- LG LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #130 üzenetére
Nem tudom,hogy ide irjam,vagy oda.Adtal egy ket jo ötletet.Ezutan a Coolink BAT utan utana fogok nezni.Nekem ASUS A8N-e lap van,a lent emlitett prockoval,ami most 2600-ra van rakva.A RAM-ok nem tudom milyen melegek,de nem erdekel,mert hamarabb hallnak meg orajeltuning miatt,min a hömerseglet miatt.(DDR400 gyari,huzva 470 Mhz9
En az Nf4 chipet egy kek NB-47-es zalmival hütöm,de melegnek talaltam,igy ra lett ragasztva egy ultra halk,40X40x20 kis venti,ami böven eleg,ennek a tesoja került a VGA-ra (X700 pro),ezek gyarilag elölapi HDD hütök voltak.
En is talalkoztam azzal a problemaval,hogy fent az optikai meghajtok mögött megreked a levegö,Vettem egy elölapi HDD hütöt,es betettem a legfelsö 5,25'' rekeszbe,möge került a Samsung vinyo.mivel nalam a haz belseje inkabb szivas alatt van,igy az itt bearamlo levegö hüti a vinyot,es kisöpri a ventik fele a meleget a RAM-ok felöl.
Remelem en is tudtam adni ötletet.
Ja en paraelszivoba valo filtert hasznalok,szürönek,zajcsökkentönek. -
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #128 üzenetére
Ö egy Venti szükitö akar lenni?Nekem a lapatok elött van,erinti a haz oldalat,es kicsit tagul,hogy a racs okozta felületi veszteseget kompenzalja.
A cpu venti vege 4300 Rpm,iszonyt hangos,(43 cfm,szallitassal),igy max terhelesnel is csak 2500-3000 körül van,ugy hogy a 3.2 Venice max 45-48 fokos,30%-al tuningolva.
Nekem egy ideig volt egy 150-es ventim hazhütökent,arra müanyag pet palackbol csinaltam szükitöt,epületes latvany volt.Az volt az egyedüli gond vele,hogy eredetileg 28 V-os voltos volt,es keveset szallitoptt. -
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #126 üzenetére
De van,illetve lehet,a haz oldalan a procival szembe van szellözö,es kartonpapirbol csinaltam ra terelöt,igy a proci venti csak kintröl kapja a levegöt,es ben teriti szet.Alapesetben az oldal,es elölapi szellözöknel erezhetöen aramlik befele a levegö,most mikor meleg van, mar kialakul az egyensulyi allapot,amikor mar nem tud a haz venti,es a tap eleget elszivni.
Csak azert cserelnek,hogy csendesebb legyen,egy kis teljesitmeny növelessel,most mar a hazventi a ''bünös'' -
edeleny
őstag
válasz
Winner_hun #124 üzenetére
Persze,termeszetesen igazad van.Inkabb arrol van szo,hogy a ventilatorok többsege befele,vagy kifele fujja a levegöt.En most csak azert cserelnem le a 8-ast,mert nalam a CPU venti kintröl szedi a levegöt,es ha felpörög,akkor mar ''tulnyomas'' van a hazban,az az nem jut eleg ''friss'' levegö a Hdd.-nek,Chip-nek.
-
G5
csendes tag
válasz
Winner_hun #104 üzenetére
Thx
Probaltam de akkor vmit el***.. bocs
-
Cxgrav
aktív tag
válasz
Winner_hun #100 üzenetére
Jaja vágom, csak a 2,5+ Barton zárt házban szereti a 42-46 fokot... én meg sokallom
De vettem hozzá fodulatszabályzót, csak nézek hozzá valami új ventit, és így éjjelre meglesz a halkság... -
Cxgrav
aktív tag
válasz
Winner_hun #98 üzenetére
Köszönöm szépen!
Apropó, ha olvastad az NPH2ről a cikket hogy (valéahogy így hangzott): ez a hűtő nem kattog nem zörög cask fúj.... na persze... olyan caspágyas lett rajta a venti hogy az hihetetlen.... szereznem kell egy 7cm-es hűtőt, mert max feszkón már zörög idegesítően, még ha össze is van szerelve a ház.. csak nemvágom, hogy hol lehetne kapni magába 7cm-es ventit.... -
Cxgrav
aktív tag
válasz
Winner_hun #96 üzenetére
Én már semmiben sem vagyok biztos, de megcseréltem a 12est (befelé fúj már) meg a felső 8ast is. (ami kifele szív mostmár)
Köszi -
Cxgrav
aktív tag
válasz
Winner_hun #94 üzenetére
Ok, majd megcserélem a felsőt, hogy kifele szívjon. Bár így 3db fog kifele szívni ez nem gáz?
Azért lassít kérlekszépen, mert a 12cm-es annyira közel van az NPH2-es procihűtőmhöz, hogy a beáramló levegő lelassítja a lapátokat.... szal a 2 hűtő egymás ellen dolgozna.. lehet hogy hűtene,de az NPH2 meg erőlködne...
íme az én hűtőm (leszögezem hogy az enyém kék)
[link]
És lám mikor a szép athlon hűtő elhelyezkedik a házban, minden más a közelében el sem fér. A 12es veni meg kb 25mm vastag, szóvak 2 cm választja el attól hogy hozzáérjen az NPH2-től
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hegesztés topic
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OTP Bank topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- LG LCD és LED TV-k
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest