- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTTeS
senior tag
Szerintem nem túl nagy eresztés azaz erősítő ennyiért.
Egyik ismerősöm vett ilyet (persze tanácskérés nélkül összevásárolt minden faszságot).
A használtan, karctalanul, 50ezerért vett Onkyo TX-SR605-ösöm lemosta minden tekintetben...kimi02 által linkelt Yamaha jó gép.
Hú most néztem végig mennyibe kerülnek az új belépő hm erősítők. Nagyon elszálltak az árak.Éjjel elég durva viharok voltak. Rég láttam ennyi villámlást. Eddig idén so-so elkerült minket, de most ahogy éreztem 3 hullámban jött (2-2:30, 3-nem tudom meddig, 6-7ig). 2-kor ugrottam ki az ágyból kihúzni mindent a konnektorból.
A poén, hogy mikor már elvonult a vihar 8:50-9:40ig nem volt áram. Biztos helyreállítási munkálatok folytak.[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
A Denon-ok, Onkyo-k és a HK igen, a többit nem tudom.
Andorra:
"...nem úgy néz ki, mint akit nagyon érdekelne ez a témakör..."
Jelen esetben ez a helyzet szerintem pont nem áll fent.
Ha nem érdekelné, miért koptatná a billentyűzetet?[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Patice
nagyúr
Az a vicces, hogy ezek közül sem mindegyik képes leszedni a HDMi-ről a hangot, csak továbbít. Pl. Pio VSX-420.
Ha fontos a gari, akkor vegyél újat. Tájékozódj az akciókról, nézd meg ezeket a típusokat pár nagy áruházban is. Helyileg néha olyan akciókat lehet kifogni, hogy csak na.
Belépő szinten állítólag nincs túl sok különbség az erősítők hangjában, de ezt erős fenntartásokkal kezelem. A felsoroltak közül, ami szimpi nekem a fórumozók tapasztalatai alapján:
Denon AVR-1311/12
PIo VSX-520/521
Yamaha RX-V371Használtan ilyen árért azért lehet ki tudsz fogni jobbat is, HDMI-set is, akár garisat is, viszont ha a fentiek közül valahol kifogsz egy jó akciót, akkor nincs min gondolkozni.
Ha nem sieted el és nézelődsz, akkor mindkét opció járható.
A használt, magasabb kategóriás erősítőkkel nem csak teljesítményben, de általában minőségben is jobbat kapnál. Döntsd el melyik fontosabb, az alacsonyabb ár, vagy hajlandó vagy áldozni többet a minőségért.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
pomk
őstag
Elolvastam az első hozzászólást.
Eljátszottam a gondolattal, hogy lehet érdemesebb volna egy új erősítőt vásárolni az ott felsorolt belépő erősítők közül:
Denon AVR-1311*/1312
Harman/Kardon AVR 155
Onkyo TX-SR308*/309
Pioneer VSX-420*/421/520*/521
Sony STR-DH 520
Yamaha RX-V371/467Az új az csak új, garancia, 0 km, stb. Ha jól keresgéltem, többségük ~10-15-el drágább ezek az új erősítők közül, mint az Én max.50.000-es keretem. Így talán jobban megérné ezek közül valamelyiket választani.
Vagy inkább keresgéljek felsőbb kategóriás használt erősítőt?
Vélemény?
Az új erősítők képesek a HDMI bemeneten kapott jel hang és kép szétválasztására és kép kiküldésére HDMI-n? -
pomk
őstag
-
Patice
nagyúr
Igen, pontosan így működik a dolog.
Laptopon a lejátszó programban kell esetleg még beállítani, hogy mi legyen a kimeneti hangeszköz, itt a HDMi-t kell kiválasztani + esetleg még azt, hogy dekódolás nélkül küldje ki a hangot, a dekódolást majd az erősítő végzi.
-
TCr
veterán
-
Patice
nagyúr
Hát ha a két H/K-t ugyan úgy 50 ezerért akarják eladni, akkor leszarnám a karcokat.
Egyértelműen 247, de alkudnék, a karcok miatt, pofátlanul.
Onkyo 505E árában én inkább 30-hoz közel egyeznék meg. Szerintem 40-50 közötti ár sok érte. 40 alatti árat ajánlanék inkább, mondjuk 35 lehet egy jó középút, aztán vagy elfogadja az eladó vagy nem. (De csak azért ennyit, mert leírás szerint szép állapotú.)
Hallgasd meg őket.
Mindkét H/K-n van HDMI, Onkyo-n is van, de nem veszi le a hangot róla, H/K-nak nem néztem utána.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
Ha ezek közül kellene választanom én a HK 247-et venném, de az ilyesmitől agyf@szt kapok: "esztétikailag nem tökéletes vannak rajta karcok"
Hogy kerülnek rá???
Hihetetlen, hogy emberek mennyire nem képesek vigyázni a technikára.
Amikor a 1908-at vettem, elmentem meghallgatni egy ugyanilyet, az is elég szar állapotban volt, fordultam is ki a szobából.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Elolvastad a topik #1 hozzászólását?
Egy középkategóriás 5.1 hangdobozszett minimum 300000 forintba kerül.
A tévéd optikain képes kiadni bitstream formában 5.1 hangokat, de csak a tunerjei által fogott adásokét és amit beépített médialejátszójából származik. Minden más csak PCM sztereó.
Azt, hogy melyik erősítő veszi le a hangot HDMI-ről, azt a rövid leírások nem mindig közlik, ezért ha találsz valamit, kérdezz meg minket, majd kiderítjük. Egy biztos, amelyiken látod a Dolby TrueHD logót, az tud ilyet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
"Hogy tudom egy erősítő leírásából leszűrni azt, hogy le tudja venni a hangot a HDMI jeléből és a képet továbbítja szintén egy HDMI csatlakozón + kábelen át a TV felé? Ha az erősítőn van HDMI bemenet és kimenet, akkor már biztos, hogy tudja ezt?"
A leirás minden esetben kitér rá. De általánosságban elfogadható hogy régebben a belépők és egyes cég (pl.H/K,Sony) középkat. termékei nme szedték le a hangot. Kimenet mindegyiken van pl. az Onkyo TX-SR307 és a Pioner VSX420-on is anelyek szntén nem veszik le a hangot.És amelyek HD képesek, az mind leszedi a hangot.
Optikei bemenet 1 mindegyiken van.
Ohmos felvetésed alaptalan és sürgösen felejtd el, vesd ki a fejedből, hazugság. Erősitőn állitható ugyan az ohm de ezinkáb pl. a védelem szempontjából fontos.Nem azért mert "olyan jelet küld ki". -
TCr
veterán
"Hangfal szettben is teljesen megfelel egy középkategóriás szett."
Középkategória? Erősen belépő...
Van valami pozitívum/negatívum az optikai és a HDMI kábel között?
Nincs. A HDMI visz képet is (és HD hangokat, de jelen esetben ez nem mérvadó), ennyi a lényegi különbség közöttük.
Ne foglalkozz az ohm-okkal.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
A Geniust ha eladod (15 körül el lehet adni), akkor kb. meg is van a kereted a fenti szettre.
-
Patice
nagyúr
A legegyszerűbb megoldás számodra először is egy HDMI bemenetes, "HDMI képes" házimozi erősítő.
Nem kell külső hangkártya, mert a laptopodon van HDMI kimenet, amin a hangot és a képet is ki tudja küldeni a laptopod, csak úgy kell beállítani, hogy ez legyen a kimenet.
HDMI-s erősítőből is olyan kell akkor, ami leveszi a hangot a HDMI jeléből és a képet továbbítja szintén egy HDMI csatlakozón + kábelen át a TV felé.
Ha megvan az erősítő, akkor jöhet hozzá egy hangfalrendszer, ez már ízlés, hallás kérdése, ki mit szeret és ehhez képest mennyit hajlandó költeni rá.
Másik megoldás, hogy a laptop HDMI kimenetét a TV HDMi bemenetével kötöd össze és a TV optikai kimenetét vezeted egy optikai kábellel egy régebbi házimozi erősítőbe, amin van optikai (digitális) bemenet. Ezzel a megoldással csak az a bibi, hogy nem mindegy, hogy a TV-d milyen hangformátumokat tud kiküldeni az optikai kimenetén. Dolby Digital? DTS?, LPCM?
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
Ha felmész az avx fórumra, biztosan találsz a használtak közt olyan erősítőt 30-50ezer körül, ami tudja a DD és DTS hangformátumokat. Aztán még ezekhez 5+1 hangfal és jobb lesz mind a genius rendszered.
Mivel árat nem írtál, így nehezebb konkrétabban leírni.
Nagy a használt piac, belépő szinten bármely nevesebb cég termékével jól jársz, azt utána majd látod, mit kellene fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung 55" QE55S90CATXXH 4K UHD Smart OLED TV
- CORSAIR HS55 STEREO CARBON /ÚJSZERŰ, GARANCIÁLIS/
- Sennheiser HD800S (Garanciális)
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest