Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz HollywoodBoy #21468 üzenetére

Korábban nem írtad az alaplapod típusát, csak egy képet linkeltél a lábkiosztásról, így az alapján írtam, amit írtam. A kép alapján nem tud PWM-et, mert a negyedik lábon fixen +5V szerepel. Azonban többször előfordult már dokumentációs hiba, ezért egy ideje a lábkiosztás mellett meg szoktam nézni a BIOS leírását is (kivéve az ASRockot, nekik a BIOS leírásuk használhatatlan erre a célra), hátha ott más szerepel, de ez alaplap típusának hiányában az esetedben elmaradt.

Most, hogy a linkelt PDF nevéből kiderült a típus, és letöltöttem a teljes kézikönyvet, úgy tűnik, hogy a lábkiosztás ábrája hibás. Ha van a BIOS-odban a Monitor menüben Chassis Fan X Q-Fan Control menüpont mindhárom csatlakozóhoz, aminek az értékét PWM Mode-ra (4 pin) is be tudod állítani a DC Mode (3 pin) mellett (azért kell leellenőrizni, mert ugyebár van esély a BIOS dokumentációjának a hibájára is), akkor jó ASUS szokáshoz híven hibrid csatlakozóról van szó, amire mehet 3 és 4 pines ventilátor is, és neked kell a BIOS-ban beállítani, hogy milyet kötöttél rá. Ha megvan mindhárom menüpont, és az árkülönbség nem nagy, akkor inkább három PWM-es BQ is menjen a három CHA_FAN-re.

Új hozzászólás Aktív témák