- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Táp ventilátor csere
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
válasz UberMutant #4798 üzenetére
Csak TV-nezes de ugy, hogy kozben minden mas eszkozon menjen gond nelkul a net is.
-
gulyasa
őstag
A Chromecast csak az internetem streamelt televíziócsatornák tévére küldését tudja. A DVB adások vételére (földi vagy kábel vagy műhold) nem alkalmas.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Nimrod
addikt
Nulla tapasztalatom van Chromecast-al, viszont nem smart LG TV-re kötnék valamit. Ha jól értem Chromecast-al nem lehet a szabadon fogható (DVB) adásokat fogni, maradna a YouTube, Netflix, stb.
Kérdés, hogy mennyire sávszélesség igényes? Mert az sajnos eléggé gyenge keresztmetszet, 10/1 körül mozog a tényleges sávszélesség. Alap esetben streaming egy gépen nem okoz gondot a többi eszköznek, Chromecast esetében viszont nem tudom mire számítsak.
Alternatíva lenne sima DVB-antenna, illetve műhold. -
sony68
csendes tag
Sziasztok! VLC-ből feliratos filmet küldök át a CC ultrára, de a felirat nem jelenik meg!!
Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm! -
azbest
félisten
válasz Mikemend #4788 üzenetére
Jól értem, hogy webes felülete van a horizonnak?
Régebben futólag próbáltam telefonon az androidos web video cast appal küldtem át a mindigo adását, mielőtt hivatalosan az appjuk támogatni kezdte a cc-t. Az rtl most-os videóval is ment valamennyire, csak az idegesítőbbSzóval sok esetben weblapról ki tudja nyerni a videó linket és azt átküldeni cc-re, hogy az közvetlenül játssza le. Persze a siker attól is függ, hogy a videó formátumával boldolgul-e a cc.
A jobb oldali 3 pötty beállítások végén lehet át kell billenteni azt, hogy asztali böngészőnek mondja magát. A listából például desktop chrome valahanyast. És utána belépve az oldalra abból a böngészőablakból, lehet lejátszáskor fel fogja dobni a kérdést, hogy az mehet -e cc-re. Kicsit elsőre lehet bonyolult. Mélyebben én sem mentem bele, mert csak ki akartam próbálni.
Ha kifejezetten m4-et vagy más közszolgálatit nézne, akkor esetleg a telenor tévés szolgáltatására regisztráljon egy ingyenes fiókot. Az hivatalosan támogatja a cc-t.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
Mikemend
senior tag
Igen, képernyő tükrözéssel megy át, mert sajnos másképp nem tudom kitolni. Közben a routeren bekapcsoltam az IGMP Proxyt, a UPC modemen kikapcsoltam az 5 GHz-et, és most mintha kicsit simábban menne, de persze elképzelhető az általad írt dolog is, hogy a laptop nem bírta. Köszi a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
Mikemend
senior tag
Ha már szó volt arról, hogy mi a különbség az átjátszás és a linkátadás között, én is belefutottam most egy érdekességbe.
Párom laptopja és a CC3 5 GHz-es wifin csatlakozik. A router egy TP-Link TL-WDR3600-as gyári firmware-rel.
A Chrome-ban nézi a Horizon Go-t, amit kiküld a CC-re. Viszont sacc 2 másodpercenként szaggat. Wifi tiszta, a tévé és a router között sincs még 5 lépés távolság sem, a router antennája szabadon van, a frekvencia is tiszta, és csak a laptop, valamint a CC csatlakozik rá, laptopon a lejátszás folyamatos, nem akad.
Mi a franc lehet a baja? Illetve 2,4 GHz-en a HD adás átvihető? Mert annak a jele erősebb, és akkor átállítom arra...[ Szerkesztve ]
-
snooze
veterán
-
-
Oldmobil
aktív tag
Sziasztok!
Ha HBO Go-t küldök telefonról Chromecastra, akkor castol, vagy a telefonon át tolja a streamet? Azért kérdezem, mert egy olyan helyre kellene HBO Go megoldás, ahol egy darab fixen telepített okostelefon netmegosztása adja a hálózati infrastruktúrát, erre csatlakoznak a kliensek (2,4G csak). Egy HBO Go streamet simán kiszolgál a dolog, lehet közben böngészni is egy másik gépen, de az oda-visszát már nem biztos. Köszi! -
félisten
Ilyen szeparáltkliens-beállítással én eddig szerintem csak vendéghálózatnál találkoztam -- olyanom meg nekem nincs. De kézenfekvő az elgondolásod, valami ilyesmi állhat a háttérben, még ha nem is tudatos választás alapján.
Összegezve: én örülök a vezetékes megoldásnak. Egy helyhez kötött eszköz szerintem csatlakozzon Etherneten.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
azbest
félisten
válasz MaCS_70 #4765 üzenetére
Némelyik routernél van olyan opció, hogy a wifi hálózat szeparált legyen, ne lássák egymást (és/vagy a vezetékeseket) a wifire csatlakozó eszközök. Ennek főleg nyilvános vagy vendég wifi hálózatoknál van értelme.
Valamint multicast-tal kapcsolatos opciók is befolyásolhatják, mert úgy emlékszem a cc felderítéséhez multicast üzeneteket használnak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz totopad #4763 üzenetére
Ha működik a wifi, akkor nyilván nincs ok a további variálásra.
Nálam a jelek szerint nem működött elé jól. A szobában ugyan kifejezetten jó a térerő, de nem a tévé mögött, ahol ugye a Chromecast lakik. Egyébként nem is az volt a gond, hogy akadt volna az adatfolyam, hanem az, hogy a notebookok és mobiltelefonok egyáltalán nem látták.
A vezetékes eszközök igen. Érteni én sem értem.Az Ethernet-adapter valamiért megoldotta ez a problémát.
Amúgy pedig a fizika törvényei 2020-ban sem változtak sokat, és a rádiós átvitel a közelébe sem érhet vezetékes átvitelnek. Ez pedig ismételten ott érdekes, ahol a wifi valamiért nem működik elég jól, mégis ragaszkodnak hozzá az elégedetlen felhasználók.
MaCS
-
totopad
senior tag
válasz MaCS_70 #4760 üzenetére
Akkor én leszek a keréktörő, amig 2,4-es router volt itthon nálam is voltak gondok a hálózattal, de pont emiatt lecseréltem egy 5ghz-esre és azóta semmi probléma. Maga a CC is hibátlan, de azóta a hálózattal sincs semmi gond. A fene se akarja megint átkábelezni a lakást 2020-ban!
-
félisten
Megjött az Ugreen Ethernet-adapter.
Kiválóan működik!
Ami nagyon érdekes az az, hogy a notebookok wifin gyakran nem látták a Chromecast 2-t, pedig az ott virított a hálózaton. Ez a jelenség megszűnt, mindig megvan és stabil a kapcsolat.
MaCS
-
félisten
válasz MasterMark #4758 üzenetére
A ChromeCast alapgondolata ugye az, hogy kvázi távirányítóként működik, és a vezérlőeszköztől nem magát a megjelenítendő adatfolyamot (kkalsszikusan Youtube-videót) kapja meg, hanem csak a forrást és a teendőket.
Ezzel tudott elég gyors lenni.A tükrözés viszont egy többlet hálózati adatfolyamot foglal le, ami voszont egy lassabb (szokványos) wifi hálózatnál már komoly fennakadásokat tud okozni.
Hivatalosan szerintem nem is használják rá a "castolni" szót -- engem legalábbis anno súlyosan lecsesztek érte.
MaCS
-
félisten
válasz MasterMark #4755 üzenetére
Ez nem csak sima képernyőmegosztás?
A teljes asztal esetén szerintem eleve csak a tartalom átküldéséről lehet szó, mivel nincs közös forrás.
A Chrome-lapoknál nem tudom, hogy mi a helyzet, de a késleltetés nagyságából arra következtetek, hogy itt is tükrözésről van inkább szó.MaCS
-
qqzs
őstag
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e.
Egy androidos mobilról Chrome böngészőlapokat szeretnék castolni egy Tv-re, úgy hogy közben egy légegérrel tudjak böngészni és szöveget bevinni a tv-n.
A tv nem buta, és ugyan támogatja a miracastot, viszont tükrüzésnél nem tölti ki teljesen a tv képernyőt, ezért gondoltam a CC 3-ra. A miracastnál gondolom az a gond, hogy a mobil képaránya (19.5:9) nem egyezik meg a tévéével (16:9).
CC-n keresztül teljes képernyősen, natív felbontásban jelennek meg a Chrome lapok a tévén?
Vagy ez is csak egy szimpla tükrözés?Hogyan tudom teljes képernyősen megjeleníteni a tartalmakat? A CC képes erre?
Ha már légegér, tudtok valami jót ajánlani?
Köszi,
Üdv,
YxVs -
Csom Tam
újonc
Olyan kérdésem lenne a meglévő Chromcast 3 felhasználókhoz, hogyha minden nap 10-20 óra között akarok egy Google Photosban lévő slideshowt futtatni a TV-n, akkor elég-e egyszer beprogramoznom azt, vagy minden ki és bekapcsolásnál újra be kell pötyögni, hogy mi legyen a képernyőn?
-
Szajo
őstag
válasz UberMutant #4749 üzenetére
Na ezt meglesem.
Amúgy is elvetettem ezt a hdmi audio extractort mert kb 15ezer plusz a chromecast...
Akkor már mindjárt 30ezer annyiért még inkább ezt eladom és veszek egy 32" smart tvt. -
Szajo
őstag
válasz MasterMark #4746 üzenetére
Laptopról film/zene bluetoothon és a kép onnan megy HDMI-n...
De ezért akarom okosítani ne kelljen laptophoz felállni kapcsolgatni a dolgokat... -
Szajo
őstag
válasz MasterMark #4738 üzenetére
Nincs hdmi a Soundbaron, de a chromecast tud bluetooth-t?
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Szeretném fel okosítani az LG tv-m de egy dolgot nem tudok:
Hogyan tudnám chromecastról az audiot kitenni külső hangszóróra?
Van egy Samsung Soundbarom de a tvt nem tudom vele összekötni mert a tv-n se optikai se headphone kimenet...
Hogyan tudom azt megoldani, hogy a kép menjen HDMI-n a tvre majd Chromecastról és a hang pedig valahogy a soundbarról? -
törölt tag
Csináltam 5GHz-es Wi-fit az eszközöknek, csak azok mennek az 5Ghz-en, meg a mobilom a beállításhoz. A többi mobil,tablet a 2.4-et használja. A Pc vezetékes. onnan küldöm a forrást. Csináltam egy új csoportot,beletettem a 2 eszközt. Jelenleg jól működik,remélem így marad. Köszi a segítséget!
-
törölt tag
Holnap utánajárok mindennek. Láttam a routeren kódokat,csak már nem volt időm foglalkozni vele.
A pc vezetékesen van. Reggel bemegyek,erősítőt bekapcsolom. Utána a pc-n rámegyek(mostanában Best Fm,kevés beszéd,jó zenék) a Bestfm online hallgatásra, jobb gomb "átküldés", kijelölöm,és már szól is. Viszont többször eldobja,de van úgy hogy egésznap megy rendesen. A telefonnal ha küldöm rá a zenét,próbának jó,de nem vagyok mindig az üzletben. Majd mókolok rajta,aztán meglátjuk. Köszönöm. -
azbest
félisten
válasz #46129152 #4732 üzenetére
Lehet az alján/oldalán lévő matricán van egyedi jelszó. De ha van a szolgáltatódnak topicja itt a ph-n akkor ott a válasz vagy valaki tud segíteni. Ha más nem az ügyfélszolgálat. De nem jellemző, hogy kizárnák a felhasználót a végeszközből. A mai szolgáltatói eszközök szotkák tudni az 5ös hálózatot is. Ha külön neve van és tényleg csak a 2.4-esen van, akkor nem szóltam
Ha a telefonod tud 5GHz-et és mondjuk androidos, akkor például ez az app is tudja mutatni külön-külön, hogy 2.4-en és 5ön milyen wifi hálózatok vannak. [link]
Ha ugyanazon a csatornán van több más hálózat is, például ugyanaz a netszolgáltató másik 5 szomszédnál, akkor lehet ők is ugyanarra vannak állítva és akár erősebb is lehet a jelük pár méterre a te routeredtől. Az app arra is jó, hogy azzal megnézd a jelerősséget a chromecastok helyén. Azzal kiderítheted, hogy melyik csatornán kevesebb a zavaró szomszéd. Ha esetleg takarja valami fém készülék vagy berendezés, az is ronthatja a chromecast vételét.
Ha a pécé is wifin van, akkor lehet az ő vételével van gond.
Más irányból közelítve, esetleg megpróbálhatod, hogy a telefonoddal küldesz ki zenét rájuk a pécé helyett. Kiderülhet, hogy akkor is szakadnak -e.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #4731 üzenetére
Be sem tudok lépni a wifi beállításokba,nincs hozzá jelszavam. Az admin- admin nem működik. Ezt a szolgáltató adta. Van még egy routerem, próbáljam meg,hogy arról csak a Cast menjen? És hogy tudnám Resetelni az egészet,és újra indítani,mintha csak most vettem volna?
-
törölt tag
Sziasztok!
Üzletemben(cukrászda) van két erősítő. Az egyiket a benti zenére használom,a másikat a kinti,teraszhoz. Mindegyikhez van egy AUX-ra kötött Chromecast Audio. A számítógépről küldöm rá a zenét, valamelyik inrenet rádióét, de nem is ez a lényeg.
A gondom az,hogy sokszor megszakad, visszadobja a számítógépre a hangot.
Csak ha újbóli átküldést választom,akkor megy tovább.
Kb.8-10 méterre vannak a Routertól az eszközök, 300 Mb/sec átlagos adatátvitel.
Mi lehet a gond?
Hogyan lehetne "factory resetet" csinálni rajtuk,és újra indítani,létrehozni az "otthont"?
Segítene ez talán? -
gurabli
őstag
válasz laca891 #4724 üzenetére
Chromecast Audio: alapból nem támogatja a YouTube videók átküldését. Vagyis telefonról, YouTube app-ból nem tudod ráküldeni a Chromecast Audio-ra.
Viszont úgy olvastam, hogy asztali gépen, Windows alatt, Chrome bömgészőben megnyitva a YouTube-ot át lehet küldeni az adott fület a Chrome-ban lévő Cast funkcióval. Nyilván csak a hang szól majd, a videó nem, de ez Chromecast Audio, nincs is szükség a videóra, csak a hang kellene. Mivel most nincs nálam egyik Chomecast Audio eszköz sem, ezért kértem, hogy valaki ellenőrizze le, hogy ez valóban működik-e vagy sem.[ Szerkesztve ]
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
laca891
aktív tag
válasz gurabli #4721 üzenetére
Nem értem a kérdést? Chromcaston szeretnél nézni youtobe videokat? A tükrözésnek több formája van. Van, hogy tükrözöd a pc vagy telefon képernyőt és van mikor stream módban megy chromecast. Ilyenkor a chromcast közvetlenül csatlakozik például a youtobe video linkjéhez, tehát akkor is van a tévén video, amikor kikapcsolod a telefont vagy laptopot.
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Akinek van kéznél egy CC Audio, meg tudná nézni, hogy Windows alatt, Chrome-bol, át lehet-e dobni a YT videók hangját? Mert android yt app sz nem működik, tudom, de elvileg Chrome-ban az adott fülnél csak Cast és már megy is a YT videó hangja. Nimcs most pont kéznél CC Audio.
Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
laca891
aktív tag
válasz ricsi1877 #4710 üzenetére
Kérj egyet kölcsönbe ismerőstől? Nálam 32" az Lcd tv ott minden tökéletes. Persze ezen a tv-én van olyan beállítás, hogy lehet Pc módban is használni. Van a televíziódon pc mód, lehet ott a hiba.
A youtube videok milyenek, ha tévén nézed?[ Szerkesztve ]
-
B.i.L
senior tag
CC3 porosodik nálam!(garis,mm)
ATv3 az utódja!
Elköszönök,sziasztok,de azért néha belesekHorgászni mentem...B.i.L
-
gulyasa
őstag
válasz ricsi1877 #4710 üzenetére
Szerintem ott inkább a hálózati átviteli sebességgel lesz gond. És ha tényleg ez a gond, akkor a CC-re is vonatkozni fog, mert az alapban WiFi-s és az még lassabb, mint a vezetékes kapcsolat. Ráadásul utóbbinál több zavaró tényező is adódhat.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
ricsi1877
friss újonc
-
ricsi1877
friss újonc
Helló.
Most szeretnék beruházni egy Chromecastra. De nekem csak az Eurosport player miatt kellene. Csak az a gondom hogy van Eurosport player előfizetésem,.Ha simán nézem chrome böngészőből a monitoromon akkor tökéletes a kép. De ha átkötöm a tv-re (48" FULL HD) akkor olyan mintha max 25fps el jönne. Nagyon rossz a kép, sportnál élvezhetetlen ha megveszem a Chromecastot és applikáción ráküldöm a tv-re akkor jó lesz a fps szám? Tehát normális tv,- s minőségre gondolok. Vagy gépről tükrözve jó lehetne? Vagy csak androidról? Nekem mind1 csak valamelyik legyen jó!!Tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz laca891 #4703 üzenetére
Na meg az is lehet az előzőekben leírtak mellett, hogy ezek a tízezer forint környéki kacatok maximum arra jók a mai világban, hogy az UTP kábelnél fogva parittyázz vele egy szépet az udvaron. Régen, amikor volt egy laptop meg egy pc a lakásban, amit ki kellett szolgálnia, elég volt a bennük rejlő kraft, de manapság egy átlag családban 4-5 telefon, néhány tablet, okosotthon eszközök, notebookok vannak, ezek egyidejű kiszolgálására egyszerűen kevés a kraft ezrkben a dobozokban. Az egy dolog, hogy tudsz rá csatlakozni, de semmit nem jelent az elérhető átviteli sebesség és válaszidő kapcsán. Ahogy írták is, a megoldás egy modernebb router, ami egyrészt ismeri a 802.11/ac szabványt, másfelől van benne elég nyers erő ahhoz, hogy a klienseket ki is tudja szolgálni. TP-LINK is lehet, csak ne legyen olcsó nagyon. Amit szoktam ajánlani az "olcsó de egész jó" kategóriában, az a Tenda AC9, ez elég erős és korszerű ennyi pénzért. Persze, ha van rá több (50 ezer környéke), és nagy a lakás / ház, akkor érdemes mesh megoldásokban gondolkodni.
-
gulyasa
őstag
válasz laca891 #4703 üzenetére
Egyszerűen fogalmazva: a router-ek többségének WiFi-je egy frekvenciás (2.4GHz-es). Ha ugyanazon a frekvencián egyszerre több eszköz is ketyeg (pl. a szomszédé/szomszédoké is), akkor előfordulhat, hogy ez be fog zavarni a rácsatlakozni kívánó eszköz működésébe - esetünkben a CC működésébe.
Szóval a konkrét ok az (lehet), hogy mivel a TP Link 841 kizárólag 2.4GHz-en működik, amely frekvencia sokszor túlzsúfolt (mert pl. szinte mindenkinek hasonló tudású, más gyártótól származó, ilyen "régi" routere van), míg a szolgáltatós ZTE esetleg már tudja az 5GHz-et is, ami még viszonylag ritka, azért az a frekvenciasáv még nincs telítve.
Nem kell szakembert hívni, töltsd le a WiFi Analyzer alkalmazást (ha androidos telefonod van) vagy szifonra a Network Analyzert. Ezekkel "bemérheted" a lakásodban a wifi minőségét.
Ha valakinek emiatt van problémája a CC-vel, akkor érdemes újabb router-t beszerezni, ami az 5GHz-et is tudja.
-
laca891
aktív tag
Valaki már régebben itt leírta, hogy miért van az , hogy például tp link 841 routerrel szaggat , viszont amit a t-com -hoz adnak routert ZTE azzal jó a Cromecast. Mitől van ez???
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest