- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
totopad
senior tag
válasz Kicsi Én #4092 üzenetére
Mérd ki valamilyen analizátor progival a hálózatod. A 2,4-es wifi adott csatornákat használ, ha olyan környezetben használod, ahol sok router van szolgálatban -mondjuk társasház, panel stb...- akkor bezavarhat és ez ronthatja a teljesítményt is. Alapból a 2,4 elégnek kellene lenni, de nálam pl pont ilyen gond volt, nagyon sok wifi hálózat volt a környezetemben és ez bezavart, váltottam 5ghz-es routerre, azóta nincs ilyen gondom.
-
Kicsi Én
csendes tag
-
Somatom
veterán
válasz Kicsi Én #4084 üzenetére
Nem értem. A Chromecast -nak nincs hotspot -ja. Legfeljebb a telónak lehet, de akkor tök más hálón vannak, mint a routered. A telónak és a CC -nak is a routered wifijén keresztül kellene összebarátkozniuk. A telón kapcsold ki a hotspotot!
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Kicsi Én
csendes tag
Sziasztok,
Most vettem egy 3-ast, de nem bírom párosítani, 2 telefonnal is próbáltam. Kezdetben megtalálja az eszköz, fel is szopkodja a wifi beállításokat, a frissítéseket, és routeren látom is, hogy kapott IP-t, de amikor a telefon visszavált a router wifi-jére, akkor már nem találja meg.
Amit a google javasol megnéztem, AP Isolation nincs bekapcsolva, upnp igen.
Lenne valakinek ötlete? -
Somatom
veterán
válasz magellaner #4079 üzenetére
Igen. Csatornaváltogatós tévézéshez nem a CC a tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz magellaner #4076 üzenetére
Erre nem lehet appot telepíteni. Két módon tudsz vele MyTV -t nézni.
1.: A MyTV alkalmazást futtató eszköz (teló, tab, stb.) képét tükrözöd a CC -n keresztül a TV -re. Ilyenkor a futtató eszközön közben nem tudsz mást csinálni.
2.: Mivel a MyTV cast -képes, ezért a futtató eszközön, a MyTV alkalmazásban kiválaszthatod a castolás opciót. Ilyenkor az adott stream elérését küldi el a CC -nek, ami innentől átveszi a streamelést. Tehát, a következő változtatásig nincs szükség a MyTV alkalmazást futtató eszközre.Megjegyzés:
MyTV -t sokféle eszközön lehet futtatni. Pl. megy Kodi alatt is, így szinte az összes médiabox játszik. Azt neked kell eldöntened, hogy e lehetőségek közül számodra melyik a legoptimálisabb.[ Szerkesztve ]
-
magellaner
tag
Sziasztok. A Mytv t hogyan tudom ezzel az eszközzel nézni. Mert most nem tamogatja a samsung smart tv a mytvt.
Siman appot telepitek a chromecaston? Es mukodik is? -
gyuromoj
veterán
Ha a TV-n van USB, akkor arról is tudom működtetni a CC-t?
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
tylerddd
veterán
Az remek, én nagyon szeretem, jóféle kis cucc.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
válasz gyuromoj #4065 üzenetére
Az én tévémen van Netflix app és mégis a CC2-re küldöm ki, mert szerintem gyorsabb és stabilabb a működése. A tévén ezen felül be kell jelentkezni az app-ben, amit persze elég megcsinálni egyszer, de CC-nél ezt sem kell. Van itthon egy ennél jóval frissebb, pörgősebb, néhány hónapos, beugró kategóriás 4K tévé is, amin még HBO Go app is van (enyémre ez nincs), de valahogy tök feleslegesnek tartom, a CC-nél ezek nincsenek közbeiktatva, nem függ ezektől.
-
gyuromoj
veterán
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Full HD Netflix nézéshez kéne egy régi "félig" okos TV-hez.
Melyik verziót érdemes venni?Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
totopad
senior tag
No, várom a tippeket, hogy mennyi ideig nem lesz elérhető holnaptól az HBO Go...
Én úgy keddre tippelem, hogy helyreáll
-
tylerddd
veterán
válasz UberMutant #4057 üzenetére
A böngésző az, a CC pedig preview programos, 1.39.151425, ennél nem lehetne frissebb elvileg.
-
tylerddd
veterán
válasz UberMutant #4055 üzenetére
Megnéztem. A Lap átküldése akarna az lenni, ami neked kell és ami pl. HBO Go és Netflix esetében működik is úgy, ahogy szeretnéd. Viszont próbáltam online filmnézős oldalakkal (Openload, Vidoza, Indavideo stb.), amikkel valóban nem megy. De ha jobb klikkelsz a Chromecast ikonon a Chrome-ban, akkor ezek az opciók fogadnak. Ha kijelölöd a A teljes képernyős videók optimalizálása lehetőséget és ezután kirakod teljes képernyőre a videót a PC-n, akkor kis idő múlva eltűnik a kép valami ilyet kellene látnod. A felirat megy a PC-n, de a hang és a kép csak a Chromecast-en.
-
tylerddd
veterán
válasz UberMutant #4043 üzenetére
Szerintem valamit nem jó helyen néztél, továbbra is van az említett lehetőség. A források-nál lehet elvileg kiválasztani, hogy mi menjen át, csak most nem vagyok otthon és ugye nem elérhető a Chromecast.
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz dellforeva #4052 üzenetére
-
dellforeva
csendes tag
válasz csabi63 #4045 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Még 2 kérdés. Ha az adott film a vinyón van, tehát nincs hozzá stream link, akkor is le tudom játszani ugye, csak akkor mindenképpen mennie kell a gépnek?
Mennyire szokott probléma lenni a feliratok lejátszásával? Szinte csak feliratos filmeket nézek.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Somatom
veterán
válasz icecave #4046 üzenetére
Ha a PC és a CC ugyanazon a belső hálón van, akkor nem az interneted le/feltöltési sebessége számít. A belső hálód eszközeinek (PC, router) átviteli képessége, valamint a wifit esetleg zavaró tényezők fogják befolyásolni a végeredményt.
-
nagyúr
Ahogy már felvázoltam pár napja, vennék egy Chromecast-ot. Tudom, elég a 2-es is, de már nem nagyon lehet kapni, szóval veszek egy 3-ast. Az a kérdés, hogy az,hogy egy 1080p-s mkv szaggat-e, ha PC-ről küldöm ki, mitől függ? Úgy értem, ha pl. az otthoni netem 500/20-as, akkor a 20 Mbit lesz a keresztmetszet a stream esetén?
-
csabi63
senior tag
válasz dellforeva #4044 üzenetére
1. Ez egy cast eszköz, fájlokat nem lehet másolni vele.
2. A laptopot akár ki is kapcsolhatod, ha elindult a stream.
3. Nem csak laptopról tudsz tartalmat küldeni a tévére, hanem mondjuk tabletről, telefonról is. És akár másik szobába, másik tévére is. Ez nagy előny. Ha csak egy helyen kell, nem jobb a drótos megoldásnál. Annyiban igen, hogy nem kell dugdosni, és kerülgetni a vezetéket.
-
dellforeva
csendes tag
Sziasztok!
Ha segítenétek, megköszönném.
1-a chromecast, csak vmilyen készülék képernyőjét képes tükrözni?
Pl. ha csak avi, mkv stb fájlokat szeretnék lejátszani, akkor azt, csak laptopról tudom streamelve, vagy vhogyan fel lehet másolni a filmeket az eszközre?
2-Ha csak streamelni lehet a filmeket, megoldható, hogy pl. a laptop kijelzője kikapcsoljon és csak a tv-n menjen a film, a laptopon ne , hogy ne fogyasszon annyi áramot?
3-Miért jobb a chromecast annál, mintha csak fognék egy 500 ft-os hdmi kábelt és rákötném a tv-re a laptopot?Köszi a segítséget!
-
UberMutant
őstag
sziasztok,
talált e valaki megoldást arra, hogy a google kiszedte a chromeból a media remoting képességet, amivel eddig chrome tabot lehetett streamelni anélkül, hogy a laptop képernyőjén s ment volna a videó.
sajnos így, hogy most csak a tükrözés megy, nagyon erőforrásigényes és felesleesen fűti a laptopot ( plusz nem is bírja az enyém és akad) -
Luissimo
veterán
-
nagyúr
Sziasztok!
Olvasom a topikot, látom van több megoldás is az igényemre, de megerősítésképp megkérdezem.
Szeretnék venni egy használt Chromecast 2-t, egy TV-t felokosítani (monitor TV, HDMI vanrajta, kettő is).
Szeretnék a gépemről wifin a tv-n lejátszani fullHD-s filmeket, felirattal (mkv). Akkor ez menni fog, valamelyik fizetős, vagy épp itt említett ingyenes program segítségével?
-
totopad
senior tag
Nem tudom, hogy releváns infó-e, de már a sima chrome is teljesen át tudja adni a stream-et CC-re, és nem csak képernyő tükrözéssel -eddig csak a chrome canary-ban volt ilyen opció-.
-
Luissimo
veterán
válasz Tamas02133 #4038 üzenetére
dugd bele az UTP kábelt CCbe, továbbá tiltsd le a tévén is a wifit és azzal is csatlakozz kábelen a nethez...
ezekután másképpen nemfognak tudni egymásratalálni...
-
Tamas02133
újonc
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy hol lehet beállitani, hogy a google chromecast ultra ne wifi-vel csatlakozzon, hanem kábellel.
Tv típusa:Sony KD-55XE8096 -
tylerddd
veterán
Nálam ezek a cuccok nem működnek, iszonyat akadnak a videók, amiket lejátszanék, főleg azok, amiket a telefonnal vettem fel. A Samsungom SmartView nevű gyári megoldással egész szépen megteszi ezt, viszont elég gagyi minőségben, ugyanakkor akadás nélkül.
-
Dr.NX
addikt
Esetleg még LocalCast for Chromecast
Vagy ott van még a Plex.
A probléma az, hogy a Chromecast csak bizonyos formátumokat támogat, szóval a virágbolti filmjeidet egyszerűbb átkódolni valami emészthető formátumra.
Supported Media for Google Cast[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
grosy
senior tag
Szia!
Próbáltam ezt is, a felirat meg is jelent, de viszont a hangot nem játszotta le az adott fileformátumoknál. Kicsit utánaolvastam a neten, és kiderült, hogy a VLC azért tud mindent lejátszani, mert realtime konvertálja át a videót, de a feliratot már nem tudja erőforrás(?) hiányában hozzátenni. Az általad is ajánlott lejátszó és az ahhoz hasonlók pedig direkt "streamelik" a videót, és maga a Chromcast nem ismeri azokat formátumokat, amiket ezek a videók használnak.
-
Dr.NX
addikt
-
grosy
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy olyan lejátszó programot, amivel letudom játszani a telefonomon lévő helyi file-okat, visz minden video formátumot és .srt-t is beteszi? Eddig VLC vált be, de ott nem viszi át a feliratot a tv-re, más lejátszó viszi a feliratot, de hangot nem viszi át, vagy semmit. -
qqzs
őstag
bocs ezek a chrome topicba akartak menni
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
most mar olyan is van hogy pl egy becsekkolt csekbox fole viszem az eger kurzort a pipa eltunik
-
qqzs
őstag
Mar amultkor irtam hoyg el eltunedeznek a tabok korul kep darabok. mivel nem reagalt senki azt hittem valami videokartya zavar van, minden frissitve de mar kezdem azt erezni ez valami chromos bug. Most pl a gmail hatterkepe meg minden iko tunt el kivev a hangouts avatarjait, de pl a prohardveren ott van minden. a facebookon is eltunnek kepek. Probaltam mar az osszes extensiont kikapcsolni ugy is van ilyen jelenseg. chroma ujrainditas utan egy darabig latok mindent aztan kezdodik elolrol
-
hhenry
őstag
válasz l.skywalker #4022 üzenetére
Oké köszi még annyi,hogy egyéb zenelejátszót,hogy tudok hozzáadni?
És a hívás indítás sehogy se működik? -
l.skywalker
titán
Nekem pár napja az HBO-val csinálta ezt akkor az iOS-nek kellett rendszerfrissítés. Esetleg nézd meg, hogy nincs-e valami app amit frissíteni kellene...
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Sehogy sem akar lejátszani youtuberól Mit tegyek?
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Holnap veszek home minit valaki esetleg eltudd látni tippekkel?
-
qqzs
őstag
válasz l.skywalker #4008 üzenetére
Hogy kell frissiteni? En azt hittem automata a hatterben
-
totopad
senior tag
válasz l.skywalker #4008 üzenetére
Perszehogy
-
spider23
aktív tag
Üdv!
Chromecast 2 HBO GO küldése samsung s8 telefonról. Kapcsolódik bejön az HBO GO képernyő de videó indításnál kiírja hogy hiba történt és annyi. Természetesen youtube megy probléma nélkül. Mi lehet a gond?
A net az nem lehet gond, sávszél van bőven. De nem is az a gond mert meg sem próbálja lejátszani hanem azonnal hibát ír. -
tylerddd
veterán
válasz laca891 #4003 üzenetére
Nálam elindítja a következőt, igaz kiírja, hogy 12mp múlva elindul, de nem. Lemegy a film teljesen és utána elindul a következő. Az alkalmazásban nem találtam külön beállítást erre. Esetleg próbáld meg törölni az app-et és újratelepíteni.
-
laca891
aktív tag
A HBO go -nál, hogy tudom beállítani, hogy a sorozatokat a chromecastra folyamatosan játsza? Ne kelljen minden részt külön küldeni.
Régebben így, ment csak valamit visszaállítottam.
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
félisten
válasz Darth_Revan #3999 üzenetére
Inkább az utóbbi. Egy igen egyszerű médiamegjelenítő eszköz, amit egy másik hálózati eszközzel távirányítasz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest