Hirdetés
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
válasz andrasferenc #33854 üzenetére
Ugyan az kapcsolja mint a hűtőben az ajtó zárnál van benne kapcsoló, az hogy honnan kapja a tápfeszt az függhet attól hogy 230V os az izzó , netán 12 vagy 24
Nem én voltam a GyKn a válaszadó
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
titán
válasz andrasferenc #33856 üzenetére
A dob tengelyén keresztül kap áramot kizárásos alapon.
[ Szerkesztve ]
-
andrasferenc
tag
válasz andrasferenc #33854 üzenetére
Elemlámpával belenéztem a mosógép dobjánál. Az üst falában van egy LED lámpa. Amikor a dob fedél fel van nyitva, akkor úgy van pozícionálva, hogy a belső bordában levő diffúzor a LED lámpa előtt legyen.
-
Teaway
veterán
-
ribarszki
őstag
válasz andrasferenc #34035 üzenetére
A szó amit keresel, a marketing
-
blattida
nagyúr
Az új felültöltőseknek maximum a 30% bír papíron 7 kg vagy annál nagyobb kapacitással, jellemzően 6kg kapacitásúak, bár, az igaz, hogy a dobjuk nem nagyobb az 5kg-os gépekénél és ez a tendencia az elöltöltősekre is igaz.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Teaway
veterán
Beleraksz 5 kg ruhát, és az annak megfelelő mennyiségű mosóport. Az nem jó?
Nincs itthon csokid??
-
Chaser
legenda
közvetlen ráöntheted a ruhákra is a mosó szert/gélt, az a része megoldva
egyébként passzolom, pár éve vettem egy whirlpool felültöltőset, - kopp-kopp, gond nélkül megy -, lehet bele pakolni rendesen, talán 6kg a gyári spec, de nem mértemJanusz001 opssz azt benéztem :d épp meló közben voltam, máson agyaltam
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
Szerintem nem érdemes méricskélni a ruhát, hogy mennyi fér bele. Meg nem is egyforma az átlag súlya a ruháknak. Van gyapjú, pamut, ilyen-olyan kevert, stb., mind más.
Például ha kapszulával mos valaki, akkor is egy db kell bele, ha csak 4 vagy ha 6 kg van a gépben. -
titán
Nem sok köze van a dobméretnek ehhez, ugyan is eltérőek a ruhák súlyai, attól függ milyen az anyaga. Két nagyobb nylon függönnyel tele a dob, holott a súlya lesz vagy 1kg. Ellenben egy szabadidő felső elfoglalja a dob negyedét és lehet 2kg a súlya. Itt inkább a gép fizikai terhelhetőségéről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz andrasferenc #36613 üzenetére
Hogy jutott eszedbe papírporzsákot tenni egy porszívóba ht még egy mielebe?
-
dh66e
veterán
válasz andrasferenc #36615 üzenetére
Jah bocsi azt hittem ez egy újabb gép.
Szintetikus textil porzsákra gondoltam nem moshatóra. -
ribarszki
őstag
válasz andrasferenc #36617 üzenetére
Elbeszéltetek egymás mellett. Illetve kicsit pontatlanul fogalmaztál. Létezik papír porzsák, de te nem olyan használsz és nem is olyat vettél az Aldiban. Te szintetikus porzsákot használsz, aminek semmi köze a papírhoz. A Miele szintetikus zsákja 9rétegű és teljesen ducira lehet szívni. Viszont a régi Miele gépek (20-30év) tényleg papír zsákot használtak, és a mai napig lehet kapni hozzájuk
-
törölt tag
válasz andrasferenc #36613 üzenetére
Amiről beszéltem, az nem papírzsák, hanem jó minőségű szintetikus, esetleg mikroszálasnak is nevezhető. Ez kiválóan szűri a port, és teljesen meg lehet telíteni, mert nem tömődik el. De nem kell csodálkozni, mivel az aldi egész Európában árusítja, üzletek százaiban, vagy talán már az egész világon(nem tudom, hogy hogy áll a terjeszkedésben) szóval gagyi termékkel ezt nem tehetné meg. Nálad valami baki lehetett, fogalmam sincs milyen hibát követhettél el a zsákokkal, ha neked kiszakadnak. Vagy rosszul raktad bele, vagy nem megfelelő méretűt, de ez már lehet, hogy sose derül ki.
Papír zsák már a múlté amúgy is, de még az se szakadhat ki normál használatnál.[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz andrasferenc #36617 üzenetére
Eldobhatóról beszélek.
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39374 üzenetére
akkor úgy látom indukciósból meg olcsóbb ha külön főzőlapot veszek meg sütőt építek be mert 200ezer ez kicsit drága
vagy ha ritkán főzök akkor kell nekem indukciós?
havonta mondjuk 3-4x főzök sütni meg 2x kb.
lehet akkor jó mégis 85körül egy Electrolux full villany tűzhelyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39378 üzenetére
oké csak egy full villany kerámia főzőlapos tűzhely amiben villany sütő van 85-ből már kijön Electrolux-ból
60-70között lenne a full gázos panelba
aztán gondolkodtam hogy meg kellene szüntetni a gázt mert méretlen és havonta átalányban baromi sokat kell fizetni pedig tényleg alig használjuk, akkor meg inkább legyen villany és akkor annyit fizetek ha használom isazt hittem olcsóbb az indukciós főzőlapos tűzhely de akkor jó lesz a kerámia főzőlapos is
külön véve indukciósból elég lenne 2-es sütőből meg sima alap úgy 120-ból kb. kijönne csak akkor a bútort úgy kell terveztetnem majdMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
blattida
nagyúr
válasz andrasferenc #39381 üzenetére
Az indukciós főzőlap konkrétan gyorsabban melegít, mint a gáz, nagyjából 15-20%-al, ezért is van az, hogy hasonló költséget jelent havi szinten, ami nálunk1300-1500 forint havonta, és ez a főzőlap+ sütő együtt, úgy, hogy mindkettő minden nap használva van.
Speciális edény nem kell, csak a tiszta alut és az igen ritka rezet kell elfelejteni, az acél és vas alapból jó, a réteges aljú alumínium edények is jók, hiszen azokban is van vas vagy acél. Prémiumnak végképp nem nevezném őket, hiszen a fenti korlátozás miatt csak a legolcsóbb edények esnek ki, hiszen azok tiszta alumíniumból vannak, de már az olcsó, vékony rozsdamentesek megfelelnek a célnak. Persze, hogy a drágábbak jobbak, de ez a gázon/kerámián használatos társaikra is ugyanannyira igaz.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
TeeJay
félisten
igen rokonoknál láttam már indukciósat tényleg frankó
viszont 200 ezer egy indukciós tűzhely miközben a kerámia főzőlapos tűzhely meg 85ezerből bőven megvan
na most nekem aki alig sütök és főzök biztos megéri?megnéztem beépítettben Electrolux-ból hogy jönne össze az ár
egy 4 főzőzónás Electrolux indukciós beépíthető úgy 65-70ezer
egy beépíthető Electrolux sütő meg 58-60ezer kettő együtt 130nagyon max viszon ahhoz úgy kell kiépítenem villany hálózatot hogy ezeknek kell külön vastag kábel meg kismegszakító
sütő még nem is vészes mert ezek ha jól látom max 2kW-ot tépnek azt is max akkor ha alsó és felső sütés is megy meg még a ventilátor is tehát kb. ritkán
erre 3x2,5mm2 MBCU+16A kismegszakító elég
az indukciós lap meg nem tudom mennyit kér egy 4-es de nekem 2 is elég lenne bőven és ahhoz is kiépítenék 3x2,5mm2 MBCU+16A kört max egyszerre sosem nyomatjuk és akkor nincs baj
na ennek utána járok le tudom-e záratni a gázt mert akkor nem fizetek feleslegesen ha alig használjuk
és inkább veszek ilyen szettet és készmondjuk nekem a kerámia főzőlap sem lenne gond az is bőven jó arra amire kell 1-es hatásfoka annak is megvan és tojást sütni meg főzeléket főzni bőven elég
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
asdf_
veterán
válasz andrasferenc #39386 üzenetére
A garancia miatt csak arra jogosult szerelő kötheti be a tűzhelyt, vagy főzőlapot, sütőt.
Ezt azert irjuk pontosabban. Egy ev kotelezo jotallas a vasarlas pillanatatol megvonhatatlanul el a termekre, barki is koti be -szakmailag helyesen-. Ha esetleg a gyarto ezen felul tovabbi ev garanciakat vallal onkent, na annak, de kizarolag csak annak kotheti felteteleul a szakszervizes bekotest.
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39386 üzenetére
na ja panel lakásban amit vettem most 16A kismegszakító van kint
tehát azt mindenképpen bővítenem kellene 32A-re, viszont ha nem engedik mert az épület hálózat nem bírná és csak 25A-t kapok max akkor jön a gebaszvillany sütő 60x60x60-as Electrolux max 2500watt de gondolom az nem alsó felső sütéskor hanem grill+sütés+ventilátor esetén max
arra elég lenne a 12A, mellé meg vennék egy kettes indukciós lapot és ha csak egy főzőrészt használok az mennyit fogyaszthat?
akkor megúsznám két körrel 2,5mm2 réz kábellel 16A kismegszakítóval max egyszerre sosem mehetne mert akkor tuti leveri a kinti megszakítótszóval nagyon utána kell néznem majd le lehet-e állni gázról és csak a valós fogyasztást fizessük amennyi villanyból elmegy majd
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz andrasferenc #39391 üzenetére
16A-en elmegy 3600 watt arra elég lesz dedikáltan 2,5-ös kábellel
még egyet viszek a 2 főzőfelületes indukciósnak is és kész is a rendszerMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
asdf_
veterán
válasz andrasferenc #39390 üzenetére
Az önként vállalt további éveket köthetik feltételhez, az egy év kötelező jótállás törvényileg jár, azt nem (nyilván, ha egynél több év garit kínál a gyártó, azzal a feltétellel, hogy nekik kell beüzemelniük, akkor kihívja az ember a szervizest, tehát csak az egy év garis terméknél szabadon választott, hogy hogyan és kivel kötteti be az ember). Félreértés ne essék, nem arra bíztatok senkit, hogy nulla szakértéssel sk kösse be cérnaszál vastagságú dróton a sütőjét aztán égesse le a házát, csak azt mondom, hogy attól, hogy valami le van irva a jótállási jegyben, az még nem feltétlen igaz és jogilag megálló (off példa, nemrég vásárolt csaptelepem jótállásijában olvastam olyan meredek kitételeket, hogy kb. ötsoronként röhögtem fel rajta, jogilag ezek természetesen nem is érvényesek, hiába írta a jótállásiba a forgalmazó).
-
blattida
nagyúr
válasz andrasferenc #39385 üzenetére
Nálunk mindenféle rozsdamentes van, az általad említettekből is van több, meg vannak nagyon olcsó darabok is, de az acél az acél, azaz olyan vas, aminek 0,5 % alatt van a széntartalma, gy mindegyik mágnesezhető, ergo, használható indukciós lapon, tapasztalatból is írom. A bonyhád edények (már ema lion) is jók, ponzt az anyaguk miatt, hiába vékony az aljuk. Van nekünk piacos 12 literes rozsdamentes fazekunk 8000 forint volt) is, tökéletesen használható, mivel acél.
Tudom, hogy szinte mindenhol azt lehet olvasni, hogy jujj de speciális edények kellenek az indukcióshoz, de ez marhaság, ahogy már írtam is, csak a tiszta alu és réz edényeket kell gyakorlatilag elfelejteni.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
Nem „szinte vetekszik”, hanem gyorsabb, hisz’ minden hő az edényben keletkezik, semmi nem megy mellé és nem „szinte azonnal”, hanem konkrétan azonnal melegít.
„Sajnos ezek az edények prémium kategóriás edények árban is.”
Nagymamád vagy dédmamád öntöttvas lábosa ugyanúgy jó, mint a legpronyóbb zománcozott vaslábos.
Hatásfok: az indukciós melegítéshez mágnesezhető eszköz kell, ha vékony és kicsi, akkor gyorsan melegszik fel. Ha vékony az edény talpa, az is gyorsan. Gyorsabban, mint a vastag, szendvics. A hőt is hamar leadja. Ezért is ég meg könnyebben vékony talpú edényben a kaja.(#39389) TeeJay
Nálam 11 éve 16 A-es szálon megy az indukciós, reteszel. Ugyanezen a fázison (nem is tud másikon, csak ez az egy van, igaz, ez összességében 32 A) megy a sütő is. A 11 év alatt még egyszer sem égett le a ház, nem kapcsolt le a megszakító. A főzőlapon ritkán kell egyszerre minden maximálisan, hosszú ideig használni. Értsd: soha nem kellett még!
Én is inkább a „mobil” főzőlapot ajánlom. Az Aldiban, Lidlben szokott lenni, általában 3 év garival, 10e Ft környékén (a váci Aldiban van egy, azt hiszem 9e Ft). Három év alatt elromlik, visszaviszed, kb. kérdés nélkül visszaadják a pénzt. Pár évtizedig görgetheted.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz andrasferenc #40243 üzenetére
Király, köszi
Stainless Steel (tehát nem az alu verzió) amiről beszélünk, és van egy 13 darabos szet, és egy 15 darabos szet is belőle. Ami érdekelne ezzel kapcsolatban, a két full szet közötti, nem logikus áreltérés.
Az egyik szet tartalma:
- 2db serpenyő
- 3 db kis lábas (sauce pot)
- 2 db nyél
- 3db üvegfedő
- 3db műanyag fedőár: £170.00
A másik szet tartalma
- 2db serpenyő
- 3db kis lábas (sauce pot)
- 1db sauté pan
- 1db stainless steel lid (vízlecsorgatós fedő)
- 3db műanyag fedő
- 3db műanyag "kanál"ár: £150.00
Láthatjuk, hogy tulajdonképpen az alsó, olcsóbb szetből, mindössze az üveg fedők hiányoznak, de ezt külön is meg lehet vásárolni.
Tehát, ha azt hozzáveszem, akkor pici eltéréssel, de kijövök a fenti szet árára, úgy hogy még vannak benne extráim, nem is kevés, és nem is olcsó.Viszont!
Az alsó, olcsóbb szet neve:
Ingenio Préférence Stainless Steel Non-Stick Pan/Pot Starter SetÉrdekelne, hogy lehet e anyagminőségben eltérés, illetve, hogy mitől hívják az alsó szetet "starter"-nek? Erre sajnos semmilyen infot nem találtam.
A más anyagminőségű, színezett szettek anyaga alumínium, tehát azokkal nem keverném az árakat. Az Amazon hivatalos kereskedelmi partner, tehát nem számít szürke importőrnek, és az árai is voltaképp a legolcsóbbak az UK marketen.
Köszi, ha ez ügyben tudsz esetleg infót adni
-
BullZeye
veterán
válasz andrasferenc #40245 üzenetére
Köszi, felhívtam őket, rendesek voltak.
90 nap a maximum, de az első 20ezer pár napon belül értesítve lesz. Összesen van 120ezer pályázat.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
törölt tag
válasz andrasferenc #40249 üzenetére
Annyi különbség van az alu és az inox között, hogy az inox saucepanokon nincs belső bevonat, csak a frying panokon. Ennyiből talán azok tovább megmaradnak. Amúgy, sajnos úgy van, ahogyan mondod. A belső bevonat pár év alatt tönkremegy, Tefal ide, vagy oda.
Ezért igyekszünk kerülni, ahol csak lehet.Ami miatt ez a szett lett górcső alá véve, az a helytakarékos mivolta, a levehető handle miatt. Nagyon praktikus megoldás, én konkrétan erre kerestem rá, mikor megtaláltam az Ingeniot.
Backennek van még hasonló kialakítású szettje, ami szintén jó minőség. Viszont, hagyományos a fedő fogantyújának a kialakítása, szemben a Tefal butterfly fogantyújival, ami a falra/ajtó belsőre szerelhetőség szempontjából jobbnak tűnik. Szintén helytakarékossági okokból.
A Backen esetében, egyik edényen sincs bevonat, sem kívül, sem belül.Természetesen, az inox verziónál. Az alu verzióknál ott is van.
Ez nem elhanyagolható szempont, akinél az egészséges táplálkozás a fő kritérium, hiszen ezek a teflonos bevonatok eléggé mérgezőek tudnak lenni.
Viszont serpenyőbe szerintem elengedhetetlen. Azért majd egyet lehet kipróbálunk, de olaj alapú ételeknél szerintem, a teflon hiányában meg odakozmál(hat) az étel, ami megint nem egészséges, szóval ez ilyen "melyik ujjamat harapjam, hogy ne fájjon" eset.Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy kb fele az ára a Tefalnak, és szerintem hozza ugyanazt a minőséget.
-
pjen
félisten
válasz andrasferenc #44885 üzenetére
A Trotec se kifejezetten csendes.
-
peppe79
senior tag
17 ezer??? Egy drágább, ipari kivitelnél még talán meg is éri, na de egy otthoni készüléknél... Nyaranta leszerelem a burkolatot, letakarom az érzékelőt, és légkondi tisztító spray-vel fertőtlenítem. A szűrőn megtapadt port meg havonta leporszívózom. Lassan 8 éve használjuk, gond nélkül működik.
-
KilgoreTrout
senior tag
A Trotec bérgyárt vagy bérgyártat más cégeknek/cégekkel? Van pár készüék, ami más márkanevek alatt is elérhető. (pl. TTK40E - Nord Fancy)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik