Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egér probléma
- OLED monitor topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- 3D nyomtatás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék:
Google Drive-on tárolt képeket ha letörlöm, a Google Fotókon attól még megmaradnak?
Illetve a Drive-on tárolt képek, a tárhely kvótába beleszámítanak?
Köszönöm! -
Oldman2
nagyúr
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Tapasztalataim szerint nagyobb mennyiségű (méretű) fájlok eltávolítása időbe telik a rendszernek.
A fájlok eltűnnek, de a hely felszabadítása nem azonnali.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Olvass vissza egy kicsit...
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
12 gb adatot mutat a drive és csak egy excel fájl van rajta. Email 3 gb, fotó elhanyagolható. Hogy lehet ez?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Elég sokat használok Word-ot és Excel-t. Naponta sokszor kell megnyitnom egy-egy dokumentumot/füzetet. Bármelyikbe ha megnyitok valamit akkor automatikusan kreál egy $-al kezdődő ideglenes filet. Természetesen a megnyitott dokumentum/füzet a Google Drive mappában van így a Google Backup and Sync automatikusan feltölti.
Munka befejeztével kiíratom/bezárom a megnyitott dokumentumot/füzet , a Google Backup and Sync feltölti az új változatot.
A Word és Excel is automatikusan törli az általuk kreált $ kezdetűt. A felhőben viszont állandóan csak tellik a Kuka, foglalja a tárhelyet és manuálisan kell törölgetnem.Meg lehet-e valahogy oldani, hogy a felhőben törlődjenek vagy egyáltalán ne is tárolódjanak a $ előjelűek?
köszi
-
Oldman2
nagyúr
-
DrDobos
őstag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy dokumentum, amit a munkatársaimmal kellene együtt szerkesztenünk. Feltettem Google Dokumentumokra, de borzalmasan szétszabdalja a dokumentumot, így nem jó sajnos. Próbáltam feltölteni driveba, és onnan megnyitni, vagy egyszerúen feltölteni a Google Dokumentumokhoz, vagy pdf-ként megnyitni, de nem lett jobb
Valami ötlet? Előre is köszi
-
Oldman2
nagyúr
A kuka teljesen üres.
Írtam közben a Support-nak is ez ügyben.
Valahogy a velem Megosztott állományok kavarhatnak be, mert ha rákattintok a Drive-on a bal oldali menü alján a Tárhely aljára (ahol a méretet és a helyfoglalást is jelzi), ott megjelennek részletek, és soknál ezt látom a "Foglalt tárhely"-en felbukkanó infónál, hogy pl. "4 GB-ot használ a kvótából...".
De ezek hogyan, ha 1x más fiókban lévő fájlok?
-
Oldman2
nagyúr
Segítsetek!
Van egy 15+2+2 = 19GB-os Google fiókom, amihez van 100GB-os előfizetésem. Az előfizetést meg akarom szüntetni, emiatt 19GB alá kell mennem.
A one.google.com oldalon ezt látom:
34,92 GB felhasználva
69,07 GB áll rendelkezésre ennyiből: 104 GBGoogle Drive 26,77 GB
Gmail 4,79 GB
Google Fotók 3,35 GB
Családi tárhely 0 GBAmi jó is lenne, ha a Google Drive and Sync segítségével leszinkronizálás után végrehajtott törlések után nem 93.164.172 byte-ot látnék lokálisan. A szinkronizálás készen van.
Hol lehet az a Google Drive-ra jelzett 26,77GB adat?
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Néhányszor elkezdtem szortírozni a drive-ban lévő file-okat méretcsökkentés miatt. A törölteket nem látom a Kukában és a használt méret sem lett kisebb. A kérdésem az lenne, hogy ezek miért vannak, ill. hol találom a törölt elemeket? Igaz, Total Commanderen keresztül törlöm őket. Milyen irányba induljak el? Köszönöm a választ. Üdv.: Joe
-
tirszin
senior tag
válasz
tylerddd
üzenetére
Sztem 2 dologgal játszik.
Amit írsz, az csak a pixelszám.
De ott van a másik, a jpg tömörítési ráta. Abból nyilván egy elég erőset alkalmaz, ezért biztos, ami biztos alapon áttömörít mindent.
Ha a pixelszám nincs meg 16Mpx, nem hinném hogy felinterpolálja. Akkor marad az eredeti felbontás, csak újra lesz tömörítve. -
-
spe88
senior tag
Mondjuk erre rájöhettem volna magamtól is
A mappán belül létrehoztam a két új mappát ugyanazzal a névvel és a tartalmat áthelyeztem 2 kattintással beléjük. Szóval a komplett mappastruktúrát nem is kellett megcsinálnom -- az halál lett volna
-- csak azt az egyet. És bamm, már jó is. Az informatika rejtelmei.
Köszi -
spe88
senior tag
Találkoztatok olyannal, hogy 1 mappát nem tudok áthelyezni egy másikba? Azt írja a szerveren hiba következett be. Próbálja újra később!. A probléma, hogy ezt írja ki egy hónapja.
Nincs megosztva mással semmilyen adat a fiókon belül. Fogadja el, hogy ez ilyen vagy van rá valami megoldás?
tx -
modflow
veterán
Van egy gmail-es e-mail címem és egy jelszavam.
Így ugye van google drive-om.Ezt most 3-an használjuk egy közös feladathoz.
Viszont lenne egy 4. ember is, de nem szeretném, hogy hozzá tudjon férni a mappákhoz.
Neki létrehoznék egy saját mappát és csak ebbe tudna belelépni.Ez megoldható? Ha igen, hogyan?
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Az a problémám hogy a google drive beépített szövegszerkesztőjének menü sora nagyon kicsi lett, alig lehet olvasni. Hogyan tudnám a méretét helyreállítani.
Tehát nem szerkesztett szöveg mértének állítása probléma, erre ott van a menüsoron a százalékos állítási lehetőség.Próbáltam a ctrl+ sikertelenül. A google sugó billentyűparancsainál nem találtam megfelelőt.
Köszi
-
Üdv! 200GB-os csomagom van telóhoz és Bizt. mentés és szink.-hez. Két mappát kell szinkronizálni a PC-ről folyamatosan. Most más ok miatt újra kell raknom a Windows-t és így a szoftvert is. Van-e arra már valami megoldás (mert eddig nem volt), hogy ilyen esetben ne kelljen törölnöm a Drive-ból a gép ezen szinkronját és újra feltöltenie a gépről a mappák beállítása után? Miért nem tudja ellenőrizni a fájlokat a rendszer, hogy azok már ott vannak, és ne töltsék fel újra? Mert így eddig duplikált, ugyanazt feltöltötte még egyszer ilyen esetben. Köszi!
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, nem ide vág, de a telefonom (Xiaomi) biztonsági mentése eddig megtalálható volt a Google Drive-on, pár hete megjelent egy ablak, hogy máshová fog kerülni, menti a telóm folymatosan a cuccokat a felhőbe, de magát a fájlt mostantól hol találom? Köszi szépen!
-
Zsadi
őstag
Sziasztok!
Most hogy beindult az otthoni iskola, ismerkedem a driveval, hogy a fiam háziai tárolva legyenek ott.
A driveba szeretnék egy megosztott mappába fényképeket feltöleni, a "Google Fényképek" alkalmazásból. Mobilról megy is ez, ott egyből feljön a Fényképek album, de aztali pc-n nem tudok feltölteni így, nem tudom kiválasztani a Google Fényképek opciót közvetlenül a driveból.
Merre keresem? -
-
modflow
veterán
Az normális, hogy az ingyenes 15 Gb-os tárhelyre kb. 115 Kb/sec-et tudok csak feltölteni?
-
gravi_t
csendes tag
Ahol csak egy mappát szinkronizálsz, ott az a mappa egyébként a Google Drive egyik almappája?
A Backup&Sync ikonján katt --> pöttyök --> Preferences --> Google Drive: Sync My Drive és alatta Sync only these folders: és megadtad, melyik mappát szinkronizálja?
Ha igen, akkor kész vagy. -
mdk01
addikt
Sziasztok,
Két gép között lehet szinkronizálni, hogyha mappák vannak megoztva?
Egyik gépről szinkronizáltam a cuccaimat, de szeretném egy másik géppel is, és most az új gépre is le kellene szedni a gdrive-ról a cuccokat és innentől össze lenne a két gép szinkrozilva amik között ott lenne a felhő.
Azt láttam, hogy ha a saját mehajtóba vannak a dolgok akkor működik, de a régi gépen egy megadott mappa van szinkronizálva.
Köszi -
twine
veterán
Sziasztok!
Szeretném kérdezni van e rá lehetőség, hogy az ONE 200GB előfizetésemet, "átdátumozzam",azaz más időpontban vonják le a szolgáltatás díját?
Vagyok így pár egyéb (webes streaming stb)előfizetésemmel is, amit meggondolatlanul hónap közepén, és végén indítottam el.
Most meg vakarom a fejem, hogy tök jó volna, ha minden hónap elején, fizu után szinte egyszerre egy napon vonnák le őket.
Nem életbevágó, de szeretem a rendet magam körül, pénzügyileg is.
És ez így utálatos, hogy 1-2hetente csipog a telefon, hogy ezt meg azt vonták.
Szóval kezdeném a drive előfizetésemmel...van erre mód? -
tirszin
senior tag
Sziasztok! Tudja már valaki, hogyan lehet automatice megjeleníteni a drive-ban a Google fotókat?
-
BigManus
addikt
válasz
ekrisztian
üzenetére
Akkor ez gyors volt

-
BigManus
addikt
válasz
ekrisztian
üzenetére
Vissza tudják állítani, de csak a Google-nél.
Írd le nekik a problémát, az időpontot illetve napot is, hogy mikor törölted a kuka tartalmát.
De külön leírhatod csak a fájl nevét is... -
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Lenne itt valaki, aki tud ötletet adni arra, hogy miként lehet egy drive kukát visszaállítani? Töröltem a kuka tartamát, közben volt egy fájl benne amire szükségem lenne :)
Magát a fájlt tudom reprodukálni, csak az eredeti fájl meg volt osztva. Egy QR kóddal érték el. Eddig simán felül írtam a fájlt és továbbra is elérhető volt QR kóddal. Na most valami gebasz lett, és az új fájl nem érhető el a QR kóddal.
Tehát vagy valahogy a QR kódban található linket kellene az új fájlhoz tenni, vagy a régi fájlt vissza nyerni a kukából. Na de ugye azt meg töröltem ügyesen.
A QR kód nem cserélhető sajnos. Névjegykártya tartalmazza 3 éve :D:R
-
-
carlo6
csendes tag
Sziasztok. Segitseget szeretnék kérni. Számítógépen van egy exel fajl amit feltettünk drive ra. A telefonon latom de nem tudok úgy beleírni hogy a gépen is menjen. Ha beleírok az csak külön menthető. Hogyn lehet engedélyezni a szerkesztést úgy hogy lassam a gepen is. Köszi előre is a segítséget.
Carlo -
w.miki
veterán
Drive-ban van visszaállítás menüpont?
Elkezdtem feltölteni egy mappámat, de mégsem ezt akarom, ami abban van, hogyan tudnám visszavonni az egészet, és visszaállni az 1 nappal ezelőtti állapotra? -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a Google Dokumentumokban tárolom többek között a villany/vízóra adatokat, és még vagy egy tucat hasonló adatot szöveges formátumban, és az alkalmazás egy idő után nem tudja megnyitni a fájlokat, csak úgy, ha létrehozok belőlük egy másolatot, és az előzőt törlöm. Program tegnap frissítve, és ma már ismét nem tudott megnyitni egy file-t.
LG Q6, Android 8.1 -
Babetta-X
senior tag
Köszönöm, nem találtam meg a megfelelő topicot, de újat nyitni nem akartam, úgy látszik vaksi voltam.
Köszönöm a segítséget is, kipróbálom. Jó nagy baromság, hogy nem engedi így rendezni, lehet én látom rosszul, de ennek alapvető tudásnak kéne lenni szerintem a mai világba. -
nfsu17
veterán
válasz
Babetta-X
üzenetére
google fotók topik erre
BTW, nem fogod megoldani, mert nem tud ABC szerint (sem) rendezni.
Vagyis pontosítok: ha a képek valóban úgy készültek, hogy a legrégebbi az 1-es, a legújabb a 77-es, akkor szerencséd lesz. Könnyen ki lehet próbálni amúgy.
De ha közben az 55-ösön utólag mégis szerkesztettél valamit (ergo a dátuma megváltozott), akkor buktad.Max úgy tudod valahogy átverni, hogy módosítod a képek készítésének dátumát.
Pl.
1. kép: 2020.01.01. 18:00
2. kép: 2020.01.01. 18:01
...Így már az első kép lesz majd az albumban az első.
De mondom, 15 képet feltöltesz és meglátod magad is, hogy mit csinál. -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! A google fotókkal kapcsolatban lenne egy elég fontos segítségre szükségem. Van egy mappám tele képekkel, minden kép neve egy szám 1-től 77-ig. Szeretném ezt úgy feltölteni a google fotókba, hogy ne módosítsa a sorrendet, hanem amikor telefonon megnézem az általam feltöltött módon az 1-es legyen legelöl és a 77-es leghátul. Ezt hogyan tudom megoldani? Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm.
-
bulione
csendes tag
válasz
BigManus
üzenetére
Ezt nem mondhatod komolyan
Hát az egy dolog, hogy ők külön választották ezt de egy tárolóba van mégis elszámolva, ez az egyik, a másik, meg akkor ne lehessen a Drive-ból se menteni közvetlenül a Photos-ba ne csak fordítva legyen tilalom... ez így szerintem nagyon rossz, az hogy nincs egy manualis gomb arra, hogy a telefonom által szinkronizált képeimet, videóimat láthassam a Drive felhőszolgáltatásba...ennek így konkrétan akkor mi értelme akkor ? minek fizessem a tárhelyem ha nem tudom használni csak manuálisan feltöltés alapján, hát akkor inkább veszek egy NAS-t, bekötöm vagy otthon vagy egy szerverterembe (jó net miatt) és akkor lesz egy privát felhőtáram amin a képeket legalább nem látja a Google emiatt még védve is vannak a homeporeszos képeim. -
bulione
csendes tag
Hello!
Van esély arra, hogy egy kurva gombnyomással áthelyezzem a Google Fotókból a képeket a Google Drive-omra ? Vagy egyáltalán bármilyen megoldás van rá ?
-
zsoltip
őstag
Ez a megoldás úgyfest működik.
https://superuser.com/questions/1389415/google-drive-file-stream-kicks-regular-google-drive-out-of-windows-quick-access -
tirszin
senior tag
válasz
BigManus
üzenetére
Ahogy előttem írták, pontosan az a baj, hogy egy webes felületen kell letöltéseket indítani, ha egy PC-n is szeretném látni / szerkeszteni a mobilos fotóimat.
Ahogy van drivesync alkalmazás a PC-re, kellene egy Google fotók sync is a jelen helyzetben.
Vagy a drive kellene tudja a mobilon, hogy tetszőleges mappát szinkronizáljon, de ezt meg csak a PC-re írt alkalmazásuk tudja.
Szóval jól ki lett ez találva!
-
PeLa87
aktív tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Én vettemkb. 2 hónapja és most vettem észre, hogy minden feltöltésem törlődött. Még jó, hogy nem voltak fontosak. Amúgy nem maga a tárhelyed lesz nagyobb, hanem egy közös meghajtóhoz csatolnak és külön tárhelyként szolgál.
-
ZoleeWolf
tag
válasz
BigManus
üzenetére
Ezek nyilván be van állítva, nem ez a gond, hanem az, hogy a PC-re nem szinkronizál, hanem egy webes felületre kell belépni, és ott kijelölgetve kell a fotókat a PC-re letölteni.
Tavaly kb. szeptemberig a PC-re szinkronizálás működött, amit fotóztam az megjelent a PC-n a "Google Fényképek" mappába. Majd számomra érhetetlen módon ezt meg lett szüntetve...
Én is keresem a megoldást mert ez egy visszalépés volt, és roppant kényelmetlen, hogy töltögetnem kell a képeket, de nem nagyon találtam sajnos, megfelelő megoldást helyette.
Ha valaki még is tudja a megoldást nem tartsa magába, többen örülnénk neki szerintem
-
BigManus
addikt
Le van töltve a telefonodra a Google Fotók alkalmazás?
Ha igen, amikor megnyitod, rá fog kérdezni, hogy szeretnéd-e szinkronizálni a fotókat. Ha az igent választod, akkor onnantól amikor fotózol, fel fogja tölteni a készített fotókat, a Google fiókod alatt a fotókat megnyitva rögtön fog látszani. -
Az miért van, hogy szépen sunyin újra fent van az összes fotóm a Google fényképekben? Egyszer már töröltem mindet, alig 1GB-ot foglaltam a driveon. Most cseréltem telefont, válogattam képeket az sd kártyán, és feltűnt, hogy van olyan amit már rég töröltem. Ja, az sd-t meg nem is tettem bele az új telefonba!
Nézem a Drive-ot, 7GB foglalt. 2011-es képek is vannak rajta az exemmel, amiket anno mind töröltem, és a telefonon se voltak már fenn. Ezt honnan a k.anyjából szedte elő? Tehát a google se töröl igazából semmit, csak úgy csinál, mint a facebook. Végig ki volt kapcsolva a fényképek szinkronizálása, és az idei nyaralás telefonos képei is fent vannak. -
tirszin
senior tag
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Engem is érdekelne, hogyan lehet a Google Fotókat a Pc-re szinkronizálni??? Ha fotózok egyet az Androidon, jelenjen meg a Pc-n valami könyvtárban.
-
enginev3.0
félisten
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Én vettem
És kb egy hónap után mindenem eltűnt szótlanul
Minden titkosítva volt fentHozzáférnek minden fájlodhoz
Mások szerencsésebbek, én valamiért megszivtam
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Itt most az apróhirdetésen elég olcsón hirdetnek Korlátlan Drive-okat.
3-5 e-mailra egy? Drive megosztás kerülne. Nem nagyon használom, de azért egy Korlátlan tárhely nem rossz dolog lenne.
Így nem hangzik rosszul 1k-ért/e-mail cím. Viszont írták már, hogy volt akinek nézegették így a fájlait meg törlődött is.
Akkor ez most hogy van?
(Off: vagy aki megosztja ezeket az a saját korlátlan Drive-ről ad el 1-1 mappát? Ami később így mégse lesz privát a másik felhasználónak?)
Egyáltalán lehet venni az aprók közül 1 e-mailre szóló privát korlátlan Drive-ot? Esetleg ajánlott hírdetés linket valaki? -
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Win10 rendszeren, mióta G Suite-hoz telepítettem a Drive File Stream-et, a privát fiókomhoz használt Backup&Sync program által szinkronizált mappa (Google Drive mappa) parancsikonja megváltozik. Továbbá hiába helyezem el a gyorselérési ikonok közé, minden úrindítást követően törlődik onnan.Mi lehet a gubanc?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Hogyan kezeli a Google Drive az ott tárolt adatokat, ha azok módosulnak?
Konkrétabban.
Nem az én gépemről nyitok meg pl. egy Drive-ban tárolt Excel filet és módosítom azt, majd visszatöltöm a Drive-ba.
Amikor bekapcsolom az otthoni gépemet, ahol értelemszerűen a régebbi file van, merre fog frissíteni a Drive?
Feltöltődik a régebbi táblázat a felhőbe és felülírja az ott lévő újabbat vagy, figyelembe véve az utolsó módosítás dátumát, letöltődik a gépemre az újabb verzió és felülírja a gépen lévő régebbi verziót?köszi
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Feltöltök egy képet ami különbözik egy már korábban feltöltött képtől, de a neve azonos. Mert például maxresdefault.jpg a kép neve. Nem jelzi hogy probléma van, kitörli a korábbi maxresdefault.jpg nevű képet és beteszi a helyére az újat. Anniyt tesz még hogy maxresdefault[1].jpg lesz a kép neve.
Most vettem észre. Régóta gyűjtök youtube-ről is képeket. Most kipróbáltam, feltöltök egy maxresdefault.jpg képet és kicseréli a maxresdefault[1].jpg-t az újra.
Miért nem jelzi, hogy ütközés van, felül akarom-e írni? Vagy miért nem tudja átnevezni?
Azok a sok maxresdefault képeim akkor elvesztek, nincsenek meg sehol? -
BigManus
addikt
válasz
RobbeV0201
üzenetére
Gondolom több fiókot kezelsz, akkor szokta ezt csinálni...
Mondjuk ez már egy elég régi hibájuk, nem értem miért nem orvosolták ezidáig.
Van megoldás, csak pepecs és kényelmetlen. -
BigManus
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nekem egy volt fent, nem törölték, viszont volt már akinek igen...
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Drive-ba lehet/szabad filmeket is feltölteni? Vagy szerzői jogok miatt törlik?
-
RobbeV0201
tag
Szia,megbízhatóak,viszont nem minden funkciója ugyan az mint ha rendesen vásárolnád, mert itt egy plusz meghajtót kapsz amely korlátlan.Nem kompatibilis ez a tárhely a google fotó és backup and sync alkalmazásokkal,így pl a google fotók sem ment automatikusan hanem magadnak kell felmásolgatni a képeidet. Illetve még annyi a különbség hogy a mappákat nem tudod másokkal megosztani, csak fájlokat, tehát ha egész mappát szeretnél megosztani mással, akkor a mappa fájljait kijelölve tudod ezt megtenni.
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Ezek az aprón fellelhető korlátlan örök drive licencek mennyire megbízhatóak? Filléres az áruk a drive-ból elérhető lehetőségekhez mérten...
-
RobbeV0201
tag
válasz
RobbeV0201
üzenetére
problem megoldva, microsoft edgeből gond nélkül leszedte...
-
RobbeV0201
tag
Sziasztok!
Lehet hogy már volt kérdés...
Miért írja a drive egy rar fájl letöltésekor azt a szöveget,hogy hozzáférés megtagadva,ha én töltöttem fel?
Mi lehet a megoldás a problémára?
Előre is köszönöm a választ.
-
Oposzumtoszó
senior tag
Sziasztok!
Google fotókat hogy lehet PC-n szinkronizálni? Mert nekem csak a drive-ot szinkronizálja, de a fotóim a google fotókban vannak. Már két napja ezt próbálom megfejteni.
A drive tökéletesen szinkronizál, amint feltöltök valamit telefonról, egyből látom a pc-n. De a fényképezőgép app automatikusan a fotókba menti a képeket, át sem lehet választani, hogy drive-ba mentse.
-
Hello! A Drive és a Fotók különválása óta a Fotókba felment tartalmat ha letörlöm a telefonról, a Fotókból is törlődik?! Mert ugye eddig ezt oldotta meg, hogy Google Fotók mappába átkerült minden a Drive-ba is.
-
Nordik
őstag
Közbe beállítottam kétlépcsős azonosítást a fiokomra. Így gondolom elég nehéz lenne feltorni a Driveomat. Vagy ha olyat toltok fel inkább tomoritve jelszóval ellátva toltsem fel? Vagy felesleges ennyire parazni?

-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
meglévő fotókat hogy lehet optimalizálni a felhőben, hogy ne foglaljon helyet? -
Nordik
őstag
Most kezdtem el használni a Driveot. Mennyire biztonsagos? Mehetnek fel nyugodtan bizalmas dolgok is?

-
Gabesz87
veterán
Nem tudjátok, hogy tudom kikapcsolni a képek automatikus mentését a Google fotókra? Mert elvileg az alkalmazáson belül a beállításokban az automatikus mentés és szinkronizálás ki van kapcsolva, ehhez képest mégis feltöltődnek, és ma ugat is, hogy hamarosan megtelik a tárhely.
-
Drive-ba feltöltött képek tömörítve lesznek, vagy nem változtat rajtuk semmit?
-
Oldman2
nagyúr
A feltételezésem úgy tűnik helyes volt, a Drive alól letöltött és onnan törölt tartalmak a Fotókban még ott voltak. Amikor onnan is törlöm őket, elkezd felszabadulni a hely.
A gond csak annyi, hogy nem tudom mi hol van (vagy nincs), így a Drive-ról már letöltött tartalmakat inkább letöltöm ismét a Fotók alól is. Csak onnan ugyebár vagy fájlonként, vagy zip-be csomagolva tudok letölteni.

-
Oldman2
nagyúr
Google Drive vs. Google Photos
Nem tiszta, hogy mi hol van és mi foglal helyet?
A Drive-ba belépve, felül látom azt az üzenetet, hogy
"A mappa már nincs szinkronizálva a Google Fotókkal. A fotóit biztonságban megőrizzük a Google Fotókban"
A Drive-ban látok egy Google Fényképek mappát, amiben van/volt több mint 70GB fotó és videó.
Jelenleg előfizetek egy 100GB-os Fiókot, de ezt meg akarom szüntetni.Elkezdtem letölteni a "Drive/Google Fényképek" mappa tartalmát...
Lejött már 51G, fent van még 26G, de a One.google.com oldal még mindig azt mondja, hogy 64GB cucc van a Google Fotók alatt.
Lehet, hogy az a Mappa, aminek a tartalmát elkezdtem letölteni, csak egy olyan másolat volt a Google Fotókról, ami nem foglalt plusz helyet és a Google Fotókból kellene letöltenem valójában mindent?
-
Az viszont feltűnt, hogy mióta elkülönült a két felhő (Drive/Fotók), azóta androidon a háttérben futó fotók valóban feltölti a képeket a Fotókba. Eddig nálam két telefonon is úgy ment, hogy csak akkor töltött fel, amikor megnyitottam az app-et, ami meg ugye ratyi, hiszen be volt állítva az automata mód.
-
Én még azt sem találtam meg, hogy a Drive-ból hogyan töltesz át a Photos-ba!

Nekem inkább az a rész hiányzik, hogy a PC-men a Google Drive mappába mostmár nem szedi le a Google Fényképek mappa tartalmát. Én szerettem, hogy a telefonom képei felmentek a felhőbe és onnan le a PC-re automatikusan. Ez most elvileg már nincs, de kellene (előfizus vagyok)
-
Bibby
addikt
Nekem egy nagyon szimpla kérésem lenne, szeretnék néhány képet átmozgatni a Google Photos-ból a Drive-ba. Azt látom hogy pont megszívtam mert épp ezt az auto szinkront kapcsolták le júliusban, de manuálisan sem lehet???
Kicsit nevetséges lenne hogy le kellene töltenem a gépre, majd feltöltenem újra, miközben ugyanannak a cégnek a szerverein vannak...
Kifolyik a szemem a keresésben, de semmi. Azt látom hogy a photos-ba lehet drive-ból feltölteni, de fordítva ugyan miért nem?
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Majdnem elfogyott a helyem. Arra gondoltam, hogy csinálok egy új Googel fiókot vagy profilt vagy account-ot.
A régi account Drive-jára sok videót töltöttem fel egy “Video” nevű mappába amiben a videók témái szerint vannak almappák is. Így vannak csoportosítva a videók almappákban. Ha megosztom az új account-tal a “Video” mappát akkor gyakorlatilag az történik, hogy átmásolom őket az új account Drive-jára? Az összes videót az almappákkal együtt? Ha így van az megkönnyítené a dolgom mert a régi account Drive-ján törölném a “Video” mappát és az új account Drive-ját arra használnám, hogy ezután oda töltsem fel a videókat.
%MCEPASTEBIN% -
Igen, értem, amit ír, csak az értelmezés nem megy
Ha volt 100GB-od, de nem volt még 15GB sem rajta, akkor a lemondás után is max. 15-ig tudsz feltölteni. Ha többed volt, mint 15, akkor meg értelemszerűen megint nem tudsz feltölteni többet lemondás után, mert visszaáll 15-re. És a leírás ez utóbbi esetre van, hiszen elég furcsa lenne, ha 100-as csomagban csak 12GB-d lett volna és lemondás után azt sem tudnán szinkronizálni. Arról nem ír semmit, ami itt fontos lenne, hogy meddig lehet a 15-on felüli adatmennyiséghez hozzáférni? Mert nem hiszem, hogy azt örökre megőrzi nekünk a Google. Ha törli X idő után, akkor mi alapján törli a 15-ön felüli adatmennyiséget?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A mappán belül létrehoztam a két új mappát ugyanazzal a névvel és a tartalmat áthelyeztem 2 kattintással beléjük. Szóval a komplett mappastruktúrát nem is kellett megcsinálnom -- az halál lett volna