Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Intel találgatós topik
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tulkas
tag
válasz
blattida #18945 üzenetére
Köszönöm a választ! (És a segítséget!)
Sajnos ezt nem hiszem hogy meg tudom határozni a hsz. specifikációiból, gondolom nem közlik...
Háromutas megoldást én sem szeretnék az illesztési problémák miatt választani, pedig úgy néz ki muszáj lesz.
Ti milyen egyéb jó minőségű, felsőkategóriás hsz.-eket tudtok ajánlani? Esetleg tudnátok konkrét tervekről egy-kettőt mesélni? Szívesen építenék bonyolultabb rendszert is, ha tudnám hogy legalább egy "félsikerre" esélyem van. Hsz. boltot is ajánlhatnátok! -
törölt tag
válasz
Pete55555 #18946 üzenetére
Ha javítani akarsz rajta, akkor csinálj magadnak egy próba dobozt, és csinálj egy mérést róla. (ez lenne a legjobb).
Lehet akár álló oszlop dobozba is tenni, mély terén javulhat az összkép.
Kis álló dobozokra gondolj, számolj 15 liter belső térfogattal, előlap magasság pl 30 centiszer annyi, hogy a hangszóró beleférjen, a hátra felé viheted a kívánt liter érdekében tetszőlegesen. Ez már szórakoztatásnak is jó hobbi szinten. Ehhez persze neked kell megítélned, hogy van e egyáltalán használható mély tartománya a hangszóróknak.
Egyébként nem fogsz javulást tapasztalni, max csillapító anyagot tehetsz bele (pl vatelint téli kabátból). Ne tömd ki, többedik meghallgatás után dönts a mennyiségről, szedd szét szálasra. Az is lehet, hogy elég a dobozhang elűzéséhez, ha a hátfalra teszel belőle.
Ha van esetleg hangdobozod nagyobb méretű, jobb hangú, mint a Génius, kösd rá azokat a Génius erősítőjére. Meglepően jól tudnak szólni ezek a kis vacak erősítőcskék jó hangdobozokkal. -
Pete55555
addikt
Sziasztok, remélem tudtok segíteni. Van egy 2.0-s Genius aktív hangfalam.
Szét lett szedve, mert a hangerőszabályzó potméterét ki kell cserélnem, és arra gondoltam, megpróbálom kicsit "feljavítani" a dobozokat.
Az érdekelne, hogy lenne-e értelme a hátlapot, ami elég vékony 3-4 mm-es furnérlemez kicserélni 8mm-es rétegelt lemezre, a sub csövet ugyanolyan méretű de nem "WC-papír guriga" minűségűre cserélni, és valamilyen anyaggal kitömni a hangfalakat?
Így néz ki jelenleg. -
Tulkas
tag
-
Valóban dupla hangszóróst szerettem volna de osztottam szoroztam és végül letettem az egészről. Túl sokba lenne, anyagi oldalról nézve a dolgot nem éri meg. Ülés alá simán beférne egy 200mm-s aktív subcső de ott egy utólagos doboz van kialakítva a szerszámoknak. Szerintem ebből nem lesz semmi.
blattida mint azt írtam is nem a 30Hz a cél.
-
blattida
nagyúr
válasz
Tulkas #18939 üzenetére
Szia!
A dt-107 3kHz-től használható normálisan, viszont az sph-225c 2kHz fölött már nagyon rezonál és nagyon nem egyenletes az átvitele, ezért ugyan lehet őket egymáshoz illeszteni, de megfelelően méretezett és kompenzált keresztváltó szükséges a tűrhető frekimenethez.
Az 55 Hz nem fog összejönni, legalább is a -3dB mellett, a reális inkább a 75-80 Hz és inkább reflex dobozban használd. -
zeix
senior tag
válasz
blattida #18938 üzenetére
8th azt írta, hogy dupla hangszórós cucc kell neki.
A kettő együtt sztem. elég nagy hangnyomást tud produkálni egy kocsiban.
A paraméterekről már én is érdeklődtem, de sajnos ők sem tudják.
Ennek az aktív subnak a mélynyomója.
Maximum Output(at 1m) 107 dB
LF Response (boundary)28 Hz
Dobozméret: HxWxDmm 390 x 368 x 385 -
Tulkas
tag
Sziasztok,
tervezgetem egy két, vagy háromutas hangfal építést a közeljövőben. (Még nagyon nem konkrét az elképzelés, csak nézelődök..)
Nem ez lenne az első, a Tannoy m2.5 replikámmal a mai napig elégedett vagyok. (Itt is kaptam hozzá segítséget.)
A kérdésem két hsz. típust érint, és hogy véleményetek szerint képesek lennének-e lineárisan együttműködni egy kicsi de jól kibélelt, mervített (rétegelt bükkfa) dobozkában?
Magas: DT-107 (Monacor)
Mélyközép: SPH-225C (Monacor)
Megcélzott alsó határfrekvencia: 55
Vagy inkább egészítsem ki egy külön mélyközéppel, pl. egy SPH-102KEP-el, és a mélyet reflexes kialakítással elzárva?
Vélemények? -
Helló. Morel Jukebox mintájára szeretnék építeni egy dupla hangszórós autós subládát. Ehhez keresnék jó érzékenységű 4ohm-os mély-közép hangszórót. Terv szerint az a cél, hogy autórádió szabad két csatornájáról hajtva egészítené ki az ajtóba szerelt gyári hangszórókat. Ki milyen 20cm körüli mély-közepet ajánlana erre a célra? Sajnos már a gyártó oldalán sincs semmilyen doksi a Jukebox-ról. Ennek az volt anno a lényege, hogy furgon utasfülkéjének a hátfalára a fejtámla mögé vagy fölé lehet elhelyezni. Egy keskeny lapos utastér szélességű hosszú dobozt képzeljetek el, kb akkorát mint egy otthoni légkondi belső egysége csak fele olyan vastag. Valamelyik régi Tuning & Stereo magazinban olvastam róla, ha megtalálom töltök fel képet, hogy érthető legyen mit is szeretnék. Szóval milyen hangszórók lennének alkalmasak erre a célra? Még annyit, hogy kis légtérbe kell (szimpla fülkés Peugeot Boxer) és nem a nagy hangerő és a 30Hz-es mélyhangok a cél! Csak egy kicsit élvezhetőbb zene lehetőleg olcsón.
-
Rumcsaka
tag
Sziasztok!Könyörgök valaki segítsen!Sajnos nem találok sehol dobozszámítást zárt dobozra.Régebben kölcsönadtam egy magazint ami tartalmazta a számítást de lába kelt
köszönöm!
üdv.Fazekas
-
ZIL
tag
Megnéztem a H2000 20-as hangszóróit, és valószínű mégsem jók neked. Amik nagyjából passzolnának és nem drágák, az az MNC NoirII és kevláros, valamint a SAL SR 2030. Sajnos ezek viszont kifutott termékek, szóval nem biztos, hogy találsz belőlük. Ja és persze SAL és MNC minőség, azaz nem sokkal jobbak, csak a paramétereik passzolhatnak jobban a dobozodhoz.
Amit Doki85 mondott az segíthet a magas megóvásában, de a normális hangzáshoz aligha visz közelebb. Mérni pedig főként azért kell, hogy tudj hangváltót tervezni/terveztetni. Jó hangváltóval még viszonylag gyenge hangszórók is korrektül szólhatnak, viszont egy rossz hangváltóval nincs az a jó hangszóró amit le ne lehetne rontani a hallgathatatlanságig.
Olyan hangszórót vadássz, aminek 0,4 körül van a Qts-e. Azokra könnyű dobozt méretezni. Vagy esetleg egy ilyet is beleapplikálhatsz: [link] Egy jól méretezett reflex dobozban elég ütős tud lenni. -
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Ezekről a hangszórókról nem tudtok valami infót ami alapján lehetne jó sub ládát csinálni hozzájuk?
A hangminőség fontosabb lenne mint a hangerő és nem akarok ezért hasra ütve valamilyen általános dobozt csinálni nekik...
25cm-esek : [link]
Vagy ha esetleg tudnátok valamilyen jól bevált doboz tervet az is jó lenne...
Előre is köszönöm. -
Doki85
tag
Nem ismerem szerencsére azt a váltót, de ha ennyire öli a magasakat akkor kezdésnek dobj a magas elé 3.3 as kondit sorba, rá párhuzamosan meg kb 300 µH-is tekercset vagy csak forraszd le azt ami a hangváltón volt a magasnál és használd azt így csak kondit kell venned és jöhet a hangolgatás
csővel meg valami csillapító anyaggal szinte bármi megteszi amit elég vatta szerű állapotba tudsz hozni vagy sima szivacs valami régi fotelből az oldalfalakra ragasztva nem feltétlenül kell az egészbe telibe! Alulra a merevítő alá ne rakj szivacsot csak ha még mindig elviselhetetlenül döng. ((egyéni tapasztalat valamiért nagyon elveszi a hangját)) járt már nálam ilyen, vagy valami hasonló doboz . a szubcső közelében is mellőzz bármiféle csillapító anyagot.
http://subvoice.hu
itt keresd a hangdoboz építést és ott hangváltók
Sok mindent találsz róla ha érdekel a dolog.
Számtalan más hely van még ahol hasznosat lehet olvasgatni a témában, de kezdetnek elég subvoice oldala
elsőre a többi csak felesleges és eltántorít a dolgoktól ami valahol teljesen jogos is hisz nem egyszerű dolog ez a hangfal építés.A mérést meg egyenlőre hagyd, mert úgy is annyira jellemzi a frekimenet 1 hangfal hangját mint 1 dinnyét az hogy zöld a héja...
azt hiszem most utáltak ki -
törölt tag
Ellenőrizd le a másik oldallal, hogy a magas sugárzó valóban rossz-e.
Ha már megcsináltad így a dobozt és a hangszórók is megvannak, hagyd együtt őket. Csináld meg igényesre, amennyire csak lehet (optikailag) és használd egészséggel.
Az SR-től van rosszabb hangszóró is a SAL között, pl a nem SR-ek...
A DT-k helyett, ha valóban megadta magát, vehetsz egy másik magast is, olcsót, használtan. Nem muszáj a DT-t erőltetni. Az SR megvan, szórakozz vele. Tegyél bele csillapítást, hogy ne döngjön, mint egy hordó, próbálhatod váltó nélkül a mélyeket, hangold a reflexcsövet, tesztelj, okulj, tapasztalj, olvass. Nem kell a H2000 oldalára rohanni vásárolni bármit. -
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Van köztetek olyan, aki megépítette magának Ptesza blogján található egyszerű mérőkábelt, amivel ellenállást lehet mérni a LIMP szoftverrel? -
ZIL
tag
Amit ozzy711 mondott azzal teljes mértékben egyetértek. Ugyanakkor van a dolognak erős hobbi értéke is. Úgy nézem a meglévő dobozod elég nagy, ez előny, mert szükség esetén lehet belőle leválasztani teret a hangoláshoz (valószínű nem kell mind). Én a H2000 kínálatában néznék szét elsősorban, megpróbálva a doboz meglévő térfogatához alulról illeszkedő mélynyomót keresni (ekkora dobozzal ez nem lesz annyira nehéz). Hangváltót pedig ne használj előre gyártottat, mert úgysem fog jó lenni. Kb 20-28 rugóval kalkulálj a hangfalpárra.
-
Doki85
tag
valamit ami fontos kihagytam
nem saját dobozában van és nem is tudok róla semmit, hogy mibe volt.//mielőtt valaki felháborodna miért akarom másik dobozba rakni ha így is tetszik a hangja szerintem lehetne jobb is//
és azért szeretném megméretni valakivel mert csak kölcsönbe van nálam meghallgatásra és nem akarom hogy hónapokig nálam legyen mire meg tudom mérni aztán meg nem is kell...
-
ozzy711
őstag
Az a gond, hogy egy normálisabb minőségű kétutas rendszert ( pl. a Logotech honlapján lévő Tannnoy mélyközép+magas ) kb. 20 k-ból tudnál ( a dobozt nem beleszámolva ) megépíteni ( beleszámolva viszont a váltó alkatrészeket + kábelezés + csillapító anyag + csatlakozók ), amiből már kaphatsz a használt piacon is hasonló minőségűt.
Persze, ha "profi" vagy akkor 1-2 kategóriát tudsz ugrani, de ahhoz nagyon kell érteni a hangsugárzó építéshez ( pl. már a dobozt eleve a hangszóróhoz kell tervezni és nem fordítva )! -
Doki85
tag
Napot!
Van nekem 2db 12"-os westra mélyem 4 Ohm Kicsit megviseltek ugyan külsőre, viszont javítva még nem voltak.
Egész jó hangja van, de lehet hogy új dobozba raknám. A problémám, hogy semmit nem tudok róluk, semmi típusszám nincs rajtuk és még csak a neten se nagyon találkoztam vele. Ki tudna nekem segíteni, hogy megmérje a hangszórók T/S-ét vagy kit ajánlotok. Kecskeméttől Pestig bármi szóba jöhet. -
M@nH.
aktív tag
Persze tisztában vagyok vele, hogy amilyen olcsó olyan szar is, főleg a mély ami kiemelkedően olcsó volt még anno (talán 2 évvel ezelőtt vettem), de akkor csak arra kellett hogy legyen valami. De gondoltam ha már megvan, akkor egy hozzá illő magassal kiegészítem és jó lesz zajkeltőnek. Viszont most már rájöttem, hogy kárvolt 1 ft-is sal-ra költeni még pluszban. A hangváltó egy vicc.. Saját termékükhöz sem jó, akkor kb. gyártják a felesleges hulladékot.. de most már mind1, sajnos tanulópénz lett belőle.
Szóval az egész sal rendszer repül.. és a kérdés a következő: milyen hangszórót ajánlanátok ezekbe a hangfalakba? Itt még félkész állapotban látható.ozzy711: neked is köszi a választ. vicces hogy megtévesztik a vásárlókat..
-
ZIL
tag
Hát ezek az alkatrészek nem sokba kerülnek, de így is pontosan annyival többe, mint amennyit érnek. A dóm talán nem 100%-ban reménytelen, de a mély még ha semmit sem kozmetikáztak az adatlapján, már akkor is egy rakás szar (még Somogyis viszonylatban is kirívóan silány). Olyan, hogy univerzális hangváltó pedig nem létezik. Egy ilyet beépítve (jóhiszeműen feltételezve persze, hogy minden tökéletes benne) csak méréssel tudod ellenőrizni, hogy mit is csinál valójában. 99,5% eséllyel nem pontosan azt amit elvárnál tőle. Ezért érdemes hangváltót mindig egyedileg építeni/építtetni.
Szóval a jelenlegi rendszeredben kb. a doboz képviseli a legnagyobb (vagy egyetlen) értéket.
Bocs a rossz hírért! -
ozzy711
őstag
A 3,3 khz. biztos nem sok neki, de nekem az a gyanúm, hogy a "tényleges" keresztezési frekvencia jóval lejjebb van, azért ment tönkre a magas. Egyébiránt az ilyen irányú hangsugárzó építés felesleges pénzkidobás, ( már ha zenét akarsz hallgatni és nem csak különböző hangfrekvenciákat ).
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Ma fejeztem be a hangfalamat, ami a következőkből áll:
SAL SR 2010 Mély
SAL DTF 12 Dóm
SAL HV 211A HangváltóDe szomorúan tapasztaltam, hogy az egyik dóm már el is szállt, pedig csak egy 35w-os erősítőről volt hajtva kis hangerőn. Létezik hogy ehhez a magashoz ez a hangváltó nem megfelelő? Vagy mi okozhatta ezt?
-
-
-
Revox66
tag
válasz
#10726912 #18915 üzenetére
Egyetértek, a lehetőségek mindenkinek adottak, tesztelni kell egy külső sztereó erővel elsőként, ahogy mondtad, ha nem tetszik, jöhet az aktív mélyláda.
zeix, neked is csak az aktív mélyet tudnám ajánlani, nézz körül akár használtan is. Lehet itt találni jó darabokat.
-
zeix
senior tag
Különben én is ezen agyalok, hogy 25 cm-es hangszórót raknék a front hangfal oldalába.
Kevésnek tartom az 1db 16cm-es mélyközepet a 70 literes reflex dobozban.
Sztereóban nincs egyáltalán telt hangzása... -
Revox66
tag
válasz
#10726912 #18912 üzenetére
Áhh dehogy, külön ládát építenék ezeknek az oldalsó mélyeknek. 2x30 literest kb, majd mehetne a frontok alá, de most ezt hasra csapva mondom csak, a frontokba bőven elég a 2x16 -os szerintem. Lehet aztán rosszul gondolom, de a jelen állapotában nincs sok értelme a 25cm-es mélynek a front hangfal oldalában.
A sajáttal csak illusztrálni akartam, hogy kevesebb hangszóró is elég lehet a célra.
-
Revox66
tag
válasz
#10726912 #18908 üzenetére
Ment nálam keverő nélkül is, csak az volt a gond, hogy mindig állítgatni kellett , valamiét gerjedt is, meg búgott..
A 2. erősítő Revox úgy van nálam bekötve, hogy független legyen a Yamahától. Tehát analógon, és optikán is tudjak hallgatózni ha úgy van, ne legyen feltétel a két erősítő, tehát ezért van szükségem a keverőre. Majd lesz időm lepróbálom keverő nélkül is, de nekem így jobban bejött, tudod ha már egyszer van. Külön erősítővel jobban szólna, csak kérdésem, szerinted van értelme ilyen módon front hangfalba 25cm -es mélyet tenni ? Nálam a régi front hangfalban 1db 17cm-es mélyközép van, tudom mokkolás, meg nem a legszebb, de célnak megfelelt ennyi is.
-
törölt tag
válasz
Revox66 #18903 üzenetére
A szubb jelet én szimplán kötöttem az erősítőre anno, Panasonic 5*80-as erősítő volt. Ugyanezt próbáltuk Yamaha RX-V 495-el is. Egy Technics, aztán egy SABA végül egy Blaupunkt HM erősítő volt az alany. Mindkét esetben normálisan működött...nem egészen értem, minek kéne ehhez a felálláshoz keverő
A szubb jel is csak egy szimpla jel, mint a többi öt, nemde? Szimpla egyszerűséggel beállítottam a sztereó erősítőt egy adott hangerőre KB 50 %-ra és szólt. Teszthanggal beállítottam a kimenő szubbjel erősségét és ennyi...
MINEK az erősítő és nálam miért működött így?
Még annyit, hogy a jelenlegi felállástól sokkal több mély hangot haléllana, ebben is meg egyezhetünk szerintem. Akkor is, ha nem csinálna mérten dobozokat a 25 centisekhez (teljesen felesleges lenne egyébként szerintem, azokat az SBX-eket kár bárhová beépíteni, az eredeti helyükön sem tudnak megfelelően funkcionálni). Külön mélynek nincs eleve hely, mint írta, ezért nem kivitelezhető.
(#18907) repvez: Amit én magyarázok, ahhoz teljesen külön erősítő kell, erre a külön erősítőre kell rákötni a két 25 centis hangszóród és erre az erősítősre menjen rá a házimozi erősítőd szubb jele. RCA kábellel. Semmi mást nem szabad rákötni, azaz a két 25 centised nem ad ki többé mást csak brummogást. Dörgést. Vagy olyan mély hangot, amit önmagában nem értesz. Ezt olyan mértékben erősíted, ahogy akarod, egy szimpla 12 ezer forintos erősítő is sok lesz. Ez a legolcsóbb megoldás.
Nemrégiben kezdte el így használni egy fórumozó a házi mozi rendszerét, tőlem vásárolt dolgokat (már nincs eladó cuccom, mielőtt kérdeznédpardon), nála működik (keverő nélkül). Ha gondolod szólok neki, privátban megbeszéled vele, mi hogyan.
Vasinger!: Kösd le a hangváltóról és nézd meg egyesével a hangszórókat. Lehet, hogy a hangváltó a ludas. -
repvez
addikt
válasz
#10726912 #18901 üzenetére
Próbáltam már igy is, mivel az erősitöre lehet még pluszba egy "B" helységbe stereó hangszorót is kötni igy arra a kimenetre külön tettem a mélyeket .Sőt ugy is probáltam , hogy a nem használt 6.7-es csatornára kötöttem , meg ugy is hogy dupla vezetékkel tettem a frontokra az egyik vezetéket a közép magasakra a másikat a mélyekre azonos kimenetből.
Egyik sem hozott érdemi változást. Probáltam ugy is, hogy csak a mélyeket kötöttem az erősitőre.Csak annyi volt a változás ilyenkor , hogy a beszédhang halkabb volt, mintha egy gödör méyléről beszéltek volna,de mindent lehetet hallani .
A CAT kábelt még nem próbáltam,mert nincs itthon annyi hogy elérjen, szétszedni meg addig nem akarom, mig biztosan nem tudom, hogy javulni fog töle .Mert inkább igy szóljon de tudjam használni,mint szétszedjem aztán a végén meg majd sehogysem szól. -
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy egy 50mm beépítési méretű magassugárzót keresek, de nem találok sehol. Valami kis olcsó kéne egy 2.0 aktív hangrendszerembe.
köszi!
-
Revox66
tag
válasz
#10726912 #18901 üzenetére
Az a gond ezzel, hogy a sub jel nem fix vonalkimenet, hanem erősített. Nálam hasonló módon van megoldva egyébként a sub erősítése, ahogy leírtad, csak van előtte egy keverő is. Ha a sztereó erősítős dolgot akarná, én kiszedném a két 25cm -es mélyet a tornyokból aztán megmérni, majd ez alapján külön mély ládákba építeni, majd mehetne a frontok alá. Viszont pénzbelileg nem vagyok benne biztos, hogy megérné.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Vasinger! #18475 üzenetére
Talán még emlékeztek, hogy nyáron szenvedtem a hangfalammal, itt található az előzmény: KATT.
Most jutottam el odáig, hogy el tudtam vinni szerelőhöz, akitől elhozva tökéletesen is működött a dolog. Azt mondta, hogy a 2 hangfallal nincs semmi baj, miután elhoztam valóban jól is szólt mindkettő, talán a jobb oldali kicsit erősebben, de ezzel nem foglalkoztam. (kellett volna)
A lényeg az, hogy azt mondta, hogy a végfoki IC-t kellett kicserélni, mert torzított jelet adott ki, emiatt kezdett el recsegni már alacsony hangerőn is minden. Rámért a kimenetekre, nem jött ki belőlük "áram", ami ugye tönkretenne egy passzív hangfalat. Ezenkívül a kábelek végét profibban megforrasztotta, mert az én forrasztásom gondolom 3 év után már nem volt az igazi.
De ha valami hülyeséget írtam, kérlek javítsatok ki.
Most az van, hogy a bal oldali hangszóró nem szól, csak alig, nincs benne erő. Hiába kötöm át a másik kimenetre, ugyanaz, a másik hangfal mindkettőről jól szól.
Na most mi legyen? Valószínűleg a hangfal a rossz? Ha igen, mi okozhat ilyen hibát?
-
törölt tag
válasz
robi12ster #18900 üzenetére
Annyival többet bír el.
(#18892) repvez:
Egyszerű és legjobb megoldás, ha veszel egy erősítőt.
Sima sztereót, olcsót. Vagy akár mozist is vehetsz. De olcsót.
Kösd ki a 25 centiseket, az "új" erősítőre kösd be őket, és az "új" erősítőre küld rá a házimozis erősítődről a szubb jelet.
Így a két 25 centis ad annyi méllyet, amit másképp sose tudnának adni. Meglesz a pont egyed!
A CAT 5-ös kábelt próbáltad már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest