- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hővezető paszták
- Canon MILC: EOS R és M topik
-
PROHARDVER!
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!1., pizzatészta készítése
Főleg a hosszú kelesztésű tésztáknál nagyon fontos tényezők a hőmérséklet, a kelesztési idő és az élesztő / kovász mennyisége és természetesen a liszt minősége.. Ha nincs még saját, bevált receptünk, vagy csak kísérleteznénk, remek segítség lehet a PizzApp nevű program. A paraméterek megadása után mindent kiszámol helyettünk. Ismertető videó angol nyelven: itt
Letöltés:
Google play
App store
2., miben, mivel süssünk
Nápolyi stílusú pizza sütéséhez minimum ~400 fok szükséges. Ezt elő tudjuk állítani
1., épített pizzakemencében
2., kamadóban (kerámia grill) pl.: Kamadoshop
kamado4you
3., gázzal, pellettel, illetve fával működő mobil pizzasütőben ( pl. ooni) Ooni europe, vagy egy komolyabb gyártó, a Gozney Gozney europe
4., az első három lehetőség híján - igaz korlátokkal - de viszonylag jó eredményt érhetünk el az otthoni villanysütőnkben pizzavas és kő segítségével. videó
illetve a G3ferrari sütőt is meg lehet úgy hekkelni, hogy erre alkalmas legyen .videó3., Kellékek:
Pizzakő: forrása lehet Lidl, Aldi akció idején (~3.000-3.500 Ft), Kamadoshop,
Pizzalapát: Fém lapát példa, Fa lapát példa
Kelesztőtálca: Ikea - Kuggis,
Spakli: formázáshoz, daraboláshoz, buci mozgatáshoz Spakli példa, tésztakaparó, Pék spatula - vagy ugyanezek az Obiból
Gyúródeszka: Ikea - LämpligEmlítésre méltó Vito csatornája: Vito Iacopelli
Alex Homemade Pizza sorozatai: Homemade Pizza Odyssey, Homemade pizza oven
Slapping: Slapping technique
Pizzatészta kalkulátor - Online: Pizza dough proportionsA Vito féle Biga receptje:
Biga recept 6 db 220 g-os bucihoz
-804g 00-ás pizzaliszt
-402g víz amibe 7g mézet teszünk
-2-3g Caputo élesztő A hozzávalókat egy pizzakelesztő tálcára / tepsibe tesszük és rázogatva, spatulyával kevergetve elegyítjük. Ha kész, egy, vagy két db magas műanyag edénybe tesszük és 2 órát szobahőmérsékleten kint hagyjuk. 2 óra után 36-48 órára hűtőbe tesszük.
*****************************************************************
-36-48 óra után kivesszük a hűtőből és 1 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
-feldarabolva betesszük a dagasztógépbe, hozzáadunk 20g sót, 120g vizet és 1,5 teáskanál kanál olíva olajat, majd gyors fokozaton 15 percig dagasztjuk.-utána a dagasztó gépben 15 percet pihentetjük, majd 5-10 másodpercig megint gyors fokozaton átkeverjük a géppel.-Kiöntjük a keverőből és olíva olajos kézzel nagy gombóccá formázzuk, majd folpack-kal letakarva 1 órát pihentetjük.-utána olíva olajos kézzel átsímogatjuk és 220g-os bucikat formázunk, amit újra 1 órára pihentetünk.Végül rétes liszttel megszórjuk és kinyújtjuk a kívánt pizza formára.
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS