Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
Sziasztok. Az érdekelne, hogy ez a Cooler Master rendszerhűtő olyan-e, amit tápra (Corsair VX450) rá lehet kötni, mert a leendő alaplapomon (Gigabyte GA-MA69G-S3H) csak egy csatlakozó lesz, amire majd a ház (XDL Hero 16B) oldallapi ventijét kötöm, és én meg 2 ventit akarok a házba beépíteni, előre és hátulra, hogy jól szellőzzön.
Ha nem olyan amit a tápra lehet kötni, akkor ebből webshopból tudna valaki valamit ajánlani? Nem fontos, hogy 120 mm-es legyen, de azért az lenne a legjobb. -
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali!!
Van valakinek Raidmax Ninja háza?? Ha van hogy oldotta meg h. jobban hűtve legyenek a cuccok benne??? Sajna egy elöl-egy hátul 12cm és egy oldalt a plexin 8cm venti van, sztem kevés...
valamit még kéne...csak nemtudom h. h...
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,a véleményetekre lennék kíváncsi.Nem szeretem ha hangos a gépem,gondolom a legtöbben így vagytok.Arra lennék kíváncsi h mennyit számítanak a cfm adatok mert álltalában ami halkabb az nem szállít annyi levegőt.Az érdekelne,h szerintetek elég lenne egy húzott rendszerhez előre alulra egy Scythe Kamakaze 80 mm[link] rendszerhűtő hátra fel egy 12-es Noctua NFS12 1200[link],plusz oldalra alulra még egy ugyanilyen venti.
-
skoos
őstag
Megőrülök.
szeretném házam 2 ventillátorral felszerelni, (egy kicsi elöl alul be és egy nagyobb hátul felül ki)
felteszem, a ventilátor méretek a lyuktávolságot jelölik
Lemértem. A lyuktávolság elöl olyan 70mm körül lehet (sacc a lyukak közepe ilyen távra van)
Míg hátul 10,5 cm. De 70mm eset és 105mm eset sem találok sehol! (a hátulsó ventillátorhelyre több méret is beszerelhető 70mm és 83mm körüliek...)
Mekkora ventillátorokat tudok így vásárolni!??! -
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #130 üzenetére
Nem tudom,hogy ide irjam,vagy oda.Adtal egy ket jo ötletet.Ezutan a Coolink BAT utan utana fogok nezni.Nekem ASUS A8N-e lap van,a lent emlitett prockoval,ami most 2600-ra van rakva.A RAM-ok nem tudom milyen melegek,de nem erdekel,mert hamarabb hallnak meg orajeltuning miatt,min a hömerseglet miatt.(DDR400 gyari,huzva 470 Mhz9
En az Nf4 chipet egy kek NB-47-es zalmival hütöm,de melegnek talaltam,igy ra lett ragasztva egy ultra halk,40X40x20 kis venti,ami böven eleg,ennek a tesoja került a VGA-ra (X700 pro),ezek gyarilag elölapi HDD hütök voltak.
En is talalkoztam azzal a problemaval,hogy fent az optikai meghajtok mögött megreked a levegö,Vettem egy elölapi HDD hütöt,es betettem a legfelsö 5,25'' rekeszbe,möge került a Samsung vinyo.mivel nalam a haz belseje inkabb szivas alatt van,igy az itt bearamlo levegö hüti a vinyot,es kisöpri a ventik fele a meleget a RAM-ok felöl.
Remelem en is tudtam adni ötletet.
Ja en paraelszivoba valo filtert hasznalok,szürönek,zajcsökkentönek. -
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #128 üzenetére
Ö egy Venti szükitö akar lenni?Nekem a lapatok elött van,erinti a haz oldalat,es kicsit tagul,hogy a racs okozta felületi veszteseget kompenzalja.
A cpu venti vege 4300 Rpm,iszonyt hangos,(43 cfm,szallitassal),igy max terhelesnel is csak 2500-3000 körül van,ugy hogy a 3.2 Venice max 45-48 fokos,30%-al tuningolva.
Nekem egy ideig volt egy 150-es ventim hazhütökent,arra müanyag pet palackbol csinaltam szükitöt,epületes latvany volt.Az volt az egyedüli gond vele,hogy eredetileg 28 V-os voltos volt,es keveset szallitoptt. -
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #126 üzenetére
De van,illetve lehet,a haz oldalan a procival szembe van szellözö,es kartonpapirbol csinaltam ra terelöt,igy a proci venti csak kintröl kapja a levegöt,es ben teriti szet.Alapesetben az oldal,es elölapi szellözöknel erezhetöen aramlik befele a levegö,most mikor meleg van, mar kialakul az egyensulyi allapot,amikor mar nem tud a haz venti,es a tap eleget elszivni.
Csak azert cserelnek,hogy csendesebb legyen,egy kis teljesitmeny növelessel,most mar a hazventi a ''bünös'' -
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #124 üzenetére
Persze,termeszetesen igazad van.Inkabb arrol van szo,hogy a ventilatorok többsege befele,vagy kifele fujja a levegöt.En most csak azert cserelnem le a 8-ast,mert nalam a CPU venti kintröl szedi a levegöt,es ha felpörög,akkor mar ''tulnyomas'' van a hazban,az az nem jut eleg ''friss'' levegö a Hdd.-nek,Chip-nek.
-
edeleny
őstag
Meg egy kerdes,miert jobb a tulnyomas mint a vakuum.Nalam inkabb vakuum van,es en szabalyozom,hogy hol kerüljön be a levegö,igy oda megy a friss ahova kell,es mind szürön keresztül.
-
edeleny
őstag
Egy kerdesem lenne.Jelenleg van egy 8 cm-es hazventim hatul,egy 8cm-es helyen.Vennek egy 92 mm-es SilentBladet.
Az lenne a kerdesem,hogy szerintetek nem fogja e vissza a teljesitmenyet,illetve nem lesz-e hangosabb azert,mert a 80 mm helyre operalom be?(fizikailag elfer,csak a felfogatast kell atfurni.) -
snecy
senior tag
Valamikor mostanában fogok venni egy Sharkoon Rotator(esetleg Bicolor) 8cm-es házventit, és az árdekelne hogy kinek volt már vele valamilyen tapasztalata?
-
Hideyoshi
tag
Köszi, megoldottam a következőképp:
Egy 8cm Zalmant betettem a vinyók elé, ez befele fúj. Ezzel kb 5-7 fokkal hűvösebbek a vinyók. Még a melegedésre hajlamos Seagate is max 45 fok.
Egy másik 8cm Zalmant beraktam a táp alá hátra, az kifele fújja a levegőt. A ház oldalába meg vágtam egy lyukat, oda tettem a 12cm -es halk ventit. Ez épp a hidat, ramokat leheli.
Így elértem, hogy full terheléssel max 56 fokra megy fel a proci. A deszka is 5 fokkal hűvösebb. Pedig a szobában is melegebb van, mint az első méréskor. -
Bakko
tag
Ahoz hogy tényleg hatékony legyen a géped léghűtő rendszere egy (jellemző szélirányt kell adnod neki) A vákumnál jobb a túlnyomás de a legjobb ha a gépházon átáramlik a levegő.
Szóval ha ésszerűen helyezed el a ventiket akkor a legjobb. (persze az ésszerűség nem olyan egyszerű.) Sokminden befojásolja PL:A hőtermelő pontok elhelyezkedése és hozzájuk képest a ventik elhelyezkedése. -
Bakko
tag
válasz
Hideyoshi #116 üzenetére
Sok mindentől függ hogy a ventik milyen állásban a leg hatékonyabbak.PL: tudni kellene a ventik pontos helyét. Ezek a ventik arra valók hogy a házban feltorlódott meleget kijuttassák a házon kívülre.Valószínüleg a vinyót nem tudod velük hatékonyan hűteni, hacsak nincs egy ventihelyed az előlap mögött. Ha van akkor oda kell tenni egy ventit és a vincsit meg mögé hogy ráfujja a hidegebb levegőt.A gép hátuljában (a proci, vga körül) érdemesebb a ventiket úgy elhelyezni hogy a házbol szívjanak és kifelé fújjanak. Alapvetően a hűtők ellátják a feladatukat rendesen (akármilyen is legyen az) a hatásfokát egy hűtőnek az rontja le nagyon 1: ha koszos a hűtő (a portól nem tudja a borda átadni rendesen a hőt a környezetének.
2: ha a hűtő körül feltorlódik a meleg levegő és emiatt nem tudja átadni a hőt a borda.(és álltalában a venti is melegebb levegőt fúj a bordára ilyenkor.A lényeg az hogy a levegőt át kell fújni a házon (értelemszerűen az előlap mögött fújjon befelé, a ház hátulján/tetején bentről kifelé fújjanak. Az oldallapi venti az más tészta az kiszámíthatatlan.Leginkább az a jó ha nem is megy.És így eléred azt hogy a levegő mozogni fog a házban és mindíg friss levegő lessz a hűtők körül. -
Hideyoshi
tag
Az én házam sima hagyományos ház. Van összesen 3 ventim. Egy 12cm Coolink Ultra ez 750-et pörög csak de hangtalan. És 2db 8, vagy 9 cm Zalman. Ezek már pörgősebbek. Hogy helyezzem el őket, hogy a vinyókat is hatékonyan hűtsék, fullon 45-50 fokosak is voltak már, illetve a procit. Ez Athlon 3200+. Igloo 7200 hűtővel, terhelten 60-65 fok is néha.
-
Bakko
tag
Nem kioltják egymást, csak egyszerűen feltorlódik a levegő a cpu coolered alján. A cpu coolerek álltalában felülről szívnak és a proci magja felé fújnak és lent oldalra tolódik ki a levegő. Namármost ha a procihűtő fölé teszel egy másik ventit ami nagyobb a hűtőnél vagy csak nagyobb sugárban fújja a levegőt mint a proc hűtő méretei, akkor a hűtőből allul távozó levegőt némileg akadályozza.És ezért lehet az hogy minimáslis mértékben melegebb a procid. (Remélem érthető volt amit írtam).
[Szerkesztve] -
G5
csendes tag
Hy all! Vki tud adni egy linket ahol lehet ien porszűtüt venni?
-
Brae
őstag
Olyan házikóm van, melynek oldalán van 2 ventihely, egyik nagyjából a videokártya vége felé néz, a másik a proci mögé egy kicsivel. Szívjanak vagy fújjanak a ventik?
-
Petiu
csendes tag
mit tehetek az ellen, hogy a befelé fújó venti ne szívjon be minden port a házba, mert nem tesz jót a többi ventinek/alkatrésznek? Érdemes két házventit használni, nem hangos az?
-
G5
csendes tag
válasz
Winner_hun #104 üzenetére
Thx
Probaltam de akkor vmit el***.. bocs
-
G5
csendes tag
Hy all! bocsi hogy ide irom de memoria hütő-ös témát nem találtam..
Szoval: az lenne a kérdésem hogy mien ram hütöt vegyk 2Db ddr2-es samsungra? (2*1GB)
-
Cxgrav
aktív tag
válasz
Winner_hun #100 üzenetére
Jaja vágom, csak a 2,5+ Barton zárt házban szereti a 42-46 fokot... én meg sokallom
De vettem hozzá fodulatszabályzót, csak nézek hozzá valami új ventit, és így éjjelre meglesz a halkság...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bezár az Anandtech
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bittorrent topik
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Több tíz millió Dell laptop majdnem nagy veszélybe került
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3078, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest