Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Kompakt vízhűtés
- Apple asztali gépek
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
Topikgazda
AVX-nél van pizzasütő előrendelés.
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Pont ezért nem kell bele, mert nincs különbség, tehát felesleges összetevő.
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Nem kell bele.
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
tomisanzero
üzenetére
A piros 5stagioni nekem soha nem vált be. Caputo Pizzeria viszont annál inkább. Ha be tudod szerezni akkor inkább azt.
-
sz.zs.
Topikgazda
Leginkább a dagasztási technikával, de ezzel a liszttel amivel a kolléga dolgozott, szerintem a 70-es hydro bárhogyan sok.
Ha van egy jó liszted, akkor kézzel, vagy spirálkaros dagasztóval lehet a legjobb eredményt ( legmagasabb hydrót ) elérni. Egy “kampós” konyhai géppel nem igazán lehet ezt elérni.
Én úgy szoktam, hogy 60-as hydróval dagasztok elsőre aztán szépen lassan adok még hozzá annyit amennyit felvesz. -
sz.zs.
Topikgazda
válasz
tomisanzero
üzenetére
Dolgoztál már korábban 70 % körüli hydroval? Mert ha most először akkor lehet az a baj. Azért az gyakorlást igényel. Ill. a kék 5st. liszt az melyik? Sztem az nem pizzaliszt és eleve sok neki a 70 % hydro.
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
fradi81
üzenetére
Van már Mo.-i forgalmazónál Macte Ovens is, ráadásul a twin verzió ami alsó-felső fűtőszálas! MACTE10 kuponkód az első 50 vásárlónak 10 % kedvezményt ad! Én ezt venném!
-
sz.zs.
Topikgazda
Sokan írják, hogy a Teesával , Líviával, Arietével , stb. 3-4 perc alatt sül meg a pizza. Nekem a Teesa is, a noname is 5,5-6 perc alatt süti meg, bármilyen technikával próbálkozom.
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
Az edénynek nem szabadna ilyet okozni. Én akár csak simán a tepsin , akár szilikon formában, akár jénaiban sütöm nincs különbség az elkészült kenyér nedvességtartalomban.
Ez egyébként kovászos kenyér, vagy élesztővel készül? Mert utóbbinak holt felesleges a gőz a sütőben szerintem. -
sz.zs.
Topikgazda
-
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
BITBOYS
üzenetére
Igen, pont ez az előnye , kisebb a sütőtér, jobban sül a pizza . Illetve amit én vettem még abban is jobb, hogy az alsó fűtőszál gyengébb, így nem kell a hőfokkal játszadozni, állítgatni sütések előtt, között, alatt, hogy ne égesse meg az alját, hanem max. hőfokon lehet vele végig sütni.
Nekem volt három ilyen sütőm. (G3 Ferrari, Ariete, Teesa) egyértelműen a Teesa a legjobb szerintem. Még az is előnye hogy a követ egy pillanat alatt ki kapod belőle (két oldalsó fogantyú), takaríthatóság szempontjából szerintem nem mindegy. -
sz.zs.
Topikgazda
Szilveszteri kenyérkéim.
A hűtözött kovászomat sütés előtt 12 óránként 3x etettem meg 1:4:5 arányban. Fele világos rozs, fele KBL-100 pizzaliszt. Közben végig a pulton volt. Sütés előtt 8 órával felszaporítottam ugyanezekkel a lisztekkel úgy, hogy 80 g kovász-160 g víz-200g liszt.
Ma reggel csináltam egy tangzhongot (75 g Kecskeméti KBL-120 megmentő-375 g víz) , melynek hozzávalóit a teljes liszt és vízmennyiségből vettem el.
A dagasztó edénybe kimértem 565 g vizet, ebben elkevertem az éppen tetőző 440 g kovászt. Ment bele a kihűlt tangzhong, majd rászitáltam a liszteket:
125 g Kecskeméti KBL-120 megmentő
150 g Kecskeméti TBL-70 Tönköly Spelta fehérliszt
150 g Kamut búza világos liszt
1000 g Kecskeméti Kerecsen BL-80 kenyérliszt
Lassú fordulaton dagasztottam 5 percet, majd ment bele 42 g só.
Így dagasztottam még 10 percet.
Kelesztő edénybe tettem. 30 percenként kapott sziromhajtogatást 3x , majd újabb 30 perc után ketté szedtem, előformáztam és pihent megint 30 percet. Ezután formázás és szakajtóban pihent 8 órát a 6 fokos hűtőben.
Tepsin sültek 250 fokon 20 percet, majd 220 fokon 25 percet. -
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
Huhh hát valóban nem valami jó a hangja. Hol vetted amúgy?
Én ebayen lőttem egy vadi új csomagolássérültet garancia nélkül, átszámolva 70e Ft volt. Egyelőre még bírja…Nálad is az van, hogy ki kell húzni a konnektorból ahhoz, hogy ne világítson a kijelző? Én nem találtam kikapcsoló gombot rajta.
-
sz.zs.
Topikgazda
Nah bakker.
Mi baja lett? Nem garanciális?
Én a nagyobbik Kitchenaid-et javasolnám, ha konstans 1,5 kg körül dagasztasz ( talán az jó ehhez a mennyiséghez ).
Amúgy igen, 2 kg alatt nem igazán jó a Proficook, nekem a kenyér miatt kellett ( nálam még működik kopp-kopp), mert egyszerre 2 db 1,5 kg-ost szoktam sütni, de pizzára megtartottam kisebbik Kitchenaid-et. -
sz.zs.
Topikgazda
Üdv. az uraknak!
Lecserélném a mostani alap Kitchenaid dagasztó gépemet olyanra ami megbirkózik egyszerre min. 3 kg tésztával.
Erre várnék tippeket. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eladó Garmin Montana 750i
- Tag Heuer Carrera Chronograph Extreme Sport férfi karóra CBU2081.FT6274 (CBU2081-FT6274)
- DJI Mini 3 drón - új állapotban
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, Care Refresh, PL Filter
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo (2 akku) RC Pro - drón szett újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
). Szóval nem
Így működik ez…