Hirdetés
- VR topik
- Autóhifi
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Tuninger
üzenetére
Ha sportolsz vele akkor nem lesz gond, mivel szellőzik rendesen.
És itt el is érkeztünk az "akkor minek kell bele vlog kijelző ha túlmelegszik séta közben hűtés hiány miatt?"
Magyarán szólva megint át lettünk b.va a palánkon.
Kaptunk egy mégjobban melegedő GoPro-t.
Teszem hozzá Khaosz +35 árnyékban volt nyáron mi lesz ha közvetlen éri majd a nap?
Ennyit a GoPro-ról amekkora cég volt régen és amekkora rajongója voltam én is most azt sem bánnám ha holnap eltűnne a világból.
Egy kínai kacat lett mint a burkolattörős DJI. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Tuninger
üzenetére
de 90 centi a közelpontja, így problémás vlogolásra.
Ott tart a világ hogy már egy akciókamerát is vologlásra használunk.

Érdekes a Hero 4 idejében ilyenre nem volt szükség.
Egyel több kijelző egyel több sebezhetőség a kamerákon.
Felesleges... én a szelfikamerámat a telón ha kétszer használtam 1 év alatt abból egyszer azért hogy megnézzem milyen a minősége. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
urban racer
üzenetére
Ahhoz túl drága, hogy 1 évben kétszer elővegyem.
Ha 100k lenne már meg lenne rendelve a bándül.
Na mind1 majd a következő életemben ha tehetősebb családba születek.
-
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
Pont, hogy az autóipar kezd elszemtelenedni.
Beletesznek olyan dolgokat az alapfelszereltségbe ami pl nekem nem kéne ami meg kéne annak meg fél milla a felára.
Led lámpa az kell, lcd kijelző az kell körbe a kocsiba, minden csillivilli sz@rság bent van de hogy a 2021-es Audi A3 Sportback-be 18 millióért a tolatókamera miért nem fért bele az rejtély.
Egy olyan kamera ami már egy Dácsiában is alapfelszereltség. Na bumm.
-
NvidiaRTX
őstag
Semmit. Nekem nem volt vele bajom azért adtam el mert nem használtam.

Így is nehezen kelt el pedig a vétel ár töredékéért tettem fel, nem beszélve arról hogy a Media Mod hozzá is féláron kelt el aztán használtam kb 2x-er 30 percet.
A dupla töltőt azóta is árulom és a kutyának sem kell pedig szinte zsír új és közöm nincsen az új árhoz.
A GoPro elértéktelenedik ahogy megjön az új verziója ami szintén szoftver bugos.
Évente lehet cserélgetni na majd most na majd most na majd most aztán miután fél millát kidobtál az ablakon rájössz, hogy ez is egy nagy kaka.
Jobb alternatíva? Persze hogy nincsen. Amúgy van csak az igények miatt nincs. Mert neked Horizon Lokk kell amit a másik 10 gyártóé nem tud. MÉG nem tud. Majd fogja tudni és lehet hogy jobban.
Néztem pár horizon lokk-os videót róla hát enyhén szólva unrealisztikus az egész semmi olyan érzése nincs az embernek hogy azt egy ember vette volna fel olyan mintha egy film lenne. Egyenes a kép igen mindent látni de a valósághoz köze nincsen. Unalmas élvezhetetlen felvételek. Túl mű.
Ha ilyen profi videókat akarok csinálni akkor gimbal-t veszek nem akció kamerát ami 4K 60FPS felvétel során 45 perc alatt lemerül ja és még túl is melegszik szerencsére.
De teljesen mind1 ki mit mond amíg lesznek olyanok akik autós dash cam-nek akarnak használni gopro-kat... én már semmi nem lepődök meg.
Úgy oldották meg a kevés felvételi időt, hogy növelték a gopro méretét hogy a szél mégjobban beleakadjon az amúgy is röhejes tégla kialakításba.
Ők legalább gondolkodtak amikor arról van szó, hogy áramvonalasság: [link]
Az első akciókamerám nekem is egy Drift volt a mai napig visszasírom, áramvonalas volt nem volt szoftver bugos nem melegedett nem merült le 30 perc alatt.
Igaz nem volt 4K meg hiperszmút sem de sisakra szerelve tökéletes felvételeket csinált.
Kíváncsi lennék a topic-ban lévő 4K képes GoPro tulajoknál hánynak van otthon 4K felbontású megjelenítője gyanítom a felének sem. Ha meg van is nem hiszem hogy TV-n fogja nézegetni állandóan a felvételeit.
Na jó hétvégét.
-
NvidiaRTX
őstag
Szerencse, hogy eladtam a Hero 8-at.
Régen ezek a GóPrók halhatatlanok voltak most meg úgy viselkednek mint egy gagyi kínai olcsó androidos telefon.A régi kazettás videókamera a mai napig megy nincs rajta hulladék semmirevaló szoftver.
Ilyen világ kellett akkor csak éljünk benne.
Mondjuk min lepődök meg manapság egy vibrátoron is már van oprendszer. Az F. OS.
-
NvidiaRTX
őstag
Egy kis történet hogy belelássunk abba kik is használják az ilyen "drága" eszközöket:
Eladtam a Hero 8-hoz való Media Mod-ot egy weboldalon a cucc meg is érkezett az illetőhöz majd rám ír, hogy a kamera menüjében nem jelenik meg a media mod mikrofonjának a beállítása.
Írom neki frissítse a kamerát. Ami válasz jött arra nem számítottam...
Miért azt kell? Hogy kell?
Ja és megkérdezte, hogy vízálló-e. xD
Egybő lejött, hogy itt is több volt a pénz mint a hozzáértés.
Belinkeltem neki egy YT-os tutorial videót azóta nem írt.Már azt vártam mikor írja azt, hogy biztos hibás terméket adtam el neki...
-
NvidiaRTX
őstag
Nem a gyártóval van a gond hanem a lusta emberekel akiknek nincs 10mp-ük kivenni a kártyát és bedugni egy kártyaolvasóba.
Én minden ilyen eszközömből kiveszem a kártyát ha fájlt mozgatok, ez alól csak a telefon kivétel, de ott is inkább már a Gógli Drive-ot használom fel és le pakolásra.Ha vártad akkor tudtad mi követketkezik. Egy őszinte vélemény.
-
NvidiaRTX
őstag
A Steam felmérés alapján még mindig többen használnak FullHD monitorokat mint 1440p-t vagy 4K-t.
Ahhoz a két felbontáshoz már elengedhetetlen az erős PC ha valaki játszani is akar.
Kis hazánkban meg nem fog az átlag user csak azért 3080-at venni hogy a 4K-s monitorán meglegyen a 60FPS-e az Assa Valhallába.
Tök mind1 milyen korszakokról beszélünk ha azt az új korszakot nem tudod megfizetni.
A VR cucc meg nagyon messze van még a tömegtermék megnevezéstől.
Sőt sztem még mindig gyerekcipőbe van főleg a sima FullHD közeli megoldások mint a Quest 2.
Akkor szólja ha Dual 4K lesz és nem kerül még csak 100k-ba sem.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Tuninger
üzenetére
Anno elég volt a FullHD 30FPS is most már lassan a 8Ká 120FPS is kevés lesz 4:3-ba.
Az már más kérdés, hogy otthon a FullHD monitoron szerkeszti a 4/8K videót, hogy aztán feltöltse YT-ra ami csinál belőle valami valami elbaxott 720p minőséget.
De a világ így kerek.
Ha film minőség kell akkor nem sz@ros akciókamerákkal fogok játszani. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
szpeti40
üzenetére
Ez nem csak ebben a topikban módi, tipikus Magyarság és egy eszközt akar mindenre használni. Jó példa erre a telefonok.
Amikor meghallom, hogy telefonon konvertál valaki 4K videót csak röhögni tudok.
Igen egy okosteló mi másra jó mint videó vágásra...
Sokszor egy képet vagy zenét nem tud értelmesen lementeni/konvertálni egy teló nem hogy videót. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
scarryterry
üzenetére
Ez a tipikus veszünk valamit és mindenre is akarjuk használni...
EZ EGY AKCIÓ KAMERA. Nézz utána mit jelent ez.
Nem menetrögzítő, nem IP kamera és nem fényképezőgép.
Arra való, hogy felvegyél olyan extra jeleneteket amiket mással NEM tudnál.
Fogadni merek mindenre használod csak arra nem amire kitalálták.
Ha 150k-d volt GoPro-ra akkor egy 10k-s IP kamera ára sem fog földhöz vágni.
#3077 StLui:
Webkamera: [link] -
NvidiaRTX
őstag
válasz
icebreaker67
üzenetére
Egy eredeti akku Hero 8-hoz 7000-10000Ft sztem ez akkora tétel amit nem ilyen oldalakról kell venni.
A másik meg, hogy nem biztos hogy az utángyártott akkuval menni fog minden funkció a kamerán.
Tényleg az akku árán kell spórolni?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
knorbert11
üzenetére
Durva, hogy valaki Hero 8-ről 9-re vált tehát évente cserélgeti a kamerákat más meg a 7 éves kameráját próbálja megjavítani.

Bocs Norbi, de nem lenne egyszerűbb venni legalább egy használt Hero 5-öt?
Amúgy próbáld meg mem kari nélkül is bekapcsolni vagy másik akkuval nem tom. -
NvidiaRTX
őstag
Ehhez sajnos ki kell mozdulni.
[link] -
NvidiaRTX
őstag
válasz
Viki1123
üzenetére
Nincs benne Magyar nyelv, ez nem olyan mint az okostelefonok.
Minden terméknek van negatív kritikája neked kell eldöntetni, hogy az a negatív dolog érint-e téged.
Pl minthogy az 5K nem valami jó minőségű.
De ha neked nem kell 5K akkor figyelmen kívül hagyod ezt.
Én úgy gondolom ráérünk 2-esével vagy 3-asával cserélgetni a GoPro-kat teszem azt 8-as után a 10-es lehet még több extrát ígér majd mint egy 9-es váltás mivel pl 10-es lesz a száma szép kerek szám. Vagy kitudja. -
NvidiaRTX
őstag
Anno a nagy a Kodec-es korszakban Kodec Pack-okat szoktunk telepíteni a gépre de manapság ilyet nem szokás csinálni mert maga a program tartalmaz mindent ami kell és a Win 10 is asszem ebben fejlődött.
Nekem egyedül a QuickTime van felrakva (MOV formátumhoz kell asszem) a gépre semmi más és minden progi eddig kiválóan működött legyen az Adobe vagy DaVinci vagy random konvertáló progik.
De MP4 és MP4 között is van különbség.
Amit felveszek autós kamerával videót azt a DaVinci pl csak hangként jeleníti meg, de ha előtte egy random konvertáló progival átkonvertálom újra MP4-be (megtartva a H264-et) akkor meg érdekes módon már jól működik a fájl DaVinci-ben.
Hogy ez miért van nem tudom örök rejtély marad. -
NvidiaRTX
őstag
Így van ez akkor van ha egy szerkesztő vagy lejátszó progi nem támogatja az adott formátumot.
Nem ismerem ezt a MovAvi progit de pár perc keresgélés után rájöttem, hogy ezt a progit nem is hasznánám mert elég sok hibát találtam vele kapcsolatban főleg GoPro videókkal.
Lehet Kodek hiba vagy próbáld meg átállítani a GoPro felvételi formátumát, ha lehet ilyet. -
NvidiaRTX
őstag
Roppant egyszerű a megoldás ooloo.
Tudván, hogy a kamionosok jól keresnek mindkettőt kell venni.
Csak mert:
GoPro-t eseményrögzítőnek használni pazarlás.
Eseményrögzítőt tájfelvételre használni gyalogosan pazarlás.Amúgy lehet használni persze csak vegyél bele majd egy 256-os kártyát is ha nem akarod törölgetni óránként.

Nincs olyan hónap, hogy valaki ne kérdezné meg az autós kamera használatot és sztem a GoPro nem arra való.
Nem elég, hogy alapból melegedik meg még a nap is sütni fogja és ha még közben tölti is az ember hát...Ahogy a Dacia Duster-t lehet használni terepezésre úgy lehet a GoPro-t is autós kamerának használni.

-
NvidiaRTX
őstag
Csak azt ne feledd, ha már betérsz egy árnyékos helyre akkor annyi a napocskának.
Kipróbáltam anno (mert itt azt ajánlották persze) legalacsonyabb ISO-val aztán ahányszor árnyékba mentem vagy elment a nap rossz lett a minőség a túl nagyra nyitott rekesz miatt nem lett éles a felvétel hanem kenődött.
Pl autó bemutató videónál amikor a belső térhez értem hoppá már kenődött is.
Az ISO 800 az olyan arany középút sőt sokszor még kevés is az említett autós szituációban. (csomagtartóba benézésnél jelentkezett főleg) -
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Tuninger
üzenetére
Egyszerűen kimondom amit gondolok, az 5K azért lett belerakva a SZOFTVERBE, hogy legyen mit újként eladni, amúgy több szempontból sem látom értelmét a használatának a fent megemlített okok miatt és hát.. mutassatok egy 5K-s monitort vagy TV-t.

Ez megint mi? Gyorsan adjunk ki valamit.
-Te Béla mit rakjak még bele, hogy megvegyék a naiv user-ek?
-Áhh legyen valami olyan amit el lehet adni mert jól hangzik, de értelme nincs!
-Értem. Mit szólsz az 5K-hoz?
-Bingó! Gyors szólok a fiúknak írják meg szoftverben, hogy legyen ilyen menüpont, a GoPro 10-ben meg majd talán nagyobb szenzor méretet is adunk mellé persze szép felárért.
-Oké de nem fog túl melegedni ez miatt?
-Áhh dehogy majd azt mondjuk üzemi hő.
-Okké, tömeg gyártás 3 2 1... Go!Na ezt kb így tudom elképzelni.

-
NvidiaRTX
őstag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Kipróbáltam... hát még letöltenem sem kellett volna.
Ez semmi más mint egy iszonyatos mértékű crop program ami a SuperView-ból egy Linear-t csinál kb HyperSmooth Boost beállítással.
Horizon Lock opció nincs is a programban.
A poén az, hogy csak úgy lehet betölteni egy videót ha Hypersmooth nélkül rögzítetted.
Idő és pénz pocsékolás a program a konvertálást már ki sem próbáltam elég volt az előnézeti képet végignéznem, hogy eldöntsem ezért a programért 1$-t is vétek kiadni. -
NvidiaRTX
őstag
Még csak most jut el a tudatomig mi is ez a Horizon Lock dolog.

Mert többször láttam már volt róla szó de amúgy nem érdekelt és azt gondoltam valami szoftveres crop-olás és hát amint látom részben az is.
Annyi kivétellel, hogy ezt a Hero 9 alapból tudja?
Gyors utánanéztem ennek a proginak és van ingyenes trial verziója amit ki tudsz próbálni.
Ma én is kipróbálom majd és ha tényleg olyan jó és az exportált videó megtartja az eredeti minőségét akkor érdemes megvenni a Hero 8-hoz. (hát inkább mint Hero 9-et venni)Igen a konvertálás az egyetlen hátránya. Azt láttam, hogy hardveres támogatás van na de, hogy konkrétan mi az nem derült ki.
Ha támogatja a CUDA-t akkor az nekem tökéletes lenne.Tegnap konvertáltam DaVinci Resolve-ban 4k 30FPS vidit H265 80Mbps-al és előbb átkonvertálta mint amilyen hosszú valójában a videó mindezt úgy, hogy közben a CPU épp csak megmoccant és a 32GB RAM is csak félig meddig lett tele.
Amúgy ez a Horizon Lock dolog sem mindig jó ha éppen olyan kontentet vesz fel az ember ahol kell a horizont mozgása, max rázkódás védelem és a halszem effekt kiküszöbölésére lehetne használni a progit.
Hamarosan teszt.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Tuninger
üzenetére
Ebből a leírásból jól látszik az amit írtam már korábban, hogy ezek az évenkénti megjelenések azt hozzák magukkal, hogy nincs idő befejezni a terméket.
A Hero 8 a csúcs sztem jelenleg és 5 év múlva is bőven használható lesz.
Akinek van sok pénze az váltogassa évente ezeket a kamerákat akinek meg esze van kitart a "jó" mellett. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Hát nem tudom, hogy vagy vele de én a 300k-s fényképezőgépet nem fogom zsebre vágni.
Az kéne hogy a zsebemben bekapcsoljon aztán megpróbálja kitolni a lencséket...
Amúgy van saját kis mini tartója amiben benne vannak a tartalék akkuk is és úgy már nem fér be a zsebembe. Én szeretem ha mindennek meg van a maga helye és nem szeretek mindent csak úgy beszórni valahová.
De majd ha kimész egy ilyen rendezvényre és nálad van 3 eszköz megérted miről beszélek.
Sztem te sem szeretnéd ha minden egymáson hemperegne a táskában, meg még a vizes palack meg még a kaja stb.
Na mind1 ez nem itteni téma, már nincs drónom szal úgy is mind1.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
szpeti40
üzenetére
Nagyon jó a minősége, rengeteg hely van benne és vagányul is néz ki bárhol meg lehet vele jelenni, használtam már pár rendezvényen úgy, hogy rajta volt Hero 8. (Media Mod-al együtt)
Meg én teleaggattam mindenféle lelógó GoPro-s meg DJI-os nyakpánttal.
Én mondjuk special drónt meg fényképezőgépet szállítottam benne legtöbbször.
A Mavic Air 2 minden tartozékával +3 akkuval simán belefért.
Megvetem hozzá ezt is, azt is ráraktam.
-
NvidiaRTX
őstag
A mai világban viszont olyat kijelenteni, hogy na ez most KÉSZ VAN sem lehet.
Amire végre felpecselik odáig, hogy tényleg kifogásolhatatlan lesz jön az új verzió akkor az ember meg már inkább affelé kacsingat.Én meg vagyok elégedve a Hero 8-al semmi bajom sincs vele, nem érzem magam béta tesztelőnek, de azt sem mondhatom rá, hogy tökéletes.
Simán cserélnék 9-re mert anyagilag megtehetném, de nem hozott annyi pluszt amennyiért érdemes lenne.
Oké nagyobb akku, de ne felejtsük el, hogy ezzel a súly és a méret is nőtt.Az elülső kijelző sem érdekel mert ez akció kamera nem szelfi tartozék.
Aki vlogolni veszi annak csak gratulálok hozzá millió más jobb alternatíva létezik erre arc követéssel. -
NvidiaRTX
őstag
-
NvidiaRTX
őstag
"tárhelyre lenne szükség és rövid időn belül kifogynánk a helyből"
Előbb fogynál ki 7 akkumulátorból mint a tárhelyből.
Akkor is merül ha be van kapcsolva és éppen nem rögzít semmit.
Persze powerbank-al meg lehet ezt is oldani de akkor nincs vízállóság."felhasználási módok esetén jönnek elő"
A felhasználási módokkal van a baj ugyan is az enyém érdekes módon nem karcos.
"sokat olvasok túlmelegedésről"
Mit jelent a sok 1000 felhasználóból 900-nál csinálja vagy 1000-ből 10?
Nem mind1. Persze, hogy sokat lehet olvasni róla ahogy minden kameráról és elektronikai eszközről lehet negatív kritikát találni az interneten legyen az akár egy 1 millás MILC gép is.
Van itt ~5 ember akinek ne jön be, a másik ~50-nek meg igen. Szted ez milyen módon billenti a mérleget?
A személyes tapasztalat a lényeg mindig. Meg kell venni, használni kell és kész.
Ha nem tetszik akkor legközelebb mást vesz az ember. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
szpeti40
üzenetére
"Attól hogy nála nemjó valami, akkor már nálad se lesz?"
Egyetértek!
Nekem is volt anno Hero 4-em és most van Hero 8-am és SOHA nem volt vele gondom.
Kifogott egy sz@rt vagy több sz@rt és ezért lehúzza, de az nem jelenti azt, hogy mindegyik sz@r vagy maga a GoPro mint márka sz@r.
Én csak az árazása miatt utálom a GoPro-t de az az én gondom.
VANESSZA1:
Amúgy meg nagyon egyszerű, venni kell online egy GoPro-t és van rá 14 napod, hogy agyon használd, ha valami nem tetszik 14 napon belül visszaküldöd.
Mindenki boldog. -
NvidiaRTX
őstag
Friss vidi: GoPro Hero9 Hero8 Hero7 HyperSmooth Comparison
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Cindercone82
üzenetére
Jó lett a videó később részletesebb választ írok rá itt de először is:
Miért van tükrözve a videó?
-
NvidiaRTX
őstag
Ja hogy nincs kártya olvasó a gépben jaaaaaaaaaaaaaaa.
Akkor ezt mondjátok.
Már megijedtem, hogy webkamerának akarja használni.
Egy ilyet használok már sok sok éve és így SEMMIT nem kell rákötögetnem a gépre.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
trialboj
üzenetére
Nekem az sem előny mert 3 akkum van hozzá és amúgy sem szoktam folyamatosan rögzíteni pláne nem merítem le az akkukat 0-ra. (és van hozzá dual töltőm)
Jelenleg a Hypersmooth is csak ON állásban van nem kell a nagyobb nekem.
Ilyen szoftveres újításokkal engem nem vesznek meg és a színes első kijelző sem érdekel.
Tegyenek bele fél colos kamera szenzort akkor azt mondom oké talán megéri. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
AXisBOLD
üzenetére
Hero 8 + a legmagasabb Hypersmooth beállítás.

Saját vélemény:
Egyik sem lesz tökéletes sohasem mert olyan szintű rázkódás is felléphet amit nem tud kikorrigálni és erre van is jó sok példa a YouTube-on.
Több topic-ba is láttam már ezt a kormányra akarom rögzíteni dolgot de kérdem én MIÉRT??????????
Miért nem lehet olyan helyre rögzíteni ami nem rázkódik és akár még élvezetesebbé is teszi a felvételt?
100x-orta jobb egy fejkamerás videó mint egy fix pozíciós mert ott széles skálán tudsz rögzíteni (balra, jobbra, hátra is nézel) míg a kormány legfőképpen csak előre néz.
Nem kell hozzá sisak sem meg fej pánt sem, vannak olyan kiegészítők amik baseball sapkára is tudják rögzíteni a kamerákat.
Mindenki a kormányra kormányra... nekem nincs is helyem a kormányon (TREK 3900) mert rajta van a lámpa meg a Km óra. Mit vegyek le a bicikliről, hogy rá tudjam még a nem kevés helyet foglaló kamerát is rakni?
Fillérekért lehet venni kínai oldalakról olyan kiegeket amivel százféleképpen lehet a testre rögzíteni a kamerákat.. de nem nekik kormányra kell.
Az autóban is a kormányra rögzítenéd?
Rögzítsed bicikli kormányra aztán úgy jársz mint az egyik csávó aki jött panaszkodni, hogy a kormányra rögzített kamera mindent csinált csak rendes felvételt nem, meg lefagy a kamera meg mittudom én.
Meg még éles is legyen a kép főleg este amikor megnövekszik a záridő.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Igen pont ezt akartam írni én is.
A Hero 8 frissítésébe webcam funkció kerül, a 9-be meg elől is színes kijelző lesz csak azért, hogy szelfizni lehessen vele? Komolyan mondom ez a világ hová tart...
Sajnos az a baj van rá igény és ezt a gyártók is látják.
Az üzemidő helyett ilyen baromságokkal szórakoznak....
4K 60FPS 1 órát sem bír ki, beleteszi az 5K-t (hol a 8K?) gondolom az csak 30FPS lesz, de mivel a felbontás nagyobb így az sem fog többet bírni és egyébként is minek az 5K? Ugyan már emberek.
Ez olyan mint a minden évben megjelenő új VGA-k, hogy csak egy 20-30%-ot adjon hozzá az előző szériához meg olyan fícsőröket (RTX) ami egy az egybe el is tünteti azt a 30%-os előrelépést úgy, hogy effektíve nem lesz tőle sokkal szebb a game.
De amíg mi emberek megvesszük ezeket a termékeket évről évre addig a világ ilyen is marad.
Kajak mi 500k egy S20 Ultrába? Mi?? Fél millió Ft emberek.
A munkatársam nem rég vett 350k-ért autót és örül neki, hogy végre nem busszal kell járnia dolgozni. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Sziaaa.
Niincs.
De attól még meg veheted ha nem értesz valamit akko majd én vagy a társaim elmagyarázzuk.
-
NvidiaRTX
őstag
Ha ez így van márpedig ahogy látom így van akkor a GoPró jó nagy idióta volt, hogy nem tudta megoldani egy ilyen dolognak a levédését pedig simán megtehették volna ahogy most is megteszik azzal hogy a Hero 7-re nem tudod feltenni a Hero 8 Hypersmooth 2-es szoftverét. (mivel a Hypersmooth 2 az csak az 1 feljavított szoftveres fícsöre)
Na mind1 nem az én dolgom, hogy a GoPro hogyan blamálja saját magát.
Mondjuk anno AMD is csinált asszem ilyet a 3 magos CPU-i van, hogy csak le volt tiltva egy mag aztán valami mókolt BIOS-al be lehetett kapcsolni a 4. "instabil" magot. -
NvidiaRTX
őstag
A VLC az egy f.s azon már lassan minden akadozik.
Media Player Classic simán visz mindent azzal próbáld meg lejátszani a vidiket.
Személyesen vetted át a cuccot vagy postai úton?
Ez a "nekik nem akadozott a kép" nagyon gyanús nekem.
Vagy a kártya lesz kevés (kevés írási sebesség) a cucchoz vagy átvertek mert valami félrement a szoftveres mókolás miatt.
Igazából nem is értem miért kell egy eszközt egy másik eszköz firmware-ével frissíteni...
Ha Hero 5 kell akkor azt kell venni gyerekek. Sztem olyan régi cuccot már elég olcsón lehet kapni. -
NvidiaRTX
őstag
De van, de az szoftveres mókolás soha nem lesz ugyan olyan mint egy "hardveres" szélzajcsökkentés.
Én próbáltam amúgy egy szeles napon felvenni amolyan teszt jelleggel milyen az ON és OFF.
Ha ki volt kapcsolva jobb volt a hang minősége.
Ha be volt kapcsolva romlott a hang minőség, de valamivel kevesebb szélzaj volt. (nem szűnt meg)
Itt a legnagyobb probléma még mindig az, hogy nem képesek elfogadni az emberek, hogy szélben LESZ szélzaj.
Azt írta 15-20km/h-nál már túl sok a szélzaj...én akkor döbbennék le ha ha olyan sebességnél semmiféle szélzaj sem lenne.
De mondtam már megoldást, el kell adni a GoPro-t aztán venni más gyártótól egy kamerát ott biztos nem lesz szélzaj még 50km/h felett sem.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
A probléma azzal van, hogy a csávó nem tud olyan dolgokat elfogadni amik tök természetesek.
Melegedés:
Mi nem melegszik manapság gyerekek?
Telefon, VGA, CPU, fényképezőgép (videó felvétel közbe), kézi kamera, menetrögzítő kamera, gimbal motor mind melegszik miközben "dolgoznak".
Az, hogy ő személy szerint unatkozik és méregeti a melegedést rajta az egyéni problémája.
Anno jelent meg olyan ATI VGA aminek 85-95 fok volt az üzemi hője még is sokan megvették és használták naponta. Azt tönkre ment? Nem. Mai napig mennek.
Üzemi hőmérsékletekről beszélünk emberek... üzemi. Mit kell ezen méregetni?
Felrobban hát persze felrobban.... mintha csak erről szólna az internet hogy a GoPro-k felrobbannak sorozatosan a nyáron.
Az az igazság, hogy nektek nem való semmi.
Ha sapkám van az a baj, ha nincs sapkám az a baj.Szélzaj:
Még jó, hogy van szélzaj hisz a mikrofonokon nincsen semmiféle szélzaj védő.
Továbbá én eddig minden mikrofonnal rendelkező eszközömön tapasztaltam szélzajt ha kint használtam. Most mindet küldjem vissza mert szélzaj van? A DJI Action-nak is lesz szélzaja elhihetitek.Pixel hiba:
Egyértelműen gariztatni kell aztán el kell adni és venni más gyártótól egy akció kamerát.Amikor megjelent a Hero 8 nekem is az volt az első, hogy videókat néztem róla Hero 7 vs Hero 8.
Mindenben jobb a Hero 8 még a hangminőségben is.És akkor a hab a tortán, hogy ezeket az akciókamerákat a többség nem azért veszi, hogy a hangot hallgassák rajta.
Benne van a nevében, hogy akciókamera nem a hang a lényege.
Ha rendes hang kell csatolj rá külső mikrofont vagy vegyél olyan eszközt amit arra találtak fel, hogy pro videókat vegyél fel vele profi hangminőségben, szélzaj mentesen.Csak azt ne mondjátok, hogy víz alatt is van szélzaj mert akkor itt kapok agyfa.zt...

-
NvidiaRTX
őstag
Gari van még rá? Elvileg lennie kéne mert 1 év a minimum és még csak fél éves.
Melegedés itt is van, de sztem ez a Hypersmooth-nak köszönhető mivel az szoftveres stabilizálás. A gimbal-os cuccoknál meg a gimbal motor melegedik elég rendesen.
Szélzaj van ja, de a Media Mod-al elég jól lehet redukálni igaz akkor már sok helyre nem lesz alkalmas a készülék használata.
Stab az mi? Stabilizálás? Akkor ott valami gond van a cuccal, mondom gariztasd.
-
NvidiaRTX
őstag
Na úgy néz ki megtaláltam a megfelelő beállításokat.
4K 30FPS - 60FPS
Linear
Hypersmooth - On
Flat Profil
ISO100/400
Shutter Automata
EV Comp -1
Szín 4500K
Élesség MediumSzoftverben pedig egy minimális szaturáció csökkentést még alkalmazok és tádááá szép lesz.

-
NvidiaRTX
őstag
válasz
szpeti40
üzenetére
Most így gyorsan kipróbáltam ezeket a beállításokat, de igazából ahogy fentebb is írták ez csak egy adott fény szituációban működik jól.
De azóta néztem több videót is erről a dologról és hát... ez egy akció kamera és kész el kell fogadni hogy tökéletes felvétel soha nem lesz, én filtereket meg nem fogok rápakolni.
A poén az egészben vannak olyan videók fent, hogy best settings meg best Cinematic settings meg ilyenek és a röhej, hogy van olyan csávó aki szinte mindent automatán hagyott megmagyarázva, hogy az a legjobb beállítás.
Tehát ez megint olyan dolog, hogy számodra mi a legjobb beállítás az adott szituációban.
Ha túl kevés az ISO akkor akár elmosódott is lehet a felvétel stb.
Én pl játékokban alapból kikapcsolom a Motion Blur-t ha lehet.
Most megyek letesztelem mi a különbség a Media Mod Wind ON/OFF között. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Kipróbáltam és valóban a Natív beállítás túl fakó és szinte esélytelen normális színre hozni.
Így maradtam a 4500K-nál az még nagyjából hasonlít a valós színekre és azt még egy szimpla videóeditorban lehet csökkenteni. (hidegíteni)Most már csak a Shutter Speed az amit tesztelnem kéne nagy kontrasztú árnyékos/napos helyeken mi lenne a legjobb beállítás.
Tehát se túl sötét se túl világos ne legyen a videó.
-
NvidiaRTX
őstag
Mit kell ahhoz fixre állítanom, hogy a Hero 8-al felvett videó mindenhol egyszínű legyen?
Egyszer szép színes a kép aztán meg fakó ahogy megyek árnyékból ki be.
ISO lekorlátozva max 800-ra ennyi ami jelenleg fix. -
NvidiaRTX
őstag
Életemben nem gondoltam volna arra, hogy ha átállítom a 144Hz-es G-Sync-es Asus monitoromat 60Hz-re akkor megszűnnek a szoftveres (játék és videólejátszási) problémáim.
Szóval Márton, hogy is van ez magyarázd el kérlek mert ilyenről még a büdös életbe nem hallottam.

Gondolom azt akarod kihozni ebből, hogy a 60FPS-hez elegendő a 60Hz?
Akkor a 30FPS-el velvett videóm lejátszása közben állítsam át a monitort 30Hz-re és akkor nem fog "dadogni" a lejátszás?
Magyarázd el kérlek mert nem értem a lényegét mi köze a monitor Hz-ének egy fix FPS számmal rendelkező videó lejátszáshoz.

Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Call of Duty: Black Ops 7
- iPhone topik
- Fejhallgatós találkozó
- Robotporszívók
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest