Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zeix
senior tag
válasz
repvez #18892 üzenetére
Nekem egy Onkyo TX-SR 605-ösöm van.
Az éjszakai módot beszoktam kapcsolni este, mert olyan erőteljesen szólnak az effektek, hogy szétesik minden körülöttem.Neked nem új mély sugárzó kell a front hangfalaidba, hanem egy aktív subwoofer.
Szánj rá 20-30ezret. Az elvárásaidat tökéletesen kifogja elégíteni."csak az hogy filmeknél a robbanások érezhetőek legyenek és zenénél meg ne kelljen bömböltetnem ahhoz, hogy ne egy szokol rádio szintű basszusom legyen"
Az aktív sub pont erre való.
-
zeix
senior tag
Köszi!
Wharfedale hangszórókról mi a véleményed?
Wharfedale - 2543
Nem találtam róla semmi infót -
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Segítségeteket kérném abban, hogy van egy 2.0 genius 1250x aktív hangfalam, és a magas sugárzói meghaltak. És kéne találnom hozzá megfelelő sugárzókat, de nem nagyon tudom hol keressem, meg hogy hány ohm-osat kéne nézni, és nem utolsó sorban ne kelljen nagyon sokat alakítani a dobozon hogy betegyem.
köszönöm!
-
ZIL
tag
válasz
repvez #18892 üzenetére
Vagy cseréld ki az egészet, vagy terveztess bele egy normális hangváltót valakivel aki tényleg ért hozzá, és meg is tudja mérni. A dobozon is lehet valószínű javítani (tömés, csillapítás, merevítés...). Szembetűnő lesz a javulás, de még így is valószínűtlen, hogy megéri.
-
repvez
addikt
válasz
#10726912 #18889 üzenetére
Már párszor meghallgattam és tisztán és érthetően hallani minden beszédet vagy éneket a 25ösökből. Valaki talán mintha mondta volna akinek volt ilyene,hogy csak a közép és magasaknál van váltó a mélyek direkten megkapják a teljes jelet.
@Baskiria: a Célom az, hogy amennyire megoldható kis hangerőn is érzékelhető tiszta mélyeket kapjak és a hangerő növelésével arányosan erősödjön. Mert gondolom másnál nem csak disznek van az erősitőjén az éjszakai mód, ahol a mélyeket lehalkitja a rendszer, hogy ne zavarjon másokat.
Én vigan nézek filmet 35ös hangerőn a 80 maxból , hogy a szomszéd szobából nem szolnak át mert nem tudnak aludni.
50 fölött meg már puffog a mély a magas meg már bántja a fülem.Amugy nincsenek nagy elvárásaim,csak az hogy filmeknél a robbanások érezhetőek legyenek és zenénél meg ne kelljen bömböltetnem ahhoz, hogy ne egy szokol rádio szintű basszusom legyen.DE ha akarom akkor az udvarra is hallattszódjon ki nyitott ablaknál.
Ha cserélnék a ott is csak az adatlapokra lennék ráutalva,mert hiába hallgatóznák MM vagy egyéb hangboltban, ott nem azonosak a feltételek mint itthon és Az eladók,meg átcseszik a fejemet a maszlagjukkal vagy épp nem tudnak válaszolni a feltett kérdéseimre, az adatlapon meg vagy kamu értékek vannak vagy nem jelentenek számomra semmit sem, hogy jó vagy rossz.A márkanevek szintén,mert lehet hogy számomra noname cucc kiváló minőségű mig egy ismertebb csak az alja kategória és ott még a márkanevet is busásan meg kell fizetni .
Ezért lenne jó ha valahol lenne egy sorrend a márkák viszonyában vagy egy objektiv érték amivel nem lehet mellélőni. -
törölt tag
válasz
repvez #18880 üzenetére
Hajolj le a 25 centishez. Hallgasd meg, hogy milyen hangokat hallasz belőle. Ha szól a beszédhang is, akkor már értelmetlen az egész.
Egy ugyan ennyibe kerülő hangdoboz, ami kisebb, egyszerű, és pl Heco-nak hívják, nevetve lezenélné azokat a SALokat. S mindjárt lenne helyed is a szubbnak...
Abban a szerencsés helyzetben vagy, és ezt nagyon komolyan mondom, hogy szinte semmibe nem kerül előre lépned, azoknál a SAL dobozoknál a JAmo Studió 180 is jobban szól, sokkal több mély hangod lenne ( nem ajánlott, nehogy abban gondolkodj! Állítólag lusta, csak bulizni jó.)
A legjobb amit tehetsz, hogy meghirdeted mindenhol a SAL-t, gyűjtesz 20 ezret addig, amíg elviszik és veszel két minőségibb hangdobozt és egy szubbot. Meg fogja hálálni a rendszered, hidd el!
Addig kezdj el hallgatózni, hátha van a környékeden valakinek jobb rendszere, vagy esetleg egy M.M, vagy bármi egyéb bolt, ahol hallgatózhatsz.
A hangszóró és a doboz példáját levezetem neked nagyon prózaian, hogy megértsd: Ha egy trabantba bele raksz egy Audi 200 lovas motorját, akkor sem lesz jó kocsid, csak erős lesz. De attól még nem jó. HA csinálnál másik dobozt azoknak a hangszóróknak, akkor meg marad egy AUDI kasztniban, futóműben egy Trabant motor...
Érted a problémát? -
gulliver123
csendes tag
válasz
Kamikaze240 #18887 üzenetére
Nincs mit. Ki kell próbálni nem e voltak túlhajtva...
-
Kamikaze240
tag
válasz
gulliver123 #18886 üzenetére
Köszöntem szépen. Akkor megveszem amint meg lesz rá a pénzem. Remélem jól meglesznek a nadommal.
-
gulliver123
csendes tag
válasz
Kamikaze240 #18885 üzenetére
Szia!
Egész jó minőségűnek tűnik, valószínűleg Hifi kategóriát képviseli.
A magass sugárzó előtt található "rács" un. akusztikus lencse,
mely a magas hangot lefelé irányítja, és oldal irányba szétterjeszti.
Ez a rács hasznos ha szekrény tetején van a hangfal használva,
vagy plafonhoz rögzítve. Ha fejmagasságban használod levehető,
hogy ne térítse el a magasat a padlónak.Üdv.: Gulliver123
-
Kamikaze240
tag
Sziasztok. Remélem nem lesz offtopic de lenne egy-két kérdésem. A dantax hangdobozmárkáról van valakinek valami infója mennyire képvisel jó minőséget. Például egy dantax mc250 es hangdoboz mennyire lenne vállalható? Valamint (a fentebb említett hangdobozkán is megtalálható) a magassugárzó előtti lefelé irányuló "rács" mire szolgál?
A válaszokat előre is köszönöm. -
User64476
őstag
válasz
Engineer086 #18851 üzenetére
Klinger Hangdobozépítés című könyvével kezdd, alapmű a témában, és még viszonylag fogyasztható, még ha egyes részei kissé elavultak is. Ha keresgélsz, biztosan megtalálod letölthető formában, kering itt-ott.
-
User64476
őstag
válasz
repvez #18876 üzenetére
Az a baj, hogy egy 3 utas doboz nagyon bonyolult, és valószínűleg a változtatásokkal még sokkal rosszabb eredményt érnél el, egy csomó pénz befektetésével. Az is kérdés, hogy mi a célod? Ha a minél hangosabb, és robajló basszus kategória, akkor jó az úgy is, ahogy van. Ha szeretnél klasszikus zenét hallgatni közepes hangerővel, és olyan jó hangzású dobozt, ahol egyenként meg tudod mutatni a hangszerek helyét a térben, akkor nem innen érdemes indulni.
Ha egy (sok) minőségi kategórival feljebb szeretnél lépni épeszű pénzből, akkor ezeket érdemes megnézni:
http://forum.hangszoro.net/showthread.php?tid=331
http://forum.hangszoro.net/showthread.php?tid=327A jelenlegi dobozt én nem bántanám, mert amint hozzányúlsz és kicserélsz valamit, normális áron eladhatatlanná fog válni, és a befektetés soha nem fog megtérülni. Így még van esély, hogy később valaki elviszi.
-
gulliver123
csendes tag
válasz
repvez #18880 üzenetére
Szia!
Tudni kéne mekkora térfogat áll rendelkezésre az oldalsó mély hangszórónak, milyen a kialakítása a doboznak belül, milyen hangváltó van beépítve gyárilag, mennyire merevek a belső és oldalsó falak, van e valami hangelnyelő anyag benne, és végül milyen hosszú a bassreflex cső. Hirtelen ennyi jutott eszembe amik befolyásolhatják a mély hangodat, na meg persze a hangszóró
Első ránézésre fából vannak (ha jól látom) féli meddig, ami már szinte luxus egykét mai gyártónál. Így ránézésre nehezen tudok többet "segíteni" sajnos annál, hogy talán lehet belőle jobbat
Ui.: Az az erősítő szerintem bőven elég hozzá.
Üdv.: Gulliver123
-
repvez
addikt
válasz
#10726912 #18879 üzenetére
Gondoltam, hogy nem sértésből irtad, másoknak is ez a véleménye. CSak mivel laikusként ,nem nagyon értem, hogy egy butorlapból összeállitott dobozon mi tud katasztrófa lenni, gondolom pl a 30literes doboz a SAL-nál is 30liter mint a minőségi márkáknál.Ebből gondoltam, hogy hangszórócsere vagy tömitő anyaggal lehetne javitani.
Egyébként mivel minden ezeken szól így a stereo erősitő nem lenne jó nekem,mert film és játék hangja is erről szól.Rá van kötve a PC,DigiTV,DVD .
ÉS sajnos az elhelyezés sem mondható ideállisnak,mert egy 2,5x5m-es szoba közepén van elhelyezve a front a falak mellett az egyik párhuzamosan a másik merőlegesen a fallal,csak igy fér el, igy a 2 front között átjárás van, hogy a PC-asztalához és az ablakhoz oda lehessen menni.
Emiatt az U alaku álvány kilőve és az ágyam is teletalpasSAjnos sokminden közrejátszik a dologban.DE ha cserélek, az biztos, hogy 5.1es rendszer lesz ,mert ezek után már nincs bizodalmam a 5.0ás rendszerekben.Mert hiába volt a 2 hatalmas 25cmes mély mégse hozta az elvárt szintet, mikor egy gagyi egybe 5.1es rendszer lekörözte mélyek terén.(is).De ehez uj lakás kéne hogy megfelelő helyre tudjam elteni a rendszert. addig meg ezzel kéne kezdeni vamlamit.
-
törölt tag
válasz
repvez #18878 üzenetére
Próbáld ki, csak az egyik oldalt kösd be LAN kábellel, CAT ötössel, a másikat hagyd meg simán. Nagyon a Lan kábelnek a tisztasága. Csak kívülre kösd, az erősítő és a hangdoboz közé.
Nem tudni, mit javulna a Monacor váltókkal. Lutri. A kevlár 25-ösökön meg semmi nem segít. A hangdoboz is katasztrófa. Volt nekem is, ezért mondom, nem sértésből. Megkínlódtam vele, sajnos nem lehet a hibáit megszüntetni.
Az Onkyo elvileg elég sztereóban a meghajtáshoz (bár egy sztereó erősítő jobb lehet, arra találták ki).
Egy kis Yamaha Subbot szerezz be, az ágy alatt is elfér, vagy tedd a SAL alá közvetlenül. Komolyan. Csinálsz a SALoknak egy-egy U alakú állvány szerűséget. alá mehet a szub.
Ezekre a SALokra bármennyit rá költhetsz, akkor sem fog annyit tudni, mint pl egy régebbi 20 centis hangszóróval szerelt Heco használt aktív szub. 20 ezer forintos simán hatalmas javulást eredményezne. Még a MAGNAT SUB A20 is hatalmas előre lépés lenne.
Vagy egyéb ilyesmi. -
repvez
addikt
válasz
#10726912 #18877 üzenetére
Köszi.A LAn kábel mitól jobb mintha réz hangszró kábelt használnék?
A hangszorókat nem nagyon szeretném halkitani,mert igy is 40esen mennek és zárt ajtónál nem zavarok senkit sem a szomszéd szobában.
Sajnos aktiv szubot hely hiányában nem tudok venni és emiatt sem tudom a frontokat eltenni a faltól távolabbra.
Egyébként ilyen az erősitőm: OnkyoEz nem elég jó a meghajtáshoz?
Ha az átvezetékeléssel együtt egy ilyen hangváltót is beiktatnék attól javulna a helyzet?
-
törölt tag
válasz
repvez #18876 üzenetére
Ez így nem oldható meg.
Amit tehetsz, hogy csekély költséggel bekábelezed a dobozt belülről, CAT 5-ös LAN kábelt használj (azaz a mezei LAN kábelt, átlagban szokott otthon lenni).
A magashoz és a középhez tegyél 2-2 eret mindkét pólusra. A mélyhez kösd be pólusonként a teljes kábelt..
azaz 8 ér egy pólusra. Mindezt a dobozon belül tedd meg.
A hangdoboztól az erősítőig szintén CAT 5-tel szereld a rendszered, ezzel csöppet javulni fog a dobozok hangja, több lesz és szebb a mély és javul a közép is. A mély hangok érdekében tehetsz egy olyan alpári-bunkó, de működő megoldást, hogy a közepek és a magas elé teszel egy 2 vagy 4 Ohmos ellenállást, így az halkabban fog szólni, hangosabb lesz a 25 centis mély.
A döngő hang elkerülése érdekében a hangdoboz mögé tegyél csillapítást, és ne tedd a fal közelébe, legalább 50 centire legyen a faltól. Illetve a mély hangszóró mögé a dobozon belül tegyél vatelint. közvetlen a mély nyomó fölé tegyél merevítést.
Ezenfelül a legegyszerűbb megoldás, ha veszel egy aktív szubbot és ezzel javítod jelentősen a totális káoszt, amit az a doboz képes kelteni mély tartományban. Meg úgy általában.
Azokat a 16 centiseket ne akard mélyre használni.
Attól is javulhat a hang minőség, ha a bármilyen erősítőd helyett veszel egy ütős darabot, pl Yamaha AX sorozatból egy 5-ös szériát. Az elég jól képes meghajtani az érzéketlen kínai vackokat is.
A legeslegjobb, ha eladod azokat a dobozokat és veszel másikat helyettük (tudom, ez nem ilyen egyszerű). Építeni nem biztos, hogy kéne neked, mert rengeteg tudás kell hozzá (én sem merek bele vágni egyenlőre). -
repvez
addikt
Kérdezném a hozzáértőktől, hogy a SAL 2610es szettet hogy lehet javitani vagy a meglévő dobozhoz, milyen szempontok alapján kell új jobb minőségő hangszórokat nézni ami megfelel a mostani méretekhez és egy Onkyo TX-SR 505E erősitő által biztositott teljesítményhez.
Tehát a frontokban 1db 25cm es és 2db 16cm es hangszóró és 1db 2,5cmes magas
Nem vagyok nagy elektronikai zseni,de talán ha sikerülne a megfelelő hangszórókat kiválasztani akkor a mostaniak helyére becsavarozni kellene csak , ha jól gondolom.
Esetleg milyen váltó kéne hozzá ami a 25cmeseket mint passziv szubokat hajtaná és a 2 16cmes lenne egy mély-közép a másik meg közék-magas .Ez igy megoldható lenne és kb mekkora költségből lehetne ezt a modositást megejteni?
Vagy van olcsóbb egyszerűbb modja is?
-
törölt tag
válasz
robi12ster #18874 üzenetére
Monacor bolthely
Így keresd: Hangváltó alkatrészek, ellenállások. -
robi12ster
tag
válasz
#10726912 #18872 üzenetére
Az a helyzet, hogy amióta megépítettem mindig is rosz volt. Mert dupla olyan nagyságú a mély mint a közép. Már megcsináltam 8 éve kb, csak nem foglalkoztam vele, jol szolt, csak kevés volt a mély. Megpróbálom akkor az ellenállásokat. De mi a száma ezeknek az ellenállásoknak? Vagy a boltban igy kérjem, hogy fehér ellenállás.
-
törölt tag
válasz
robi12ster #18868 üzenetére
Legegyszerűbb megoldás, ha nem boldogulsz az L paddal (pl én nem boldogulnék, nincs hozzá tudásom, kicsi se), ha veszel-rendelsz 2 vagy 4 Ohmos fehér kocka ellenállásokat és azokat beteszed a közép és a magas elé. Így azok halkabban fognak szólni.
lyzzard: Biztos, hogy a hangdoboz hibás és nem az erősítő? Próbáltad felcserélni egymással őket? Azaz arra az oldalra kösd be a "rossz" hangdobozt, ahol eddig a jó volt. -
ozzy711
őstag
válasz
robi12ster #18868 üzenetére
-
gulliver123
csendes tag
válasz
asztriknagy #18867 üzenetére
Szia!
Vasmagra tekercselni elég kockázatos a hangszóró szempontjából, főleg ha adsz neki egy "lapát szenet" teljesítménynél, mert a "vasmag" vasdarabban szaturálódik a mágneses tér, és átengedheti a magasat. inkább kicsit több rézdrótot használj és légmagot. Azzal kevésbé tudsz mellé fogni.
Üdv.: Gulliver123
-
lyzzard
aktív tag
Sziasztok,
(Ezt a 2.0/2.1-es topikban is feltettem, elnézést, ha ez probléma)Bevezető-
Volna egy többrétű problémám, amire megoldást keresek.
Adott egy HK 3390 erősítő, aminek egyik kimenetén egy Orion HS280 pár van, de gondoltam, hogy az íróasztalomra is szeretnék egy hangfalpárt, kicsit, olcsót, régit, hogy halkan ugyan, de használjam.Tárgyalás-
Sikerült is találnom egy Orion HS9 Mambo párost, ami méretben pont megfelelő, éppenséggel hibás az egyik fele, amiről sem én, sem az eladó nem tudott. A hibajelenség leginkább akkor lép fel, amikor (nem magas hangerőn), de basszusnak kellene szólnia, és olyan, mint ha a magas hangszóró kiakadna ettől. "Arcra" fektetve a dobozt pedig kattog. ITTpróbáltam felvenni a jelenséget, szándékosan basszusigényes megszólaltatással, amit fejhallgatóval érdemes hallgatni, csökkentett basszussal, hogy hallani lehessen a hibát (9-15mp recsegés, illetve a kattogás a videó utolsó negyedében).A kérdés-
Ez vajon mi lehet, és ha hangszóróhiba, akkor milyen típust érdemes belerakni, mert a mély típusa egyértelmű, de a magasét sehol sem találtam meg, pedig egy ideje kutatom a netet.Minden konstruktív segítséget előre is köszönök, sajnálom, ha esetleg nem ez a legmegfelelőbb topik erre, de mindenképp ez a legaktívabb, az meg, hogy a HK ehhez overkill, tudom, de nem is szobahangosításra kívánom használni
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Építettem egy házi mozi rendszert. Abban szeretnék kérni segítséget, hogy túl nagy mély hangszórót raktam a front ba. Hogy lehetne elérni azt, hogy a közép, és magas hangszórók kevesebb feszt kapjanak, és így nagyobb hangerőnél a mély jobban fog érvényesülni. Lehet amatőr gondolat, de hogy uj hangszórót rakják bele, nagyobb munka lenne.
-
asztriknagy
csendes tag
Köszönöm a segítséget, rápróbálok a keresztváltós dologra először!
-
juky
csendes tag
válasz
gulliver123 #18864 üzenetére
-
ZIL
tag
válasz
asztriknagy #18855 üzenetére
Köss vele sorba egy tekercset, és párhozamosan egy kondit. Nagyságrendileg 6 mH és 375 uF. Jó így sem lesz, de a Somogyisnál lényegesen jobb.
-
törölt tag
válasz
macera2 #18859 üzenetére
Én meg nem jártam abba a suliba, ahol ilyesmit oktattak
Mivel egy hangszórót akarsz közepektől elválasztani, ezért nem kell számolgatnod, hallgasd az eredményt
Két oldalnál már célszerű egyforma tekercs számra törekedned.
Esetleg a H2000 oldalán nézz körül, vagy ahhoz hasonló oldalon, hogy hátha van szubbváltó akciósan elfekvőben Vagy pl aukciós ldalon. -
macera2
aktív tag
válasz
#10726912 #18857 üzenetére
Bevallom, hogy amikor a tekercseket tanították az iskolába, akkor épp hiányoztam. Ezért ne vegyétek készpénznek, de rémlik valami ferrit fazékmag. Ennek van egy Al tényezője, ezt meg kell szorozni a menetszámmal és akkor megvan a kapott induktivitás. A fazékmag meg két részre bontható, van benne egy műanyag csévetest, amire a drórot lehet tekerni. A huzalvastagság, meg a teljesítményből kitotózható.
-
hdekakas
senior tag
válasz
hdekakas #18824 üzenetére
Na, megmértem mennyit fogyaszt a Genius SW-HF 4500 125W 5.1 hangfal.
Ha nem szól semmi, akkor 16W-ot.
Ha le van némítva, akkor is 16W-ot.
Ha átlagos hangerőn hallgatok zenét, vagy tv-zek, akkor is 16W-ot.
Ha mindent maxra veszek, akkor már eléggé ugrál a fogyasztás, de 80W-ig is elmegy a dübörgésekkor.(De az már olyan hangerő, hogy ebben a félszobában nem sokáig lehet bírni. ^^ )
-
törölt tag
válasz
Csináld magad mozgalom? Tekercselj rézhuzalt vasra. Egész jót lehet készíteni. Nem lesz fullos, nem fig elérni aktív szubb mélységet, de lehetséges jó eredményt elérni. Vasnak bármi megteszi, pl a sima hétköznapi szög is jó, atta menjen papír, arra mehet a rézdrót. Lehet venni légmagos tekercseket, de azt is használhatod, amik a hangváltódon vannak. Forrasztd le a nyáklapról, nem kell szétszedned, simán kösd sorosban össze a két tekercset, és tedd egymás mellé. A közepébe mehet a vas. Minnél több vas van benne, annál jobb (gondolom, nem sok lágyvasad van otthon). Mehet akár hegesztő pálca is a tekercsek belsejébe. A bevonatot verd le róla, és szorosan fűzd tele, hogy minnél több legyen. Kókány megoldás (ne kövezzetek meg, kedves fórum társak!
), de én így el tudtam érni egész jó eredményt is.(kb 800Hz környékére le tudtam menni, a beszéd hangot alig lehet kivenni, csak nagyon tompán).
-
Ari18
őstag
válasz
Mivel papíron 2,8kHz-en vág persze, hogy semmit sem ér. Nálad sokkal alacsonyabban kellene vágni, sajnos ehhez nagyon nagy induktivitásra lenne szükség, ami nem kevés pénz. Ezt valahogyan aktívan kellene megoldani.
-
asztriknagy
csendes tag
Hello, lenne nekem egy ilyen erősítőm: http://www.electronic-star.hu/Ibiza-AMP-800-DJ-PA-vegfoker-sit-1200W-MOSFET_i2433.htm
és egy autós dld-500+-t hajtok róla, viszont kellene közé valamilyen hangváltó, mert ugye nem csak mély jelet ad neki, van is egy ilyen: http://www.shopmania.hu/audio-video-szorakozas-hangszorok/p-sal-hvp-28-hangvalto-600w-8349916 hangváltóm, de mintha semmit sem érne.
Hogyan tudnék összedobni egy hangváltót, amitől normálisan szólna, ahogy kell csak mélyen?
Köszönöm -
juky
csendes tag
válasz
gulliver123 #18852 üzenetére
az MNC driverekről mi a véleményed? Viszonylag olcsó és jó az érzékenysége (papíron). hallottam már szólni olyat, nem volt rossz. Szerinted?
-
gulliver123
csendes tag
válasz
Engineer086 #18851 üzenetére
-
gulliver123
csendes tag
-
Engineer086
Modder
Üdv mindenkinek!
Én is belevágtam a nagy kalandba, szeretném kitanulni a hangsugárzó építés tudományát. Tudom, nagy fába vágtam a fejszémet, de érdekel a téma, és szeretném kipróbálni magamat ezen a téren. Korábban (van az 10 éve is) összeraktam már magamnak SAL komponensekből egy hangsugárzó párt, ezek leváltására készülök most. Jelenleg az elméleti alapok elsajátításánál járok, bőszen olvasom Subvoice, Ptesza és Whitefül írásait + már postázták Szegeden a hangszórókat, így nincs visszaút.
Tervezek építeni egy alap mérőszettet, amivel próbálok majd méricskélni és remélem felnövök majd a doboz- és a hangváltó tervezés feladatához is.
Folyamatosan keresem a forrásokat, ahonnan a témába vágó információkat be lehet szerezni, de ha tudtok ajánlani magyar nyelvű, tematikus oldalakat, azt nagyon megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest