-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz biohardware #5499 üzenetére
Igen, de lehet helyette egy Kodit futtató, Linux alapú rendszer is. Az is tudná, amit szeretnél. A CC -vel az a gond, hogy nettó csak streamel. Kell neki egy vezérlő eszköz is (pl. teló, vagy PC), ami levezényli a végtelenített lejátszást. Első körben sztem ITT kérdezz!
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz biohardware #5497 üzenetére
Erre nem lesz jó a CC. Vegyél egy Amlogic TV boxot!
[ Szerkesztve ]
-
biohardware
csendes tag
Sziasztok!
Nem okos tévéből szeretnék reklámfelületet készíteni(képek, videók)!
T-home-os router lenne mögötte, usb képes így akár onnan is szedheti a tartalmakat vagy akár ftp-ről vagy bármilyen otthoni megosztásról, nem tudom, hogy van e belső tárolója!A lényeg annyi lenne, hogy folyamatosan megjelenítse az adott videókat, képeket... ha végére ér kezdje elölről!
Ezt alapjáraton tudja? Létezik valami használható app? Még nem vettem meg a Chromecast-et, ezért venném csak, nem próbáltam még, hogy mit reagál a tv alap média lejátszója, usb van a készülékben!
Esetleg bármilyen más megoldást ha tudna valaki javasolni azért hálás lennék!
Köszönöm
-
goli2hun
csendes újonc
Sziasztok,
Adott egy chromecast3, vezetékes adapterrel (ebayről) kötve.
Eddig tökéletesen működött asztali PC - ről (Chromeból youtube, meg a VLC is ment).
Telefonról, tabletről is tökéletesen ment.Nov vége óta nem látja a PC - t (és a hálózatra kötött új gépet sem).
Telefonról, tabletről tökéletesen megy a stream még mindig.
Chromecast resetelés, újraconfig megvolt.
Elvileg a router sem gond (Vodás Compal csoda), szépen ott a vezetékes IP, lehet pingelni is meg minden.Vmi ötletetek nincs merre induljak tovább a hibakereséssel?
Gondolkoztam h nem - e a Win10 nél lévő mDNS kavar (most már a saját implementációt használják nem a Bonjourt pl), de sajnos a MacBookot vezetékesen rákötve sem ment sem vlc, sem a böngészős castolás.
Gyanakszom a routerre de csak elég basic beállitásaim vannak ezen a Compal csodán engedélyezve... csak nem kaptam már egy sw frissitést a modememre vmelyik éjjel. -
kzkz
őstag
Működik, de egy egy nagy bitrátás (80mbit/s) filmet már nem visz a Kodi, elkezd cachelni de az is megáll.
A cachce értékeket is szerkesztettem, amit a firetv 4kn használok, az se segített.
Több kodi verziót is próbáltam, a bétat is.A wifi elég gyors, 300mbit felett van.
[ Szerkesztve ]
-
snooze
veterán
lehet resetelni,egy pici gomb van a töltöcsati mellett,azt nyomjad..
GO Gunners!!!
-
Csóka78
csendes tag
Sziasztok vettem egy cc3-at.És az a bajom vele,honem látja a telefonom wifije.A telefon Samsung s20.Előszőr mikor megjött bedugtam a projektorba és látta a telefon is.Minden végog csináltam a telefonon amit kért.Miután a szoba is meg lett valamire rányomtam,és azóta nem látja a telefon a cc3-at.Lehet esetleg a cc-t reszetelni vagy valahogy újtakezdeni vele a beállítások elejéről?
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Megoldható az hogy a telefonon lévő "Samsung Dex"-el csatlakozni tudjak a Chromecast-2 hez ?
-
Somatom
veterán
Tegnap sikerült HDMI -n kiküldeni tabletről az új TVGO -t. Ettől vérszemet kaptam, gondoltam kipróbálom CC képernyőtükrözéssel is. Akad (gondolom, a hálózat nem bírja), meg valamiért állóban jelenik meg a TV -n a tablet képe, de a tartalom kimegy, nem tiltja az új TVGO. Ha vki tudja a megoldást, hogy Samu Tizenen, vagy a tabon mit kéne átállítanom ahhoz, hogy a TV -n 9:16 helyett, 16:9 legyen a kép, akkor lécci, ne tartsa magában!
[ Szerkesztve ]
-
bmwm3
tag
Sziasztok,
Úgy látom a youtube a napokban megváltoztatta a támogatási rendszert és azt írja, hogy csak olyan TV-re castolhatok youtube-ot, amely TV támogatja a youtube-t (De nem támogatja, pont ezért chromecastom, agyrém)
"Cast works with any TV device that can support YouTube on TV, not just Chromecast."Találtatok erre valamilyen megoldást?
Köszönöm szépen!
Semmi, tárgytalan, vaklárma volt!
[ Szerkesztve ]
-
Ezustroka
tag
Azt tudjátok esetleg, hogy az új chromecasten miért lehet, hogy a Netflixen a filmek, sorozatok lejátszásakor a kép időnként zajos benyomást kelt. Nem olyan, mint amikor még nem töltött be rendesen, vagy gyenge a net, és emiatt látszik, hogy nagyon alacsony a felbontás, és homályos a kép. Meg ugyanezt tapasztalom akkor is, amikor ha jól emlékszem ambient módba lép (elkezd fotókat vetíteni, ha egy darabig nem megy rajta semmi), furcsán zajosak a képek. Full hd tv-ről van szó. Esetleg valami rosszul van beállítva? Annyira nem zavaró egyébként, csak fura kicsit.
Mi egyébként nagyon szeretjük az eszközt, nekünk nem volt pl HBO Go app a tv-n alapból, és a YouTube is sokkal könnyebben használható, mint a tv saját alkalmazása. Plusz nekem jobban tetszik ez a megoldás, hogy az eszköz maga játsza le a dolgokat, nekem sosem tetszett az, hogy a mobilommal ügyködjek, arról küldjem át a dolgokat.
-
zazenke
őstag
válasz Somatom #5479 üzenetére
felmegy a chrome vagy a youtube vanced is de hozzávaló távszab nélkül nem lehet őket használni mert nem is látod az egeret hogy merre jár. de akkor már kellene egy usb hub is amibe be kellene dugni egy airmouse egeret vagy hasonló eszközt gondolom. szóval ezek újjabb beruházások árán valósíthatóak meg kb 10 ezer körül
-
zazenke
őstag
megvan az ismeretlen források telepítése engedélyezés be kell kapcsolni a fejlesztői módot utána már engedi kapcsolni https://www.youtube.com/watch?v=1iRJx_vao_s
-
zazenke
őstag
válasz pinnacle #5476 üzenetére
egyenlőre elengedem ezt a dolgot mert mégha fel is bírnám tenni a böngészőt szerintem akkor is igen kényelmetlen lenne használni a pchez képest. A hangalapú keresés szerintem jól működik. nyliván film címeket videoklippeket lehet keresni. facebook app sincs csak facebook watch app. tehát itt is a videkat nézegetheted amelyet kigyűjt a facebookról. a klasszikus facbook használat nem támogatott arra is marad a pc. tulajdonképpen csak mozgóképre és esetleg fotókra van kihegyezve az egész. Működik a plex is rajta 25Mbps sebességgel is szépen átemeli a pc ssd winyójáról a fullhd tartalmakat . Indexelés utás már szép folyamatos lejátszást biztosít ekkora sebességgel. ezt egy 18 gigás fullhd filmmel teszteltem.
-
zazenke
őstag
válasz Somatom #5471 üzenetére
az még nem világos hogy lehet e gyáltalán külső forrásból telepíteni rá bármit is mert egy alkalmazást már próbáltam de azt az opciót már nem engedte kipipálni hogy külső forrásból való telepítést engedélyezze (mint telefonon ). Mintha letiltották volna ezt a funkciót is . Mindent felfrissítettem rajta lehet ez volt a baj mert az új rendszer már elveszi ezt a jogot. Ezt még nem mondom biztosra
-
Somatom
veterán
-
zazenke
őstag
válasz tomigonzo #5468 üzenetére
mindkét fél hibája hogy még filmet sem lehet lejátszani egy pc rugalmasságával. tulajdonképpen az is többet ért volna ha veszek a windowshoz média távszabályzót. Az körberöhögi ezt az eszközt. az meg nem tudom mekkora nem életszerű igénynek számít ha az ember a kedvenc filmjének egyik kedvenc jelenetét visszaakarja nézni többször. Ezzel az eszközzel sem lehetetlen csak párpercet várni kell még odateker.
[ Szerkesztve ]
-
-
tomigonzo
aktív tag
válasz zazenke #5460 üzenetére
engedd el, nem meneked valo, uljel a tv elott laptoppal/geppel es egeresszel, meg nyomkodd a billt, (eleg minimalis piaci igeny a filmeket a vegetol elkezdeni nezni btw, )
10 ezerert atveszem ha ennyire nem tud semmit,
ami alapbol nem a cc hibaja, hogy a kedves szolgaltatok b.sznak lefejeleszteni az appjaikat plussz meg egy ket platformra. -
|AP|
veterán
válasz Attti73 #5464 üzenetére
nem próbáltam, csak keresgettem a témában, pl. ebben a videóban van róla szó
Watchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
|AP|
veterán
válasz zazenke #5460 üzenetére
"erre elég lett volna valamelyik régebbi verziós GG és telefonról még olajozottabban is menne a kezelés"
Ezzel a részével nem tudok vitatkozni, egészen eddig egy első generációs CC-t használtam problémamentesen, telefonról navigálva.
Viszont nekem megérte a váltás és azért az USB-C csatlakozóban is vannak lehetőségek amiket ki lehet használniWatchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
zazenke
őstag
nekem van BT a tvben és azzal csatlakozok a fejhallgatóra de ha nem lenne akkor kb 3-4 ezerből veszek egy bt transzmittert és ráállok a tv hangkimenetére és már meg is van oldva. De ennél sokkal jobban fáj hogy olyan alapdolgokat se tud se a hbo go se a netflix hogy tetszőleges helyre ugorjak a filmben. Egyszerűen nem lehet kivitelezni azt hogy én a film végén szeretnék egy jelenetet megnézni és oda navigáljak a saját távszabályzójával . Annyi a lehetőségem hogy odatekerek ami (hbogonál 64x sebesség) percekig tart egy filmnél. Ezek számítógépnél egy egér segítségével egy mozdulat az egész. hbogonál nem mutatja a képkockákat sem hogy hol jár az ember . Egy teljes fapadosság jellemzi az eszközt csak arra jó hogy elindítok egy filmet és azt lag mentesen végignézzem ami jó dolog csak nem 30 ezerért. erre elég lett volna valamelyik régebbi verziós GG és telefonról még olajozottabban is menne a kezelés mert önálló eszközként ez a kütyü nem igazán éri meg az árát
-
|AP|
veterán
válasz zazenke #5456 üzenetére
nekem már csak azért az egy dologért megérte a felárat a korábbi verziókhoz képest, hogy tudok BT fülest csatlakoztatni a TV-hez, így teljesen csendben tudok Netflixet, HBO-Go-t Youtube-ot nézni, de még a PC-re letöltött tartalmakat is. Egyedül az bánt, hogy a TV adásokat nem
Amúgy igen, ez egy megjelnítő eszköz, ez erre való, ennyit tud. Az lehet még érdekes, ha lesz hivatalosan is Stadia, akkor egy BT kontrollerrel remélhetőleg egészen jól el lehet vele majd játszani isWatchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Nemhiszem mert próbáltam másik ugyan olyan kaliberü táppal is és ugyan az. Ritkán csinálja,van mikor több napig semmi,aztán 5 perc alatt 2-3 újraindulás,utána megint semmi gond. Wifi szennyezetség,zavar nem áll fent,szóval rejtély a történet. Holnap megpróbálom resetelni mert az bizony már rég volt..
[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
igazából ez a chrome cast tv csak arra jó hogy netflix hbo stb dolgokat nézzen rajta az ember. Már youtubera sem az igazi csak ha van előfizetés máskülönben nézegetheti az ember a reklámokat . Ez pc-n könnyedén kikerülhető. böngézni megint egy nyomorék lassú megoldás gyakorlatilag stream szolgáltatásokhoz jó és csókkolom. 2 óra alatt kiveséztem ezt a kütyüt. csak hát ez 30 ezerbe fáj.
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! EREDETI chromecast 3-at honnan érdemes most rendelni,hol a legolcsóbb ? Köszi előre is ! ( A 2-esem random újraindulgat,már 3-éves kb igaz,nem sokat használtam ez idő alatt)
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Az egyáltalán nem chromecast, teljesen máshogy működik. Miracast/AirPlay vagy hasonló módon.
S mivel az képernyőt tükröz, így az előfizetős, másolásvédett tartalmat lehet nem is tudja telefonról kimásolni képernyőre.A hbo go és netflix tartalom kiküldés kizárólag chromecaston megy.
-
set79
csendes tag
Sziasztok!
Tudom nem teljesen chromecast, de hátha tudtok segíteni.
Rendeltem kínából egy anycast-et, ios tükrözés céljából.
Megy is rendesen, viszont amint átdugtam egy nem smart tv-be, nem tudok nézni rakta se netflixet, se hbogo-t. Megáll, megfagy. YouTub-on a videók tökéletesek.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e esetleg olyan beállítási lehetőség ami elkerülte a figyelmemet, amiért ez nem működik.
Köszi a segítő szándékú hozzászólásokat!
Üdv -
pinnacle
nagyúr
válasz laca891 #5445 üzenetére
Wifin nem megy, mint az Androidos boxoknál?
Aki tudja nézze meg legyen szíves, hogy Kodival gond nélkül megy a videók lejátszása? Itt lehet csatlakozni a PC-hez, Videók-Fájlok-Videó hozzáadása-Tallózás-Hálózati hely hozzáadása-Windows hálózat. -
wagi
senior tag
Sziasztok.
Nézegettem ezt a chromecast 3 tv okosítót.
Win7-es asztali gépen megosztott mappákban található videó fájlokat szeretnék nézni vele egy Panasonic plazma tv-n.
Ez megoldható lenne?
Köszönöm a válaszokat. -
azbest
félisten
első komment: a google tv-n nem jelenik meg a mutató, így nem tudják használni, mert nem látják hová kattintgatnak. Bár lehet a távirányítós mutatóra gondolt. A hivatalos firefox for firetv apk-ból szépen elindilt péládul miboxon, de ott meg annak a távján nincs beállítások gomb, így azért nem lehet értelmesen kezelni teljes képernyősen azt meg. Bár a cc google tv távja más, lehet azzal elő lehetne csalni. [link]
Amúgy ahogy firetv-n úgy az androidtv-n is megjelenik a távirányítóval egy mutató firefox-tv -vel és lehetne is kezelni vele, csak mivel teljes képernyősen nyitja meg az oldalt, megfelelő gomb hiányában nem tudtam desktop módra átállítani. Bár magam nem használok böngészőt ilyesmin, csak próbálam, mert más kérdezte akkor is még a tévés rendszer app menüben is szépen megjelenik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Somatom
veterán
válasz sajatmagam #5433 üzenetére
1980 -as? Az egy 720x576 -os, csöves TV?
-
|AP|
veterán
válasz sajatmagam #5433 üzenetére
alapból én nem találtam telepíthető böngésző appot, ami kifejezetten google tv-re van és telepíthető is egyből. Külső forrásból, apk-ból még nem próbálkoztam, ha lesz időm megnézem (ahogy azt is hogy mennyire működik BT billentyűzettel és egérrel)
-
vacs
Topikgazda
-
vacs
Topikgazda
Megérkezett az eMag-os Chromecast Google TV.
Nagyon király cucc, Netflix, Spotify és Youtube hibátlanul megy (FHD tv-m van, így a 4K-t passzolom).
A távirányítója nagyon komoly, igényes. Vannak rajta hangerő szabályzó gombok és működik is. Nem infrás, ezáltal nem kell, hogy "lássák" egymást, működik akár a takaró alól, akár a szomszéd szobából is!
A távirányítón lévő power gomb bekapcsolja a CC-t és ezzel együtt bekapcsolja a tv-t is, illetve ki is kapcsolja!Fontos lehet, hogy angol hálózati dugó van a csomagban, átalakító nélkül ... engem nem zavar, mást lehet!
Illetve még egy apróság ... a fehér pici távirányító könnyel el tud veszi az ágyban!
Eddig CC2-t használtam, ez méltó utódja lesz (ugyanitt cc2 eladó)!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
|AP|
veterán
válasz Somatom #5428 üzenetére
én már ott elengedtem, amikor állóban jelent meg a felület a tv közepén. Lehet, hogy lehetett volna használni billel és egérrel, de távirányítóval nem, és hát az álló képet sem túl jó nézni.
Telefonon továbba is használom és jól is működik, de így a google tv-n kényelmesebb most a VLCWatchdives WD7922 (37mm VH31) eladó
-
laca891
aktív tag
válasz Ezustroka #5422 üzenetére
Nálam T-com az internet szolgáltató a ZTE modem-routerrel, amit adott a T-com azzal jó.
Próbáltam TP-link 841w routerrel, ez a roter kapcsolódott az internetre, akkor szaggatott.
Most van egy AC-65 P routerem, ez kapcsolódik az internetre a ZTE csak modem, jó a HBO Go.
Összegzés: szerintem amelyik router kapcsolódik pppoe módban az internetre, attól függ a szaggatás.Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
|AP|
veterán
videostream alkalmazás nem létezik az új Chromecast-re? Az előzőekkel ezt használtam a PC-n lévő tartalmak lejátszására, ez működött nálam a legjobban. Telefonról az újjal is tudom használni, de gondoltam, ha már lehet appokat telepíteni, akkor miért ne. Viszont nem találom a telepíthető applikációk között.
-
zazenke
őstag
válasz Ezustroka #5422 üzenetére
pénteken már én is kitudom próbálni . ha sz@rakodni fog a hbo go akkor marad a netflix előfizetés a hbogonak meg marad a torrent. Amúgy se akarok kettőt fizetni egyszerre . Talán majd akkor ha jön a hbo max ami jövőre már várható és ekkor amúgy is megszünik a hbogo. Ezt már bejelentették
-
Ezustroka
tag
válasz zazenke #5421 üzenetére
A Netflix és a YouTube teljesen jól megy, szóval az az érzésem, hogy a wifi vétellel nincs gond, az HBO Go alkalmazás tűnik inkább problémásnak. Mikor újra kipróbáltam, bár nem sok ideig ment a film, mert nagyon késő volt már, akkor az HBO is szépen betöltött. Szóval lehet, hogy nagyon tenni nem lehet semmit, de azért jobban örülnék, ha stabilabbá működne, mert amikor nem megy jól, az eléggé idegesítő.
-
zazenke
őstag
válasz Ezustroka #5420 üzenetére
meg kellene nézni egy telefonnal hogy milyen a sebesség amit el tudsz wifivel érni az adott helyen. tehát a telefon böngészőjébe írd be hogy sebesség teszt és a találatok közül mondjuk válaszd a digi oldalát. nézd meg milyen letöltési sebesség van az adott helyen ott ahol a google tv van . A hbo go nak mindössze 5 Mbps sebesség kell stabilan tehát nem ingadozva. A netflixnek is elég a fullhd hoz ennyi... Ha nem elég stabil a sebesség akkor marad a kábel, vagy wifi erősítő elhelyezése kell pluszban.Írom ezeket az információkat úgy hogy az én google tv eszközöm még meg sem jött tehát csak általános alaphiba keresést írtam le. Ha viszont a chromecast eszköz lesz a ludas akkor majd a többiek megmondják mi lehet a baj vele. Nekem jelenleg a tv végzi a hbo go és netflix üzemeltetését(még pár napig) és meg kell mondjam a netflixnek szebb a képe és stabilabb is fullhdban összehasonlítva. A hbo go elég fapados a netflixhez képest
-
Ezustroka
tag
válasz pinnacle #5419 üzenetére
Samsung töltővel működik a dolog :)
Másik dolog: érdemes valamit állítanunk a wifivel? Egyelőre az HBO Go-t próbálgatjuk, most hirtelen ethernet csatlakozást nem tudok megoldani, csak wifivel tudjuk nézni. Nincs szükségünk 4k-ra, csak full hd-s a tv. Gigabites netünk van. Viszont az HBO Go egyelőre elég gyatrán teljesít olyan szempontból, hogy még a full hd kép se sokszor jön össze, és viszonylag gyakran megáll tölteni. Szóval van erre valami tippetek? Ja és a router sincs messze.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Ezustroka #5410 üzenetére
Szerintem az emag nem is árulhatná adapter nélkül. Talán ez a legegyszerűbb ha ilyet veszel hozzá. Egyáltalán elindul a TV USB-ről? Legalább kiderül, hogy valós az power adapter required jelzés. Ha igen, akkor az emagnak is kellene mellékelni. Én már vettem USA telefont, ott is adtak adaptert hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
-
zazenke
őstag
válasz Ezustroka #5410 üzenetére
pont jó hozzá mert 5v és 1.5A a maximális szükséglete . de ha veszel valahol töltőt pl a lidl-ben azok is már 5v és 2A rel jönnek ki úgyhogy ha nagyon biztosra akarsz menni és nem akarod hogy a töltő csúcsra ki legyen hajtva akkor vehetsz neki egy 2 ampereset. Csak ne 9 voltos legyen az 5 volt helyett mert nem tudom hogy inteligensen lekezeli e az eszköz a 9 voltos gyórstöltő funkciót. A telefonok azok lekezelik de pl van nekem egy jbl bluetooth fejhallgatóm hát az nagyon nem kezelte le a 9 voltot . tehát a lényeg hogy a hagyományos " elavult " 5 voltos telefon töltő legyen 1.5 vagy nagyobb amperrel.
-
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Megrendeltük az új Chromecastot az emagról. Csak amerikai fejet mellékeltek a kábelhez, a dilemmám az, hogy ezt mivel helyettesíthetem. Van itthon egy pár töltőfej mobilokhoz, mennyire kell néznem, hogy milyen adatok vannak rajta? Vagy tökmindegy? Tegyek rá egyet és az jó lesz? Az adatok szerint a legközelebbi amit találtam egy Samsung töltő, az Output 5.0 V = 1.55 A Ez jó lehet?
Köszi a segítséget
-
angelside77
tag
válasz Pietro30 #5407 üzenetére
Nálam is volt ilyen gond, de 1-2 nap alatt meg is szűnt, most működik rendesen.
(Kihúztam a TV-ből az USB-t, majd egy kis idő után vissza. Hogy ez segített-e, azt nem tudom biztosan, de a Voodoo-zás része volt ez is).
[ Szerkesztve ]
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
Pietro30
friss újonc
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy a PC nem látja a Chromecast-ot?
Eddig tökéletesen működött, de most a videókban meg sem jelenik az ikonja, ha pedig a böngészőben rámegyek az átküldésre, a keresés után kiírja, hogy nem találhatók eszközök.
Egyébként ugyanarról a wifi hálózatról, telefonon keresztül működik, csak a PC nem látja
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Gaming notebook topik
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...