- OLED TV topic
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED monitor topik
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
tylerddd #3580 üzenetére
nem interneten át küldi a tartalmat (legalábbis a normál chromecast működés szerint), amikor a telefonon lévő fájlt akarod a chromecast-ra küldeni, hanem azon a wifin át megy, amire mindkettő készülék csatlakozik.
A képernyőtökrözéskor a telefon próbál egy tömörített streamet küldeni a képernyő tartalmából készítve. Viszont normális wifivel ennek sem kellene akkora problémának lennie.
Arra tippelek, hogy valami mifi eszköz van nálad. Ha 2.4GHz-es wifi módban van, akkor például szállodában lehet ütközik a sok tucat másik hálózattal és attól akadozó a kapcsolat. Vannak mifik, amik tudnak 5GHz-es módot is, kapcsold át arra (mivel ezek általában vagy 2.4 vagy 5-ös hálón vannak, nem úgy mint a normális routerek, amelyek mindkettőn egyszerre). A telefon és a cc2 is támogatja az 5GHz-es wifit.
Vannak olyan cast alkalmazások, amelyek transzkódolás nélkül magát a fájlt próbálják lejátszatni a chromecaston. Ez elméletben az eredeti minőséget jelenti. Viszont sok torrentes fájl nem olyan paraméterezéssel van tömöríte, amit a cc2 is szeret ezért akadozhat, vagy akár lefagyhat vagy újra is indulhat tőlük. Lehet, hogy van olyan app, ami tud transzkódolást is, amihez talán már elég erős a telefonod.
Saját fájlok helyi streamelésére nem a cc2 a legmegfelelőbb eszköz. Online tartalmakra, kifejezetten rá optimalizált streamekre találták ki. Otthoni fájlokhoz valamilyen kompakt médialejátszó jobb lehet.
Például fhd-ben kézzel telepített kodival egy firetv basic vagy jó a nemzetközi változat is (fire tv stick 4k most jön ki), csak itthon az amazon integrált előfizetős tartalmai nem működnek. És telefonról vagy mifi-be tett pendriveról mondjuk samba megosztással tudnának normál fájl módban lejátszani...(#3581) DonMarco
Ha jól látom ez a web video caster, ahogy a neve is mondja, a weboldalakon található videókat tudja átirányítani chromecastra...közben megtaláltam, hogy helyieket is tudPersze lehet, hogy én értem félre... de yotube vagy más appok maguk támogatják a castot. Ha weboldalakon lévő videókról van szó, akkor jó lehet a javaslatod.
-
tylerddd
veterán
Hello! CC2-m van és kb. egy hónapja tértem át telefon szinten Androidra. Vártam a csodát, hogy majd mit művel a két készülék! Note 9-em van és arra lennék kíváncsi, hogy miként küldhetném ki a CC2-re az egyébként nagyon korrekt videókat úgy, hogy ne pixelesedjen, essen szét és akadozzon a kép?! Ha tükrözöm a Home app-en keresztül a kijelzőt, akkor borzalmas a minőség. A Samsungban van SmartView funkció, ami egy fokkal jobb, de nem az igazi. Korlátlan mobilneten van a telefon és a CC2 is, ami 50-60Mbitet tud, szóval szerintem ez nem kellene, hogy szűk keresztmetszet legyen.
Milyen Androidos app-et ajánlotok a telefonnal készült média kiküldésére CC2-re?! Ez megint egy olyan funkciónak tűnik számomra, amit elviekben tud az android, de gyakorlatban sántít a dolog. Köszi!
-
tomp
félisten
válasz
stellaz #3577 üzenetére
A wifit csak azért írtam, hogy nem annyiból áll a kapcsolódás mint a bt-nél, hogy bekapcs, kapcsolódás, örül, hanem olyan ami tudja a Cast módot.
Ha itthon veszed online akkor 14napod van kipróbálni. Ha nem jön be akkor visszaküldöd.
Igen a Tidal app is támogatja a Chromecastot. -
stellaz
veterán
Nekem a fő dilemmám az az, hogy vajon a benne lévő DAC milyen lehet. A wifi információátvitele egyértelműen jobb a BT-nál, de ez önmagában még nem garantál jobb hangminőséget sajnos (bár jókat olvasok róla).
A philipsnek tényleg jó hangja van egy denon - tannoy klasszikus stereo rendszeren megszólaltatva (még sbc kapcsolaton is), de ezt a chromecast audiot csak akkor venném meg, ha tuti jobb hangja van és nem kell ezoterikusnak lennem, hogy halljam a különbséget
Elsősorban telefonról menne, ott a tidal app elvileg támogatott alapból.
-
tomp
félisten
válasz
stellaz #3574 üzenetére
Hangminőség passz. Egyszer próbáltam ki fülessel és nem volt gond vele. Amúgy optikán használom Tidal lejátszásra.
Mivel a Chromecast Audio nem bluetoothon hanem wifin megy így olyan lejátszó kell hozzá telefonra amelyik támogatja a Cast módot. pl. droidra VLC, BubbleUPnP, Play Zene.
Windowson pedig telepíteni kell a BubbleUPnP Servert. Erről van leírás az összefoglalóban. -
stellaz
veterán
Sziasztok!
A chromecast audio vásárlásán gondolkozom. Jelenleg egy Philips bluetooth adaptert használok zene hallgatáshoz. Ez elég jó, tényleg nagyon jó hangja van. de most már egyik eszközöm sem támogatja az apt-x szabványt (a telefonom aac és ldac, a laptop meg talán sbc), ezért gondoltam a frissítésre.
Hangminőségre milyen az audio? tesztekben jókat olvastam róka, de ha valakinek van személyes tapasztalata, azt megköszönném.
Illetve akkor megy róla a Tidal, de kérdés számomra, hogy a telefonról és a laptopról a zenelejátszón keresztül is le lehet rajta zenét játszani? Esetleg filmnézéskor ki lehet rá küldeni az audiót?
köszi
-
sesshou
senior tag
Sziasztok androidrol próbálok hbo got castolni de azt tapasztalom hogy a film castolása csak akkor indul el ha előbb rányomok az alkalmazásban start castingra majd utanna inditom el a nézendő epizódot. Viszont ha az epizódot közvetlenül szeretném castolni kapcsolodasi hibával leall.
Ugyan ez a helyzet ha egy epizód befejezésekor automatikus indulna a következő vagy én nyomok a következő epizodra. Minden alkalommal újra kell kapcsolódnom.
Masnal is van ilyen probléma?
-
BonFire
veterán
válasz
Petyuska111 #3570 üzenetére
Erre van egy jó módszerem. Nem kell tapogatni. Amíg működik, nem mindegy, milyen meleg?
-
Petyuska111
tag
Nemrég egy CC Ultrát vettem, nem bántam meg! Tökéletesen, akadás nélkül megy rajta minden, Youtube, Indavideo, Videa, HBO GO, minden. A melegedése kicsit aggaszt, de hát ez ilyen, biztos gondoltak rá a tervezők...
-
azbest
félisten
válasz
georgethehun #3567 üzenetére
bárki tudja irányítani, aki a hálózathoz hozzáfér
-
georgethehun
újonc
Sziasztok! Most vásároltam egy CC2-t, működik is rendesen az iPhone 6 telómmal. Kérdés: feleségem hasonló mobilja is hozzáadható a CC 2-höz? Lehet egyszerre két készülékről irányítani, vagy csak külön külön?
-
Greybeard
tag
válasz
zsolt501 #3560 üzenetére
Azon áll vagy bukik a dolog, hogy milyen a router-ed és mennyire zavarnak be a szomszédok a wifi jelbe. Ha gyenge a routered jele és csak 2.4 GHz-en sugároz, miközben a panelban 22 szomszéd wifi-je zavar be, akkor nem lesz stabil a Plex. Ha erős a router-ed wifi jele, amit 5 GHz-en is sugároz és csak 1-2 szomszédos jel zavarja, akkor atomstabil lesz a Plex.
-
zsolt501
nagyúr
Érdeklődnék azoktól akiknek az ULTRA van azoknál a Plex mennyire stabil, és mennyire jól működik, illetve még a képminőséggel kapcsolatban mik a tapasztalatok?
-
azbest
félisten
Más gyártók más protokolja.
Mivel az ms-nek van beépített megoldása a miracast kijelző vezetéknélküli kijelzőként való haszánlatára, így rendszer szinten kezeli azt. Plusz valószívűleg a videokártya és a wifi is fel van erre külön készítve (intel widi).
Szóval nem csoda, hogy a tisztán szoftveres, chrome böngészőből való képernyőtükrözés jobban laggol vagy döcögősebb, mint az os és hardver által külön támogatott megoldás. -
SZATA
senior tag
Adott egy LG telefon 6.0 Androiddal, egy LG WebOS TV, egy HP notebook és egy CC2.
A telefonról megy a képernyő tükrözés a tv-re és a CC-re is. A noti képét a win10 gyári vezeték nélküli kijelző szolgáltatásával ki tudom tenni a WebOS TV-re. Ugyanezt szeretném megtenni a CC2-re is, de nem adja fel az eszközt, csak akkor, ha nem a beépített megoldást, hanem a Crome böngésző sajátját választom, ami viszont szaggat, a WebOS-szal ellentétben.
Mi lehet a probléma, és a megoldás? Az egyiknél miért megy a Miracast, a másiknál miért nem?
-
Bukk900
őstag
Sziasztok!
Munkahelyen nincs kábeltv, csak internet. Android telefonról szeretném a digionline alkalmazással átküldeni tv-re az adást.
Ezzel a 12$-os kütyüvel működne a dolog? Olcsóbb lenne, mint itthonról a cc2. Van hasonlóval tapasztalata valakinek? [link] ez -
azbest
félisten
Észrevettétek, hogy a chromecast mostanság minden éjjel csinál egy újraindítást? Nekem is csak azért tűnt fel, mert mogy a nemrég mutatott módon egy hdmi switchen van és minden éjjel átvált rá. Többször is volt, hogy a firetv sticken néztem valamit, s láttam hogy a cc2re kapcsol ahogy az bootol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged