Hirdetés
-
PROHARDVER!
-
maglew
aktív tag
(rögzített hozzászólás)
Íme a megoldás ha időközben Resetelted a készüléket:
1.
Telefonodon a dátumot vissza kell állítani 1-2 héttel ezelőttire! (automatikus dátum szinkronizálást kapcsold ki a telefon beállításban)
2.
Home app törlés.3.
Chromecast készülék resetelése (hosszan fél percig kell nyomva tartani a gombot)4. telefon újraindítása
5.Home alkalmás visszatelepítése és elindítása.
Ekkor a Chrome települni fog és automatikusan el is indul rá a frissítést!
Utána a dátumot állítsd vissza a telefonon és minden oké lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Chromecast 2 Win 7 alatt nem akar összejönni sehogysem... Rákkatintok, hogy beállitás chrome eszköz ezzel a számítógéppel.. elkezdi keresni de nem talál semmit. Mit csinálok rosszul?
-
DonMarco
aktív tag
Szép estét ! Ma én is egy ilyen kütyü boldog tulaja lettem
(Chromecast 2) Eddig fincsin műxik !
-
_Smooth
senior tag
válasz
gyugyo79 #2537 üzenetére
Ehj :/ köszönöm ismét mindkettőtöknek. Valóban nem túl jó hírek.
Sajnos itt melóban le vannak tiltva ezek a fórumok
A CC2-t nem érinti ez a probléma? Amennyiben valóban várható erre javítás a közeljövőben, akkor inkább kivárom. De azért eléggé bosszantó, hogy csak erre kéne az eszköz és csak pont ez nem megy rajta -
gyugyo79
addikt
Eh megelőztél mondjuk én a lehetséges megoldást nem is olvastam már mert amikor láttam, hogy már rajta van a Spotify is a javításon abba hagytam az olvasást.
Pont azért léptem fel, hogy _Smootht elkeserítsem, hogy pont rosszkor vette meg, de ha szerencsés gyorsan javítják. -
azbest
félisten
válasz
gyugyo79 #2535 üzenetére
sokan panaszkodnak erre. Van aki azt írta, hogy a chromecaston a gyári alapra visszaállítás segített neki. Gondolom böngészőből érhető el a chromecastnál ez.
-
gyugyo79
addikt
válasz
_Smooth #2534 üzenetére
Nálam sincs hang Spotify -ről kirakva a CC1-en. Ráadásul meg akartam nézni Android TV-s Caston amihez előbb törölnöm kellet a natív alkalmazást mert azt hívta meg mindig (de az a saját connectjét használja), viszont utána már nem is látta mint lejátszó (Cast) eszközt az android TV-s boxot(pedig nem adtam fel hamar újra indítottam már mindent) ...
-
_Smooth
senior tag
válasz
gyugyo79 #2533 üzenetére
Köszönöm előre is a segedelmed
Második kérdésre ez a CEC szál nélküli HDMI (hosszabbító? :S) kábel lehet egy elfogadható megoldás. Ha nem találol ilyet, akkor marad az, hogy az erősítőn kapcsolom ki. Igazából, jobban belegondolva ott talán nincs is rá szükségem a többi eszköz esetén se. Még projektor előtt egy nagyobb TV-n volt haszna...
Akkor már csak ez a spotify-mizéria kellene, hogy megoldódjon a felhőtlen bódottához -
gyugyo79
addikt
válasz
_Smooth #2532 üzenetére
Ha lesz időm megnézem nekem mit csinál ha spotify -t hívom meg (1 pont) elő jön e a leírt hiba ha addig más meg nem nézi.
A 2. pont az csak a másik eszközön (erősítő-projektor) állítható úgy ha kikapcsolod a HDMI -CEC -et vagy amilyen fantázia néven az adott eszköz hívja, ami viszont más bemenetre kötött egyéb eszköznél jelenthet a számodra funkció vesztést (távirányíthatóságban). Vagyis nekem nem rémlik erre vonatkozó beállíthatóság sem. Most gyorsba rákeresve még az volt mint megoldás, hogy be kell rakni egy olyan kábelt a két eszköz közé amin nem megy át a CEC. De lehet van más megoldása csak én nem tudok róla, vagy nem találtam meg mert nem olvastam sokat a találatokat. -
_Smooth
senior tag
válasz
gyugyo79 #2530 üzenetére
Tegnap átvettem a terméket, valóban járt hozzá, nekem tökéletesen elegendő ez is
Viszont van pár problémám, nem tudom, találkoztatok-e már ilyesmivel, van-e ezekre valami megoldás:
1) kipróbáltam egy LCD megjelenítőn is (HDMI és hangszóró is van rajta), illetve utána az erősítőn is. Youtube gond nélkül megy, sőt, a netflixes demovideo is. Bár a hang kicsit halkabb volt a RPi2-höz képest, de ez nem a világ vége. Két eszköz közötti váltás, ha lassan is, de gond nélkül ment. Aztán váltottam Spotify-ra. Az is lassan, de biztosan megtörtént. Elindult a lejátszás is, de semmi hang. Onnantól visszaváltani már nem lehetett. Bejöttek a háttérképek, azokat váltogatta, de se a YT app, se a Spotify nem jött be, bármelyik eszközzel próbáltuk, csak "csatlakozás" pörgött. Újraindítás után ment újra, de Spotify egyszeri megnyitása után újra semmi. (ugyanaz a helyzet megjelenítőn és erősítőn is)
2) erősítőre kötve, spotify elindít, bekapcsolja a projektort. Ez a funkció deaktiválható valahogy?
Amúgy szuper lenne a cucc arra, amire vettem
Köszi előre is. -
azbest
félisten
válasz
_Smooth #2529 üzenetére
kínai utánzatokból létezik lan-os, de azok valójában nem kompatibilisek a chromecasttal, legfeljebb filmet lehet rájük küldeni, de azt is más módon és elég instabilan működnek. Anno vettem egy sticket, de kb a használhatatlanság határán van. Meg sem közelítik a kínai utánzatok az igazit.
-
_Smooth
senior tag
és (#2522) gyugyo79 köszönöm mindkettőtöknek.
Így már világos, csak valamiért úgy értelmeztem korábban a szöveget, hogy létezik egy olcsóbb, vezetékes alternatíva (mármint egy külön eszköz, ami vezetékes és kb csak erre jó, de vezetékes és olcsóbb).
De akkor marad CC1, ha wifi nem válik be, akkor pedig levadászok egy ilyen adaptert.
Egyelőre inkább a stick mérete miatt aggódom - erősítő és fal között el fog-e férni... v2 ilyen szempontból előnyösebb kialakítású volt. -
castiels
addikt
A laptopon történő videostreamelésnek köze van a laptop specifikációhoz. Úgy értem akadhat azért a tv-re kiküldött film, vagy csak a net miatt vagy a router miatt. I3 as laptop 4 giga rammal.
-
-
gyugyo79
addikt
válasz
Ahanybika #2525 üzenetére
Ezt az egy funkciót leszámítva a telefon nem kell a használathoz szigorúan nézve csak egy távirányító ami kiad parancsokat a CC-nek, ami kb így néz ki: töltsd be az xy alkalmazás kezelő felületét és indítsd el ezt és ezt míg itt amit te szeretnél egy megfelelően tömörített hang+kép adatfolyamot kéne küldenie. Itt van valami hiba. Ez ugyan hasonló megoldás mint a miracast "vagy szoftverből mert a PRIV tudja" de nem az szóval ez nem az amit a telefonod alapból tud. Megoldást én nem tudok rá, hogy nálad a telefonodon mi a hiba.
Igazából pont ilyen kapcsolódási anomáliákat az egész miracast /WiDi is tud, én olyat még nem láttam ami 100 -ból 100 szor jól kapcsolódott és soha nem volt valami anomália amihez valamelyik eszközt ne kellet volna újra indítani amikor megmakacsolta magát és nem volt hajlandó kapcsolódni. Nem véletlen, hogy olyan drágák a direkt erre kitalált vállalati megoldások amik működnek 100% -osan és még mindig, kaphatók, holott már szinte minden tud miracast /WiDi -t meg ott vannak az olcsó stickek amik tudják ezeket a szabványokat és még otthonra lehet jók is mert max TV ki -kapcs be -kapcs és megy (Hozzá teszem amelyik eszközről megy a CC megoldása az egy messze stabilabb dolog mint az elöbb említett miracast /WiDi)... -
Ahanybika
csendes tag
válasz
gyugyo79 #2523 üzenetére
Köszi a segítséget!
Abban esetleg még tudsz/tudtok segíteni, hogy telefonról a screen mirroring miért nem működhet?
BlackBerry PRIV-em van, ami optimalizált az eszközre. ( BB és Chromecast oldalán is fel van tüntetve).
Ha home youtube vagy spotify alkalmazásból shareingelek teljesen szépen működik, viszont ha a home alkalmazásból ( vagy szoftverből mert a PRIV tudja) próbálok Mirror screen-elni, akkor a telefon kiírja hogy az "átküldés befejeződött", tv-n pedig csak annyi történik, hogy villan egyet a kép. -
azbest
félisten
válasz
_Smooth #2521 üzenetére
a gyári lan-os tápegység 15 dolcsi / 19 euro lenne, csak nem látom itthonra vásárolhatóan/rendelhetően. És a leírásánál ott van mindegyik chromecast változat.
Az ugreen hasonló árban van, azt talán németektől is lehet rendelni. A kínai legó 5 dolcsi körül. Az asix chipseteseket támogatja a chromecast, kifejezetten olyat linkeltem, amit meg is vettem és azóta ki is próbáltam cc2-vel. A neten lévő usb lan megoldásos beszámolók is még a régi cc1-gyes időkből kezdődtek.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Ahanybika #2519 üzenetére
Vezeték nélküli megfizethető átvitelt szeretnél vegyél egy Steam Linket amikor akciós 16,49€ (azt hiszem pont most is de elég sokszor az) + olyan 15€ a szállítása . Kell még egy Steamet telepíteni hozzá a gépre és annyi. Ennél olcsóban szerintem nincs normális vezeték nélküli ilyen jellegű képátvitel amit szeretnél. Ez az a kategória amivel már lehet dolgozni, és bizonyos szinten játszani is (vérre menő fps pvp re érthetően ez se alkalmas még)
-
gyugyo79
addikt
válasz
_Smooth #2521 üzenetére
azbest linkelte is a beszerzési forrásukat is itt
Vagy amazon - ali ebay stb : UGREEN Ethernet Adapter for ChromecastEz a hálózati adapter megoldás már volt az 1 hez is amikor 2 még nem is volt. Mármint gyári a googltól. Az Ultra volt az elő amihez hozzá is csomagolták. De előbb szerintem nézd meg , hogy megy e simán, bár még a komplett UGREEN se egy ökör ára. ( Nézd meg az amazonos linket, hogy mivel mutatják be a működését, meg ott a felsorolás, hogy mikhez jó)
-
_Smooth
senior tag
válasz
gyugyo79 #2518 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ. Nekem vezetékes lenne a legtökéletesebb.
Milyen kulcsszavakra keressek? Az is chromecast lenne?szerk: közben asszem, megtaláltam. Legalább is USB-LAN adaptert, ami - ha jól sejtem - csak a v2-höz jó. Akkor vezetékes eszköz nem létezik, ugye?
2.4GHz elég szennyezett nálunk :/ De talán Spotify esetén lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest