre a tesztre rá fog menni egy hét szabadidő? Ez van, ha nem akarunk adatvesztést.
-
liksoft
nagyúr
Ember! Ha a HDD gyártó 500mA feletti áramfelvételt ír BÁRHOL a specifikációban és Te ráteszed olyan csatlakozóra ami MAXIMUM 500mA-t garantál, csúnya dolgokat tapasztalhatsz! NEM törvényszerű, de JÓ esélyed van rá!
Oka: A HDD mikroszámítógép! Saját processzorral, operációs rendszerrel, memóriával, I/O csatornákkal. Ha az asztali számítógéped a tápegység hibája miatt kékhalálozik, és csak a táp cseréjével ez megszűnik, akkor miért várod el, hogy a HDD ne tegye ugyanezt? Az asztali gép ilyen kevés tápellátás esetén a HDD-re össze vissza képes írni, adminisztrációt hazavágni. Hányszor van, hogy ilyen kékhalálok után csak format, és OS újrarakása segít? A HDD sem különbözik! Még a gyárban egyszer felírt servo jeleket is képes spirális alakban felülírni, ha ingadozó (kevés) tápfeszt kap!
Sőt, ha olvasáskor semmi hibát nem tapasztalsz, még nem biztosíték a korrekt működésre! Íráskor az eszköz több teljesítményt vesz fel, így EZ a kritikus pont, és ekkor az írás közben nem fog sávot tartani, ekkor fog spirálisan beleírni a felületbe. Jobb esetben csak javítható vagy javíthatatlan (van ilyen is) szektorhiba lesz, durvább esetben a gyári adatokat is elrontja, ekkor viszont kuka lesz a drive! Mit gondolsz, az USB3 szabványban miért lett terhelhetőbb a csatorna? Véletlenül?
Az utóbbi időben a hozzászólásaid egy része alapján nem érzek több éves elektronikai és fejlesztői gyakorlatot Nálad. Kérlek, fogalmazz úgy, hogy Nálad ez volt a tapasztalat, és ne úgy, hogy igazságnak lehessen érezni amit írsz, mert műszakilag nem minden esetben pontos, és ez bizony adatvesztéssel is járhat. Akár Nálad, akár másnál. Köszi előre is.
Kérem a többi szakembert és a moderátorokat, ha nem értenek velem egyet, ezt a hozzászólást moderálják. Köszönöm.
-
ggg666
őstag
A tesómnak van gépe, leragasztva matricával.Pár filmet szeretet volna nézni winyón, de se neki se nekem nincs 2,5"-es amivel ki tudtuk volna próbálni, a nagyot hiába próbálom mert kb 500GB- vagy 1TB-os 2,5"-es kellett volna neki.
Na mármost ha megveszi és nem jó, utána mit csináljon vele?
Inkább adtam neki egy 32 GB-os pendrive-ot.
Olyan sok filmet egyszerre nem fog nézni maximum.
Ráadásul, attól hogy valaki tud adni winyót, lehet hogy nincs hozzá megfelelő eszköz az usb csatlakoztatáshoz.
-
-
ggg666
őstag
Hát én is kipróbáltam volna a tesómnál, ha lett volna mivel, de nekem csak 3 és 4TB-os winyóim vannak.
Az még mindig fennállhat, hogy egy másik usb keret és másik winyó, illetve másik tv-nél nem ez lesz.És akinek nincs winyója, és csak ez miatt venné, az mit csináljon utána vele?
Mert sok boltos ilyen miatt nem adja vissza az árát.
-
pjen
félisten
válasz
ggg666 #34104 üzenetére
Szia.Direkt kipróbáltam.Adott egy philips 32 PFL 5008 K/12.Ide másolom a manuáljából az USB re vonatkozó részt:HU
23
Magyar
F
ájlok lejátszása USB
-
eszközről
A TV
-
készüléken megjelenítheti, illetve
lejátszhatja az USB
-
tár
olóeszközön található
fényképeket, videókat vagy zenefájlokat.
Figyelem!
A TP Vision nem vállal felelősséget az
USB
-
tárolóeszköz támogatottságával,
valamint az azon tárolt adatok
sérülésével, elveszítésével kapcsolatban.
Ne terhelje túl az USB
-
csatlakozót
. Ha
500 mA
-
nél nagyobb áramfelvételű
USB
-
eszközt csatlakoztat,
mindenképpen használja annak saját
külső tápegységét.
USB
-
eszkö ,elég szerencsétlenül illesztette be.A lényeg 500ma.Ennek örömére csatlakotattam egy 500Gb s 2,5 ös WD HDD t a TV hez,gond nélkül lejátsza.,külső táp nélkül.Csak gondolat ébresztés. -
liksoft
nagyúr
-
válasz
Mezga Aladár #34118 üzenetére
Na, akkor viszont nem értem, hogy nálam miért nem működött, ha a kapacitástól sem függ. Akkor vajon mitől?
-
válasz
Mezga Aladár #34115 üzenetére
"Én háromféle wd lemezt (black, green re4-gp) raktam az elements házba és mindegyik működött."
Akkor te ugyanakkora a HDD-t tettél bele?
-
válasz
liksoft #34114 üzenetére
"Ráadásul gyártóhoz ÉS kapacitáshoz kötött az elektronikájuk"
Akkor itt van a kutya elásva, a kapacitásban! Én 2TB-os WD Greent tettem bele, az elementsben pedig 1TB-os WD Green van. Egyébként az elementsből kiszedett 1 terás HDD máshol is működik, betettem a gépembe, de már visszacsináltam a cserét.
Köszi!
-
liksoft
nagyúr
válasz
liszi70 #34110 üzenetére
WD külső házak sokszor titkosítanak, így máshogyan kezelik a drive-ot. Ráadásul gyártóhoz ÉS kapacitáshoz kötött az elektronikájuk, hiszen szerelt egészként árulják. A gyártó érdeke, hogy egy USB egységként használja a felhasználó. Vagyis minden manipuláció esetén ne úgy működjön, ahogy részegységenként az ember szeretné. Ergo venni kell másik eszközt, és azzal használni. Remélem nem próbáltál ebben az esetben ráírni, mert akkor máshol sem lesz látható. (Írásvédett esetén legalább erre vigyáz a gyártó.)
-
Littledrake
csendes tag
Sziasztok!
(Remélem jó helyen teszem fel a kérdésem, ha nem, akkor elnézést kérek)
Olyan problémám lenne, hogy van pár darab jó öreg SCSI winchesterem (2000-2003-as évjárat), milyen megoldással lehetne a leggyorsabban megnézni az állapotukat?
Köszönettel: Rómeó
-
válasz
liksoft #34109 üzenetére
Köszönöm!
Egy WD Elements házból kivettem a benne lévő 1TB-os Greent, és a 2TB-os, eddig teljesen jól működő, polcon lévő adattárnak használt Greent tettem bele, rádugtam a gépre és így jártam. Egyébként a HD Sentinel tökéletesnek látja a HDD-t.
"Lehet dinamikus kötet, akkor csatlakoztatni kell."
És ezt hogy kell? A lemezkezelő semmilyen opciót nem ajánl fel.
-
Sziasztok!
Nem jelenik meg egy 2TB-os WD Green a sajátgépben. Lemezkezelőben ez fogad, inicializálni kell. De az OK-ra kattintva ezt kapom : Az adathordozó írásvédett. Formázni sem lehet. (Meg nem is szívesen tenném, mert vannak rajta filmek.)
Ilyenkor mi van?
Köszönöm!
Ja, külső, USB-s házban van, ha ez számít esetleg.
-
ggg666
őstag
válasz
djculture #34105 üzenetére
Lejárt a szerkesztési időm.
"Media Contents only supports USB Mass Storage Class (MSC) devices.
MSC is a Mass Storage Class Bulk-Only Transport device. Examples
of MSC are Thumb drives, Flash Card Readers(USB HUB are not
supported). Devices should be connected directly to the TV’s USB port. " -
pjen
félisten
válasz
monroe8609 #34100 üzenetére
2,5" HDD keret itt az aprón is van 1599ft ért.
Magika forum társ árulja.
-
Sziasztok!
Lehet USB-s külső HDD-re Win XP-t telepíteni és arról futtatni?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest