Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
"A google drive most beújított és már lehet merevlemezről bizonyos mappákat szinkronizálni."
Remek megoldás, nagyon örülök neki! Hihetetlen, hogy nekik is csak most jutott eszükbe ilyen formában megcsinálni, miközben ez a legésszerűbb verzió. Az összes PC-s klienssel rendelkező felhőnél (beleértve a OneDrive-ot is) ugyebár egy adott mappába kellett bemásolni/menteni a dolgaidat. Így szerintem sokkal jobb, h bárhol lehet a meghajtódon a szinkronizálandó mappa.

-
mdk01
addikt
A google drive most beújított és már lehet merevlemezről bizonyos mappákat szinkronizálni.
Annyi gondom van, hogy két Gdrive fiókom van egyenként 15Gb-tal és mindegyik szinkronizál 1-1 mappát a merevlemezről.
Na most, beállítani szinkronizálásra viszont csak egy fiókot lehet(jól gondolom?), tehát kénytelen vagyok leválasztani az egiyk fiókot, ha a másikat szinkronizálni akarom ami még nem is lenne probléma, de ilyenkor az történik, ha az egyik fiókot újra csatlakoztatom, nem ellenőrizni, hogy mi van a Gdrive-on hanem ellenőrzés nélkül elkezdi megint feltolni a fájlokat, holott, lehet csak 3db fájl a változás.
Jól gondolom, hogy ez csak így működik, vagy valami megoldás erre, hogy vagy több fiókot szinkronizáltatni, vagy ellenőrizni a gdrive-ok tartalmát?
Köszi -
Zoshi85
aktív tag
Sziasztok. Mikor szünt vagy cserélték le a google drive alkalmazást pcn? Tegnap vettem észre hogy uj program van, de telon maradt a régi.
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Google Drive-nak van olyan opciója, hogy létre tudok hozni egy közös tárhelyet, amit egy bizonyos csoport lát és tud szerkeszteni? Vagy csak saját magamnál tudok létrehozni egy mappát az iroda összes adatával és mindenkinek adok hozzáférést, a megfelelő jogokkal a megfelelő almappákhoz?
Köszi!
Üdv.,
almi -
TomiM
újonc
Egy google űrlapot szeretnék megoldani úgy, hogy az űrlap rögzítésekor bekerüljön az eredményekbe a telefon/tablet geokoordinátja, ami a rögzítés pillanatában kiolvasható.
Erre valami ötlet? -
baandii
senior tag
hellosztok,
eddig dropbox-ba szinkronizáltam a telefon által készített képeket de betelt.
most drive-ba szeretném de még nem igazán használtam, hogy kell beállítani? és van arra vmi mód hogy ne az összes képet szinkronizálja a felhőbe mert ugye a dropbox-ba megvannak a mai napig csak azokat szeretném amik ezután kerülnek bele a mappába ahova a telefon által készített képek kerülnek, erre külön app kell vagy tudja a drive? -
marilllyo
veterán
Vannak képeim a gépen. Meg tudom oldani őket, hogy ezeket feltöltsem a drive-ba de úgy, hogy ne használja a kvótát hanem "kiváló minőségben" töltse fel?! Mobilról oké, hogy lehet azt tudom.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Hogy lehet driveon, úgy megosztani egy Excel doksit, hogy oda mindenki írni meg olvasni tudjon, de törölni ne?
Köszi a segítséget.

-
fap333
aktív tag
Helló!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy a velem megosztott mappát az asztali alkalmazásban is láthassam?
Előre is köszi!
Üdv:
Peti@NandorHUN:
Ha a saját meghajtódban egy mappát megosztasz, akkor az a mappa teljes tartalmára igaz lesz, de a mappán kívüli elemeket ugyanúgy nem fogják látni.
Viszont azt nem pontosan értem, hogy megosztott mappát hogy akarsz hozzáadni a Drive-hoz. Ha valaki más osztott meg veled egy mappát, akkor tőle függ, hogy Neked milyen jogosultságaid vannak. -
NandorHUN
addikt
Ha egy megosztott mappát hozzáadok a saját Drive-omhoz, akkor azok akiknek hozzáférésük van az adott mappához úgyszintén látják majd a cuccaimat a Drive-omban?
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Most ismerkedem a felhővel és lenne egy kérésem.
Hogy lehet véglegesen törölni (eltüntetni) az előzőleg a felhőbe felrakott és megosztott fájlokat, mert hiába töröltem (katt a kukára) kb. 2 órával később még mindig elérhető/lejátszható a videó fájl ?Előre is köszi a válaszokat.
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Egy kis problémám akadt. Egy másik személy megosztott velem egy mappát amit hozzáadtam a saját meghajtómhoz. Hogy tudnám ezt leválasztani anélkül, hogy a tulajdonosnál is törlődne?
-
MaciG
addikt
Tárgytalan, meglett közben!

-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Neten ha megnézem a tárhelyem méretét, azt írja, hogy ~12 GB van használatban a 15-ből. Megnézem a részleteket, emailek kb 4 GB, Drive pedig 8 GB.
Ha viszont gépen egy fájlkezelőben megnézem, hogy mekkora helyet foglal a Google Drive, ~2 GB-t látok.
Mitől van ez?Sőt, most mindent eltávolítottam total commanderben a "Google Drive" mappámból, és a Drive által használt rész 9 GB-ra nőtt.
Hogy van ez?

-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Inkább ide teszem fel a kérdést, mert a topik elég halottnak tűnik. Elkezdtem feltölteni Google Photos oldalra a képeimet "kiváló minőségben" az ingyenes korlátlan tárhelyet kihasználva. Viszont nem tölti fel az 5mb nál nagyobb képeket. Ezeket át kellene méreteznem?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Meg lehet-a határozni valahol, hogy bizonyos file-okat (pl. amelyek neve így kezdődik ~$) ne másoljon automatikusan a felhőbe?Az Excel a táblázat megnyitásakor létrehoz egy ideglenes filet ~$file_név.xlsm. A Drive ezt menti a felhőbe.
Amikor bezáródik a megnyitott táblázat akkor az Excel menti a változásokat és törli az ideglenes ~$file_név.xlsm-t. A Drive szinkronizálja a felhőbe a táblázatot és törli a felhőből az ~$file_név.xlsm-t. Átrakja a felhőben a szemetesbe.
Mit ne mondjak gyűűűűlik a szemét.köszi
-
oszi666
őstag
törölhető
-
marilllyo
veterán
Szívás.

1 TB ára már sok és úgy gondolom elég lenne a 200 GB is +650 Ft-ért. -
marilllyo
veterán
Srácok !
Driveba lehet úgy venni tárhelyet, hogy 2x veszel 100 Gb-t?

-
lacuska74
tag
Sziasztok!
Tabletten böngészek torrentoldalt, letöltöm a torrentfájlt, felteszem a drive-ra, akkor az otthoni pc , amin fut a qtorrent letölti a filmet stb.
Az a bajom, hogy már nem tudom hol állítottam ezt be és új számítógép menne otthonra.
A torrent kliensben, vagy a drive-ban kell valamit beállítani, hogy elinduljon amikor új torrent fájl jelenik meg a drive-ban?Köszi
-
MaciG
addikt
Valamiért nem tudok feltölteni videót a drive-ba, mert elkezdi tölteni, majd pár perc múlva kiírja hogy offline modba kerültem...
Mondom jó. Letöltöttem a szoftvert a pc-re, nyitottam egy új mappát, hogy majd oda behúzom és szinkornizál.
Majd beállítások, szinkronizálsái beállítások, és kijelölöm neki, hogy csak az új mappát szinkronizálja (hogy ne töltse le a többi tartalmát a gépre), de hiába, mert nem jelenik meg ez a mappa, csak a régiek...
-
Corpuscle
őstag
Egyéb mappákat/fileokat nem lehet ugyanúgy tárolni, mint a képeket? Feltöltéskor a saját mappába rakja a feltöltött dolgokat (ugye ami egy általam megadott könyvtár a gépen), de ha a vinyó sérül, cseszhetem amit feltöltött. Vagy valamit én értek félre, de nagyon?

-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Van egy olyan gondom, hogy a fotós topikban megnézek egy képet,( Drive-ra van feltöltve ) és a saját fiókomban látom. A velem megosztva résznél, ott vannak a megnézett képek.
Ezt hol lehetne beállítani, hogy nálam ne jelenjen meg ?
Előre is köszönöm ! -
-
Corpuscle
őstag
Ez igen hasznos volt, köszönöm! Még egy megerősítést kérnék jól gondolom-e. Telepítettem a gépre a Google Drive-ot, létrehozott egy azonos nevű mappát. Ennek számomra sok értelme nincs (ha jól gondolom) mivel ez fel nem másolja, csak látom a felhőben a mappa tartalmát. A Google Fotók felajánlotta a "Photos beckup" telepítőt, amivel adott könyvtárban lévő képeket kapásból felmásol a Drive-ra. Szóval ha jól gondolom, amit ebbe bemásolok, majd feltölt, az már ott is marad, a gépről törölhetem.
-
nfsu17
veterán
válasz
Corpuscle
üzenetére
szóval:
a google photos-nak van két beállítási lehetősége:
-eredeti méret (ez foglalja az ingyenes 15GB-odat, szóval soktízGB-ot nem tudsz így feltenni [fizetősben persze megy a dolog]), cserébe bit-re pontosan az van felhőben, mint ami a gépeden.
-a másik a "jó minőség", ami meg konvertálja a képet (akár simán felezi, vagy harmadolja a fájl méretét, és a 16Mpixelnél nagyobb felbontást visszaveszi 16-ra, cserébe korlátlan tárhely van.
utóbbit fotósok tuti nem használják, mert feltölt valaki egy 30MP-es raw-ot és lesz belőle 4MB-os 16MP-es jpg.
bár ki tudja....szóval kezdd azzal, hogy ezt eldöntöd.
utána amit feltöltesz google photosba, azt látod a google drive "fotók" fülén is.
amit drive-ba feltöltesz képeket (mindig eredeti méretben foglalnak helyet), azokat láthatod photosban, ha úgy állítod be.
-
Corpuscle
őstag
Köszönöm válaszod. Nézegetem az almappákat a drive felületén. Van többek között „saját meghajtó” és „Google Fotók”. Számítógépről felmásolva a képeket ki tudom majd választani melyik helyre mentse? Nem szeretnék teljesen hülyének tűnni, csak nem akarok bezúdítani több 10 giga képet, majd utólag szembesülni azzal, hogy nem is úgy képzeltem el. Ha lesz feltöltve kép biztos átláthatóbb lesz a dolog számomra.
-
nfsu17
veterán
válasz
Corpuscle
üzenetére
A legegyszerűbb, ha a gépen rendezed valahogy és google krómmal azt a mappát egyszerűen drag and drop áthúzod a drive-ba.
ő meg szépen mindenestül feltölti, megőrízve az almappákat is, stb.drive-ban nem nagyon lehet mit kezdeni vele rendszerezést nézve.
még a google photos lehet jó valamire, mert az meg dátum alapján rendezi.
tehát ha vannak képeim, amik mondjuk januárban, márciusban, áprilisban készültek és ilyen dátum szerepel a készítésnél, majd ezeket összekutyulom egy mappába, és ezt a mappát feltöltöm photos-ba, akkor majd ő dátum szerint csökkenő sorrendbe teszi és később azokból lehet albumot készíteni viszonylag könnyenMaciG
Arra figyelj, hogy oké, hogy elküldöd neki a linket, de ő is tovább küldheti másnak is.
Mondjuk gondolom ezzel sok okosat nem mondtam, mert ha e-mail-ben küldesz egy képet, amit csak ő nyit meg és lementi, azt is tovább küldheti később. csak úgy megemlítettem -
Corpuscle
őstag
Családi fotókat szeretnék feltölteni. Ömlesztve vannak, később szeretném mappákba rendezni. Érdemes feltöltés előtt rendszerezni ezeket, vagy könnyen megoldható felhőben is.
-
CanibelZ
aktív tag
Igen, alapból csak te látod meg az, akinek megvan a link, amit te létrehoztál. Úgy tudsz még állítgatni, hogy jobb klikk a mappára, Megosztás... és bal lent Haladó (azt hiszem így van magyarul) és ott a link is felül, onnan tudod közvetlenül küldeni is vagy egy email címet rendelsz a mappához és annak is tudod a jogosultságait állítani.
-
MaciG
addikt
üdv.
Ha a google drive-ba "saját meghajtó"-n nyitok egy mappát, és abba teszek pl. videókat, akkor azt csak én láthatom alapbeállítás szerint, és más csak akkor ha direkt linkelt küldök neki? Mert nem igen találtam erre vonatkozóan hol lehetne beállítani.

-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Már végignyálaztam a súgóját a google-nak, de nem találom. Van egy nyilvános fotó mappa (picasaról örökölve) és a mappák nem időrendben jelennek meg, hanem 2010, aztán 2015, aztán 2012 stb.. Megnéztem bennük a fotót és az infók szerint jók a dátumok. Hol tudom beállítani, hogy dátum szerint jelenjenek meg?
-
Angyal1
újonc
Sziasztok kedves fórumozók.
Készítettem egy google táblázatot, amit a drive-on több felhasználóval megosztottam. a táblázatban a cellák az "Adatok ellenőrzése" pont alatt egy tartományból választható adatokkal lehetne kitölteni. Miértvan az, hogy ha kiválasztom a legördülő "cellamenübő (listából)" az értéket a táblázat beveszi és számol is vele, de nem látszik. Mindenütt csak a lenyíló ablak nyilat mutatja. Próbáltam windows és android alatt is.
Köszi
-
mdk01
addikt
Azt nem tudjátok, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy ha megváltozik 1db fájl akkor ne vizsgálja az egész állományt, majd azt követően szinkronizálja azt az 1db fájlt?
Szeretném, hogy szinkronizálja azonnal a változó fájlokat, de az ellenőrzés rengeteg idő, és felesleges úgy gondolom.
Köszönöm -
tome0001
senior tag
válasz
milkabrams
üzenetére
általában a törlés után kell jópár perc, (akár egy óra is) mire tényleg a vélós értéket mutatja, ezt már én is észrevettem
-
TRob1
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
Ha ráállsz arra a részre ahol írja hogy mennyiből mennyi, ott mit ír, mi foglalja?
Véletlenül nem a Fotók? -
jbl
senior tag
-
huan
őstag
Sziasztok!
Lehet 1-nél több fiókot szinkronizálni egyszerre pc-ről? -
cozmo
őstag
Letöltöttem a "googledrivesync.exe" fájlt. Rendszergazda vagyok a win10-es gépen, és akként vagyok bejelentkezve. Elindítom a telepítést, feljön egy ablak hogy biztosan futtatom e vagy mi....
Leokézom erre nem történik semmi! WTF? -
jbl
senior tag
Google Drive-ba csak feltöltést szeretném szinkronizálni. Ezt mivel lehet megoldani?
-
cozmo
őstag
Sziasztok,
Miért van az, hogy win10home64 alatt elindítom a googledrivesync.exe telepítőt és nem történik semmi ha nem rendszergazdaként futtatom?
Mert rendszergazdaként tudom telepíteni, de alapértelmezetten nem rendszergazda fiókba belépve használom a gépet biztonsági okokból.Kérdés: Van rá mód, hogy ne rendszergazda fiókból normálisan, win start-kor elinduljon és tegye a dolgát ez a vacak?
-
Pit221
csendes tag
Megtaláltam a választ de már sajnos kifutottam a szerkesztési időből.
1. Go to drive.google.com.
2. Select a file. At the top, click Share .
3. At the bottom right of the "Share with others" window, click Advanced.
4. Change one or both of these settings:
- Next to "Prevent editors from changing access and adding new people," check the box.
- Next to "Disable options to download, print, and copy for commenters and viewers," check the box.
5. Click Save changes.Note: This setting does not apply to folders or people with edit access.
S itt a lényeg hogy mappákat nem lehet beálitani csak a fájlokra lehet ezt külön külön aktiválni ezt a védelmi lehetőséget!

-
Pit221
csendes tag
Sziasztok
Remélem tudtok nekem segíteni
Olyan gondom volna, hogy feltöltöttem a pár fényképalbumot a drive ba,s szeretném megosztani másokkal,akinek engedélyt adok,ez meg is volna de 2015.07 hóban a google bejelentette hogy elérhetővé válik a "Másolás-, letöltés- és nyomtatásvédelem" az összes google szolgáltatáshoz.
S ezt a funkciót hol találom?Mert amit megosztanék albumot azt úgy szeretném beállítani hogy csak megtekinthető legyen s ne lehessen letölteni ez volna a lényeg.
Előre is hálásan köszönöm a segítséget!

-
nofi
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy miként tudom syncelni Drive-ba egy szabadon választott mappát windowsból? A desktop kliens csinált egy context menüt a Google Drive-nak, amiben van egy Share opció, csak éppen szürke, bármelyik mappánál is hívom elő.

-
Dani_kp
addikt
Úgy látom nem nagyon pörög a topic.

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudok egyszerre 2 fiókot szinkronizálni a számítógépen?
Van egy a feleségemnek, ahol a telefonnal csinált képeket, videókat a sajátjába tölti fel, illetve nekem is van egy fiókom, ahol minden más fontos dolgot mentek.Egyenlőre most úgy csinálom, hogy a számítógépen kiléptem a fiókomból és beléptem az övébe, hogy mentesem a dolgait a felhőbe.
Természetesen mind a kettőnknek külön mappa van erre a számítógépen.
Vagy erre nincs mód és marad, hogy alkalmanként kilépek az enyémből és belépek az nejemébe a számítógépen, arra az időre még szinkronizálja.

-
Luighi
senior tag
Sziasztok,
google drive táblázat témában lenne szükségem segítségre.
Ügyfelekkel szeretnék megosztani egy táblázatot (készlet listát), de nem szeretném, hogy lássák egymást abban az esetben ha egyszerre többen nézik egy időben a táblázatot.
Van erre vmi megoldás?
Sima "megosztás" parancsot használjam vagy inkább linket adjak meg mindenkinek?
THX
-
Mazsika
őstag
sziasztok,
online a google driveba hol tudom megnézni, hogy melyik mappa mennyi helyet foglal?
köszi -
zoltanz
nagyúr
Gondom van, egy illető nyilvánossá tett egy file-t (gDrive) amiről másolatot szeretnék készíteni a saját fiókomban. Nem jön elő ez a lehetőség.
(Nem simán hozzáadni a gDrive-omhoz, mert akkor ha törlik a file-t törlődik az is.)
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Drive táblázatban lehet olyan cellákat, oszlopokat megadni, amik nem kerülnek nyomtatásba, de ettől független látom őket? -
Zoshi85
aktív tag
válasz
razorka777
üzenetére
Nekem is ez volt. Kicsit várni kellet

-
razorka777
veterán
válasz
razorka777
üzenetére
Már jó.

-
razorka777
veterán
Üdv.
Most vettem meg a 100 GB-os csomagot, amit szépen jelez is nekem:
De a driveba nem tudok feltölteni, mert:

Ilyenkor mi van?
-
Botigta
aktív tag
Na mégiscsak találtam rá megoldást, egy 2011-es fórum segítség alapján, mások okulására idekopizom:
Próbáld meg:
-Settings/Beállítások
-Applications/Alkalmazások
-Manage Applications/Alkalmazáskezelés
-Contact Storage/Névjegytár
-Clear Data/Adatok törléseMajd a Settings/Beállítások-ba vissza, és a szinkronizáció alatt kapcsold ki/be az Auto-Sync-et
-
Botigta
aktív tag
Sziasztok,
Bocs, nem teljesen ide tartozik, de nem tudom hol kéne föltennem eme kérdésemet:
Google szinkronizálási problémám van, az Androidos telóm, és a felhő között:
4 google fiókot is használok, és a minap ránéztem a szinkronizálási állapotra a beállításokban, és a 4-ból háromban, hol naptár, hol címtár szinkronizálási hibát jelez, van amelyik 6. hó óta nem tudott leszinkronizálni. Hogyan lehet ennek okát kideríteni, rendbe rakni?
Gondoltam, hogy törlöm, és újra beállítom a problémás fiókot, de akkor gondolom vesznek azok a telefonszámok, amiket ahhoz a fiókhoz mentettem, de nem szinkronizálta a felhőbe, ezt meg nem szeretném... -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Jelenleg a Google Drive -ban 15GB -os ingyenes tárhellyel rendelkezem.
Van esetleg olyan módszer amivel ingyenes megtudom növelni tartósan ezt a tárhelyet? -
gaara01
tag
Kipróbálom, köszönöm szépen.

-
tome0001
senior tag
Én úgy tudom 2 gigánál nagyobb méretnél nem tud nagyobbat tömöríteni, ebbe már én is belefutottam.
A megoldás az hogy feltelepíted a drive klienst pc-re, beállítod az autómata szinkronizálást, és ami mappát le szeretnél tölteni azt hozzádadod a saját drive-odhoz és akkor a gépre letölti a kliens program automatikusan.
Mi ezt a barátokkal úgy szoktuk kiküszöbölni hogy egy darab rar fájlba tömörítjük az összes pl utazáson készült fotót és azt az egy rar fájlt osztjuk meg egymással. Így korlátlan méretű fájlt is le tudsz tölteni.
-
gaara01
tag
Üdv!
Google Driveban le lehet úgy tölteni fájlokat, hogy ne csomagolja őket be?
Mert sok fájlról van szó, amit tömörítésnél folyamatosan 1000+ hibát ír ki, így nem tudom az egész állományt letölteni. Ezért ha nem tömörítené, talán jó lenne. Ezt meg lehet oldani? -
NetBoyBp
csendes tag
Esetleg valaki tudna segíteni Google Drive -al kapcsolatban!
Adott egy céges domain amit a Google kezel, van hozzá Google Drive, megszeretnék osztani egy könyvtárat, de Domain -en kívül nem engedi! Valaki találkozott már ilyennel ? -
Zoshi85
aktív tag
Rendeltem tárhelyet. Látni is, de pl a drive program, meg a drive oldal nem érzékeli.. Meddig kell várni? Tőltenék fel a drive alkalmazással de emiatt nem megy..
-
FoxiestFox
félisten
Olyat tud már, hogy a gépen lévő mappájából kitörlök valamit, de a cloudban megmarad rendesen?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van arra esetleg valami megoldás, hogy 1 pc-n több google drive fiókot szinkronizáljak?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Remélem a feltöltés nem fog akadozni, majd apránként adagolom.