-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bexinho23
őstag
válasz gyugyo79 #1097 üzenetére
CC2-t szeretném beüzemelni egy 2013-sa gyártású LG led tv simplink funkciójával. Sajnos eddig nem sikerült. A simplink be van kapcsolva, de nem ismeri fel. Valaki használja a CC2 ezen funkcióját? LG topikból nem kaptam választ. Feltételezem, hogy amúgy is a CC fórumba zavarnának ezzel a kérdéssel.
-
gyugyo79
addikt
válasz lalakov #1096 üzenetére
Az n-es wifin is elmegy simán az HBO GO (Igazábol a netes tartalomhoz az elég ha nincs agyonhasználva a sáv). Ami inkább már feljött itt mint hátrány, hogy csúcsidőben az HBO GO szervere a gyenge láncszem és az miatt volt panasz, hogy akadozik megáll a lejátszás (tehát élvezhetetlen) . Amikor én nézem mindig jó de én nem nem használtam még sosem pld.: hétköznap délután 16:00 és 21:00 között vagy hétvégén ...
A kliensek 99.9 % nem tudja a 2-őt együtt mivel az 2 külön SSID többek közt a CC2 vel sem lehet 2 SSID-hez csatlakozni egyszerre így az 5 és a 2.4 -en sem használható egyszerre ha erre gondoltál.
De ez tök 8 ha a routered tudja az 5GHz -et akkor kösd össze azzal a CC2-t semmi értelme nem kihasználni ...
-
lalakov
senior tag
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a magyar HBO GO-t is kezeli-e (CC2)?
Milyen sebességűnek kell lennie a szakadás mentes működéshez a wifinek(n-es routerem van, 2,4-en használom, van 5 de nem tudja a kettőt együtt)?Köszönöm.
-
tomp
félisten
Tegnap a 3betűs szolga modemet cserélt mert a régi wifis Cisco haldoklott. Internet felé 7-2800ms-os pingek voltak. Belső hálózaton jól ment mind3 CC
Az új modemen(Technicolor) nincs bekapcsolva az UPnP mégis megy minden hiba nélkül mind3 kütyü. Átírtam a wifi hálózat nevét+jelszavát a régire és kapcsolódtak.
Régi Ciscoval 2,4GHz-en a 35,8Mbps-es film nem ment. Ahhoz 5GHz kellett. Most az új modemmel 2,4GHz-en CC elhasal ugyan úgy. CC2 simán viszi. -
koma106
senior tag
Látom jól belenyúltam a témába.
Amúgy tegnap megvettem a használt CC1-t. Hihetetlen, hogy kb 3 perc alatt be tudtam üzemelni. Szépen dolgozik a Chrome böngészővel, Youtube alkalmazással és a Plex-el is. Mivel a TV-t eddig kábellel kötöttem össze a számítógéppel, vagy a TV saját belső lejátszóját használtam (USB pendrive-on keresztül), ezért eléggé hozzászoktam a 24p technológia adta "smooth" minőséghez, így eléggé kiveri a szemem a 60Hz adta döcögősebb lejátszás.
Azért annyira nem vészes a dolog, meg lehet szokni. Amíg nem költözünk el (és a Mac a TV mellett van), addig marad a kábel és a 24p. Utána vagy másolgatok pendrive-ra, vagy CC.gyugyo79 köszi a technikai magyarázatot. Évekkel ezelőtt én is körbejártam már a témát, de mára már megkoptak az emlékek. Akkor a mac speciális hardvere miatt olyan kábel adaptert kellett vennem, ami drágább volt, mint most egy CC2. Mára egy kicsit átértékelődtek a dolgok, ... csak hát a szemem azért hozzászokott a jobb élményhez.
-
-
tomp
félisten
válasz gyugyo79 #1092 üzenetére
Na igen a leírt számok. Én azokat "marketing herc"-nek hívom. Tv-m 200Hz-et tud. Ha bekapcsolom akkor a fényerő a felére esik és vibrál. A háttérvilágítást villogtatja 200x. Így aztán soha nem használom.
Akkor 50Hz-es módban a 24p-s film azért akad mert 2:2:2:2:2:2:2:2:2:2:2:3-al megy a kép és az a bizonyos 3 az okozója, hogy szabályosan ugrál a kép? A 60Hz-es 3:2:3:2:3:2:3:2:3:2:3:2-es megjelenítésnél alig észlelhető "recegés".
Tavaly nyáron amúgy jobban észrevettem a recegést. Most már alig. Azóta volt tv szoftver frissítés. Szoftver verziótól is függ? Valamit finomítottak. 2014-es Sony W7B széria. Érdekesség, hogy itt ugyan az a szoftver van a tv-n az olcsóbbik kiadáson is mint a csúcs modellen. A tv azonosítója alapján jelennek meg bizonyos extra szolgáltatások. pl 3D. Én 3D mentes modellt vettem mert számomra értelmetlen tv-n. -
gyugyo79
addikt
(#1090) kalm007 :
A CC -n sehogy sem tudod elővarázsolni. A TV-d azt írja ki, hogy a forrás amit küldesz rá milyen.
Ha a TV-n akarsz tesztelni akkor kell egy lejátszó ami tudja. Legegyszerűbb egy laptop vagy pc és ott a vga kimenetet át kell rakni 1920*1080 24Hz -re és el kell indítani egy BD filmet pld.: Media Player Classic HC-val .(#1091) tomp
Több részből áll az egész.
50 Hz-ez ugyan azt a 24fps-es forrást 2:2:2:2:2:2:2:2:2:2:2:3 -al adja ki amint 60 Hz-en ugyan ez 3:2:3:2:3:2:3:2:3:2:3:2 -vel . Jobban észreveszed az egyiket mint a másikat ...
Ugyan ez igaz az összes többire van amit észreveszel van amit nem van amit észreveszel és zavar van ami nem ...Amúgy az egész annyira nem egzakt és annyi minden múlik a megjelenítőn, hogy csak na. Pld. nagyon szépen hangzanak a leírt kép számok ami megjelennek de tudni kell, hogy pld. van olyan gyártó aki a felső széria kivételével fekete képkockát rak be mert úgyse látod amikor felvillan és így lesznek a csodás több száz Hz-ek stb.
Amúgy itt egy érdekes kis értekezés pont CC és Plex és , mennyire TV szoftver függő hogy milyen a 25 fps lejátszása .
Egy aranyszabály van a legjobb mindig az ha a forrással megegyező a lejátszás akkor nem kell semmilyen trükk hogy szinkronban legyen a 2. De mivel ez szórakozás csak akkor kell bármivel sokat bajlódni ha már zavarja azt.
-
tomp
félisten
válasz gyugyo79 #1089 üzenetére
Ó jajjj kicsit összekevertem a dolgokat. Na a lényeg, hogy a panel 50Hz-et tud megjeleníteni.
Gépre kötöttem a tv-t. 59p-t állított be a Windows.
A 24p-s videó(23,976) 24Hz-en volt a legszebb. Érthető. De 50Hz-en miért volt ugrálós miközben 60Hz-en alig volt minimális recegés? Valóban ugyan olyan volt mint CC-n. (tényleg 60-on megy )
Illetve ha 60Hz-en megy a CC akkor miért sima a 25p-s videó? 60-ban nincs meg maradék nélkül a 25. Ellenben a Telenor MyTV-hez ajánlott az 50Hz-es mód, hogy sima legyen a kép. De gondolom ott az 50i miatt van. -
gyugyo79
addikt
Mert nem "csak 50 Hz" -es a TV -d. Képtelenségnek tartom, hogy ne tudja megjeleníteni a 60 Hz kapott Full HD tartalmat. Pld egy PC-t rákötsz ezen küldi neki az is a képet alapból (Aztán állíthatod másra de a default az a 60).
Írd be a tipusát pls. Max azért nem írja ki a 60 -at amin a CC üzemel mert az is a TV -s szabványba tartozik és azokat nem jelzi ...
Ezért írtam, hogy ne keverjük a mostani progresszív megjelenítőket a régi TV-kel monitorokkal. Ráadásul NEM az írják ki, hogy milyen "képfrissítést" használnak hanem hogy a forrástól mit kapnak ! Attól, hogy mit írnak ki nem lehet semmilyen következtetést levonni, hogy tudja e a valós 100-100+ Hz-et ...Az átlag egyszerű halandóknál található nem katódsugaras TV-k 99.99% tudja a 60 Hz -et főleg amin van HDMI bemenet, és a Full HD-k nál 1920*1080 60Hz a maximum is és így tovább a maximum felbontásuk 60 Hz az jel amit be tudnak maximum fogadni ...
Az hogy utána ebből, hogy és mi lesz megjelenítve az másik kérdés!
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz #65388800 #1086 üzenetére
Ez a 60Hz amúgy érdekes.
Nekem a Sony tv-m 50Hz-es.(marketing 200Hz) Nincs semmi képfrissítési extra beállítás.
Azaz max 50Hz-et tud fogadni. Ha eleve 60Hz lenne akkor a 25fps-t hogyan tudja szép folyamatosan megjeleníteni?
Tv-m csak annyit ír ki jelenleg CC2-re, hogy Dolby Digital 1080p. Csak 24p-nél írja ki az 1080p24-et. 25, 30, 50Hz-nél nem ír ki képfrissítést.
Ha 60Hz-et ír ki neked akkor ott a panel eleve 100Hz-es. Azaz tud képfrissítési finomítást. Láttam már CC-n 24p filmet finomítva. Szép egyenletes sima mozgása volt. -
gyugyo79
addikt
Mert a 25 fps-es film az 2:2 -vel megy pont ugyan annyiszor jelenik meg minden alap helyzetben. Ez amúgy a TV szabvány ott is 25 fps a forrás amit utána 50i be kapsz meg de ez már nem ide való.
A nehézsége az a 24 Hz-nek, hogy ha valamire kiküldesz ilyen jelet és az nem kezeli elmegy a kép. Ezért nagyon sok kellemetlenséget tud okozni, ha nem jól van megcsinálva.
Nálam pld.: a műholdvevő képe bemegy egy spliterbe ami egy TV-be és egy Monitorba megy. TV - adást tudok így nézni mind 2 -őn. Ha az egyiken játszok / dolgozok a másikon tud menni valami más. Igen ám de pld.: a hálózati megosztásból nem tudok csak a TV-n sorozatot nézni mivel a DELL hiper-szuper monitorom nem tudja a 24 Hz-et kezelni a műholdvevő meg a TV miatt úgy van beállítva, hogy a forrás fps alapján adja ki a képet ...
-
tomp
félisten
válasz gyugyo79 #1081 üzenetére
Ja hát ennyire nem értek hozzá.
A lényeg, hogy ha 25fps-el rendelkező videót nézek az szép egyenletes sima mozgású. 50fps-nél már receg olykor de ha bekapcsolom az 50Hz-es módot akkor megszűnik és az is szép sima lesz.
50Hz-es módban a 24p sima-ugrik-sima-ugrik folyamatban mutatja a videót. Ha kikapcsolom akkor minimálisan "receg" csak.
Hátha lesz egy 24p mód is valamikor. -
gyugyo79
addikt
válasz koma106 #1082 üzenetére
He he ez elég összetett .
Jelentős része megjelenítő kérdése, hogy mit tud DE röviden a 24 fps -> 24Hz -en kapja a megjelenítőd és ő tudja mit kezdjen vele. Olyat nem fogsz látni, hogy 120 Hz a bemeneti forrás ha a TV-d tudja a 120 Hz-ezt akkor 5:5 lesz ha 100 Hz akkor 3:3 lentebb a hogyan. Röviden ő kap egy képkockát és azt többször fogja "megmutatni" mielőtt a következőt megmutatná.Nem tudományosan és így talán érthető lesz a lényeg:
Van a BD film fps -e jelen esetben 24 ezt nézed 120 Hz -en akkor 120/24=5 szép kerek szám minden képkocka 5 alkalommal jelenik meg. Míg a 60 Hz nem osztható éppen ezért bizonyos képkockáknál el kell "csalni" a tizedes részt így lesz képkocka mai 3 szor jelenik meg és lesz ami 2 szer.Berakok egy képet talán az segít.A 100 Hz -es megjelenítőkön meg igazából 96 Hz-en megy a ugyan ez a matek csak ott 3:3 van a lényeg hogy mindig ugyan annyi. Persze már aki látja a különbséget.
Az 1100 mozgó (változó) sor az megint megjelenítő függő : A lejátszó az egész képet kiküldi... Van ami többet tud van ami kevesebbet. Szakoldalon profik ki tudják ezt mérni. Sokszor jobb ha nem tudod, hogy vert át a gyártó (boldog tudatlanság).
Ami nem megjelenítő függő az az , hogy a lejátszó felismerje (tudja), hogy a kijelző meg tud jeleníteni 24Hz -et és ha ilyen tartalom van azt úgy adja ki. Ez lehet, hogy meglepő de nem olyan általános ám hogy ezt minden tudja. Pld. monitort még most se nagyon kapni olyat ami tudja a TV -k alsó szériái főleg noname még szerintem mindig nem tudják de pár éve még biztos, hogy a középkategóriától volt az eszközökbe ennek a kezelése.
Amit minden tud az a 60 Hz (Még ha PAL szabvány miatt EU-ban a 50 Hz volt is a TV szórásban a szabvány). Ja és a progreszív megjelenítőknél ezt a 24/50/60 stb. Hz -et nem úgy kell érteni mint a régi katód sugaras eszközöknél !
[ Szerkesztve ]
-
koma106
senior tag
válasz gyugyo79 #1081 üzenetére
Lassan én is kezdek belezavarodni, hogy mi mit jelent. Az én igényem csak annyi lenne, hogy a TV-m ne 50/60Hz-en játsza le a chromecasten keresztül streamelt médiát, hanem 1100/120Hz-en. Én úgy tudom, hogy erre való a "24p".
Ahogy olvasom a neten ezt a funkciót a többi számba vehető alternatíva sem támogatja (pl. Apple TV).
[ Szerkesztve ]
-
-
gyugyo79
addikt
Félre érthettél vagy elolvashattál valamit .
25Hz -en 100 % nem megy . Nézd meg a TV-d biztos kiírja neked jól.
Az más, hogy kezdetektől megvoltak a különböző megoldások a teljesen jó lejátszásra 2:2 , 3:2 pulldown stb.
De az nem egyenlő az 24Hz 1:1 -sével amit sokan amúgy sem igényelnek ....[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz koma106 #1075 üzenetére
Működik a Plex-el. Nálam PLEX a DLNA, Media szerver otthon és tökéletesen is működik de sokaknál volt probléma, hogy transkódolt akkor is ha nem akarták meg, hogy a gépet ez nagyon terhelte ...
Ez miatt nem tudom azt mondani, hogy nálad is biztos jó lesz minden.
Úgy is működik ha be van állítva és van elég fel irány, hogy utazásnál viszed a CC-t és a szálloda TV -jébe bedugod és filmezel otthonról. Na ezt pld imádom benne. Persze akinek nem kell ilyen olyan helyen aludni munka miatt azt ez nem annyira izgatja
Én használom is DE nem otthoni filmnézésre. Arra pont a fix 60Hz miatt nem használom. De pld.: sorozatot már simán elindítok háttér TV-zésnek.
Tisztában kell leni azzal, hogy elsősorban nem otthoni média lejátszónak lett kitalálva hanem internetes tartalmak lejátszására. Egy dolog, hogy tudja valamilyen szinten és az áráért szerintem még rendben is van a tudása (Most nem a Magyarországi árra gondolok ami sokszor a többszöröse a 35$ -nak).[ Szerkesztve ]
-
Rico45
őstag
válasz koma106 #1075 üzenetére
Szia!
CC1-el nagyon meg vagyok elégedve! Használom a YouTube-t ,MyMusicCloud,Spotify,TuneIn radio,AllConnect,Dropbox,SoundCloud Plexet is viszi szépen! TvGo-t nem lehet használni,mert letiltja(fekete kép) Rtl-Most alkalmazás meg hibás mert nincs fektetett képmód :-(Szóval nagyon jó!
[ Szerkesztve ]
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
gyugyo79
addikt
válasz koma106 #1068 üzenetére
A CC -vel nem tudod kihasználni a 24p -t minden 60Hz -en megy mindegy, hogy 1 vagy 2.
Spotify és Youtube 100% megy ezeket sokat használtam mindig működött minden a Spotify megy előfizetés nélkül (Ezt azért emelem ki mert pld. LG TV-m app ja csak előfizetés-el megy) de annak nem csináltak egy jó felületet de zene hallgatásra jó.
A Mindig TV -t nekem még egyszer sem sikerült kipróbálni. Azóta van fent az app mióta berakták a CC támogatást de még el sem jutottam odáig, hogy teszteljem mert már a video strem (mindig dob egy hibát és csak hang van) sem jön össze a telefonomra ( Nexus 4) . Ami lehet azért is mert nem napi szinten próbálom hanem azóta talán 2 szer néztem rá meg most.
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
válasz koma106 #1068 üzenetére
Szia!
CC2 sok helyen nem olcsóbb, mint a CC1. Így érdemesebb lenne a 2-t megvenni. Pláne azért, mert 1080p-ben lehet streamelni, tudja kezelni az 5ghz-et, és erősebb is hardverben. Hogy ez a gyakorlatban mint jelent, én nem tudom. A CC2 az első CC-m. De nem bántam meg. A Plex-szel nem tudok segíteni.
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Chromecast vásárlás előtt állok és nem igazán látom a működésbeli különbséget a 1st gen és a CC2 között.
Főként helyi tartalmat szeretnék streamelni (720p) a számítógépemről egy LG 32LD550 TV-re, Plex alkalmazással, valamint a Mindig TV-t szeretném még nézni. Esetleg Spotify és Youtube még szóba jöhet.
Erre a célra elegendő lenne nekem egy használt 1st gen CC? Plex-nél ki tudnám használni a TV 24p funkcióját (hogy ne 60Hz-en kelljen néznem a filmeket?)-
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Lg tv fórumban is feltettem a kérdésemet, de valószínű, hogy nem a TV lesz a problémás, ezért ide is beírom.
Van egy LG LN5400 típusú "nemokos" tv-m. Ugye van hozzá egy Chromecast 2. Próbáltam a simplink funkciót belőni, de nem ismeri fel a TV. Elvileg a legfrissebb SW van a TV-n. Előfordulhat, hogy a CC2 nincs optimalizálva a simplink-re?
-
bmichele
csendes újonc
Mindenkinek köszönöm a CC2 beüzemeléséhez adott tanácsokat.
Amint írtam, én asztali PC-ről küldök tartalmat (csak filmeket).
A Google cast kiegészítő hol működik, hol nem. Van amikor csak úgy látható a CC2, ha újraindítom a PC-t.
Bizonyos TV csatornák szerverén lévő HD-s archív filmeket nem jól játssza le; pár perc után szinte folyamatosan lefagy a kép, és a hang is akadozik.A You Tube-os filmket simán , és elfogadhatóan átviszi.
Mi lehet ennek az oka? Mit javasoltok tenni?
A BubbleUPnP Servert sikerült föltelepítenem,de a a Media Renderers fülben nem jelenik meg a bekapcsolt CC2 eszköz, így nem tudok Create an OpenHome renderer opciót.
Ez is egy tartalomküldési funkció? Netán jobb minőségű, mint a google cast?
Valaki írta, hogy a routeren ennek az átvitelét engedélyeznem kellene.
Ha ez így van, akkor hogy menjek a router felületre? A Total Comander-ben látom csupán, de ott nem lehet megnyitni?! -
tomp
félisten
CC és CC2 ha 230-ról kapja az áramot és kikapcsoljuk a tv-t, nem megy készenlétbe. Ugyan úgy "tolja" a képet. Habár valójában ez is készenlét. Várja az utasítást. Ha tv-re van kötve az usb azaz onnan kapja az áramot és bekapcsoljuk a tv-t a chromecasttal (HDMI-CEC) akkor ha zene módba kapcsoltunk akkor a Chromecast egyszerűen nem ad képet csak hangot továbbít. Azaz a tv képernyője nem kapcsol be csak a hangot fogadja esetleg küldi tovább. Gondolom a zenés bekapcsolással a CC hangeszközként kezeli a fogadó eszközt(tv) így képet nem küld ki. Ha a zenei szolgáltatást lekapcsoljuk a CC-ről akkor már ad képet is.
CCA esetében ha 10percig nem kap "munkát" akkor lekapcsolja a Jack-Toslink kimenetet azaz kialszik a Jack vörös világítása. -
bexinho23
őstag
válasz gyugyo79 #1062 üzenetére
A NAS még nincs megvéve, következő hónapban tervezem. Most a laptopról streamelek még. Felkeltettem az érdeklődésemet a Archer C2 iránt, fel is tettem a kérdésemet vele kapcsolatban a router fórumban. Sokkal olcsóbb, mint az általam már kinézett két típus, viszont nagy vonalakban tudja azokat, amiket az Asus és a 4300. Ráadásul AC szabványt is ismeri. Mégis olcsóbb 5-6 ezerrel.
Köszönöm az eddigi segítségedet. A lényeg akkor, hogy csak közös hálózaton kell lenni telefonnak és CC-nek frekvenciától függetlenül.
-
gyugyo79
addikt
válasz bexinho23 #1061 üzenetére
A NAS -t én kábelen dugnád a routerhez (Kép alapján egymáson /mellett vannak) ...
Mivel minden a routeren át megy ezért hacsak nem hozol rajta létre több ip hálózatot (Persze akár még igy is össze lehet maszkolni többet is) mindegy mi mivel kapcsolódik tehát a 5Ghz -en lévő eszköz ugyan úgy látja a 2.4 Ghz -en lévőt mint a kábelen lévőt és oda vissza.
Nem tudom a pontos árakat de ha ma kellene routert vennem inkább vennék egy Archer C5 -est esetleg C2 mint egy 4300 -as tp-linket. ( Lehet csak nekem rémlenek egy árkategóriába és mintha az általad megadott áron belül lenne mind.)
Lehet most nincs ac-s eszközöd de az jövőbe mutató és mint írtam vissza felé kompatibilis. A 4300 -as 5Ghz-esr része kb olyan, hogy oda ahova a laptopokat írtad már nem tudnám biztosra mondani, hogy 100% működne.
Ez csak egy tanács amit fontolj meg esetleg olvas a utána mi a különbség a technológiák közt és kérj tanácsot a routerekkel foglalkozó fórumon is. Ez nem CC specifikus dolog ettől függetlenül dönts szerintem.[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
válasz gyugyo79 #1060 üzenetére
A CC egy méteren belül lenne a routerhez. Illetve a NAS is ott lenne, mert a routerre lenne rákötve. Készítettem egy rajzot, ami nagyjából a ház alaprajzát mutatja, néhány eszköz feltüntetésével. Kis családi házról van szó, és a falak is csak itongból vannak. Ez alapján az 5Ghz jól ki lenne használva. Bár a távoli gépeken nem tudom, hogy mennyire lehetne elérni a NAS-t 5Ghz-en.
AC-s routerben csak azért nem gondolkodok, mert jelenleg 20-23 ezres keretem van rá, és jó ideig biztosan nem lesz olyan eszköz a családban, illetve nálam, ami az AC szabványt ismerné.
-
gyugyo79
addikt
válasz bexinho23 #1059 üzenetére
Mind a 2 router "csak" a-s 300Mbps. Én a helyedben most ha cserélnék routert akkor az ac -s lenne.
Mindezt úgy írom, hogy nekem megjelenése óta egy 4300- am van éppen ezért arról le is beszélnélek amúgy is hacsak nem tudod kipróbálni, hogy jó e ott ahol használnád. Röviden nálam ha olyan közel vagyok a routerhez hogy van 5Ghz es jel ott már 2.4 Ghz is ugyan úgy hozza szinte ugyan azt a sebességet. Persze ez ami helyszín függő . De ideális körülmények közt semmivel sem gyorsabb a a mint az n .Főleg ugye ha mind 2 elméleti maximuma is megegyezik ... Persze mivel kevesebb saját eszköz használja a 5 Ghz es sávot az egy kis előnyt jelent. De ha a távolságban ugyan azt tudná mint az 2.4 akár csoportosíthatnám fordítva is az eszközeimet és akkor a fordítottja lenne igaz ... A leg kellemetlenebb meg ha routert cserélsz a CC miatt és az messze van a így nem is látja a router vagy csak a távolság miatt lesz rosszabb a sebesség 5Ghz en mint 2.4 en... -
bexinho23
őstag
Igen, olyan routert keresek, ami nem csak 5Ghz-ben lövi a jelet, hanem egyszerre tudja kezelni a 2.4-et és az 5-öt. Két jelölt már van is. TP LINK 4300 és ASUS N56U. Ezek elvileg tudják mindkettő jelet egyszerre küldeni, jól gondolom? A P8 MAX dual band és ac-s, de a sima P8 csak a/b/g/n. Nincs más feltüntetve. Beállításnál sem tudok sajnos 5Ghz-re utalót állítani. Viszont ha valóban nem probléma, ha egy routerre jelentkezik a CC és a telefon, de más frekin, akkor ez örömhír számomra.
(#1058) gyugyo79
Értem. Szerencsére faluban lakunk, és csak a ház másik végében lévő router zavarhatna be, de azt távoli csatornára állítottam. Viszont a közeljövőben el fogok költözni városba, oda pedig szükség lesz az 5Ghz-re.
Tehát akkor a telefon "távirányítóként" szolgál filmek streamelésénél (legyen az PCről vagy NASról). -
gyugyo79
addikt
válasz bexinho23 #1056 üzenetére
Az egy hálózatot értsd úgy, hogy egy ip tartomány. A hálózat sebessége pedig csak az adott tartalom és a CC közt számít.
Tehát ha pld.: egy hálózati tárolóról pld.: NAS-ról játszol le filmet akkor a telefonnal csak azt adod meg a CC -nek, hogy honnan mit utána a CC lejátssza közvetlen a NAS-ról a telefon nincs közte max parancsokat küld (play,pause stb.).
CC 1 -hez pld. csinált a google hálózati adapter bővítést is (Nem tudom CC 2 vel működik e).
Mivel egy terheltebb N -es hálózat már sokszor az internetes tartalom zavartalan kihasználásához sem elég.A routerek meg visszafelé kompatibilisek tehát 2.4 Ghz megy párhuzamosan a 5Ghz melett tehát az 1 ip tartomány meglesz.
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1056 üzenetére
Olyan routert vegyél ami a 2,4 és 5GHz-et egyszerre tudja adni. Sok Dual Band-es router egyszerre csak az egyik sávban tud sugározni. Ha kettős sugárzást tud a router akkor a telefon nyugodtan mehet 2,4GHz-en miközben a CC2 5GHz-en megy. A sugárzási frekvenciasáv független. A lényeg, hogy a hálózat ugyan az legyen. Mind2 sávon ugyan azt a hálózatot sugározza.
Amúgy én azt olvasom, hogy a P8 tudja a Dual Band-et. Azaz 5GHz-et is. Nézd meg a Wifi beállításaiban. Nálam a Sony-nál ki lehet választani, hogy 2,4 vagy 5GHz-et nézzen e. Vagy automata. -
bexinho23
őstag
Üdv!
Erősen gondolkodok egy dual band-es (2.4Ghz és 5Ghz jel leadásra képes) routeren a CC2 miatt. Viszont a Huawei P8 telefonom úgy tudom, hogy csak 2.4Ghz-et képes fogadni ("N"-es).
Ha jól tudom, CC2-nek elvárás, hogy ugyanazon a hálózaton legyen az irányítóként funkcionáló telefonnal, mert ha nem, akkor nem használható.Van esetleg arra mód, hogy más hálózatról (adott esetben telefon 2.4Ghz, CC2 5Ghz) működhethessem a CC-t?
(#1055) bmichele
UPNP-t a router felületén kell bekapcsolni. Nekem anélkül nem működött a CC. A szabad port nyitást szintén ott kell végrehajtani. De nem szükséges.A mobillal a közös Wifi-re kell felcsatlakozni, tehát mobilinternetet nem használ, csak a helyi hálózatot.
[ Szerkesztve ]
-
bmichele
csendes újonc
válasz bexinho23 #1054 üzenetére
Hogy engedélyezzem a routeren a Bubble UPnP Servert? Az UPNP-t csak telepítsem föl a PC-re, azután menjek be valahol a routerbe a PC-n?? Pl. a Router Einstellungenben, vagy ...?
Szabad portot hogy' nyithatok a telefonon?
ACC beüzemelésénél gondolom, hogy az okostelefon használja az internetet? Ha olyat kapok kölcsön, amiben van SIM, akkor nem kívánom az ő számlájára használni a netet. Ezért gondoltam, hogy wi-fi-vel viszem át az i-netemet a smart telefonra, és onnan végzem el a műveletet.
Mit javasolsz? -
bexinho23
őstag
válasz bmichele #1053 üzenetére
Kezdeti beállításnál nem tudsz eltévedni, vagy rossz műveletet végrehajtani. Ha követed a képernyőn az utasítást, sikeres lesz a beüzemelés. Ha nem követed, akkor nyilván nem fog működni. A lényeg, hogy a routeren legyen engedélyezve az UPNP, vagy nyiss egy szabad portot a CC-nek. De lehet az előbbi lesz a járható utad...
-
bmichele
csendes újonc
-
bmichele
csendes újonc
válasz #65388800 #1050 üzenetére
Köszi, így teszek.
Kérdés:
Alkalmas lenne ehhez a művelethez egy SIM kártya nélküli okostelefon is??Erre le kell tölteni a Google Cast programot, amint ezt Tomp javasolta?
Ezt csak kábellel tudom letölteni a telefonra, wi-fi nem viszi át a telefonra?Ha laptopot kérek addig kölcsön, akkor az hogy' kapcsolatba tud lépni a CC-vel??
-
törölt tag
válasz bmichele #1049 üzenetére
Nem muszáj telefon. Elég egy notebook is. Csak addig kell amíg belépsz a chromecast menüjébe azzal a linkkel amit kiírt a képernyőre. Ha nincs se notebook se okos telefon akkor arra az 1 percre kölcsön kellene kérni.
Ha megnyitod ezt a linket [link] Bejön a weboldal. Ha okos telefont sikerül szerezni akkor Android vagy Iphone kell. Ha nincs akkor jó a laptop is. De akkor ezt kell letölteni [link]
laptoppal vagy telefonnal megadod neki, hogy melyik wifire kell felcsatlakozni megadod a jelszót és utána tudod PC-ről is használni. Addig sajnos nem mivel a PC ben nincs wifi antenna amivel be tudnád állítani.
Elején sajnos nem lehet elkerülni ezt.És a használathoz Chrome böngésző kell.
-
bmichele
csendes újonc
válasz #65388800 #1048 üzenetére
Azt írja ki, hogy kérjük beállítani:
chromecast.com/setup
Sajnos mellette egy okostelefon képernyője, mert gondolom,hogy azon keresztül lehet megadni neki a két adatot.
Milyen tudású okostelefont (androidos, egyéb ...?) kérjek kölcsön, amivel ezeket be tudom vinni?
Erre csak kábellel tudom feltölteni a PC-mről a Google Cast programot, amit Tomp javasolt?
Ha ez sikerülne, akkor utána többé ugye nem szükséges az okostelefon! -
-
tomp
félisten
válasz bmichele #1043 üzenetére
Videostreaming for CC-hez kell azt hiszem Chrome böngésző. De azt nem ismerem. Bubble UPnP Servert csak feltelepíted és beállítod ahogyan le írtam az összefoglalóban.
CC-t kell telepíteni! Mármint beállítani. Rádugod a tv-re, az usb kábelt pedig vagy az adapterrel a 230-ba vagy egy usb-re. Telefonra töltsd le a Google Cast programot. Telefonnal kapcsolódsz a CC wifijére majd a program meg fogja azonnal találni az eszközt. Ott minden leír, hogy mit kell csinálni. Meg kell adni az otthoni wifi hálózat nevét, jelszavát. Megadhatod, hogy a CC-nek mi legyen a neve. A végén letölti a frissítést, újraindult és már használhatod is. -
bmichele
csendes újonc
megvettem a cc2-t.
A kettő közül melyiknek mi az előnye?
Le kell töltenem valamit a Videostreaming for CC-hez is? (Pl. a Bubble UPnP Server linkben van egy Windows Installer; azt installáljam, ha ezt kívánnám használni?)
A Videostreaming for CC megnyitása előtt válasszak ki egy nézendő filmet, majd menjek végig az ott fölajánlott pontokon, és a narancssárga gomb megjelenésekor már indíthatom a TV-n való lejátszást?
A CC2-t nem is kell setupolnom, csak összekötnöm a TV-vel (HDMI és az USB kábelt a TV USB-jébe)?
A wi-fi meg automatikusan átviszi jeleket?
Ennyire egyszerű lenne vagy....? -
bmichele
csendes újonc
Köszönöm.
Melyik összefoglalóban találom meg a PC-ről való működtetés leírását?
Hogy' deríthetem ki, hogy a TV-men 1.4-es a HDMI, amivel összekötöm, mert írtad korábban, hogy az is ad tápot.
Ezek szerint , ha egyszer beállítottam, azután már elég bekapcsolni a rendszert, és azonnal nézhető a TV-n az ineten elindított műsor nézése? -
bmichele
csendes újonc
válasz #65388800 #1016 üzenetére
Most jövök az üzletből, ahol azt tanácsolták, hogy mielőtt megvenném a CC2--t tisztázzam, hogy aszatli PC-ről hogyan működtethető? Ugyanis szerintük, meg a kütyü dobozán is okos telefonra van beállítva, döntően androidra!
Az általad megadott link ezt kiváltaná, hogy a PC révén is tudja a streaminget?
Nekem msoft 7 van. Ezzel is menne?
A google böngésző automatikusan chrome böngésző lehet, mert régebben volt sima google és külön google chrome. Az általad megadott link ugyanis azt írja, hogy google chrome hardware szükséges.
A Chrome Inetes áruházban talált "videostream for google chromecast" ea link, amit le kell töltenem?
Ide úgy jutok be, hogy a jobb felső sarokban az Internet Speed Trackerbe belépek?
Ha egyszer ezt feltöltöttem, akkor a PC, a WI-fi és a TV bekapcsolásakor automatatikusan kapcsolatba kerül a rendszer?
Bocs a dedós kérdésekért, de nem akarok ráfázni, és visszajárni az üzletbe ... -
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1032 üzenetére
Képekre én a Sony saját Album appját használom... évente kb 2x. Ott alapesetben gyenge minőségű átküldés van beállítva. De ha átállítom eredeti minőségre akkor az eredeti képet küldi át. Szerintem nálad is hasonló eset van annál az appnál.
Én mindenféle videóra a Bubble UPnP-t használom. Nekem megérte az árát. Mindent átküld. Telefonon lévő videókat is azonnal indítja a CC-n. Egyedül a DTS hangot kódolja át. AC3-at tovább küldi a CC felé. CC pedig érintetlenül tovább küldi a HDMI-n.
Én a Google Cast appon kívül a Bubble UPnP-t használom. Tud mindent és egyszerű. Gépen a Bubble Servert és a Linn Kazoo-t. -
bexinho23
őstag
Nagyon jó ez a CC2. Tegnap 5 órát szöszmötöltem vele (kisebb szünetekkel). Az első félóra kínlódás volt, ugyanis a közelebbi routerünkre (Linksys) felcsatlakozott, de internetre nem akart felmászni. Viszont csak egy beállítást kellett végrehajtanom (upnp engedélyezése).
A streamelés gyönyörűen megy PC-ről (full hd mkv), és a youtube is tökéletes. Azonban a telefonról kiküldött képek minősége botrány. Hiába várok pár msp-et, míg kitisztul, látható, hogy nem annyira részletes, mint a telefonon, vagy a PC-n. A (rövid) saját készítésű videókkal (full hd) pedig meggyűlik a baja streameléskor. Várnom kell pár msp-et amíg bebufferel. Érdekes, mert a laptopról (igaz LAN kábellel van routerre kötve) streamelt filmek szépen mennek.
Appok, amiket eddig kipróbáltam és használni is fogok:
- All Cast (saját képek és videók streamelése)
- Google Cast (tükrözés, CC kezelése, irányítása, telefon tükrözése)
- Videostreaming for CC (chrome-on keresztül PC-n lévő mkv lejátszása)
- Bubble UPNP (még csak kipróbáltam)Viszont lennének kérdéseim:
1, Nálatok se tökéletes a telefonon lévő képek felbontása?
2, Kodiról sehogy sem tudok normálisan streamelni. Nektek sikerült már? Neten találtam egy megoldást. XML fájlt kellett a kodi egyik rejtett mappájába másolnom. Így a kodiból indított film automatikusan a chrome böngészőben jelenik meg, amit szépen ki tudok tükrözni a CC-re. Azonban már a böngészőben tiltva van a hang. Így a TV-re se megy át. Beállításokon belül nincs megoldás erre, valószínűleg a Chrome kodekje nem tudja az AC3 szabványt. Viszont VLC-ről streamelésnél nekem borzasztóan akad a lejátszás.Kicsit hosszú lett. De nagy élmény ez a CC.
-
Viper26
nagyúr
Ki / honnan szerezte be, vagy honnan lenne érdemes?
Emag-nál látom van, gondolom az is oké.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1027 üzenetére
Nekem "DE" jelzés van. Akkor valóban amerikai piacos a tiéd.
Nekem 2 usb-m van a Sony-n de mivel 2 CC van a tv-n így kénytelen voltam hubot bekötni, hogy ne foglalják el feleslegesen mindkettőt. Úgysem vesznek fel áramot.
Meghibásodásról én sem tudok.Jano_023
1.4-es HDMI esetén ha be van kapcsolva a tv akkor onnan veszi az áramot. Mivel te 240-re dugtad így amikor kikapcsolod a tv-t átáll hálózati áramra. Ilyenkor legalább van egy előnye. CC-vel be tudod kapcsoltatni a tv-t. -
bexinho23
őstag
A tapacsot én vágtam fel. A maszatok (több is) a dobozon belül voltak. Ezért is furcsáltam kicsit. Ha a vonalkód alatti S/N sorszám melletti jelölés (US) az USA-t jelenti, akkor amerikai szabványról van szó. Nem probléma, mert van benne átalakító, csak fura volt. Mivel sehol sem olvastam meghibásodásról, így nem aggódok a garanciáztatás miatt. De jobb rákérdezni fórumon, ha bármikor beüt a dolog. Amúgy az én TV-m az egy 2013 év közepi gyártású LG. Sajnos csak egy USB port van rajta, így a hamarosan érkező digitális hang adapter eszközt kénytelen leszek a digi beltéri egység usb portjára kötni.
-
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1023 üzenetére
Előfordulthat, hogy már eleve a Google-nél maszatos lesz a doboz. A dobozon lévő gyári papír nyitó részénél te tépted le a záró fóliát vagy már le volt tépve? Mert azzal kideríthető, hogy bontott volt e. Papír nem jár hozzá csak annyi ami a dobozhoz van ragasztva.
Nekem a német Media Marktból van a CC2 és CC Audio. Ott sem adtak semmi papírt. Mivel neten lett rendelve így elküldték a számlát. Ennyi.
Ha nem EU szabványos a táp adapter akkor vagy angol vagy amerikai piacról szerzi be az emag.
Nekem megvan mind3 Chromecast modell. Mind3 a német piacról van és mindnek EU szabványos a dugója.Amúgy nem értem minek usb kábelt rákötni. A 2-3éves tv modelleknél már a HDMI-ről kapja az áramot. Én a tv-re kötöm az usb-t egy hubon keresztül.
-
bexinho23
őstag
Na megérkezett a múlthéten emagról megrendelt CC 2.0. Szépen becsomagolva, bár belül a fehér doboz itt ott maszatos (koszos). Előfordulhat, hogy újracsomagolt...? Hazaérek kipróbálom. Amúgy minden gyári állapotban van, de semmi papírt nem kaptam a csomagban/dobozban, csak egy kezelési útmutatót. Ha ne adj isten, bármi baj lenne, hol tudom hivatalosan érvényesíteni a garanciát? Elvileg 2 évet ad az emag, de valljuk be, senki sem szeretne az emagnál garanciáztatni. Van egy e-számlájuk (nagyon egyszerű, letölthető), de semmi több... írok azért az ügyfélszolgálatra, hogy semmi garipapírt nem kaptam a készülékhez. De előtte gondoltam itt is megírom. A készülék remélem azért menni fog
Más: ti mire kötve használjátok? Hálózatra, vagy TV usb-re? Ami még érdekesség volt számomra, hogy a tápegység kábele (usb) vége nem EU szabvány, de van hozzá átalakító. A kábel google kábel (logóval), nem gagyi, csak érdekes.
-
törölt tag
válasz bmichel #1019 üzenetére
Igen ami éppen megy az interneten film azt egyből ki tudod küldeni TV-re
Hát nekem egy TP-Link WR841ND van és tökéletesen megy vele. Nincs gond.
Az először belinkelt app alatt azt értem, hogy ami belinkeltem legelőször. Ezt : [link]
Beüzemeléshez van itt egy kis videó is [link]
[ Szerkesztve ]
-
bmichel
csendes tag
válasz #65388800 #1016 üzenetére
köszi.
kezdő vagyok, az online az, hogy éppen megy a film az ineten, amit a tv-re akarok átvinni?
Routernek megtenné egy TP-Link 1043NDv2/v3 vagy Asus N18U is, vagy kell mondjuk egy ASUS 56U minőség??
Ha egy vadiúj routert bekötök a rendszerbe, akkor azonnal át tudom küldeni a jeleket a TV-re, vagy valamit telepítenem kell??
Bocs, de mit jelent "az először belinkelt app"? -
Jano_023
őstag
-
bmichel
csendes tag
Köszönettel vennék tanácsokat:
Chromecast 2 mini pc-t tervezek venni, hogy az asztali PC-mről inetes filmeket tudjak lejátszani a nagy képernyős TV-n, ami kb. 10 méterre van. Olvasom, hogy ez megoldható, de bizonyos filmeket csak "tükrözéssel" lehet lejátszani. Egyszerűen meg tudná nekem valaki írni, hogy' lehet "tükrözni"?
Ha pl. itt az asztali PC-n tudok nézni egy filmet, azt automatikusan a Chromecast 2 segítségével is - tükrözés nélkül?
Egyébként a TV és a router között 10 méter lenne, de közte két 30-as és egy 10-es téglafal! Jó routerrel elfogadható minőségű kép és hang lenne a tv-ben? -
Jano_023
őstag
Másik kérdés: az új eszköznek is kell külön táp? Vagy az USB ellátja?
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
törölt tag
-
Jano_023
őstag
Köszi, szerintem az egy is jó nekem. Egy kis tv lesz a hálóban arra kell. A tv tud full HD - t de nem lesz baj ha nem megy rajta. Most egy WD Live média box van. Csak annak kell vezetéken a net azt szeretném kiváltani ezzel a megoldással.
''Az életet nem a lélegzet vételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok mikor eláll a lélegzetünk !''
-
Jano_023
őstag
-
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy Chromecastre akár vagy egyes akár a kettes változatra. Valaki tudna segíteni hol és mennyiért tudok vásárolni egyet. Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...