Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
Egyikkel sem. A konkrét impedanciamenettel teljes sávban.
A váltónál szerintem a max. feszültség és a hőfok lesz majd a legkisebb gond. A műanyagalkatrészeket nem érdemes melegedő ellenállások mellé tenni, és a kondik legalább az erősítő névleges kimenőfeszültségét bírják ki.
-
O$zkł
aktív tag
Meg az lenne a kerdesem, hogy s hangvalto alkatreszeit kb mekkorara(V, hofoktures) kell meretezni, hogy ne adjak be a derekukat?
-
O$zkł
aktív tag
hangváltó tervezésnél melyik impedanciával érdemes számolni? a névlegessel vagy az Re-vel?
-
shalafi66
veterán
válasz
Turbina33 #16342 üzenetére
Hát azt nem lehet tudni, nem volt szentírás a lengőcséve tekercselési magassága a VT-nél, több változat is volt, lehet, hogy ebben a vaterásban még 19mm, de ezt én sem tudom. Annyit tudok, hogy az utolsó, '92-es gyártási utasítások szerint ~13mm magas a 8 ohmos változatnál.
-
O$zkł
aktív tag
válasz
shalafi66 #16339 üzenetére
Ok semmi gond kozben en is megtalaltam egy felig kesz kepet rola a h2000 forumon meg okosodtam arrol a linkrol anit kuldtel
Valoszinuleg az ottani tablazatok alapjan fogom csinalni, vagy legalabbis megprobalom
Az sl/s0 ertekkel szerinted mennyire lehet lemenni ugy ertem, hogy pl 0.1 rendesen megvalosithato vagy az csak elmeleti -
shalafi66
veterán
válasz
Turbina33 #16340 üzenetére
Semmi különös, csak kényszermegoldás volt, akkor, amikor a mágnesüzemben nem állt rendelkezésre elég nyomóerő a nagy felületű mágnesek préseléséhez. Biztos, hogy kisebb a légrésindukciója, mint a tiédnek, ezek 1,0T-sak voltak, lehet hogy még van benne 0,9 körül.
[link]
Itt megtalálod az adatlapját. -
Turbina33
senior tag
Ez miez?
[link]
-
Turbina33
senior tag
válasz
nemdan #16334 üzenetére
Ha ezeket tudtad,akkor azt is tudod,hogy a végfokokban van áramkorlát,vagyis elméletben nem lehet "leégetni".A torz jelalaktól inkább a hangszórók fognak megsülni,nem a végfok.Ha ez megnyugtat,akkor a fiamat most hoztam haza egy buliból a cuccaival együtt,ahol egy 2x150/4 ohmos véget hidaltak szoftveresen,és egy 38-as 4 ohmos szórót hajtottak vele.Mindkettő túlélte.
-
nemdan
senior tag
válasz
Turbina33 #16333 üzenetére
Ezeket eddig is tudtam, de azért köszi. Azért kérdeztem mert gondolom valaki próbált már gyakorlatban is ilyen 8 és 4 ohm párhuzamos kötést.Mellesleg kipróbáltam egy pár mp-re én is, teljesen jól szól, viszont hosszabbtávon nagyobb terhelés mellett érdekelne, hogy károsítana-e egy 4 ohmos végfokot.
-
Turbina33
senior tag
válasz
fcsabika84 #16329 üzenetére
Adat kell róla,másként nem lehet megmondani a doboz méretét.A gyári ajánlás 75 liter,de a hangolásról nem írnak sokat...Mérd meg,nem nagy cucc...
[link] -
nemdan
senior tag
3,5 ohm mennyire fűtene szerintetek egy 4-8 ohmos végfokot? egy 8 és egy 4 ohmos doboz lenne párhuzosan...
-
fcsabika84
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy DLD L15-ös mély hangszórót, ami 40cm-is, 1500/1000W-os, és ehhez szeretnék venni, vagy építeni ládát.Milyen nagy ládát, hány litereset illetve milyen kimenő csővel ajánljátok? Illetve, ehhez már kondi mindenképpen szükséges? Egyik ismimnek ugyanilyen van, neki nincs kondija, igaz a világítása halványabb
-
nemdan
senior tag
RH-SOUND-ról ki milyen véleménnyel van? Gyári hangfalaikra gondolok. Valós értékeket adnak meg?
-
Giot
addikt
Na így szépen sorjában: [link]
Szívesen tengetném egy ilyen helyen a munkaóráimat. -
Giot
addikt
válasz
Revox66 #16318 üzenetére
Profi munka, már csekkoltam ezt a videót.
Egyébként ennek a hosoken emberkének több ilyen videója is van. Érdemes őket megnézni. Elég profi műhely.
Valaki hallott már ilyen szekrény méretű high-end hangdobozokat élőben?
Biztos élmény lehet, még így kamerán keresztül is érezhető a minőség. -
perempe
veterán
ehhez[link] hasonlót milyen H2000 hangszórókkal lehetne megvalósítani? csak a mélyközepek érdekelnének.
-
Revox66
tag
Jól néz ki, szép felújítás
-
david_95
csendes tag
Sziasztok!
Az egyik videoton DCR3090-es hangfalamban cserélni kellene a mélyet milyen fajtát tudnátok ajánlani a helyére? -
-
shalafi66
veterán
[link]
Pl. itt egészen sok információ található. H2000, Terminál és Audiodiy fórumok TL-es topikjaiban is.A csillapítóanyag nélküli TL dobozokat nem könnyű megcsinálni, impedanciamenet mérése nélkülözhetetlen, és a nem kívánt felharmonikusok fékezőlemezekkel csillapítása is. Cserébe a jobb T-S paraméterű hangszórók is tudnak szép mélyeket majd a TL dobozban, és a membránkitérés is drasztikusan lecsökken.
-
-
shalafi66
veterán
Mindenből érdemes TL-t építeni, ha elfér az adott helyiségben, és szükség is van a kiterjesztett mélytartományra. A HA18 viszont nem működik jól a klasszikus 1Sd keresztmetszetű túlcsillapított akusztikus mocsár TL-ekben, az alacsony jósági tényezők miatt nagyobb keresztmetszet kell a mélytartomány illesztéséhez.
A HA17 egyébként valamivel jobb középtartományban, a 18-as helyett inkább azt érdemes használni.
-
Ari18
őstag
Sziasztok!
Haveromnak van két darab sal pa50100-as zajkeltője
. Hány literes doboz kellene hozzá?
-
shalafi66
veterán
A program ajánlásai nem megépítésre valók, csak egy ideális átvitelhez tartozó térfogatot+hangolást mutatnak. A 30 liter ennek a hangszórónak már nagyon sok, nettó 22-ben szerintem meg lehet húzni a maximumot, ehhez jön még a reflexcső, hangszóró, váltó, csillapítások-merevítések által kiszorított térfogat, így lehet a vége 24-25.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest