Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
as_Rock
őstag
Yamaha, Kenwood, JVC alapmodelljei jólgondolom, hogy csak házimozira valók, akusztikuszenéhez a korábban felsoroltak valamelyikénél maradjak? -
Winzsolt
aktív tag
válasz
johnjohn #344 üzenetére
M33 tud kettőset, de most meggyőztél, hogy max 2m-re nem kell. És olyan létezik hogy csak kettös kábelezéssel lehet használni a hangfalat?(csaknem
)
Jo minöségü kábelt tudsz e ajánlani?2*2m(1,7 is elég) kéne kb 5ezer ftom van rá.
Szeretném a mélyet kihozni belőle, ugytudom akkor kell nagyobb keresztmetszetű kábel?! -
johnjohn
addikt
-
as_Rock
őstag
Szasztok!
Keresek 5.1-es DD/DTS-t tudó (prolópukk ilyen-olyan tudás nem érdekel, stereó jelből nem lehet nagy csodát kihozni) házimozi-erősítőt.
A lényeg, hogy stereóban zenehallgatásra minél jobb legyen és használtan 40-45k körüli max. árba beleférjen. Előny, ha tanítható a távirányítója és persze ha van rá valamennyi garancia
Ami szóbakerült eddig:
- Onkyo TX-DS 575
- Onkyo TX-DS 484
- Denon AVR-1304
- Denon AVR-1601
- Denon AVR-1604
Melyikről mik a tapasztalatotok pro és kontra?
Melyiket ajánlanátok,melyiket semmiképpen?
Esetleg a felsoroltakon kívül valami javaslat, akár konkrét hirdetéslink?
aproneten és hificity-n kívül hol érdemes még hirdetéseket böngészni? -
Winzsolt
aktív tag
válasz
Winzsolt #341 üzenetére
Állókból szabad ijet? Heco victa 500, Mission m33?
pioneer vsx 515 erösitöt lecserélhetem e OnkyoTX-SR304E erősítőre, vagy felesleges vele szenvednem?<- Zene, film szempontjából.
Honnan tudom hogy az erősítőm alkalmas e kettős kábelezésre?
Sztereo erősítő(55k)+hangfal(70k) párosítást is fogadok szivesen. Ezek az alternatívák vannak, csak kicsit összekevertem
Amugy majd ha vki ráér akkor válaszolhat a sok kérdésemre -
Winzsolt
aktív tag
válasz
béla2255 #337 üzenetére
Akkor a hangfal helye a sarokban (amennyiben hátso bassreflex). Az sokat számit e hogy sarokban polcon van vagy lóg 1 kötélen, vagy csak ugy lebeg, vagy esetleg állványon van?
Van olyan tipped zenehallgatáshoz ami olcso és jo hangfal (70k/pár) és ijen nebuló hogyha sarokba rakom akkor tök jo lesz? -
Winzsolt
aktív tag
Pillanatnyi eszembejutásom van!
Ha egy hangfal 4-8Ohm az mit jelent?
Lehet váltani 4-8-ig, vagy magátol változik 4 és 8ohm között?
Milyen erősítővel szabad meghajtani? nekem 8ohmos erösitöm van, bár át lehet állitani 6-ra(ilyenkor nemtudom mennyi a teljesitménye)
pl. egy 100w/6ohm erösitö egy 160w/4-8ohm hangfalat akkor mennyire hajt meg?
Bocsi ha bárkit is összezavartam -
Rootkiskacsa
tag
Üdv!
Egy mod ajánlotta hogy itt tegyem fel a kérdésemet, mert talán ti tudtok segíteni.
Több mint 1 éve vettem egy dimarson dm-r410 tipusú házimozit. Karácsonykor lejárt róla a garancia, persze utánna szinte rögtön tönkre is ment.
A hibajelenség:
Már régebben kezdődött, de mivel egy-két ki-be kapcsolás után elmúlt, és hónapokig nem jelentkezett nemigazán foglalkoztam vele.
Eleinte a hang elkezdett ''akadozni'' el-el ment, majd teljesen megszünt. Mindez a hárimozi hangszóróin, és a tv-hangszóróin egyaránt, és teljesen mindegy volt hogy dvd-t nézek, vagy rádiót hallgatok vagy erősítőként használtam (aux). Ezek után a tv-n elsötétült a kép. (nem a tv rossz, mert másikkal is próbáltam) Szintén mindegy volt h épp dvd-t nézek vagy csak a szokásos dimarson logó volt a képen. Ezek után kezdte azt csinálni, hogy csak félig, vagy egyáltalán nem adta ki a tálcát, csak a open felirat volt látható a kijelzőjén. Most ott tartok, hogy nemtudom egyáltalán használni, mert se hang, se nem adja ki a tálcát csak nagyonritkán (10-20 gombnyomás után) és a kép is sötét. Fene bánná, ha legalább erősítőnek tudnám használni.
Először gondoltam h túlmelegedhet, és kiraktam az asztalra h jól szellőzzön, de akkoris rosszalkodott. Gondoltam szoftverhibára is, de nem találtam sehol ehhez a modelhoz való firmware frissítést, tehát nem is lett hozzányúlva. Minden az eredeti állapotban van úgy ahogy vettem.
Kérdésem a következő: Láttatok vagy hallottatok-e már hasonlót, és lehet-e vagy érdemes-e javítani. -
Winzsolt
aktív tag
Tök jo olvasgatni amikor finoman veszekedtek ti okosok valamin, mindig ebböl tanulok
-
béla2255
csendes tag
Sokban más.
Az első basszreflexet nyílt térre fejlesztették, azaz az akusztikus tér nincs tele bútorokkal, stb., legalább 1-1.5 m-es körzetben. A hátsó reflex fal (sarok) közeli helyet igényel, akkor szólal meg. Én vettem ilyen hangfalat úgy, hogy az eladóval berakattam egy sarokba, és amikor az meghallotta a hangját lesett az álla. El is vittem féláron, mert le volt értékelve, az eladó meg majdnem magához nyúlt.
Még valami, sajnos a szobádat nem tudod elvinni a tesztre
Üdv -
béla2255
csendes tag
Szia!
Nem bátorság, tapasztalat. 10Hz-100Khz +-1dB lineáris átvitelt ma megépíteni nem nagy gond erősítőben. A csilli-villi effekteket ne vegyük ide, az ízlés kérdése. De csinálj ilyen paraméterű hangfalat, a Hi-fisták Istennek fognak tekinteni, nem is beszélek arról, hogy hála a fülzsír tisztító fejhallgatónak, a mai ember 50Hz és max 10 kHz között hall.
Persze ha csúcs Hi-fi-be megyünk, akkor csakis csöves, de az nem a kérdéses topic témája, nem beszélve az áráról. (mellesleg zenélek, és nem mindegy milyen gitárerősítő fejem van, de az attól függ mit játszom, ezért több is van!)
Tisztázzuk, a kábelnek nincs ''hangja'', átviteli karakterisztikája van. A vastagsága a csillapítási Impedanciáját határozza meg, a szigetelő anyagokkal együtt. Amit leírtam az egy ököl-szabály, de szerintem ezer Ft/m árkategóriában nagyon rosszat nem vehetsz, ami pedig fölötte van az a több százezer Ft-os cuccokhoz kell. -
-
pukee
csendes tag
válasz
Winzsolt #332 üzenetére
''Miben más az elülsö vagy hátso bass reflex''
Abban, hogy a reflexnyílás elöl, vagy hátul van a dobozon. Szerintem ne erre figyelj, bár a legtöbb rrelexdobozon hátul van a nyílás. Az a lényege, hogy ebben az esetben hátulra sugározza a mélyet.
Semmi lényeges, másként kell elhelyezni a dobozokat, a kisebb szobákban könnyebben rátelepszik a hangzásra a mély (bebúg, torzít). Az előlre sugárzó jó dobozok kevésbé háklisak az elhelyezésre.
Figyelmedbe ajánlom dobozokból az Epos Els 3-at, illetve a Rubicont.
amtron.hu, illetve streamaudio.hu.
Minőségük a sorrendjük alapján.
E két cégnél hozzáértő emberek elmagyarázzák mit hogy csinálj, segítenek az installálásban is, és jó kábeleket fognak ajánlani. Nem vastagság alapján.
[Szerkesztve] -
pukee
csendes tag
válasz
béla2255 #330 üzenetére
''Nem az erősítő a gyenge pont, hanem a hangfal''
ezt így kijelenteni nagy bátorságra vall. Járj kicsit utána a témának.
''Ekkora távolságra 1,5 mm2 kábel elég, max 1000 Ft/m árkategóriában, de jobb lenne a 2,5 mm2 hasonló áron''
Nem gondolod, hogy a kábel hangját nem csak a vastagsága határozza meg?
Pl az anyaga, szerkezete, kapacitás, szigetelőanyag, stb. -
béla2255
csendes tag
Szia!
50 e HUF kategóriában ne keress jót, nézdd meg a hangkártyák környéki topikokat, ott vannak ehhez guruk, akik az egybeintegrált rendszereket (hangfalak saját erősítővel, genius, blaster stb...)ismerik. Másik megoldás 30-50 közötti integrált rendszerek, tele van velük minden ''bolt'', de akkor egy rádió és DVD boldog tulajdonosa is leszel, bár az nem biztos hogy ''jó kis'' erősítő.
Házimozi rendszerben a belépő szintő erősítő 50e HUFés akkor kaptál a kimenetén helyet néhány hangfalkábelnek (min. 100e HUF a kábelek másik végén, és akkor ocsók voltak
)
Bocs nem elkeseríteni aakrlak, de ezek a tények
Üdv -
béla2255
csendes tag
válasz
Winzsolt #329 üzenetére
Szia!
Nem az erősítő a gyenge pont, hanem a hangfal. Nem tudom nálad mit jelent a ''polc'' hangfal, de neked valószínűleg hátsó basszreflexes doboz kell, amennyiben a polcnak nincs háta!. Elég egy kétutas is, főleg a mérete miatt, mert minőségben nem rosszabb a a háromutasoknál, sőt ... tudnék mesélni(persze nem biztos, hogy olcsóbb) csak lehetőleg ne legyen japán
Az erősítőt elnézve, ''sajnos'' kell egy sub is.
Persze egy stereo cucc jobb csak zenére (bár nem árultad el a hang forrását)
A szobád mérete alapján, kb 2,5 - 3,5 méterre raknám a két hangfalat és egy kb egyenlő oldalú háromszög harmadik csúcsában hallgatnám. Nem akarok reklámot senkinek, de a media(mar**)gagyiban is van ''hallgató szoba'' csak ott minden kb 1.5-ös szorzóval kapható, de megghallgatni lehet. Bp-en a Hifi barlang, és hasonszőrű társaiban mindent végig lehet probálni saját anyaggal is, bár én annó a Keravillba is megtettem ezt, akár tetszett az eladónak, akár nem, ugyanis jogod van vásárlás előtt kipróbálni a cuccokat.
Nem szoktak tiltakozni, sőt néha ennek láttán még tanácsot is kérnek.
Ekkora távolságra 1,5 mm2 kábel elég, max 1000 Ft/m árkategóriában, de jobb lenne a 2,5 mm2 hasonló áron. Nem Tudom mire pakolod, de ha lehet, akkor olyat vegyél, aminek tüskéje van (illetve a helye ott van alul és vegyél hozzá tüskéket és állítsd rendesen vízszintbe)
Üdv -
Winzsolt
aktív tag
Sziasztok!
Akadt pár kérdésem, remélem készséggel megldjátok!
pioneer vsx-515 erösitöm van, kérdés, hogy mennyivel lenne jobb zenehallgatásra egy 60-70k-s sztereo erősítő?
Kicsi a szoba, ugy olvastam akkor érdemesebb ''polc'' hangfalakat venni, 60k-ig gondoltam a keretet, ajánljatok valami szépet! Lehet, hogy azt fogjátok mondani, hogy hallgassam meg mielött megveszem, de azt hol lehet? Van valahol egy hangfalmeghallgató-hely?
Kettős kábelezés mennyit javit a hangokon, és megéri e ilyen árkategoriában drága kábelt venni?
Kicsitmás:
szobám 2,1mszéles, 6m hosszú és 4m magas. Ebböl kiindulva aki 1 kicsit ért hozzá, hova tenné a 2 polc hangfalat? És mivel egy kicsit drágállom az állványokat, fali karra gondoltam, vagy tényleg polcra.
Ha számit azis, hogy milyen zenét hallgatok, hát sajnos mindenfélét, leginkább(30%) a igényes tuctuc-t de tudom ehez nem kell tul jo hangfal. A többi 70%-ban minden féle zene benne van, amit ember elvisel.
Köszi! -
FTeR
addikt
sziasztok, remélem megtaláltam a megfelelő topikot.
vettem egy izmos notit, amin van egy SPDIFes 7.1es kimenet. a régi asztalimhoz meg van egy ~20eHUFos 5.1es pc hangcucc.
asszem utóbbit elfelejthetem**. a digitális forradalom jegyében volt szerencsém beszerezni egy lcdtv-t, ami mellett egy gagyi settopbox boldog tulajdonosa is letterm (HD/5-7.1-es adásokkal). szeretném összekötni eme csodás technológiai vívmányokat, a hang csodás világán keresztül.
adott egy 5*5*2,8m szoba. a tv a déli fal közepén van, a noti (+dokkoló+monitor+nyomtató+egyéb) meg az északnyugati sarokban.
filmeket és játékokat a tv-n kívánom élvezni, így mindenféleképpen köré rendezném a hangfalakat (szoba sarkaiba, center/mély a tvhez, stb.). a tv és a noti egy ~10 méteres vga kábellel lesz összekötve, a bill meg az egér vezetéknélküli, szal bármikor a tv elé tudok költözni.
50eHUFig kéne egy jó kis erősítő hangfalakkal, ami egésszé varázsolja a fent vázolt helyzetet. (asztali dvd lejátszóra marhára nincs szükségem.)
segítsetek! thx.
**(feltéve, h nem tudtok vmi kis erősítőt, ami összeházasítaná őket) -
Sicilian
addikt
Én most vennék vami cuccost erre gondoltam [link]
ha valaki ismeri mondjon róla vamit !!
Hozzá vami JVC erősítőre gondoltam, mert mindenem JVC (tv,dvd) én szeretem !! -
-conrad-
addikt
válasz
-conrad- #321 üzenetére
Ehh, ami lemaradt:
Jó a linkelt cucc is, csak jobb lenne ha:
- rádiós erősítő lenne amibe én dugok dvd-t nem ilyen egybeépített cucc
- lehetne aktív a mélyláda.
..és most olvasom, hogy valami easy fit színkódolt csatlakozói vannak a linkelt phillips cuccank így sztem nem is rádiós..
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
azután szeretnék érdeklődni, hogy ismertek-e olyan típusú 5.1-es házimozi erősítőt, ami nem vezetéken, hanem rádiós vagy optikai úton kommunikál a hangszórókkal. Valahol már láttam egyet de nem tudom merre. NEm akarom körbevezetékezni a szobát, elég nehézkes lenne elvinni a kábeleket. Valami pénztárcabarát márka érdekelne, szóval a többszázezres nagyságrendű hi-tech cuccok nem..
Közben találtam egyet, ilyesmire gondolok: [link]
Esetleg ezzel/más márkával tapasztalat?
[Szerkesztve] -
béla2255
csendes tag
Hangkari+pc csakis akkor, ha külső dobozos az a/d konverter, mert különben a PCI sínen anyyi zaj jön be, hogy az csuda. Egy SB Audigy-m van, helyből -45 db-n rezeg a saját zaja, dughatom én bármelyik slotba
Az MM kontra MC háború szerintem eldönthetetlen, sasszi és ízlés kérdése. Nekem X5-MC-m van, egy Technics DDR sasszin, király. Igaz én inkább akusztikus felvételeket hallgatok, nem elektromos zenét. -
pukee
csendes tag
100 ezer alatt nem sok Mc jó.
Általában a Denonokat dícsérik, én nem ismerem őket. Egy jó MM jól tud szólni. Nekem ami feltűnt egy olcsó mc után, hogy az dallamosabb, jóval hallgathatóbb, és vaskosabb, részletezőbb volt.
Digitalizálni egy hangkari+pc is jó - szerintem. De te tudod. -
klepto
addikt
válasz
béla2255 #316 üzenetére
Üdv.
Az MD-n pont azért gondolkozom, hogy arra a legegyszerűbb digitalizálni a régi felvételeket.
Az MC hagszedő nem jön be, igaz nekem magas kimenetű MC-m van, egy Ortofon X5-MC, és van még egy Ortofon OM5B MM hangszedőm is. A kettő közül az MM hangja tetszik jobban. Az MC kissé álmosítóbb hangú, nekem az MM dinamikusabbnak tűnik, pedig a papírforma szerint fordítva kéne lennie. Hiába, nem hallunk egyformán -
pukee
csendes tag
a legtöbb gyártó gyártott minidiscet, bár nem sokáig. Elég hamar meghalt ez a formátum.
De miért kell ez neked?
Fonót meg egészen normálisat kapsz 20 ezertől - külsőt. Fogad MM/MC hangszedőket, ami a belsőkről nemigen elmonható, illetve valszeg a házimozi erősítőbe épített fonó, csak paraszvakítás, hogy még egy sort írhassanak a szolgáltatások közé.
A legtöbb nagy gyártó kínál(t) az általad írt perifériákból (deck, md stb)
Szóval vedd ami szimpi, úgyis bővíthető. -
béla2255
csendes tag
Szia!
Akkor eldőlt a kérdés. MD-t csak a Sony-tól. Tíz éve egy barátommal végig néztük a cuccokat. Az MD a Sony-é. Ha korrektet akarsz akkor Sony (esetleg Aiwa, ha neki van, mert az ugye a kifutott Sony) De ''MD annó'' annyit jelent, hogy nincs
. Nekem volt egy csúcs kategóriás Sony CD playerem, 20 éve vettem 120 e HUF - ért, 15 évet bírt, 5 éve 160 e HUF - ért akarták javítani.
Ha magnót akarsz venni ahhoz komoly ideológia kell. Nekem van kb. 500 kazim. Ennek 95 %-a már megvan DVD-n, van kb 5% saját emlékem (esküvő, gyerek kicsi volt, meg zenélgettem 25 évet) amit ha 10 év múlva berakok a magnóba, akkor elsírom magam, hogy hol a felvétel. Ezért ezeket bedigiztem, amíg volt alkatrész a magnóhoz (ékszíj, fej ...) Nem szarabb, mint a kazin lévő (pedig metálon őrizgettem sok mindent) és nem is romlik tovább. Én a helyedben leszámolnék lassan a szalagos archívummal, ezzel szemben a bakelitet viszont megtartanám, de kizárólag MC hangszedős rendszert használva, akkor meg eleve kiesik a beépített phono erősítő iránti igény.
Szerintem
Üdv -
klepto
addikt
Nem fővárosi vagyok, de az utóbbi időben hangfalvásárlás előtt rengeteget jártam fel hallgatózni.
H/K-t is hallottam nem egy helyen, és nem egy hangfallal. Nem igazán tetszett hangilag sem, meg dizájnban sem.
Mindenképp egyszínű feketét akarok, és olyat, ami ''hifi'' toronnyá bővíthető, vagyis legalább magnó legyen hozzá, de az sem baj, ha minidiscet is gyártottak annó, amit idővel le tudnék vadászni az adott márkához -
béla2255
csendes tag
Szia!
Néked olyan cucc kellene, nem akarok (nem is tudok) típust mondani, ami régen 2+3.1 /pl 2*150+3*70+sub/ rendszerű volt. 7.1-ben még nem láttam ilyet.
Én megtartottam a régi gagyi (szégyellem leírni) Fisher erősítőmet (STK végfok IC-vel - párba válogatott tranyókkal ellátott AB osztályú hibrid) és az egyetemista koromban épített phono erősítőmet.
Ez van, valamit valamiért.
Szerintem a házimozi és a ''rendes'' Hi-Fi nem dobozolható egybe. Keresdd meg a kompromisszum határát. (Bár nem tudom mit hallgatsz)
A Sony-ról még mindig lebeszélnélek - műsorszolgáltató cégnél dolgozom- a Sony egyszerűen szemfényvesztés (legalábbis szerintem. Aki milliós kategória alatt nem képes megbízhatóan működő, egyszerűen kezelhető, alapvető paramétereket betartó eszközöket forgalomba hozni, és csak a processzor cserét ismerő szintű szervízhálózatot üzemeltet, az ne akarjon eladni csak a Tecsóban+Madaras Tecsóban) Annak idején a Metró nevű giga gagyiban lehetett kapni no name típusú dvd lejátszót, ami ha belenéztünk a 6* drágább Sony volt 1 az 1-ben, de nem volt lebutítva a szoftvere. Igaz 1-2 dB-s eltérések voltak bizonyos paraméterekben, amik a denevérek számára rendkívül fontosak.
Üdv
Boldog Új Évet
És ne feledd a Hangfal, a Hangfal, a Hangfal ....
'Nem vagyok paranoiás' 'Nem és Nem és... d..o .. kt.. or .. Úr ....' -
klepto
addikt
válasz
béla2255 #310 üzenetére
Szia Béla!
Köszi a véleményed. Ezek alapján akkor az Onkyo-t is kizárom. Részben az ára miatt, részben pedig az álltlad leírt visszafogott basszusa miatt. Nekem fontos, hogy sub nélkül mind sztereóban, mint házimoziban a teljes sávszélességet ráengedje a frontokra.
A Sony meg nem tudom. Modnom, amig pár hónapja nem hallottam élőben egy új ES erősítőt addig én is szaroztam, de az határozottan nem volt rossz hang, amit hallottam. Természetesen az alsókategóriás Sonyval én sem állnék szóba, azokkal még mindíg fentartásaim vannak. Marad egyelőre a Marantz másik alternatívaként, de meg kéne tudni az új dvd-ikról valamit a DivX kezelésükkel kapcsolatban. Bár a H/K is alternatíva lenne, ha lenne belőle teljesen fekete, de ez az új fekete/ezüst előlap nagyon nem jön be. Ezenkívül fontos még a beépített phono bemenet, ami szintén csak a középkategóriától felfele elérhető. Tudom, van külső phono előerősítő, de szerintem kényelmesebb, és nem feltétlenűl roszabb egy házimozi erősítőnél a beépített phonofokozat tudása a külső egységekhez képest. Persze Marantznál ez egyik erősítőben sem elérhető, ez kivétel lenne ebből a szempontból. A Sony-nál is csak az ES kategóriában van, Denonnál a 2307-től felfelé, Yamahában már a 659-ben is elérhető, Pioneer-nél pedig csak a VX2-ben, Onkyoban pedig a 804-től felfelé tesznek az erősítőbe lemezjátszó bemenetet.
Szóval az erölködő is fontos szempont, de a dvd is. DVD eljátszóknál amire igényt tartanék az a HDMi, a jó képminőségű video dac, és az elfogadható sztereó cd hang. Persze ebből sem szeretnék milliós gépet venni -
béla2255
csendes tag
Szia!
Nekem Onkyo-m van (igaz 503-as), de nagyon bejött. Most vettem mert kifutó (jön az 504-es). A 800-as sorozat csak a dekóderekben különbözik, azokból meg általában 2-3 féle van, mindenki azt ''dobozolja'', így azt elrontani nem nagyon lehet, csak rossz szoftverrel.
Az Onkyo erősítő építése technikája viszont nagyon korrekt, független csatorna tápellátást alakítanak ki, át merik engedni valóban direktben (effektek nélkül) a hangot stb.
De szerintem ma nem az erősítő a gyenge láncszem (eltekintve néhány alapkategóriás modelltől). Én a hangfalakra esküszöm. Nekem agy Tannoy Mercury szériából összerakott
rendszer szól (nem dübörög) mögötte (2xF3 elől, center, 2xF1 hátul). A subja nem tettszett, igy az egy Heco sub 30 lett (beszabályozással visszafogva).
Az Onkyo természete olyan, hogy csak frontokkal nem ''dübörög'', korekt precíz, de visszafogott basszusa van, a dinamius mélyeket rábízza a sub-ra, nem akar beletolakodni a sub életébe. Hogy legyen elképzelésed az ízlésemről, a Sony, Pioneer, Yamaha vonal nekem nem jön be, nagyon ''japános''. Japán hangszórót elvből nem veszek - volt egy Sony párom, az erősítőm teljesítményénak tripláját tudta a névleges teljesítménye (40 W erősítő/120 W hangfal) két év után a mélyek elkezdtek finoman surlódni a hangszóróházhoz, kukában végezte azonnal. Azóta csak európai cuccokat hallgatok (angol,dán stb) A Tannoy nálam az ár/érték miatt futott be.
Szóval, én ajánlanám az Onkyót, de olyan helyen kellene meghallgatnod, ahol minőségi hangfalakat is tudsz rátenni, és erősen javaslom a végleges subbal való tesztelést. Amiről erősen lebeszélnélek az a Sony (csak stúdió cuccokat tud jó minőségben gyártani, azt meg nem tudod megfizetni. -
hajastamas
csendes tag
Szevasztok! Egy kérdésem lenne mert házimozi erősítő vásárlása előtt állok! Melyik lenne szerintetek a legjobb a 3 közül (hangminőségre gondolok elsősorban)?
- Kenwood KRF-V5070
- ONKYO TX-SR304E
- Pioneer VSX-416
Vagy esetleg tudtok jobbat ebben az árkategóriában max 55 ezerig? Előre is köszi! -
törölt tag
Szasztok!
Én egy hasonló cuccal leptem meg magamat [link]
+jamo mélyláda 300w körüli+jamo hátsó sorrund 3szög alaku ládikok.
Tudom nem a legütősebb de azért ez is megjárja.
Ha valakinek kell 2db quadral hátsó sorrund kb 50w ládiko fehér az kérem priviben keresen meg. -
HIJ
őstag
Közben találtam leírást és ezek szerint a házimozi tudná fogadni a dobli digitalt...
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
KILLSCLAPS #291 üzenetére
Hát sajnos írja is, hogy SPDIFen csak stereot ad le. A driverében is csak úgy lehet betenni a pipát a digitális kimenetre, ha a fejhallgaró vagy a 2 hangszóró van kiválasztva. TEhát ezt megszívtam. Esetleg konkrét típust tudtok mondani, ami biztos leadja a 6 csatornát? Mert én megnéztem egy (már nár nem is tudom milyen) márkájú közel 20K -s hangkarit és az is csak stereot tudott kiadni.Meg nemis beszélve a házimoziról, amihez nemhogy magyart, de még angol manualt sem kaptam, ezért abban sem vagyok biztos, hogy fogadná az 5.1et (Pana HT-855)
HIJ -
pukee
csendes tag
Klepto,
a helyzet az, hogy ezekben a dolgokban az ember sosem lehet elég okos.
Gyorsan mozognak a termékek, az ember csak kapkodja a fejét.
A Marantz a Philips extrább terméke.
Olyan, mint a Toyotának a Lexus.
Szóval Te a két nagyágyú, a Philips és a Sony között vacilálsz.
Én azt mondom, várj egy kicsit, aztán ha jobban letisztulnak a dolgok, talán könnyebb lesz döntened.
Nálam a kezelhetőség csúcsát a Yamaha távja jelentette, nekem valamikor egy 795 RDS típusú volt, tök jó volt.
Ezek a dupla kütyük meg hát hogy is mondjam, vedd a kezedbe próbálgasd.
Én általánosságban ezért léptem ''vissza'' sztereóra, és lesz@rom az újdonságokat.
Boldogan nézem a 6 éves dvd-n a filmet.
a tökömet se szivassák havonta az óriások.
Ez fogyasztói társadalom, mindenki azt csinál amit akar.
Nekem elegem lett, és élvezem az életet.
Nem kell mindíg mindenből a legnagyobb tudású. Ezek igazán semmit sem tudnak jól- pont a rengeteg szolgáltatás miatt.
De azt csinálsz amit akarsz. -
klepto
addikt
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem is igazán vált be a Yamaha dvd. Az erősítő nem rossz, de a dvd nem igazán tetszik hangilag. Régebben digitális Pana erősítőm volt, ami sokkal gyengébben muzsikált sztereó forrásról (pl. bakelit), de egy Marantz dvd-t rákötve lényegesen jobb volt a térérzetem, mint a komolyabb, sztereóban sokkal jobban teljesítő Yamaha erősítő és a Yamaha dvd párossal. Ha viszont cserélek, akkor már mindenképp HDMi-s dvd-t akarok venni. Nem is igazán van már más a komolyabb kategóriában
Igazából amit írtam 2 márka között őrlődöm, a Sony, és a Marantz. Nem tudok elpakolni, és anyagilag finanszírozni külön hm, és külön sztereó tornyot, ezért egyben szeretném megoldani a 2 funkciót. A Sony mellett szól, hogy komolyabb hifi tornyot tudok a hm erősítő köré építeni, md-vel, és dat magnóval, na meg Sony videóval (eddig jó pár vhs magnó megfordult már nálam, de a Sony magasan vitte a prímet hangminőségben), a Marantz mellett viszont az szól, hogy talán minőségibb, és mindenképpen egy nagyobb márka. Ami ellenük szól, a Sonytól mindig is féltem, soha nem tartottam egy komoly, jó hangú márkának, egészen az idei HiFi-Show-ig ahol nagyon meglepett az STR-DA 7100ES [link] hangja. A leggagyibb Sony hangfalszettel [link] is meglepően szépen szólt sztereóban! A Marantz ellen pedig az szól, hogy a régebbi szériás 4610-es dvd-je nem jelenítette meg teljes képernyőn a kisebb felbontású DivX filmeket. Bár nem életbevágó a DivX, de akkor is fontos, hogy jól kezelje. Ha az új, 4001, 6001, 7001 szériás dvd-ken ezt a problémát már megoldották, akkor komoly esélyei vannak nálam a Marantznak.
A Denon amit még nézegettem, ott az előző szériás erősítők nem tetszettek hangilag, az újnak pedig a távját tartom kezelhetetlennek a kétoldalassága miatt. Bár tagadhatatlan tény, hogy ár/érték arányban, talán a Denon dvd-i a legjobbak, és bennük található a legkomolyabb video dac. Amit még nézegettem, az az Onkyo, de az erősítőben már lényegesen drágább, mint a Sony, vagy a Marantz, és a dvd ára is az egyik legdrágább az átlagos tudásához, és a többi márkához képest.
Szóval így gondolkoztam, amikor a Sony felé mozdultam, illetve ez a valódi oka a lehetséges rendszercserének. -
dabadab
titán
Es a sima komponenskimenet nem jo? (Azt meg gondolom ugy is tudod, hogy a TV-k maguktol is felkonvertaljak az SD anyagot - egy 1366x768-as LCD-n talan meg jobb eredmennyel is, mintha a DVD eloszor ferakna 720-ra v 1080-ra, aztan onnan meg a TV at 768-ra.)
(Isten ments, hogy belebeszeljek a valasztasodba, csak egy kicsit meglepett az imperativus, hogy HDMI kell)
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest