- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
Topikgazda
Sziasztok.
HBO GO nektek működik?
Eddig faszán ment, de pár napja semmit nem tudok átküldeni CC2-re.
Megjelenik az hbogo képernyő a tv-n, ki írja, hogy a tartalom küldésre kész, de semmit nem játszik le!(^)(>.<)(^)
-
SZATA
senior tag
Nektek mostanában rendesen megy a YouTube átküldés, pontosabban stabil a kapcsolat?
Egy CC2-m van és pár hete azt játsza a YT, hogy simán átküldöm a tartalmat rá, több anyagot is be tudok tenni a listába, de egy idő után a telefonon az app elveszti a kapcsolatot a CC-vel. A TV-n attól még simán megy tovább a lejátszás, csak ugye irányítani nem tudom.
Valószínűleg az app hibája lesz, nem a ChromeCasté, mert WebOS 3.5 YouTube appal is ezt játsza.
-
tomp
félisten
Nekem Sony tv-m van bekapcsolt HDMI-CEC szolgáltatással.
Itthon csak úgy van asszisztens ha angol nyelvet állítasz be. Akkor élesedik és beszélhetsz hozzá. Ő pedig vissza is válaszol.
pl megkérem, hogy kapcsolja ki a tv-t. Visszaválaszol, hogy OK és kikapcsolja. Amikor volt még Play Zene előfizetésem megkértem, hogy indítsa el a tv-n ami ki volt kapcsolva. Visszaválaszolt, hogy a tv jelenleg ki van kapcsolva. Bekapcsoljam? -
qqzs
őstag
Sziasztok. Lg tb menuben bekapcsoltam hogy kivulrol lehessen ki be kapcsolni. A chromecast tapellatast falbol kapja hogy allandoan on legyen. Support leiras szerint ennyi kell a boldogsaghoz. Viszont csak bekapcsolja a tevet de ki nem. Leiras mindenhol kibe kapcsolast ir. Mi lehet a gond?
Eladó: GTS450
-
gigiradok
tag
Sziasztok!
Mivel ma rendeltem a CC3-at és még nem tudom pontosan hogyan működik, ezért lehet hülye kérdés. Mivel Dániában rendeltem a dobozán többek között az HBONordic logó van, de én HBOGo-val szeretném használni majd. Ezt lehetséges lesz?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz mokus18 #3787 üzenetére
3 -10 megabit körül van egy fullhd stream. 4k is 25-50 megabit. Szóval nem kellene, hogy bármi poroblémád legyen. Persze, ha körben adatmegosztó világcsomópont fut a spájzban vagy a konyhában, szobában, gyerekszobában és a garázsban is megy egy 4k tévén youtube, akkor lehetnek fennakadások
Ha távolról is elérnél otthoni dolgokat, vagy feltöltenél képeket, videókat felhős tárhelyre vagy youtubera, akkor sokkal jobban fog limitálni a feltöltési sebességed (10, 20 vagy 100).
[ Szerkesztve ]
-
mokus18
tag
Újabb kérdésem akadt, ha hülyeséget kérdezek, akkor nyugodtan lőjetek le.
Internet kérdés, mennyire tudok, labdába rúgni -bmelyik készülék tekintetében-
az alábbi internet használatával
Diginet 100
Fiber Power 120 -
mokus18
tag
Szerkeszteni már nem tudom...
Rájöttem, hogy a youtube a barátom.
Adapter van a Google Chromecasthez, USB ellátás, vagy a TV-ben lévő USB porthoz, vagy az adapter segítségével.
Mi Box S -ben pedig rendes vezeték van, amin felveszi tápot.Bocsánat, még1x a láma kérdésért.
-
mokus18
tag
Nézzétek el nekem, de egyet nem láttok át, sem a Google Chromecast, sem a Mi Box 3/S tekintetében, az a tápellátás.
Kicsit gyakorlati oldalról ezt, eltudjátok nekem mondani.
Köszönöm előre is. -
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Nemrég jelent meg egy új apk a playen,aki pdf-et akar castolni nagyképernyőre,ez jól működik ! 2-újjas nagyítás görgetés stb..[link]
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Ez magas nekem. Windows -t minek tükrözni? A tükrözésnek sztem az az értelme, hogy egy kis megjelenítő képét nagy megjelenítőn nézzük. Legalábbis én erre használom. A Win mobiile viszont halott dolog. Szvsz. IOS, vagy Android a releváns. Vagyis, Androidos teló képét, MI Boxon keresztül TV -re, monitorra küldeni, lehetőleg net nélkül. Nettel CC -n keresztül is megy.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
azbest
félisten
válasz Somatom #3779 üzenetére
Chromecastként képes ugyanúgy fogadni tükrözést, a googlecast is, mint a cc, de gondolom ahhoz ugyanúgy kell net, hogy azonosítót kapjon.
Telepített appokkal a tévés play storeból lehet airplay/dmr megoldást használni, a dmr valami dlna lehet, win alól megjelent az intézőben a miboxra átküldés, egy mkv fájlt küldtem ki lejátszasra próbaképp az airscreen appal.
Ennek a beállításainál a különböző módokat is sorolják, ott a miracast mód bekapcsolására azt írja, hogy le van tiltva google által oreoban. Szóval a miracast kapufa lehet.
Az airplay is tud képernyőtükrözést, de a fenti appal nem működött az air parrot 2-es programom, amihez licenszem is van. Azzal tudtam kipróbálni a tükrözést. Helyette a miboxra play storeból az airplay mirror receiver demo-t tettem fel és arra csont nélkül tükrözte airplay módban is a képernyőt win10-ből az air parrot.Az appot el kell indítani a boxon és akkor látja a gép. Felvétel róla. Talán van más program ami ingyen is tudja, de ez nekem az air parrot már eleve telepítve volt egy régi miracast stickes szenvedés kapcsán. Apple gépenek vicces módon ez alapból menne.
[ Szerkesztve ]
-
mokus18
tag
Köszönöm az információt mind2nek.
Hm, akkor még kicsit rágom a témát körbe, és meglátjuk.
-
azbest
félisten
válasz mokus18 #3775 üzenetére
a chromecast 1-2-3 fullhd, a 3as szoftveresen fejlavított 2es. Nem minden codec-et szeretnek. A videós chromecaston nincs külön audio kimenet. A chromecast audio változaton nincs video kimenet, cserébe csoportokba lehet foglalni, hogy egyszerre játszák ugyanazt, pl különböző szobákban. A videón ezt nem engedik. A 3asban a 2eshez képest, bár a hardver ugyanaz, csak a wifi antennán javítottak picit, de szoftveresen engedélyeztek picit magasabb órajelet, bluetooth támogatást, aminek nem tudjuk az célját még, és 60Hz-et fullhd mellett. Tévé cec-es távirányítóval play/paus/stop hangerő lehet max amit irányííthatsz, egyébként a castot vezérlő másik eszközzel tudod választani, hogy mit játszon le.
A chromecast ultra tud 4k-t is. Tud HDR10, Dolby Vision hdr módot is. Összehasonlító táblázat [link]. A kisebb cc-khez képest vp9 codecet is támogat.
A mibox googlecast módja nagyjából azt tudja, mint a chromecast ultra. Egy youtube monoszkóppal kipróbáltam és 4k-t is castol. Viszont nem tud dolby vision hdr-t, de hdr10-et tud. Van a hdmi mellett analóg jack és optikai mini toshlink hangkimenet is. Emellett önállóan, internet kapcsolat nélkül is lehet médialejátszóként használni. Helyi tartalmak (nas, pendrive, ilyesmi) lejátszása is megfelelő appal, pl kodi megy. h265 4k videót is támogat. Távirányítóval is működik (saját vagy cec is). Általában olcsóbb itthon beszerezni, mint cc ultrát.
Valamilyen minimális különbség néha lehet a cc-khez képest, de alapvetően cast módban ugyanazt tudja (codec-ek), mert gondolom a google nem akarja hogy a cast minialkalmazások másképp viselkedjenek androidtv-n. A rosszul megírt cast minialkalmazások van, hogy jobban futnak rajta, mint a normál cc-ken, mert több a ramja és nem fagy le, ha nagy képet tesz be a buta tartalomszolgáltató ajánlónak (pl hbo go cc-vel hetekig így járt pár hónapja). A netflix mindenképp a beépített andoridtv appot indítja el, akkor is ha cast módban kapcsolódnál rá. Youtube és más telós alkalmazások úgy láttam mindig cast minialkalmazást töltenek be, ahogy az igazi cc-n is. Kicsit nagyobb méretű, mint a cc-k.Azért emlegetek minialkalmazásokat, mert a cc úgy működik, hogy amikor a telefonról utasítást kap, hogy mit játszon le, akkor az internetről a megfelelő cast minialkalmazást betölti és az kezeli a tartalmat - ezért kell a cc-hez internet. A mibox googlecast módjához is kell internet, de ha nincs net, akkor is ott van a helyi fájlok lejátszásra rendes appal.
Nekem úgy tűnik, jobban megéri a mibox, mint a cc ultra. De lehet másnak más felhasználási szokással más a véleménye. Nekem előny hogy van hangkimenete, mert képernyő nélkül is szoktam hallgatni cast-on zenét. A cc-met úgy tudtam erre használni, hogy vettem hdmi audio extractort hozzá Audio változatot azonos áron meg nem akartam venni, mert azzal meg kép nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Gijon
senior tag
válasz mokus18 #3775 üzenetére
Sarkítva a Google Chromecast arra való, hogy levegye a terhet a telefonodról és tartalmakat jeleníts meg a tévéden, a telefon tablet, stb csak távirányítóként funkcionál. A Mi Box S droid tv okosító, amin android tv appokat tudsz futtatni.Nem szükséges hozzá telefon, tablet, de van cast funkciója, amit ugyan úgy tudsz használni mint a Chromecast-ot, ha szükséged lenne rá..
-
mokus18
tag
Hm, meglátjuk, h miként lesz...
Megtudjátok mondani, hogy miben más egy Google Chromecast, mint pl. Xiaomi Mi Box S készülék?
Mik az előnye-hátránya egyiknek, másiknak. -
Cyborg
őstag
válasz szpeti40 #3771 üzenetére
Na látjátok, ezért akarok mostmár a végére járni ennek, mert amikor én nézegettem ezeket, senki nem panaszkodott, sokat dicsérték ezeket a kütyüket, viszont az eredeti chromecastrol is olvastam laggolást, fagyogatást, mindent.
Ezért rendeltem a legolcsóbbat, megnézem, hogy egyáltalán szükségem van-e ilyenre, ha nem, akkor kevesebbet bukok, ha igen, és kevés a cucc, veszek egy jobbat....btw Hol voltatok 2 hónapja?
...szerintem január első felében megjön a cucc, és majd beszámolok:-)
...elvárásaim nincsenek, többet megiszok egy hónapban:-) -
addikt
Nekem volt ilyen anycast féle csodám, 5 nap után az volt a legboldogabb dolog vele, hogy eltudtam adni.
Aztán sikerült vennem egy cc1-et, ami azóta is megy szépen.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Sok reményed ne legyen. Azt már többször kitárgyaltuk, hogy gyakorlatilag semmiben sem kompatibilis az eredetivel. A kínai másolat miracast dongle. Képernyő tartalmának tükrözését tudhatja. Win alól gépfüggő, hogy vezetéknélküli kijelzőként megtalálja-e. Telefon estén androidnál készülékenként változó, hogy a miracast tükrötés engedélyezve van-e. A dongle tud valószínűleg még dlna módot is, amikor fájlt küldhetsz át, hogy játsza le, az a videó és hang codectől függ, hogy mennyire sikerül, de úgy legalább nem csúnya a képe.
Ez önmagában még nem is hangzana annyira rosszul, csak még a chromecastnál is megbízhatatlanabb, hogy lefagy-e közben vagy megszakad-e a kapcsolat a wifivel közben. Annó először én is egy ilyen sticket vettem, párszor próbálkoztam vele, de több bosszúság volt, mint siker. Azt hiszem nem annyira alkalmas se yt se képnézegetésre, legalábbis a google progik nem támogatják. Max a képernyő tartalmának tükrözését tudhatja.
-
totopad
senior tag
válasz mokus18 #3764 üzenetére
Szerintem igen, hosszabb távon tuti.
Nekem a CC2-őm a három éve alatt nem produkált annyi hibát, mint most hírtelen a CC3 megjelenése óta.
Időnként lassabban indul el a stream, van, hogy pl a mytv-t simán eldobja, de olyan is, hogy leesik a minősége.
Eddig ez nem volt, pedig ugyanazzal a nettel és routerrel használom. Én is gondolkodok egy cserén, ezt meg fater megkapná. -
mokus18
tag
Mi a különbség Google Chromecast 2 és Google Chromecast 3 között?
/ Először vennék ilyesmit, egy Samsung LE32B350F1WXXH típusú TV készülékhez. /
-
mokus18
tag
válasz vtechun #3700 üzenetére
Sziasztok!
Ez a típusú okosító is, utánzat inkább?
Nem éri meg meg venni? Mert lutri, hogy 100%-ban működik-e, vagy sem.
Köszönöm
Mókus -
hoppy
csendes tag
Érdemes nézegetni amúgy a Google amerikai boltját, Black Fridaykor a CC2 20 dolcsi volt, a CC audio most is 15. Már csak hazaküldetni kell valakivel, mondjuk velük: idealer.hu vagy velük: brandsetter.hu
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz BornToBePuli #3753 üzenetére
Magyarországon hivatalosan nem forgalmaz a Google. Tehát, ha itthon vetted, akkor az vmi szürkeimportból származik. A jelekből ítélve Angliából. Én Franciaországban vettem az Ultrámat és a nálunk is szabványos dugvillás táp volt a dobozában.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
BornToBePuli
aktív tag
Sziasztok!
Magyarországon vásárolt Google Chromecast Ultra csomagolásában általános, hogy angol villásdugós adapter van?
Nem létezik belőle "normál" EU-s adapter?
Köszi a választ!
Read only felhasználó
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz UberMutant #3749 üzenetére
De az sem tud mondjuk egy fotót, vagy pdf fájlt átvinni - ilyenekre lenne szükségem.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz UberMutant #3747 üzenetére
Erre az "esetleg valamilyen külső alkalmazás"-ra lennék kíváncsi (a Chrome-t nem szeretjük).
-
*Ropi*
félisten
válasz UberMutant #3745 üzenetére
És Win 10 alól, bármilyen képernyőtartalmat?
-
G.F.
aktív tag
Még nem jött meg a CC3-am, de előzetesen szeretném megkérdezni, a telefonos chrome-ról is tudok indítani castot olyan videókkal, amiknél nincs cast gomb? Bocs, ha rosszul nyomom a szakzsargont, de arra gondolok, hogy pl. RtL Most, vagy tv2.hu-ról a teljes filmeket például hogyan lehet lejátszani? Esetleg az eszköz felismerése után majd lesz valami cast lehetőség?
-gf-
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Tegnap beszereztem egy chromecast audiót. A problémám vele az, hogy a 2,4Ghz-es illetve az 5 GHz-es wifire nem akar csatlakozni, hibát jelez ki. MAC adress szűrésen hozzáadtam a whitelisthez az eszköz által megadottat illetve a rejtett ssd-ket is láthatóvá tettem.
Ennek kapcsán a 2.4 GHz-es wifire már csatlakozik is, de az 5 Ghz-esre továbbra sem. Az 5Ghz-es hálózatot látja egyébként.
Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
meh.. nálam kuka lett. Hideg, se kép se led villogás, reset sem megy. Nem tudom, hogy update ölte e meg vagy csak ennyit bírt. Másfél éves volt.
-
totopad
senior tag
úgy néz ki, falls riasztás volt, az 50 hrz-es beállítást nem szerette valamiért
-
totopad
senior tag
Másnál is meghalt a CC? Folyamatosam újracsatlakozik a routeremhez és lelövi azt. Pár napja csinálja.
-
Wayne
aktív tag
Mar evek ota hasznalom CC audiot android telefonnal... most probaltam beallitani egy ismeros iphone-an, nem tul nagy sikerrel. Google kontot kellett letrehozni, hallottam a teszt hangot de utana yt azt irta hogy eszkoz nem talalhato. Mik a tapasztalatok iphonnal? Megy ugyanugy mint androidon? Mik a korlatok? Mely appokkal mukodik? itunes? soha nem volt apple telefonom... Van esetleg hasonlo cucc az appletol?
-
Aldorfin
tag
válasz vtechun #3722 üzenetére
Szia!
Rufus 12.990. hétvégén rendeltem ma kaptam meg. korrekt cég. még egy körömnyi "csokimikulás" is érkezett a cc audioval együtt. szóval minden ok, kivéve hogy egy dolgggal nem számoltam, én hüje, hogy wifis környezet kell hozzá. Új építésű ház, pár nap még mire a wifi kiépül. Alternatív megoldás esetleg ? -
Aldorfin
tag
holnap megjön kicsike, a szükséges kábellel együtt. majd beszámolok!
-
azbest
félisten
válasz vtechun #3717 üzenetére
Nem, a chromecast protokolt a chromecast tudja. A kínai utánzat egészen más protokolokat használ (airplay, dlna, miracast), azokat a chromecast nem tudja. A másolat hiába tud sokféle protokolt, ha az android appok nem tudják a tartalmat átküldeni rá (nem a képernyőt tükrözik, hanem irányítják a cc-t), ráadásul amiket tud a másolat, azokat is változó kompatibilitással... szóval megeshet, hogy nem minden telefonnal vagy pécével működik jól.
[ Szerkesztve ]
-
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
A Chromecast Ultra alkalmas lenne arra, hogy FHD/UHD videót továbbítson tévére, ami egy NAS-on van tárolva?
-
azbest
félisten
válasz Aldorfin #3706 üzenetére
A cc audion nincs hdmi, a normál cc meg amin van hdmi, azon nincs külön hang kimenet, szóval muszáj választani, hogy mire használja az ember. A videós cc néhány területen butább is, mint az audio, például nem lehet csoportba tenni őket, hogy egyszerre szóljanak, mint a cc audiokat.
Viszont a cc audio jack-je nem csak analóg hangot tud kiadni, hanem van benne optikai digitális kimenet is, mini toslink. Az erősítődön meg, ha jól látom nem optikai a bemenet. Szóval, ha a digitális módot akarod használni, kell egy optikai-koax átalakító.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Aldorfin #3706 üzenetére
Nem egészen értem, hogy mire vonatkozik az így-úgy páros.
A CCA hangminősége állítólag meglehetősen korrekt. Ha egy jó minőségű átalakítót teszel közéje és az erősítő közé, akkor számottevő minőségromlásra szerintem nem kell számítanod.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Aldorfin
tag
Ilyen őskövület áll rendelkezésemre.
Ki tudok belőle csiholni telefonomról zenét egy CC audióval? Valahogy, akárhogy, akár némi plusz kisegítő eszközzel? Köszcsi.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
átverés... a leírásban
"Az AirPlay adatátviteli protokoll az iOS és OSX, míg a MiraScreen a Windows és Android rendszerekkel használható"
Az igazi se airplayt se mirascreent nem támogat. Ez a szokásos kínai utánzat, amit kínából bárki megvehet 10 dolcsi körül. De mindig van madár, akinél betalálnak vele.
[ Szerkesztve ]
-
Cyborg
őstag
Ha ez eredeti, akkor nagyon megéri, mert 15.000-ért láttam ingyen postával a legolcsóbban.
A nagy kérdés, hogy eredeti-e? Sehol nincs leírva/feltüntetve, hogy Google, a képek se eredetiek, uh feltételezem ez ugyanaz, amit az Aliexpressen adnak kb. ennyiért.[ Szerkesztve ]