- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
wender
csendes tag
-
wender
csendes tag
Hozzájutottam egy pár Videoton 2550A hangfalhoz, de az évek során tönkrement a középmélynek és a középnek a pereme (a magast nem tudtam megállapítani egyelőre.). A kérdésem, hogy H2000-nél melyik hangszórók lennének jó hozzá, ami szinte majdnem ugyanazt a hangzást adná mint előtte? Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Goose-T
veterán
Azokhoz a dobozkákhoz egy ilyen kínai erősítő is bőven jó, és igazán nem mondható drágának.
-
D28
tag
válasz
Mikisys #21893 üzenetére
Helló,
Közben próbáltam neten nézegetni h milyen erősítők vannak. Arra gondoltam még h ha nem is 5.1 de egy 2.1es erősítőt venni, hát azok sem sokkal olcsóbbak. Majdnem olcsóbb ha komplett házimozirendszert vásárolsz.
Szóval nem valószínű h mostanában veszek.
Köszönöm szépen a választ! -
Mikisys
őstag
Mivel a hátulján van bemeneti csatlakozója, így oda kell a TV és a PC hangját becsatlakoztatni a neki megfelelő kábellel és a menüjében keresve megtalálod a külső készüléket, az adott névhez rendelve ( AUX, CD-IN, Tape-In, stb.) és ha ezt kiválasztod, akkor az fog szólni a cuccon keresztül.
-
Egyéb esetben egy házi-mozi erősítő kell erre a célra, megfelelő csatlakozókkal ellátva, ami a jelenlegi és későbbeni használathoz is megfelelne, de ezek ma elég drágák.Üdv!
-
D28
tag
Sziasztok.
Van egy Yamada HTS-3500as DVD lejátszóm. Maga a lejátszó rész már kezdi megadni magát, de a hangszórók (5.1) szépen szólnak és nem szeretném kidobni őket.
A kérdésem az lenne, hogy milyen erősítő kell ahhoz, hogy a hangszórókat tv-re vagy számítógépre kötve használni tudjam? Sajnos egyáltalán nem értek ehhez, nem tudom h miket lehet kapni, hol, mennyibe kerülnek ezek a készülékek.
Ezzel kapcsolatban szeretnék kérni egy kis felvilágosítást. -
shalafi66
veterán
válasz
Mikisys #21888 üzenetére
Nyilván mindig az igényekhez-lehetőségekhez kell igazodni.
[link]
Aztán pontos adatok-paraméterek ismeretében lehet megmondani. Így előre, kategorikusan nem eldönthető.
Nincs olyan, hogy "egy 38cm-es hangszóró", sokféle 38cm-es hangszóró van, és mindegyik másképp működik egy hangolatlan, félig nyitott dobozban. Az érzékenyebbeknek például nem lesz jó mélyátvitele. -
Mikisys
őstag
válasz
shalafi66 #21887 üzenetére
17cm-es hangszóró basszusgitárhoz, nevetséges, még 4db. együtt is.
Ráadásul ekkor már jobb egy 15"-es, vagyis 38cm-es, méretben nem spórol ezzel.
Legjobban akkor jár, ha egy 38cm-es hangszórót használ egy hátul félig nyitott reflex-szerű dobozban. Nem kell nagynak lennie, hordozhatóra kell elkészíteni.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz
Revox66 #21880 üzenetére
Basszusgitárhoz egy 12"-es (30cm-es) átmérőjű hangszóró "kicsi".
Leglább 15"-es lenne jó, akár a Celestion FTR4080-as, vagy a TrueVox 1525, TrueVox1530 ha még kaphatók.
Esetleg Reflex, vagy a Garry valamelyik megfelelő típusa, tessék őket felhívni, vagy az interneten megnézni mik vannak, ami megfelel a célra.Üdv!
-
Köszönöm a tippeket, még gondolkodom a dolgon
-
Revox66
tag
Basszusgitárhoz nézegetünk épp egy ismerőssel hangszórókat, és kettő között vacillálunk : Beyma sm112n vagy 12lw30n, az utóbbi neo mágneses. A kérdésem is ez felé irányulna, mennyivel jobb / rosszabb a neo -s kivitelű a súlyán - melegedésen kívül ? A terv.: 2 utas 70 liter körüli bass-reflex doboz JBL Selenium ST304 magassal párosítva. Prolude KO750 basszusfejjel lesz majd hajtva úgy tudom. T/S paraméterek alapján ezek a hangszórók bizonykodtak megfelelni erre a célra. Nem nekem lesz, de ezen ügyködök most szerintetek melyik hangszóró a jobb választás a célra ?
-
shalafi66
veterán
válasz
lajthabalazs #21875 üzenetére
Érzékeny hangszóró kell.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
body007 #21874 üzenetére
Ezek az erősítők eléggé tákoltnak látszanak, nem tudom hogy szoftver oldalról mit tudnak, milyen központi chip és milyen DAC van rajtuk. Én azt gondolnám, hogy egy "pair" gomb nem ártana rá, de egyiken sincs. Ha bevállalod, kiváncsi leszek az eredményekre.
Hangszórót érdemes az aksi méretéhez választani. Hiába építesz egy nagy mélyhangszórót, ha utána az akkuból nem jön le az áram, hogy megozdítsa, vagy nincs elég kapacitása ahhoz, hogy tartósan szóljon. A BT lapkán aprócskák a puffer-kondik.
-
Sziasztok!
Nagy divat lett ez a bt hangszóró, gondoltam "összedobok" egyet
Nem nulláról akarom építeni csak egy bt-s erősítő + hangfal (aminek valszeg csak a tetejére szerelem az amp-ot).
Erősítőből gondolom vmi ilyesmi kellene.
Hangfal lenne kérdéses. Olyan kellene ami egy dobozban van a 2 oldal. Esetleg egy dobozban 2.1Erre tudtok nekem ajánlani vmit? Lehet új is, használt is, tök mindegy csak szóljon a kerti partykon
Egy 10-es körül szánnék még erre is. Szal olyan 20-ból (táp nélkül) nem lenne rossz ha ki lenne.
-
tcarina
csendes tag
válasz
PrinceHerceg #21869 üzenetére
Nem írtam le de az a baj ,hogy nem eredeti a hangszóró egyik hangfalban sem , A magasak eredetiek. Valaki megbarkácsolta.
-
Goose-T
veterán
válasz
tcarina #21868 üzenetére
Ha valami baja lett, és cserélni akarod, akkor itt lehet kapni mindenféle Wharfedale hangszórót.
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni,hogy mi a tipusa a mélyközép hangszóróknak a wharfedale 7.3 hangsugárzóban.
Előre is köszi. -
shalafi66
veterán
válasz
nagy.matyika #21866 üzenetére
Csak amiatt, mert az eredeti gumiszel rossz.
-
nagy.matyika
aktív tag
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
GardaY #21864 üzenetére
Először is tudni kéne a mostani hangszórókészlet típusát, valamint azok paramétereit. Az után lehet tervezni és gyártani. Sokkal nagyobb térfogat biztosan nem kell, mint a gyári.
Én úgy gondolom, hogy ezekkel a hangszórókkal nem érdemes ekkora erőfeszítést véghez vinni. A videóban látottakhoz hasonlót, ami sokkal de sokkal jobb hangú, mint a tied, 20 ezer forint környékén már lehet találni egy kis utánajárással.
-
GardaY
tag
válasz
shalafi66 #21859 üzenetére
köszi a válaszokat. és ha mondjuk építeni szeretnék egy másik dobozt hozzá hogyan álljak majd neki?
1 méter magasra gondoltam, valahogy hasonlóan kivitelezni mint ebben a videóban -
shalafi66
veterán
válasz
nagy.matyika #21862 üzenetére
Működik, de mélytartományban rossz.
Az eredeti 28 helyett 50Hz körüli az fs.
-
shalafi66
veterán
válasz
fucsaj #21860 üzenetére
Pótolni semmivel nem lehet, nem gyártanak ma ilyen hangszórót. A hiba oka, hogy az eredeti membránszél gyenge minőségű, és idővel keményedik, a teljes P sorozat így jött ki sajnos, előbb-utóbb mindegyik erre a sorsra jut.
A membránszélt kell kicserélni, párban. Ha érdekel az is, hogy szól, akkor nagyon meg kell nézni, hogy ki javítja és hogyan. -
fucsaj
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Vifa P21WN-20 8Ohm-os mélynyomóm (alcomax gamma hangfal része), és egy ideje elkezdett zörögni a ~40Hz alatti hangokra, kiszedtem, és úgy néz ki, ohgy a membrán belső része elengedett:KÉP
(baloldalon az egészséges, jobboldalt a zörgő hangszóró)
Ezzel lehet valamit kezdeni? Esetleg pillanatragasztóval rányomjam? Vagy szakemberrel csináltassam meg? Ha nem javítható, akkor esetleg pótolni mivel lehetne?
Köszi előre is! -
shalafi66
veterán
válasz
GardaY #21857 üzenetére
Akkor elméletileg nem hiba. A reflexnyílás éles felületeit kellene lekerekíteni (ha lehetne, de nem lehet gondolom), esetleg filccel-szivaccsal csillapítható, de ezektől kevesebb lesz mélyben. Igazából nagyobb felületű reflexcső segítene, tehát például az elsőket lezárni légmentesen, és a doboz hátlapjára egy rendes csövet tenni. Csak a hangoláshoz jó lenne megmérni a jelenlegi állapotot.
-
GardaY
tag
sziasztok, segítségeteket szeretném kérni. adott egy Sony SS-BX7 hangfal pár, teljesen gyáriak.
ha valami erőteljes basszusos zenét hallgatok, akkor már félhangerőn is lehet hallani a "levegő hangját" ami számomra elég idegesítő, amúgy szép hangja van. ha eltakarom a bass reflex nyílásokat akkor megszűnik a jelenség. mit lehetne ellene tenni?
PDF manual a hangfalakhoz. -
shalafi66
veterán
válasz
mate1396 #21852 üzenetére
A jelenleg kapható termékek közül a HA20-484 és a HA20-569 is elfogadható eredményt hoz, viszont mélytartományban gyengébbek az eredeti HA20/1018-tól, ehhez hasonlót csak egyedi gyártásban lehet készíteni, ha ér annyit a hangsugárzó valakinek. Például a linkelt képeken látható hangszórók sem eredetiek már.
Legolcsóbb és legegyszerűbb a javítás, ezek a habszélek könnyen és egyszerűen cserélhetők. -
fero02
nagyúr
válasz
mate1396 #21852 üzenetére
Keresd meg Szatmári Sándort. Segíteni fog.
-
mate1396
tag
Sziasztok van egy Videoton hangfalam ([link])
Sajnos mind a két oldalon be van repedve és eléggé rossz állapotban mély hangszóró. Javították már de nem lett tartós szóval most ki akarom cserélni! Szerintetek lehet még valahol HA 20/1018 típusút venni? Vagy valami újat helyette? Ha nem eredetit akkor mire kell figyelnem? (eléggé amatőr vagyok)
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Háztartási gépek
- Ukrajnai háború
- Horgász topik
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest