Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackSoft
addikt
válasz
_DiEGO_ #37476 üzenetére
Igen, ilyen kártyákat találtam én is. Csak fogalmam nincs mi az ami nekem jó lenne. Külföldi oldalakkal meg nem sokra megyek, a termékek nevét beírva google semmi magyart nem talált ezekből...
Valami árgépes linket szeretnék olyan kártyáról, ami 1 vagy 2db belső SAS csatival rendelkezik. Illetve ilyen kábelt sem kapok gondolom a sarki számtechboltban, ami ehhez kellene.
-
N.Szil
tag
válasz
_DiEGO_ #37425 üzenetére
Üdv!
Köszi!
Sikerült formáznom, szereztem egy [HDD dokkoló 2,5-3,5 IDE-SATA-eSATA USB]-t. Még az lenne a kérdésem, hogy miért nem engedi telepíteni a win 7-et, ha a HDD dokkolóban van a merevlemez? Valami turpissággal fel lehet rá telepíteni a win 7-et? -
-
Sonja
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #37354 üzenetére
Írtam, hogy a szobában van 40 fok?
Szobahő 30 fok, akkor volt 35 fokos.
Más. Közben már semmit nem tudok rámásolni, mert lemegy pár megabyte-ra, és szinte megáll a másolás is.
A Write Error Rate már 7000 felett van! Ezzel vajon foglalkoznak a boltban garanciában? Semmit nem tudok így vele tenni.
-
Ipadipad
tag
válasz
_DiEGO_ #37344 üzenetére
a táp az eléggé noname
csak még nem volt pénzem cserélni ezért is vettem le a vga orajelét 1200 ról 800mhz-re
noname = esac 400w
csak nem értem akkor hogy ha már lassan 1 éve megvan a gép akkor mért most kezdi el ?
tuningolva nyüstölve sose volt a gép inkább csak képek retusálása és netezés meg nagyon ritkán 20perc játék
bár elég sokan mondták már hogy lekéne cserélni a tápot mert nembiztos hogy jót tesz a HD7870-nek
(bf4 alatt terhelésnél a táp nem birta azota csak netezgetek a géppel) -
King Unique
titán
válasz
_DiEGO_ #37293 üzenetére
Gyári külső HDD-k, mind előformázottak, particionáltak. Ez a HV620 is, ami ráadásul viszonylag új széria Adatánál, talán az a gond, h benne lévő chipet nem kezeli megfelelően, v "inkompatibilis" az alaplapival, fene tudja...
Eszközkezelős sárga felkiáltójeles gondokra korábban manuálisan törölni szokták, majd restart és újra rádugni az eszközt. De, ha nála fel sem engedi rakni, "engedély megtagadva", v miféle hibaüzenet, akkor ott oprendszerrel lesz a bibi...
Tápgond talán kevésbé, mivel hátlapi USB2 portban fixen elmennek 5400-asok, Y kábellel meg pláne, előlapin is.Ebben mi az érdekes az adott problémára nézve, egy sima teszt, nem
-
_DiEGO_
őstag
-
-
rx8pencz
tag
válasz
_DiEGO_ #37251 üzenetére
ADATA HV620 500 GB ,és csak USB csatlakozó van hozzá(3.0).
Gépem elég régi:
Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 build 7601 (64-bit),
1 x AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+ [3116.4 MHz],
3.0GB RAM,
ATI Radeon HD 4870,
233GB HDD,
CD/DVDRW/BD, CD/DVDRW,
Motherboard Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
Motherboard Name: M57SLI-S4Minden USB portot kipróbáltam már a gépemen,Y kábellel is,de semmi.Mindig azt írja,hogy illesztőprogramot nem tudja telepíteni.A gyártó honlapján meg nincs fent.
-
rx8pencz
tag
válasz
_DiEGO_ #37238 üzenetére
Üdv!
Korábban már írtam ide,de azóta is fennáll a problémám: Kaptam gariba egy másik külső HDD-t a régi helyett(verbatim helyett adata),de nem tud mit kezdeni vele a gépem,csak egy sárga felkiáltójelet mutat mellette.Azt írja,hogy illesztőprogram hiba,de amikor a windows automatikusan fel akarja tenni,azt írja,hogy engedély megtagadva,az adata honlapján pedig nincs fent(legalábbis én nem találom).
Próbálkoztam még y kábellel,hátha az lesz a baja,de semmi.Ja,és a lemezkezelésnél sem tudok neki új nevet megadni,mert ügye nem ismeri fel a gép,csak látja.
Esetleg valaki nem tudna benne segíteni,hogy mi lehet a baja?Mert fölöslegesen nem akarnám kicseréltetni az usb vezérlőt.Megköszönném! -
Doky586
félisten
válasz
_DiEGO_ #37232 üzenetére
Ezen tanácsod után valószínű többé úgyse fog elindulni az az oprendszer...
@heaven: Inkább a bugos nvidia drivert kellene szabványos M$ driverre cserélnie biosfrissítés után:
Eszközkezelőt elindít, majd az IDE ATA/ATAPI vezérlők csoporton belül jobb egér a kívánt IDE driver-en/Illesztőprogram frissítése/Illesztőprogramok keresése a számítógépen/Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából/Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlõ kiválaszt és katt a Tovább gombon.A "3TB+Unlock" tipusú szoftverek teljesen feleslegesek a 64bites Win7-nek..!
-
heaven
tag
válasz
_DiEGO_ #37228 üzenetére
Próbáltam mindent: BIOS frissítés, driver frissítés, de szerintem ez az alaplap nem támogatja:
Ascrock N68-GS3 UCC
AHCI funkciót egyáltalán nem is látok, a Biosban 32bit transfer ki van kapcsolva...Sajnos a 3TB+Unlock program sem látja a vinyót...
-
djculture
félisten
válasz
_DiEGO_ #36998 üzenetére
Hát esetleg te is utána olvashatsz ugyanis egy állandómágnessel lehetetlen egy hdd-n lévő adatot megsemmisiteni nem hiába lehet kapni adatmegsemmisitőket amiben nem állandó mágnes hanem gerjesztett elektromágneses található.. Nyugodtan kipróbálhatod egy régebbi hdd-n hogy megbontás nélkül ráteszel egy állandó mágnest semmi baja nem lesz
Ez a hagszoró is csak azért volt kompenzálva berakva a régebbi pc házakban mert akkoriban még használtak hajlékony lemezes meghajtókat amire viszont hat az állandó mágnes is. -
C.F.
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #36925 üzenetére
Az AHCI engedélyezve van van az biztos. Mivel új az alaplapom és a BIOS is, ezért még nem nagyon ismerem ki magamat benne. Tudok találni valahol egy listát arról, hogy mit kell átállítani a BIOS-ban, hogy minden rendben menjen az SSD-vel?
Amúgy az SSD-n kívűl még 2 db 2 terrás HDD is van a gépben, és ott teljesen rendben kezeli az üres területeket. Szóval lehetséges, hogy a BIOS-ban valami nincs helyesen konfigurálva.
Nem volt rajta Linux és semmilyen más oprendszer ezelőtt csak egy win7. De akkor még egy másik konfiggal volt használva.
Azokból az adatokból amit képen mutatál azért nincs minden ugyan úgy mint nálad.
Az enyém így néz ki.
-
adamkaa777
senior tag
válasz
_DiEGO_ #33709 üzenetére
Köszi holnap megpróbálom már, Igaz már átdugtam máshova de lehet a két fehérbe . Ha így se jó lefrissítem a biod-t hátha . Ha ezek után se jó akkor holnap zargatlak titeket újra
Köszi a segítséget.(megjegyzem az előző vinyo simán ment ... nem volt semmi gond most meg kaptam egy újat és itt szarakodik ,..)
-
-
adamkaa777
senior tag
válasz
_DiEGO_ #33703 üzenetére
Most a régi vinyon vagyok ami atás .Ha berakom úgye az újat akkor auton arrol bootol és kifagy ott ahol a képet csináltam egyszerűen be se tudok lépni a biosba. Ha leírod hogy tudom megnézni a Bio-st illetve a FrimWare-t.Az én gépem azért annyira nem régi .
Szerk. Sajnos most nem tudom másik gépnél megnézni Illetve ha leírnátok hogy a drivet-t hol tudom megnézni. Sajnos elég analfabéta vagyok az alaplapokhoz eddig összeraktam és minden mert rendesen . -
A Zéé
addikt
válasz
_DiEGO_ #33657 üzenetére
megvolt, nem azzal van a baj. 8 éve van laptopom, félévente ki szoktam takarítani őket
A HDD a meleg továbbra is, ha leveszem a burkolatot, ha nem. fej mozgásban nem érzek bajt, nem "üt" nagyokat, szimplán csak szinte folyamatosan "keres", és kerreg a merevlemez. Emellé rohadtul melegszik. Töredezettségmentesítés rendben van, nincsenek jelentős töredékek.Akkor átfogalmazom az eredeti kérdésem:
lehet ez attól, hogy 2 partíció van, és jellemzően sok, kisebb fájlt használok, jellemzően többet egyszerre? Word, excel, pdf-ek, 5-6 megás cad fileok, egy csoportos gdl mappa, amiben van 5-600 fél megás-megás file, meg hasonló méretű lightroom katalógus fileok?
Ha formázok mindent, és csak egy partíciót használok, és ezek a fájlok nagy része átmegy egy ssd-re, akkor vajon javulhat ez? A folyamatos keresés, és melegedés? -
A Zéé
addikt
válasz
_DiEGO_ #33654 üzenetére
nem azzal van a baj, az teljesen ki lett tisztítva belül. A bordát sűrített levegővel kifújtam, a venti lapátokat nedves fültisztítóval egyesével végigtörölgettem. Tisztességesen ki lett tisztítva az egész hűtőrendszer, nem is zajos, és a kifújt levegő se olyan meleg, mint a mérések mutatnák. Szóval ez a része szerintem okés, valószínűbbnek tartom, hogy inkább a mérési adatok falsnak.
A piros bekeretezett rész határozottan (értsd legalább 15 fokkal) melegebb, mint a burkolat bármelyik másik része. Ez a rész, ahol a hdd csata csatlakozója van. Nincs nálam normális hőmérő, de a burkolat biztos, hogy sokkal melegebb ezen a részen, mint a kifújt levegő.
-
Frod
addikt
válasz
_DiEGO_ #33289 üzenetére
Azért nem írtam biztosra, mivel előbb még beszélni fog a WD-től vagy a beszállítóval valakivel (ez nem volt tiszta teljesen), a lényeg, hogy először mindenképp le kell papírozni a dolgot, és azért nem kaptam meg már most egyből. De igazából ők is átérezték, hogy vadiújként kiadni ezt kicsit merész volt - bár azért tegyük hozzá, hogy nem az ő hibájuk, hanem a beszállító adott selejtet.
13. havit pedig talán 6 éve kaptam utoljára....
-
Buster17
addikt
válasz
_DiEGO_ #33239 üzenetére
SATA 80gb Hitachi.
XP volt rajta. Elsőnek külső házba raktam és usbvel dugtam gépre. Valami olyan hibára írt ki, hogy "nem lehet telepíteni" win7 amire rádugtam. Aztán win7re dugtam és bootnál a másodlagos vinyonak volt beállítva és nem állt fell semmi rendszer csak ezek a számok jöttek elő.lehet megkéne említenem azt is hogy amikor kiszedtem a laptopbol akkor leesett a puha szőnyegre aztán fél év után most akartam bekapcsolni de sajnos már így 99 99 99... (fejre fordítva nagyon ördögi)
-
Vole
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #33138 üzenetére
"Látom több HDD is van a gépedben ....és elég össze-vissza van már a betű kiosztás !!!"
Ja, van par vinyo, de tudom melyik-melyik. Amugy 4 hotswap van a gep elejen, azert kusza kicsit a kiosztas most. A formazni valo vinyot egy masik helyett dobtam be, es van meg ketto ami nincs mindig a gepben, ugyhogy a beturendszer marad igy.
Koszi megegyszer.
-
-
Crias
senior tag
válasz
_DiEGO_ #31961 üzenetére
Javítok biosnál amikor elkezdi kiirni a rácsatlakoztatott cuccokat akkor kiirja a Samu HDD-t (rendszer) meg az ODD-t, mindkettő egymás mellett van Sata3-as porton ha jól láttam ami lentebb van azok sata 2-es felírat szerepelt.
A Samu sata0 az ODD sata1, egy asrock u3s3-am van.RootRulez
Megnéztem felismeri és nincs betűjeleNem igazán találtam olyan opciót amit mondtál viszont olyasmit ír ki hogy nincs inicializálva, itt melyiket érdemes választani? (Master board record vagy GUID partition table)
Akkor ezek szerint csak ennyi gond lenne vele?
-
peter889
őstag
válasz
_DiEGO_ #28477 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az infókat!
"XP állandóan javítani akarja , ezzel inkább idő folyamán csak rosszabb lesz"
Pontosan mit értesz azalatt, hogy rosszabb lesz? Hogy tönkrevágja a HDD-t?Mindig jelentős lassulást tapasztaltam, amikor egy új op. rendszerre tértem rá. Azonfelül a kompatibilis driverek sokszor nem léteznek -> mehetne a kukába a jól bevált hardver. Sok éve használok XP-t, lényegében nekem jó volt.
Egyelőre az XP-vel kell lezavarnom a lemezkezelést is.
----(#28478) McDog
Ez lenne az? (Igaz, ez 3.00)
[link]Ez egy 800 kilós exe fájl. Floppyról nem lehet futtatni?
Ez úgy kell, hogy egy DOS-os boot lemezre felmásolni az ESTOOL.EXE-t, és úgy, DOS alól tesztelni?
(Az üzlet valami ilyesmit mondott, hogy DOS alól indítandó a teszt.)
---(#28479) Core2duo6600
és
(#28480) xcdsOk, megcsinálom az újrainicializálást és többféle írás tesztet is.
Ha átállítom az írásmintát Üres adatokról Véletlenszerű adatbájtokra, az úgy jó lesz? -
válasz
_DiEGO_ #28446 üzenetére
Értem. Tehát a lényeg,hogy okozhatta a hibát,hogy a tévébe nem az optimális helyre lett csatlakoztatva? És az csak egy dolog,hogy nekem szerencsém volt két évig,hogy nem hibásodott meg egyik sem.
Az gondolom nem probléma,hogy amit már írtam is,usb hosszabbítóval vannak a tévére csatlakoztatva? -
válasz
_DiEGO_ #28422 üzenetére
Hali!
Köszi,hogy foglalkoztál a problémámmal.Az a helyzet,hogy két laptopom van,asztali gépem az nincs. Azon meg gondolom "egyenrangúak" a csatlakozok,mindegy,hogy melyikbe dugom.
A hdd-ket használom tévén is,azokról nézek filmet. Annyi,hogy ott használok egy usb hosszabbítót,hogy ne a tévé bemenete kopjon ki a sok csatlakoztatásról. Viszont ma észrevettem egy dolgot,pedig már két éve nálam van a tévé. A tévén két usb bemenet van. És csak most vettem észre,hogy a manual szerint a kisebb adathordozókra(pendrive) bármelyik használható,viszont hdd-re csak az egyiket,a 2-es számút javasolják,mert lehet,hogy csak az ad neki kellő tápellátást.Megnéztem közelebbről a tévét is,és tényleg ott van az egyik usb bemenetnél zárójelben,hogy hdd. Ez okozta volna a gondot? Mert előző nap a szgépről levéve a hdd-t még semmi baja nem volt,és másnap bizony a tévére csatlakoztatva vettem észre a problémát.
Kérdés: Van négy db 2.5"-os külső hdd-m,amiket két évig abba az usb bemenetbe csatlakoztattam ami papíron nem alkalmas rá,mert elméletileg nem ad elegendő tápellátást nekik. Viszont 2 évig tökéletesen működtek ezen a csatlakozón! Ettől függetlenül lehet,hogy ez volt a gond,és két évig egész egyszerűen csak szerencsém volt ami tegnapig tartott és ez miatt adta meg magát az egyik hdd?
-
toshirosan
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #28437 üzenetére
Üdv sajna a BIOS frissités nem hozott eredményt.
Ahogy a Firmware Update se segitett neki ugyan úgy csak katttog, de jobban meghalgatva mint ha fel se pörögne a meghaljtó, legalább is én nem észlelem.
SATA3 drivert is felraktam de semmi.
Majd elviszem máshoz hátha nálla müködésre birjuk.
Azért köszönöm a segitséget. -
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #28422 üzenetére
No ki és leszedtem a képek erejéig ! Önállóan Mobil telók töltésére is is alkalmas
, de hogy van elég graft benne - az adapterét is mutatom ... szóval ebbe jön bele a külső HDD és ezen keresztül megyen gépbe ... még nem olyan külső HDD nálam ami nem indult volna el egyből
jah és ez nálam az USB3 portba megyen
-
zsigus
őstag
válasz
_DiEGO_ #28131 üzenetére
Most megpróbáltam csak a tápkábellel, de így sem érezni rajta semmilyen rezgést, és induláskor sincs hangja (a WD-nek van, ami mellette volt).
Asus M4A785-M van a nagy gépben, MSI E-350IS-E45 van a HTPC-ben. Egyiknél sem látszik a BIOS-ban. A kábelek pedig egyenesen a tápból jönnek mindkét gépnél.
-
-
-
biker
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #27943 üzenetére
szia
akkor sorban.már új bios van rajta, azzal készült a mentés, csak live CD-ről megy, telepítés után nem megy a gép
1: ment 2 hónapot, hoza, lassú, különösebb vergődést nem ért, feladatkezelő se indult el, format után install, szuper, mehet vissza
2: 1 hónap múlva azzal hozza, gyorsan indul, majd 10-15 perc múlva belassul, megfagy. Ekkor ellenőrzés, backup alatt találtunk pár filet, amihez a rendszer szerint nincs olvasási jog vagy sérült, és nem olvasható. ok, gondoltam megfogja a windows okos kereső indexelését, teljes format, install
3: 2 hét múlva nem indul, ekkor teljes repartition, ext4 re felosztva, ment rá az ubuntu,
4: 1 hét múlva ubuntu fur, mindent lehet csinálni, kivéve telepíteni bármit, mert ha elindítod a csomagkezelőt, rommá fagy,
5: ez van most, telepítés után 2 restartot bír ki, hol az egyik, hol a másik particion talál olvashatatlan fileokatsajnos eleinte nem gyanakodtam lemez hibára, és különösebben nem néztem, most meg már a smart ellenőrzés se fut le.
teljes formázás sem zárja ki a szektorokat, gondolom egy dd if=/dev/null végigtörlés pár napig segítene, de azért az, hogy 161 indulása van a lemeznek (ez ugye kicsit sem sok) és májusi amúgy, és a 70 hibás szektor értékhez képest 4624 van rajta (kolléga itt mutatott képén WD-nél neki 100 a határ és alatta van, de már figyelmezteti) az nem biztos, hogy arra utal, hogy sokat kellene barkácsolniWindowsok mind eredetik, msdn-es, és saját kérésre extreme loaderrel támogatottak. nem kispista edition.
Ubuntu meg ugye gyári...Vedd ki a vinyóját és pl. saját gépedben üsd ki, azaz törölj minden partíciót róla , mindet ! és úgy rakd vissza , hogy majd ott mint szűz vinyót kezelje Win7 ... A 100MB-os rejtett rendszerpartíciót engedni kell , mondjon bárki bármit . és csak a C -t formázd meg a többit majd win alól és csakis elsődlegesnek...
Ezt egyik macintoshommal sem tudom megoldani, és mint látod, nem egyszer lett particionálva és teljesen formázva, más és más filerendszerekre
-
laca500
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #27189 üzenetére
Köszi a választ.
A boot idő kitartás fel van állítva 3 mp-re.
Másik wincsi nincs a gépben, csak egy OCZ 128-as SSD.
FM2A75 PRO4, A-10 5800K, OCZ 128GB Solid SSD, 2X2 GB ADATA 2000Mhz Ram, és egy AD-7260S ODD a konfigom.
Tudom, hogy nem tesz neki jót a ki-be kapcs. de csak így hajlandó elindulni. Sokáig nem akarom így használni, pont azért, hogy nehogy tönkre menjen valami. Most szétszedtem egy külső USB-s tárolót, kivettem belőle a 750-es samut, betettem a helyére ezt a maxtort, hátha abban normálisan elindul. Na ebben meg azt produkálja, hogy bekapcsolásnál kb. 1-1,5 mp-ig pörög majd leáll. Ha rádugom a gépre, akkor a képernyőn felváltva megjelenik a csatlakoztatva, lecsatlakozva felírat.Most meg beállt és szépen működik. Lementettem róla mindent. Megpróbálom újraformázni, bár szerintem semmit nem fog megoldani.
Firmware-t már kerestem hozzá, de ehhez a típushoz sajna nincs.
DiamondMax 10
6B200M004581A -
kozákovics73
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #26928 üzenetére
kipróbáltam a fent említett portokba dugni de úgy sem működik.viszont van a biosomban egy olyan menü h Advenced Storage Configuration és azon belül sata controller.ez alapból enableden van.na ha ezt disabledre rakom save exit nem tud bebootolni a gép.visszamegyek biosba visszarakom enabledre save exit így bootol már rendesen és látja a problémás vinyót is.és ezt minden bekapcsolás után elkell jáccani ha hosszabb időt áll a gép.bios frissítés kéne?
-
flash-
veterán
válasz
_DiEGO_ #26937 üzenetére
Az informatikában a dolgok általában állandóak,nem véletlenszerűen működnek,és sajnos mivel többen többfélét mondtatok ezért nem tudom mi az igaz,de nem hiszem hogy ez úgy működik az én esetemben hogy egyszer van adatvesztés egyszer pedig nincs.
mindkét particio elsődleges.szóval elvileg ilyenkor nincs adatvesztés?Paragon partition manager van nekem.Azt kérdezném hogy ezzel a programmal hogyan oldjam ezt meg?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- AliExpress tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- fűnyíró traktor
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest