- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Tudni valamit arról hogy a chromecast 2 kap még szoftver frissítést ?
-
BonFire
veterán
válasz Greybeard #2597 üzenetére
Köszi! A 1080-as videókkal teszteltem, és úgy láttam szabad szemmel, hogy minden részlet megvan. +grátisz, hogy tétlen üzemmódban a Google Fotókból tud diát vetíteni.
Észrevétel: van, amikor nem reagál a tekerésre, megállításra. Bug. Ilyenkor megszakítom a castolást, majd újraindítom, és akkor már működik rendesen.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
Sziasztok!
Ma én is beléptem a Chromecastot használók táborába. A beüzemelés viszonylag egyszerű volt, és az Emagon vásárolt cucc angolul instruált. A tápdugvilla valóban brit, de egy teljesen jó európai adaptert mellékeltek hozzá. Chromecast2. Akció volt ráadásul ingyenes házhoz szállítással, tehát éltem a lehetőséggel.
Fel is vettem a beüzemelést videóra, ha majd érdekel valakit, később belinkelhetem. (Ha mondjuk nem boldogulna a telepítéssel, vagy nem értene valamit.)
Az az egy kérdésem lenne, hogy a telefonom max 720 felbontást tud, a tévé viszont 1080. Most a YouTube applikáció érzékeli, hogy 1080-as eszközre továbbítja a jelet, és 1080 lesz, vagy csak 720, mint a telefonom kijelzője? Persze ez nem képernyőtükrözés, hanem rendes cast YT appon keresztül.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Komi28
senior tag
válasz DonMarco #2593 üzenetére
Igen így csinálom most is csak van olyan tartalom és try és stream ami nem a tv műsorból megy hanem külön adja az M4 sport mikor a tévében másik műsor megy neki és én azt szeretném nézni. Most pl a nemzeti vágtát adja. Fő műsorban ad egy focimeccsen de 2-3-at csak stream annak ad élőben és én azt nézném amit stream annak ad
nem a tvs-t 😁 -
-
DonMarco
aktív tag
Komi28 Üdv ! Próbáld ki a Mindig tv apk-al,azzal röccenésmentesen megy nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
M4sport-ról szoktam nézni adásokat amit kiteszek CC-vel a tv-re tabletról. Kb. egy hete vettem észre, hogy nincs az oldalon ahol megy a stream a kis ikon a jobb felső sarokban. Így most az egész oldalt kell kiküldeni(így jobban szaggat a kép) Eddíg elég volt a képet kiküldeni.
Esetleg valaki nézte már ezt vagy valami ötlet, hogy miként lehetne visszatenni, hogy ne kellejen az egész oldalt kiküldeni? KösziJa vagy valaki csak megnézné, az M4 oldalán egy streameltnél hogy neki ott van a cc ikon?
-
castiels
addikt
failed to extract video info. AV track selection will not possible. ezt írja ki ac3-ra a 7.0-ás android..ez mitől lehet?
-
azbest
félisten
válasz castiels #2584 üzenetére
ha transzkódol a gép, akkor persze. Ha nem elég gyors a transzkódoláshoz, akkor problémás.
Ha nem transzkódol, akkor lehet a film eredeti tömörítése olyan, amit nem visz döccenésmentesen a chromecast. Ha nagyon leterheli a chromecast prociját, akkor attól is lassulhat a hálózatkezelése. Ha a hw videó dekóder képtelen a annak a videónak a folyamatos lejátszására, akkor teljesen mindegy milyen a hálózat, akkor is akadni fog. Lehet akkor is úgy tűnik, mintha töltene. -
castiels
addikt
Egyébként laptopról valaó streamelésnél, (videostream) befolyással van a szaggatás,akadozásra a gép teljesítménye? Mert itt elégnek kell lennie a netnet,mégis akadozik mondjuk egy 10-20 gigás fhd film..
-
csasaKKP
senior tag
válasz castiels #2581 üzenetére
Ahhoz, hogy az appot tud használni, nem kell Netflix előfizetés. De ez direktbe méri a Chromecast és a szerver közötti sebességet, vagyis számításba veszi, hogy mennyit romlik a sebesség a router és a Chromecast között.
Ha stabil, akkor 30Mbps simán elég lenne akár 4K felbontású videók akadásmentes streamelésére.
A Netflix ajánlása 4K HDR filmekhez legalább 25Mbps netkapcsolat. Netflix 4K HDR/Dolby Vision FAQ
És mivel nálam is megvan a megfelelő sávszélesség a zökkenőmentes HBO GO-záshoz, ezért marad ez: 249. hsz
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
castiels
addikt
válasz csasaKKP #2580 üzenetére
Netflix nincs, HBO-go van meg néha laptoprol videostream, de ott akadozik(I3-as gép,4gb rammal, lehet nem a ner miatt akad, lehet a gép gyenge a streamelsésnek, ezt nem tudom) mindig ,lejebb kell vennem 480p re legalább hogy menjen, de akkor sokat romlik a minősége...
Szóval lemértem 3x: 29,30,31 MB/S-ot ìr.
Érdekes hogy a 45-ből "csak" 30 megy át..Ez is elég?
[ Szerkesztve ]
-
csasaKKP
senior tag
válasz castiels #2579 üzenetére
De, simán elégnek kéne lennie. Viszont jobb, ha magán a Chromecast-on méred a sebességet. Erre van is egy egész korrekt app: Google Play: FAST Speedtest for Chromecast
Ez egyébként a Netflix szervereit használja sebességmérésre. Itt a nem Chromecast-os változat is: Google Play: FAST Powered by Netflix
Annyi, hogy ez csak letöltési sebességet mér, de jelen esetben ennyi is elég.
Jah, igen, van HTML5-ös (böngészős) változat is, ami smartTV-ken is működik böngészőből: Fast.com
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
la_cc
addikt
Szóval lett kölcsön egy CC 2 és kicsit tesztelgettük itthon egy cimbivel. Ami miatt akartam az végül megoldódott, úgy néz ki, hogy vmi kontakt hiba van (vagy kábel vagy a TV dugasza). Teljesen szépen át vitte a képet a belső hálozatból, csupán hangot nem sikerült varázsolni a cuccra a local cast progival. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy itthon combosabb kombó van: Asus RT-AC87U + 500/22 net, szóval semmi akadozás nem volt a betöltés után, de az tuti, hogy nem erre a való elsődlegesen a CC...
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
castiels
addikt
Másnál is szokott pixelesedni film közben a hbo go-val kilőtt tartalom cc2-őn?
-
azbest
félisten
válasz gyugyo79 #2574 üzenetére
Nem kell a hiszti, ntsc régióban a 24p az 23.976p, blue rayen is. Mivel a legtöbb tartalom amerikából jön, ezért abból több van. 24p összességében jelenti ezeket a filmes tartalmakat. És aki nem akar röcögös tartalmat, az bajban van chromecasttal, mert nem támogatja az átalakítás nélküli megjelenítést.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Ne keverjük már össze a 23.976 -ot a 24 -el meg a YT -re Jóska - Pista által feltöltött kalóz tartalmon kívül nem igen lehet más legális tartalom fent.
A NETFLIX -en is a tartalom 99% 23.976 de igen ott van 1-2 24 is már.
De könyörgöm mégis hány monitor is tud 24 Hz -t vagy laptop/tablet/telefon kijelző?Mi van akkor ha valami 23.976 ? Hát az hogy az már egy átalakított valami/ki és ha a forrás valaha 24 is volt akkor átment egy -> 3:2 pulldown -on és így lett egy NTSC megjelenítőkel kompatibilis fél képes tartalom amiből utána vissza lett alakítva egy teljes képes . Szóval a tartalomba lévő képek miatt már tök8, hogy nézed mivel megint csak egy 3:2 pulldown -al lesz vissza rakva 60 -ra (Ha 60Hz-en nézed és nem 50Hz-en felgyorsítva mert amúgy ez is teljesen jó sokaknak csak mivel a monitorok átlag 60Hz miatt sokan nem is tudják de boldog tudatlanságba nézik az okosba beszerzett sorozatokat/filmeket )...
Aztán hogy azokat az átkozott képeket a megjelenítő, hányszor villantja az arcodba számol e közbe + képeket és így hány Hz -nek fogja már hívni már csak kijelző beállításának kérdése.
De ha pont mindent úgy jelenít meg ahogy van és 60Hz -en játszod le akkor már nincs X mivel pont ugyan azt kapod mintha az eredetit 24 -est játszanád le így .
Mert ugye ha nem lett volna piszkálva akkor 24 lenne ...
Akkor most tényleg jobb e a 23.976 ha mint 24 kezeljük ebből a szempontból?Míg ha a tartalom 24 képkocát tartalmaz másodpercenként az az a Film ami megegyezik az eredi felvétellel és annál van igazán értelme ezen rugózni mert mi a jobb lejátszani kicsit 4,17%-kal felgyorsítva a lejátszást és minden képkoca 2 szer villan így megvan az 50 Hz vagy megy a 3:2 pulldown és lesz 60Hz és itt kiszúrható a bizonyos jeleneteknél, hogy a kép rángatózik. Vagy úgy ahogy van és minden képkocka pont ugyan annyiszor látszódjon(2:2->48Hz,3:3->72Hz,4:4->96Hz,5:5->120Hz stb) és az eredeti sebességgel történik. Igen itt egyértelműen az utolsó megoldás a legjobb választás.
Viszont azt tudni kell, hogy kint ugye ebbe szocializálódtak amíg nem volt BD/HD DVD addig ők így néztek mindent mert a filmeket 24 képkocka másodperces kamerákkal rögzítették/ rögzítik 99% még mindig. (A TV műsor stb. az más tészta ). Szóval nekik ez a tök normális fel sem tűnik lehet, hogy nekik meg a PAL anyag hangja lenne ugyan ennyire zavaró ...
Ebből viszont vissza lehet kanyarodni oda, hogy honnan van tényleg 24 fps -s tartalmunk és tényleg álszentnek kell e lenni és hülyének nézni a többieket ...
Meg tényleg CC-vel kell e bénázni az okosba beszerzett tartalommal annak aki igényes erre. -
castiels
addikt
-
la_cc
addikt
Tehát a router-rel nem tudom ráküldeni a CC-re? Vagy az ilyen-olyan codec-ek miatt problémás lesz?
A külső feliratokat is tudja vinni a CC egyébként progival? Csak mert mondjuk egy sorozatnál, nincsenek beépítve, mint egy MKV-nál pl.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
nem sima ügy. Ha van valami eszköz/szoftver ami transzkódolja a tartalmat olyanra, ami a chromecast számára ideális, akkor valsz sima ügy. De ha az eredeti fájlt szippantja fel, akkor hang és kép problémák is lehetnek, mert a netes ripek mindenféle, nem feltétlen chromecast barát paraméterekkel készülnek.
És a chromecast nem dlna módban megy
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Akad itt nekem egy öregecske Samu led TV, amivel semmilyen különösebb problémám nincsen, és arra gondoltam, hogy a gyenge SMART funkciókat felturbózom egy 2-es Chromecast-al.
Amire szükségem lenne az, hogy a belső hálozatomból (DLNA) tudjak filmet nézni a TV-n mindenféle külön mojolás nélkül. A filmjeim a router-emen keresztűl töltődnek le egy hozzá kapcsolt külső HDD-re. Ehhez kapcsolódik mindenem. Na most, ha jól értelmezem a leírást, akkor a ">>>Helyi tartalom kiküldése<<<" alapján, ez sima, ügy nem?
Az MKV-k felirataival pl. mi a helyzet? A letöltött ilyen-olyan progik, azt is tudják kezelni?
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz gyugyo79 #2564 üzenetére
abban egyetértek, hogy nem lokális tartalom streamelésére készítik fel.
De a normál szolgáltatások streamjei közt is gyakori a 24/30/50/60Hz-es tartalom. Például youtube. De a netflixen is sok tartalom 24p.
A pulldown miatt van akit zavar hogy néha ismétlődik képkocka, amit röcögésként élnek meg. (minél nagyobb a képernyő, vászon, annál jobban észrevehető). A lokális streamelésnél viszont lehet, hogy simán csak nem a chromecast számára ideális tömörítés van és ezért döcög.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz castiels #2565 üzenetére
Igen mindent kamerával vesznek fel más nem lehet. Csak nem az otthoni átlagos kamera az amivel 24 képkockát rögzítesz másodpercenként.Ha te mégis ilyet teszel akkor ennek is olvas utána. De tudod mit akkor vegyél fel olyan formátumba ami jó a CC-n ha azon keresztül akarod nézni és máris meg van oldva minden problémád.
-
Bavid
senior tag
Sziasztok, eddig Airflow-t használtam filmek lejátszására (felirattal) PC-ről Chromecastra, azonban fizetős lett. Milyen programot ajánlanátok, mely lejátszik sok formátumot, és külső feliratot is kezel?
-
gyugyo79
addikt
válasz castiels #2563 üzenetére
Igazából ha ezek az igények akkor ahhoz mérten kell, egy megfelelő lejátszót venni. Nem egy CC ára de nem is sokkal többért már van ami tudja a kadencia helyes lejátszást olyan tartalomból is amire te a CC -t használnád.
A google álláspontja : TE nem "lopott" tartalmat nézel ezen = nincs szükség a 24 fps tartalom megjelenítésére mert az a tartalom amihez ez van az még mindig a műsorszórás szabványával megegyező = elég a PAL-NTSC-SECAM műsorszórási szabványoknak megfelelni.
Ha utána olvasol akkor látod, hogy az NTSC és a 23.976 és a 3:2 pulldown miatt miért nem ördögtől való a 60Hz.
Az ilyen 500 meg stb hülyeséget meg hagyjuk de erre majd te is rájössz ha utána olvastál.[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz castiels #2559 üzenetére
Olyan mind mint ahogy a készítő elkészíti egészen sok szabvány van. Ráadásul a TV -zésben van egy plusz trükk, a fél képekkel. Az 1280*720 felbontáson viszont pont ott is Progresszív (teljes képek) vannak.Szóval 720P -sek míg a TV adásba HBO HD az jobb esetbe 1080i de abból is használták az 1440*1080 -at a 1920*1080 helyet, hogy legyen egy kis csavar.
Aztán megint hosszabb téma, hogy a forrás képkocka száma csak egy dolog utána a megjelenítő ezt megjeleníti ahogy tudja ( +be van állítva mert ha tudja is "jól" el lehet azt is rontani + megjelenítésnél is sokaknak más az ami tetszik ) ...
Olvass utána ezeknek ha érdekel. Utána majd megérted, hogy állnak ezek össze. Sokan nem is látják ezek közti különbséget....[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz gyugyo79 #2558 üzenetére
Valószínűleg a kadenciahelyes lejátszásra gondol. Ehhez persze a megjelenítőnek is tudnia kellene azokat a frissítési módokat. De ahogy olvasom, az ultra kapcsán íra egy cikk, hogy továbbra sem támogatott [link]
Majd, ha hdmi 2.1 eszközök elterjednek, talán akkor támogatni fogják az új eszközök az adaptive framerate-t.
-
gyugyo79
addikt
válasz castiels #2557 üzenetére
CC -n sehogy se fogsz 24Hz -et beállítani. Az miatt, hogy a TV adásba kerülő változat az elsődleges forrás a HBO GO HU -s tartalom az 50Hz . De ez már többször elő jött, nem lokális ilyen jellegű tartalom lejátszónak szánja a CC -t a google ezért kb. még ha igény fel is merült sokak részéről még az Ultrába se rakták bele.
Rakd át a CC -t 60Hz -re ha 24 fps -es a forrás és akkor 3:2 pulldownal de talán jobb lesz a szemednek.
[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
24P-ben hogyan lehetne streamelni a filmeket? Mert akkor nem akad a film... 50p ben is és 60 ban is akad..
Pl ha laptopot rákötöd a tv-re és elindítasz egy filmet automatikusan át áll a lejátszó a 24 re és igazodik (refresh rate).. Ez által szaggatásmentes lesz.. Valahogy ezt el lehet érni cc2-re?
A HBO GO-s filmek 50P-sek? Ott úgy láttam 50P-re át téve nincs ilyen gond, de lehet filmje válogatja..
[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Használja valaki 50 hzn en a cc2-őt?
-
_Smooth
senior tag
válasz gyugyo79 #2537 üzenetére
Infó, akit esetleg még érint a probléma:
Úgy néz ki, androidra érkezett Spotify frissítés, ami megoldotta, újra van hang. (még nem próbáltam ki, asszony nincs itthon)
iPhone-on egyelőre még egy korábbi verziót látok most, de kipróbálom majd azzal is újra - hátha.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
laca891
aktív tag
Van valakinek chromecast audio, magyar rádiók foghatók??
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
Greybeard
tag
válasz DonMarco #2550 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok, hogy mások mit írnak. Szerintem mobilra ezek nyerők:
-Saját video: Videostream, Localcast
-Képek: Google photos
-Webes video: Chrome
Ugyanakkor az akadozást nem feltétlen egy "rossz" alkalmazás okozza, így más alkalmazás telepítse sem oldja meg mindenképpen a gondot. Okozhatja gyenge router, leterhelt wifi csatorna, stb.s.k.
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Melyik apk-ot a leg ideálisabb feltenni a telóra ami mindent játszik (saját videók,képek,webes videók stb) nincs akadozás ? Az sem baj ha fizetős.
-
azbest
félisten
válasz castiels #2548 üzenetére
az mkv egy konténer, amiben bármi lehet. A h264 videót szereti a chromecast, de ha olyan paramterekkel tömörítették, ami már sok neki, akkor az is döcögni fog. Azt meg már te is tapasztaltad, hogy hangból is van, amit újra kell tömöríteni olyanra, amit szeret.
Ha jól emlékszem a videostreamben van is beállítás kísérleti jelleggel, hogy a képet is transzkódolja. Csak hát ahhoz is kell erős gép.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Bull Boss #2546 üzenetére
chrome böngészőben a chrome://cast/#devices címen sorolja fel az eszközöket.
A videostream arra jó, hogy a gépen lévő fájlt átküldje a chromecastra. Aztán vagy működik vagy nem, hajlamos szakadozni, ha nem kifejezetten chromecastra optimalizált streamet küld. Ez egy külön program, amit nem a google fejlesztett.
Olvasgasd még, hogy mi a chromecast, mert azt hiszem valamit félreértettél, vagy rosszul fogalmaztad meg, hogy mit is szeretnél valójában.
Chromeban jobbra felül a 3 pötty menüben az "átküldés" pont az, ami a castolás. Amikor már megy, akkor látszik a cast ikon felül, ott jobbklikk és azt lehet mondani, hogy "mindig mutassa az ikont", akkor mindig ott marad.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
-
Bull Boss
őstag
válasz gyugyo79 #2541 üzenetére
A CC felcsatlakozott a Wifimre, Két androidos telefon is tökéletesen megtalálja. Egy Laptopról csatlakoznék amin W7 ultimate van, természetesen wifi bekapcsolva. És hosszas keresés után sem találja meg a chromecast-ot. Fel kellene telepitsek a laptopra valamilyen szoftvert? vagy elég az internetes oldal ahol rákeres a CC-re?
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Miért van az hogy ha pl.nézek egy élő közvetitést,random egyszercsak megszakad a lejátszás,újra kell csatlakozni ? A Chromcast-2 pedig 1.5 méterre van csak a rutertől Van hogy 40-50 percig megy szépen,semmi baj,de van hogy 10-15 perc mulva csinálja ezt. Szóval változó. Wifi szennyezettség szóba sem jöhet mert nagyon gyengén fogja egy-két szomszédét.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Bull Boss #2540 üzenetére
Kevés az infó.
Még beállítani akarod ? Mert:
Egész addig amíg valamiről be nem állítod a CC -t úgy, hogy az felcsatlakozzon a te wifi hálózatodra nem fogod látni az otthoni hálózatra felcsatlakozott eszközökről.
Igazából az első beállításhoz kell valami ami direktbe össze tud kapcsolódni a CC -vel. Szóval nem mindegy milyen gépen van az a win7 mert ha egy asztali gép amin wifi sincs kár is a keresést erőltetni.Vagy már egy a hálózatra felcsatlakozott CC -hez szeretnél kapcsolódni a win7 -re telepített Chromeból és az nem megy ?
[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Chromecast 2 Win 7 alatt nem akar összejönni sehogysem... Rákkatintok, hogy beállitás chrome eszköz ezzel a számítógéppel.. elkezdi keresni de nem talál semmit. Mit csinálok rosszul?
-
DonMarco
aktív tag
Szép estét ! Ma én is egy ilyen kütyü boldog tulaja lettem (Chromecast 2) Eddig fincsin műxik !
-
_Smooth
senior tag
válasz gyugyo79 #2537 üzenetére
Ehj :/ köszönöm ismét mindkettőtöknek. Valóban nem túl jó hírek.
Sajnos itt melóban le vannak tiltva ezek a fórumok
A CC2-t nem érinti ez a probléma? Amennyiben valóban várható erre javítás a közeljövőben, akkor inkább kivárom. De azért eléggé bosszantó, hogy csak erre kéne az eszköz és csak pont ez nem megy rajta# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
gyugyo79
addikt
Eh megelőztél mondjuk én a lehetséges megoldást nem is olvastam már mert amikor láttam, hogy már rajta van a Spotify is a javításon abba hagytam az olvasást.
Pont azért léptem fel, hogy _Smootht elkeserítsem, hogy pont rosszkor vette meg, de ha szerencsés gyorsan javítják. -
azbest
félisten
válasz gyugyo79 #2535 üzenetére
sokan panaszkodnak erre. Van aki azt írta, hogy a chromecaston a gyári alapra visszaállítás segített neki. Gondolom böngészőből érhető el a chromecastnál ez.
-
gyugyo79
addikt
válasz _Smooth #2534 üzenetére
Nálam sincs hang Spotify -ről kirakva a CC1-en. Ráadásul meg akartam nézni Android TV-s Caston amihez előbb törölnöm kellet a natív alkalmazást mert azt hívta meg mindig (de az a saját connectjét használja), viszont utána már nem is látta mint lejátszó (Cast) eszközt az android TV-s boxot(pedig nem adtam fel hamar újra indítottam már mindent) ...
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz gyugyo79 #2533 üzenetére
Köszönöm előre is a segedelmed
Második kérdésre ez a CEC szál nélküli HDMI (hosszabbító? :S) kábel lehet egy elfogadható megoldás. Ha nem találol ilyet, akkor marad az, hogy az erősítőn kapcsolom ki. Igazából, jobban belegondolva ott talán nincs is rá szükségem a többi eszköz esetén se. Még projektor előtt egy nagyobb TV-n volt haszna...
Akkor már csak ez a spotify-mizéria kellene, hogy megoldódjon a felhőtlen bódottához# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
gyugyo79
addikt
válasz _Smooth #2532 üzenetére
Ha lesz időm megnézem nekem mit csinál ha spotify -t hívom meg (1 pont) elő jön e a leírt hiba ha addig más meg nem nézi.
A 2. pont az csak a másik eszközön (erősítő-projektor) állítható úgy ha kikapcsolod a HDMI -CEC -et vagy amilyen fantázia néven az adott eszköz hívja, ami viszont más bemenetre kötött egyéb eszköznél jelenthet a számodra funkció vesztést (távirányíthatóságban). Vagyis nekem nem rémlik erre vonatkozó beállíthatóság sem. Most gyorsba rákeresve még az volt mint megoldás, hogy be kell rakni egy olyan kábelt a két eszköz közé amin nem megy át a CEC. De lehet van más megoldása csak én nem tudok róla, vagy nem találtam meg mert nem olvastam sokat a találatokat.[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz gyugyo79 #2530 üzenetére
Tegnap átvettem a terméket, valóban járt hozzá, nekem tökéletesen elegendő ez is
Viszont van pár problémám, nem tudom, találkoztatok-e már ilyesmivel, van-e ezekre valami megoldás:
1) kipróbáltam egy LCD megjelenítőn is (HDMI és hangszóró is van rajta), illetve utána az erősítőn is. Youtube gond nélkül megy, sőt, a netflixes demovideo is. Bár a hang kicsit halkabb volt a RPi2-höz képest, de ez nem a világ vége. Két eszköz közötti váltás, ha lassan is, de gond nélkül ment. Aztán váltottam Spotify-ra. Az is lassan, de biztosan megtörtént. Elindult a lejátszás is, de semmi hang. Onnantól visszaváltani már nem lehetett. Bejöttek a háttérképek, azokat váltogatta, de se a YT app, se a Spotify nem jött be, bármelyik eszközzel próbáltuk, csak "csatlakozás" pörgött. Újraindítás után ment újra, de Spotify egyszeri megnyitása után újra semmi. (ugyanaz a helyzet megjelenítőn és erősítőn is)
2) erősítőre kötve, spotify elindít, bekapcsolja a projektort. Ez a funkció deaktiválható valahogy?
Amúgy szuper lenne a cucc arra, amire vettem
Köszi előre is.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
azbest
félisten
válasz _Smooth #2529 üzenetére
kínai utánzatokból létezik lan-os, de azok valójában nem kompatibilisek a chromecasttal, legfeljebb filmet lehet rájük küldeni, de azt is más módon és elég instabilan működnek. Anno vettem egy sticket, de kb a használhatatlanság határán van. Meg sem közelítik a kínai utánzatok az igazit.
-
_Smooth
senior tag
és (#2522) gyugyo79 köszönöm mindkettőtöknek.
Így már világos, csak valamiért úgy értelmeztem korábban a szöveget, hogy létezik egy olcsóbb, vezetékes alternatíva (mármint egy külön eszköz, ami vezetékes és kb csak erre jó, de vezetékes és olcsóbb).
De akkor marad CC1, ha wifi nem válik be, akkor pedig levadászok egy ilyen adaptert.
Egyelőre inkább a stick mérete miatt aggódom - erősítő és fal között el fog-e férni... v2 ilyen szempontból előnyösebb kialakítású volt.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
castiels
addikt
A laptopon történő videostreamelésnek köze van a laptop specifikációhoz. Úgy értem akadhat azért a tv-re kiküldött film, vagy csak a net miatt vagy a router miatt. I3 as laptop 4 giga rammal.
-
*Ropi*
félisten
válasz gyugyo79 #2526 üzenetére
Az a vicc, hogy nekem pont a CC2-őt nem sikerül működésre bírnom semmilyen oprendszer alól (fel sem ismerik, hogy létezne), de telefonról megy. Viszont vettem noname Miracast dongle-öket és azok pöccre működnek ahol a CC2 nem. Kezdem feladni...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
gyugyo79
addikt
válasz Ahanybika #2525 üzenetére
Ezt az egy funkciót leszámítva a telefon nem kell a használathoz szigorúan nézve csak egy távirányító ami kiad parancsokat a CC-nek, ami kb így néz ki: töltsd be az xy alkalmazás kezelő felületét és indítsd el ezt és ezt míg itt amit te szeretnél egy megfelelően tömörített hang+kép adatfolyamot kéne küldenie. Itt van valami hiba. Ez ugyan hasonló megoldás mint a miracast "vagy szoftverből mert a PRIV tudja" de nem az szóval ez nem az amit a telefonod alapból tud. Megoldást én nem tudok rá, hogy nálad a telefonodon mi a hiba.
Igazából pont ilyen kapcsolódási anomáliákat az egész miracast /WiDi is tud, én olyat még nem láttam ami 100 -ból 100 szor jól kapcsolódott és soha nem volt valami anomália amihez valamelyik eszközt ne kellet volna újra indítani amikor megmakacsolta magát és nem volt hajlandó kapcsolódni. Nem véletlen, hogy olyan drágák a direkt erre kitalált vállalati megoldások amik működnek 100% -osan és még mindig, kaphatók, holott már szinte minden tud miracast /WiDi -t meg ott vannak az olcsó stickek amik tudják ezeket a szabványokat és még otthonra lehet jók is mert max TV ki -kapcs be -kapcs és megy (Hozzá teszem amelyik eszközről megy a CC megoldása az egy messze stabilabb dolog mint az elöbb említett miracast /WiDi)...[ Szerkesztve ]
-
Ahanybika
csendes tag
válasz gyugyo79 #2523 üzenetére
Köszi a segítséget!
Abban esetleg még tudsz/tudtok segíteni, hogy telefonról a screen mirroring miért nem működhet?
BlackBerry PRIV-em van, ami optimalizált az eszközre. ( BB és Chromecast oldalán is fel van tüntetve).
Ha home youtube vagy spotify alkalmazásból shareingelek teljesen szépen működik, viszont ha a home alkalmazásból ( vagy szoftverből mert a PRIV tudja) próbálok Mirror screen-elni, akkor a telefon kiírja hogy az "átküldés befejeződött", tv-n pedig csak annyi történik, hogy villan egyet a kép. -
azbest
félisten
válasz _Smooth #2521 üzenetére
a gyári lan-os tápegység 15 dolcsi / 19 euro lenne, csak nem látom itthonra vásárolhatóan/rendelhetően. És a leírásánál ott van mindegyik chromecast változat.
Az ugreen hasonló árban van, azt talán németektől is lehet rendelni. A kínai legó 5 dolcsi körül. Az asix chipseteseket támogatja a chromecast, kifejezetten olyat linkeltem, amit meg is vettem és azóta ki is próbáltam cc2-vel. A neten lévő usb lan megoldásos beszámolók is még a régi cc1-gyes időkből kezdődtek.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Ahanybika #2519 üzenetére
Vezeték nélküli megfizethető átvitelt szeretnél vegyél egy Steam Linket amikor akciós 16,49€ (azt hiszem pont most is de elég sokszor az) + olyan 15€ a szállítása . Kell még egy Steamet telepíteni hozzá a gépre és annyi. Ennél olcsóban szerintem nincs normális vezeték nélküli ilyen jellegű képátvitel amit szeretnél. Ez az a kategória amivel már lehet dolgozni, és bizonyos szinten játszani is (vérre menő fps pvp re érthetően ez se alkalmas még)
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz _Smooth #2521 üzenetére
azbest linkelte is a beszerzési forrásukat is itt
Vagy amazon - ali ebay stb : UGREEN Ethernet Adapter for ChromecastEz a hálózati adapter megoldás már volt az 1 hez is amikor 2 még nem is volt. Mármint gyári a googltól. Az Ultra volt az elő amihez hozzá is csomagolták. De előbb szerintem nézd meg , hogy megy e simán, bár még a komplett UGREEN se egy ökör ára. ( Nézd meg az amazonos linket, hogy mivel mutatják be a működését, meg ott a felsorolás, hogy mikhez jó)
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz gyugyo79 #2518 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ. Nekem vezetékes lenne a legtökéletesebb.
Milyen kulcsszavakra keressek? Az is chromecast lenne?szerk: közben asszem, megtaláltam. Legalább is USB-LAN adaptert, ami - ha jól sejtem - csak a v2-höz jó. Akkor vezetékes eszköz nem létezik, ugye?
2.4GHz elég szennyezett nálunk :/ De talán Spotify esetén lesz gond.[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
azbest
félisten
válasz Ahanybika #2519 üzenetére
ilyen a technológia. mivel a betömörítés és kitömörítés időt vesz igénybe, valamint az adatátvitelnél is vannak bufferek. A telefonon is van késleltetés, ha képernyőtükrözést használsz. Végy egy hdmi kábelt (vagy ami megfelelő a notebook és tévé közé).
[ Szerkesztve ]
-
Ahanybika
csendes tag
Sziasztok!
Chromecas2 eszköznél, ha a notebookommal rácsatlakozok (chrome-on keresztül), akkor hogyan lehet javítani az átviteli sebességen?
Nagyjából egy 0,4-0,6 sec-es késéssel viszi át a képet csak, ami nagyon zavaró.
( telefonon tökéletesen működik az átvitel akár egyből youtube hd video, vagy screen mirror)A notebook egyébként egy HP EliteBook 830 G3-as készülék, ami Intel HD graphics-es integrál videokártyával rendelkezik, tehát nagy gondnak nem kéne lennie.
Köszi a segítséget előre is !
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz _Smooth #2517 üzenetére
Arra simán elég. Annyi, hogy az 1 még nem tudott 5Ghz -et (meg amit írsz) ezét ott ahol nagyon terhelt a 2.4 e-s wifi hálózat lenne előny a 2, meg persze más tartalmaknál esetleg amihez kell a nagyobb sávszélesség és az 5 Ghz. De pld. olyan helyre kerül ahova lehet kábelezni oda ott az olcsó megoldás a wifi kikerülésére is csak visszább kell olvasni.
Igazából az ultra az aminél egy két kliens észreveszi, hogy az és + (nagyobb felbontású) tartalmat is ki lehet már küldeni az egy kettőt minden egy kalap alá veszi amit én láttam. De ha nem így van (mert az is lehet) majd kijavít az aki máshogy tudja. -
_Smooth
senior tag
válasz gyugyo79 #2453 üzenetére
Szia(sztok),
közben a v2 bukta, így valszeg v1 lesz - amennyiben az is tudja az általad írtakat.
Csak HW erősségében volt eltérés a két verzió közt? Mert másra nem használnám, csak Spotify két külön accountról.Köszi
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
laca891
aktív tag
A chromecast2 -őt egy mágnessel nem érdemes rögzíteni a tv hátuljára a jobb hűtés miatt?
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
noorbertt
őstag
Ultra lesz a cél mindenképpen, hogy kibírja még a következő tv-t is.
Igazából azon aggódom hogy tranzkódolni akar majd pl hang miatt mint androidon, mert az nem lenne szerencsés -
Greybeard
tag
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Tervezek venni egy Chromecast-et de volna néhány kérdésem mert lehet ez nem nekem való, nem arra amire én szeretném használni.
Van itt aki használja legalább full hd filmezéshez, plex szerverrel? Idáig Kodi lejátszót használtam de az egyszerűség kedvéért váltanék
-
Papix
tag
Lejárt a szerkesztési időm, bocsánat.
Még annyit hozzátennék, hogy chrome böngészőből át tudom lőni amit szeretnék, de ha elinditom a a pc-n a csatlakozást nem találják meg egymást. Mi lehet ennek az oka?
Telefonra 5 perc alatt ment a dolog.[ Szerkesztve ]
-
Papix
tag
Sziasztok!
Most szereztem be egy 2.0 ást . Segítséget szeretnék kérni. Biztos volt már hasonló kérdés.
A laptopon win 7 fut. Hogyan tudnám átjátszani a laptop saját tartalmát a chromecast-en keresztül a tv-re.Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- iPhone topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- További aktív témák...