Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bbuffy
senior tag
Hozzájutottam egy Ariete sütőhöz, nagyon vicces aron. Ami erdekel hogy kell vele vmit vuduzni, vagy befűtöm es sütök, ennyi?
-
bbuffy
senior tag
Fasza lett
-
M3aN
senior tag
Pizzavas.hu:
Kedves nézelődő!
07.15 és 07.25 között szabadságon leszünk. A beérkezett rendeléseket 07.26.-án tudjuk feladni. Kárpótlásul használd a 'Nyar5' kupont 5% kedvezményért! -
bugizozi
őstag
válasz
littlemole #873 üzenetére
csak hogy legyen még egy lehetőség: https://olaszliszt.unas.hu
-
bl4ze
veterán
válasz
littlemole #873 üzenetére
Nem igen, 5kg még igen, de 2-3 kg mennyiségben tényleg marad az Auchan 5Stagioni.
-
littlemole
őstag
Pizzamesterek,
Tudnátok segíteni hogy hol tudnék beszerezni olasz pizzalisztet 2-3kg mennyiségben? Csak egy párszor szeretnék sütni a családnak most hogy hazalátogatok. Sütöttem már sokszor villanysütővel meg pizzasteel, de így is és elég jók lettek. Full kemencére nincs keret egyenlőre.
Ugyan nem lesz meg minden kellékem ami a tényleg jó sütéshez kell MO-on de azért megpróbálom, meg improvizálok.A fórumban és neten az auchant találtam Stagioni ra, és olaszbolt a Mammutnál Caputo-ra.
Van ezek mellett más bolt ahol kicsiben árulnak ( nem 25kg)? Tesco, stb...
-
ForRedGlory
félisten
Életem első pizzája volt, az első szembejövő recepttel és még csak nem is pizza liszttel.
Nem lett a legszebb, de legalább finom lett. Meg is lepődtem rajta. Cél az volt, hogy nagyon vékony legyen (kb 0.5 cm) és mindenhol legyen szósz, mert gyűlölöm a szélét, ha semmi nincs rajta.
8 perc alatt 250 fokon, sima sütőben.
-
bl4ze
veterán
Végre volt egy kis időm sütni, illetve jött friss Caputo liszt is
Caputo pizzeria liszt (kék), 66% hidro, 3% só - 48 órás :dagasztást követően 2 órát pihent szobahőmérsékleten,42-43 órát hűtőben kelt, majd bucizás és 3-3.5 óra újra szobahőmérséklet, úgy várta a sütést.Ferrari G3-mal lett sütve, felhasználva a spaghetti
bolognese alapot ami tésztához készült. Nagyon jó lett, ezt lehet kihozni G3-mal kb.
-
bugizozi
őstag
válasz
PeterAgos #867 üzenetére
Köszi!
Olaszbolt.hu
De legközelebb az olaszliszt.hu weboldalról fogok mert ott olcsóbb, csak most épp nincs. -
Toobee
veterán
Intersparban 499-re le van akciózva a bivalymozzarella.
-
bl4ze
veterán
válasz
Digitalpimp #864 üzenetére
0,3 grammot kimér.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Hétvégén sikerült egy olyan kenyeret sütnöm amire még én is azt mondtam, hogy nem rossz, párom szerint benne van a top3-ban
(azért Caputo cuccokat használtam, mert elkezdtem pizzát is ilyenből csinálni és csak ez volt otthon
)
600g liszt (400g Caputo teljes kiőrlésű liszt, 200g sima fehér)
380g víz
12g só
3 csipet Caputo száraz élesztőEste 8kor 15 perc dagasztás, formázás
1 óra szobahőn kelesztés utána hűtő
Reggel 8kor kivettem 1 óra szobahőn kelesztés
BemetszésSütés:
10 perc 240 fokon
10 perc 220 fokon
25 perc 220 fokon letakarva alufóliával
Egy kis szuflé formában végig volt bent víz. (nem tudom ez ér-e valamit, hűdenagy gőz nem volt bent)A belseje olyan amilyen, tk liszthez képest nem rossz, puhább lett mint amilyennek a képen tűnik.
Sajnos sütés előtt nem készítettem képet, olyan kis nyeszlett volt, nem gondoltam h ez lesz belőle -
bl4ze
veterán
Srácok, aki tizedgramm pontos mérleget keres (0.01-3000 gramm) annak ajánlom a Xiaomi HOTO okos mérlegét, nekem nagyon bevált, és a FB pizzás csoportból is többeknek , ahogy jelezték
(Tészta) receptek mentésére is alkalmas, marha jól néz ki és most baromi jó áron, akciósan vásárolható. Én szívből ajánlom, nagyon nagy kedvenc lett a konyhában
[link]
-
kozsy18
tag
Bocs az offert, de nekem okozott par perc vigyorgast, hatha nektek is…
-
verti1
tag
Köszi! Nincs tapasztalatom Ooni-val. Ez volt az első próbám bármilyen “kemencével”. Toobee-t kell Ooni ügyben kérdezni, neki 12-es Koda-ja van. Erről tudok nyilatkozni csak. Nagyon jól megépített kis sütő. Komolyan körbe van szigetelve, a kő alatt is van. Az égő is nagyon profi, a tetejére fújja a lángot ahol van egy törés. Nagyon szépen forog az egész plafonon a láng. Forgatni kell, 30 mp után fordítani kell. Egyelőre lapáttal csináltam, mert nincs még forgatóm. Lapáttal se bonyolult egyébként.
-
kozsy18
tag
Fuh, grat!
Csorgatom ra en is a nyalat boseggel, de egyelore elvagyok a benti sutovel is. Mondjuk ennyiert vittem volna azonnal…
Jo mulatast vele!Van tapasztalatod Oonival, milyen elmeny ezt hasznalni ahhoz viszonyitva? Mit hoz anyag- es megmunkalas minosegre? Mennyit kell porgetned a korongot / milyen a hoteritese?
-
verti1
tag
Köszi mindenkinek! Jól sikerült nagyon.
Használtan vettem 100e volt. Ebből csak egy méret van, 315x340mm a kő benne.
-
bbuffy
senior tag
Nadefaszalett
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Kezdőként szívesen vásárolnék egy használt ,elektromos pizzasütőt.(Ferrari,Ariete ,stb)
Ha valakinek lenne eladó ,működő ,normális kinézetű ,biztos megegyezünk.
Üdv mindenkinek. -
bl4ze
veterán
G3-nál fixen 220 grammos bucikkal számolj, dolgozz.
Nekem most az új recept miatt kisebb lett, küzdöttem is vele. Nehéz volt nyújtani, formázni, hogy megfelelő méret + forma legyen....Nagyon kéne ez a "biscotto" a G3-ba, a vasárnap esti tisztításkor (kiégetés) láttam, hogy meg van repedve a gyári kő....
-
bl4ze
veterán
Jól néz ki. Nyújtást, formázást meg kell tanulni, gyakorolni kell , gyakorolni
Én is sütöttem ma, 30+ órás tészta, ebből 24 óra hűtőben.
verti1 : én is most két szálat vízbe tettem. meglátjukiatti : igen, a labdával együtt tettem át, ültettem nagyobb cserépbe. Nem tudom mi a kínja...
-
bl4ze
veterán
válasz
pajorgergo #828 üzenetére
Ok, akkor azért ilyen szép még. Nálam bármit csinálok eldobja magát 2-3 hét alatt.
(átültetés ellenére is stb...) -
bl4ze
veterán
válasz
pajorgergo #826 üzenetére
Teljesen korrekt.
Bár csak a bazsalikom nálam is ilyen lenne.... Bármit csinálok 2 héttel a vásárlást követően elszárad, hullik, stb... -
pajorgergo
aktív tag
Lidl pizzakő meg a Zsona Dekor-ból egy pizzalapát első tesztjének eredménye.
Dieter Knoll sütő középső rácson a kő meg pizzamód 250+ fok
nagyi pizzaliszt budafoki élesztő "érzésre" kategória :D
link -
M3aN
senior tag
Villanysütőben ti a követ/vasat melyik rácsra helyezitek, és milyen módban sütitek?
Amit én próbáltam és a tapasztalatok:
4/5. rács (tehát felülről a második) csak felső grill módban: a kő kihűlt sütés közben és az alja nem pirult meg
4/5 rács alsó-felső sütéssel: kő nem hűlt ki annyira, de több idő kell a pizzának, alja továbbra sem pirult meg, de alaposan megsültAmin gondolkodtam: 1/5 rács pizza módban (alsó sütés + légkeverés fűtőszálak [Gorenje sütő funkció, hogy nem csak légkever hanem a ventilátor mellett vannak fűtőszálak is). Ez szerintetek jobb lehet a tészta alja szempontjából?
-
bl4ze
veterán
Igen, lehet. Nekem "kezdőként" az elején volt ilyen, azóta szerencsére sosem kelt túl.
Most épp dagasztás után pihen tésztám, utána megy be hűtőbe 24 órára, holnap bucizás majd SZH 6 óra pihenés és sütés
Meglátjuk , ez új módszer, új recept - vagy beválik, vagy nem.A "mézes" bigát csináltad, Vito féle ?
-
sz.zs.
Topikgazda
Nekem ez azért tűnik szimpatikusabbnak, mert gyakorlatilag nem tud túlkelni. Kigombócozva hűtőben 24-48 órán át kelesztve sokszor futottam bele olyanba, hogy túlkelt. Vsz azért, mert melegebb volt a hűtőben mint amit megadtam az appban és így már sok volt az élesztő amit számolt.
-
verti1
tag
Na, jól lett. Így kell kinéznie. A maradék lisztet szépen felveszi majd, nem baj ha nem vette fel mindet. Ha kész majd érdemes kis darabokra tépkedni dagasztás előtt és úgy hozzáadni a vizet. Csináltam tegnap este egy adagot én is a holnap esti focaccia-hoz. Kíváncsi vagyok mit mondasz majd.
-
iatti
aktív tag
vettem 5stagionit. kéket meg pirosat. egyenlőre sima gázsütőben sütöm,pizzaformában. jó békebeli karancs,ez kiszolgál egy emberöltőt
. legalulra teszem a rácsot,a lehető legközelebb teszek egy tepsit fölé,hogy a felszálló meleget megfogja.vagy próbáljam meg a felső részben sütni? ebbe a gázsütőbe érdemes lenne kipróbálni egy vasat vagy nem? lehet hogy az alja még hamarabb sülne,a teteje meg "késne"?
-
jozsi252
veterán
Köszönöm a linket!
"Barb inlet: ¼” Left handed female threaded terminal " Így már tiszta hogy miből mi kell. A termék adatlapját néztem, illetve a user manual-t de vagy nincs benne ez az adat, vagy elkerülte a figyelmemet.Lehet hülye kérdés de egy ilyen forgató mivel jobb mint egy lapát? Mármint tényleg megéri plusz pénzt kiadni rá?
Mindenképp valami minőségi lisztet szeretnék venni, illetve a Pizza Zóna FB csoportba találtam közbe egy jó receptet tésztára, azt is ki fogom próbálni mindenképpen.
Ahogy látom ezt a Caputo lisztet is sok helyen meg lehet venni szerencsére.A pizzakő hogy le volt pattanva mekkora probléma amúgy? Mármint később okozhat gondot hogy a felülete meg van sérülve, és mondjuk x sütés után a kő elreped teljesen?
Nagy kár hogy nincs hazai forgalmazó.
Nem a rendeléssel van gondom vagy az összeggel mert nagyon sok mindent rendelek kintről, inkább attól tartok hogy esetleg nem épségbe kapom meg.
-
Toobee
veterán
válasz
jozsi252 #802 üzenetére
Mindenre találsz választ az ooni oldalán, azért írtam, hogy nézd át. Vásárlás előtt alap dolog szerintem, hogy megnézed mit lehet tudni róla
https://support.ooni.com/support/solutions/articles/24000043770-what-is-a-regulator-and-which-one-do-i-need-
Nekem van felesleges lapát+forgató szettem.
A sima lapát 5k, forgató 6k.Én sérülten kaptam, egy pici lepattanás volt rajta, így viszont nagyon jutányos áron lett Ooni lapát + forgató, mert kaptam kupont.
Liszt: Caputo vagy 5Stagionival biztosan nem lesz gond. Mondjuk az első pár égett pizzához valami olcsóbb is jó lehet, majd a 3. kiló lisztnél már lehet durrogtatni a patronokat.
-
jozsi252
veterán
3000ft környékén ezt találtam, bár OBI-nál nem találtam készleten de máshol igen.
https://euronics.hu/termekek/landmann-1039-nyomascsokkento-szett/p/231389
Valószínű hogy akkor ezt meg is rendelem, és akkor veszek hozzá normál méretű palackot mert az úgy is gazdaságosabb.
Arra esetleg nem emlékszel hogy a koda-ra hogy csatlakoztál rá? Simán a tömlő végét rádugtad és bilinccsel megszorítottad, vagy kellett még valamilyen menetes részt venned hozzá?
Ha már elmegyek valamelyik nagy barkácsáruházba akkor veszek mindent ami kell hozzá.Kicsit félek azért a rendeléstől nehogy a kő megsérüljön, de remélem nagyon jól be van csomagolva.
Nem sajnos lisztre még nincs terv, illetve még pontosan a lapátot se tudom melyik legyen.
-
Toobee
veterán
válasz
jozsi252 #800 üzenetére
Obis, 3000 Ft volt talán csővel, bilinccsel együtt. Ezeket szerintem megtalálod a YT-on vagy az Ooni oldalán is.
Vegyél majd lapátot is, ha teheted, akkor perforált legyen, illetve egy forgató sem árt. Fog még kellene 1-2 spakli is, meg kelesztődoboz. Lisztre van már terv?
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest