- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
appel
őstag
-
appel
őstag
válasz Hyperion #1696 üzenetére
Igen, a diktálást én is szeretem. A felárat a jelenlegi 25 dolláros CC2 (ezt cserélném) vs 69 dolláros mi box közé értettem. És akkor arról nem beszélek, hogy a 25 dodós cc2-t nem kapni itthon 14k alatt, így itthon véve a mi box sem jön majd ki 35-40k alatt. Annyit nem ér.
-
Hyperion
senior tag
Kérdés, hogy mekkora az a felár, ha van egyáltalán. Az olcsó s805os dobozokat kapasbol kizarhatjuk. Ezekben általában nincs meg a license a netflix full HD - hez.
Akkor megmar nincs sok árkülönbség. Nekem pl minden pénzt meger a diktalasi lehetőség. Nem kell youtube keresesnel a billentyűzettel szenvedni.
És a gyártói támogatásról nem is beszelve... 7.0 fog rá érkezni -
gyugyo79
addikt
De nem is azt rakja ki, vagyis ez a megfogalmazás alapjaiban hibás. Csak elküldi a CC -nek -hogy játszd le az xy tartalmat, de hogy abból mit (melyik minőségű) azt nem. Azután mint írták a CC eldönti a kapcsolat milyenségéből hogy melyik változat lesz lejátszva.
Nálad ezzel lehet valami ha rossz a minőség. Hozzá teszem nálam is van amikor nagyon terhelt a 2.4GHz -es channel és ez meg is látszik ha ilyenkor van elindítva . -
tomp
félisten
-
cotag
senior tag
1666-ra senki nem tud megoldást??
-
appel
őstag
Én egy Xiaomi Mi boxon gondolkodtam ($69). Rendes Android TV 6.0 és ugye az alapból tudja a chromecastet. Legalábbis az android tv-s Sony-t cc eszközként látom.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Azért vicces, hogy az Ultra továbbra is csak a Dolby-t támogatja. SoC tudja a DTS-t mint ahogyan a 24p-t is. DTS-nél szimplán nem vette meg a Google a license-t csak, hogy olcsóbban kapja meg a procit.
Na de kíváncsi vagyok milyen lesz egy nem CC eszközt használni. Nem olyan sokkal többért rendeltem egy vasat. dts-hd, dts x, 24p, 4k60p, hdr, droid 6.0,..stbEladni a CC1-2-t azért nem fogom. Azért a CC egy életérzés.
-
gyugyo79
addikt
Szerintem simán el tudod adni árába itt az aprón mert akinek nincs kint ismerőse annak nem lesz jó áron még elérhető sokáig. És igen a TV-s app jobb erre ráadásul az én TV-m DLNA -n kirakja a feliratot is transzkódolás nélkül+ a hang is jó + 24 Hz is na ez milyen vicces
-
szpali
addikt
DD5.1 (aka AC3) gond nélkül átmegy a CC-on, a DTS az, amivel nem tud mit kezdeni és csak stereo-ban küldi tovább... (Ez az én nagy gondom, mert a CC Ultra se fogja támogatni ,én meg megrendeltem )
Maga a Plex viszont ismeri a DTS-t, nekem a TV áruházából telepített Plex alkalmazás gond nélkül viszi, csak ott az a gond, hogy ha bekapcsolok bármilyen feliratot, azonnal elkezdi transzkódolni a képet és visít a media server hűtése, mintha muszáj lenne...
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
tomp
félisten
Nekem a Plex mindent transzkódol. Amit támogat a CC még azt is. Így a Plexet én csak listázásra használom.
Nem támogatott az AC3? Épp az, hogy támogatott mivel az másnéven Dolby Digital. Ha azt transzkódolja akkor ott is rossz a Plex.
BubbleUPnP csak megmondja a CC-nek, hogy mit indítson el. Ha visszaszól neki, hogy a hangot nem ismerem akkor pedig a BubbleUPnP app a telefonon helyben transzkódolja. Nem szívja az akksit közben és melegedés sincs. -
félisten
válasz hedgehog #1679 üzenetére
A Raspberry nagyon jó ötlet -- én is éppen a minap váltottam le az 1B3-omat egy 3-asra, de az egyes is remekül működött.
Ami viszont elgondolkodás tárgyát képezheti, az az ár:
A RPI-készlet most. 18850 Ft, de külső HDD kell hozzá, amiből 1 TB kb. 22e Ft, ami belső HDD esetén 15e Ft-ból kijön. Ezt belekalkulálva egy 2 lemezes Zyxel NAS326-os felára már tényleg csak pár ezer forint.A NAS sokkal erősebb adattároló egység, ami egyébként médiszerverként is remekül működik -- a RPI viszont egyéb funkcióit tekintve sokoldalúbb, főként abban, hogy maga is komplett médialejátszó.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
cotag
senior tag
1666-ra valaki??
-
appel
őstag
válasz Aleks782 #1672 üzenetére
Sajnos nem tudok pontos választ adni, mivel nálam egy 2. gen. i7-es notira van telepítve a Plex szerver.
A tapasztalat, hogy a CC által támogatott audio és video közvetlen adatfolyamban, transcoding nélkül megy át. A meglévő 720/1080p-s mkv filmjeim nagy részében az audio formátum AC3, ami ugye nem támogatott a cc-ben, ezért az szinte mindig átkódolás alatt van a plex szerveren. Ez persze nem nagy meló, ebbe nem döglik bele egyik pc sem. A video manapság legtöbb esetben h.264, és ezt tudja a CC.
Amikor viszont a video streamet is transzkódolni kell, akkor azért hangosabban pörög a venti.
Én azért 50k körüli használt gépben gondolkodnék inkább. -
-
Aleks782
csendes tag
Köszi a a gyors választ.
Szoftverrel nincs gond. Most a "videostream for google chromcast"-ot használtam. Ezzel tudok a telefonról tallózni a videókat tartalmazó mappában a PC-n.
A kérdés, hogy pl. egy 1080p-s mkv-nél kell -e transcode-olni a Pc-n? Tehát egy ilyen lejátszásakor mi történik?
Elvileg az mkv nincs a támogatott formátumok listáján.
[link]
1. verzió PC transcodolja és átküldi a CC--nek. Ha ez az eset van a kérdés lényege, hogy ehhez milyen vas kell? Egy 20e Ftos használt gép elég hozzá?
2. verzió a PC csak a fájlt küldi át ás a CC transcodolja.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Aleks782 #1669 üzenetére
Ha androidos telefonod van és 5GHz-et tud a wifid akkor megvagy 1xxxFt-ból.
Gépre tedd fel a Plex Media Servert. Ott add hozzá a film mappáját. Ezek utàn androidon vedd meg a BubbleUPnP appot. Szerintem a legjobb app ilyen célra. Az támogat mindent. Rákapcsolódik a Plexre és a Chromecastra. Szépen kilistázza a.filmeket borítóval együtt. Indítod és élvezed a filmet. Gépigény nincs mert a Chromecast maga végzi a feldolgozást. A gép itt csak háttértár. -
Aleks782
csendes tag
Sziasztok,
Én is boldog tulajdonosa vagyok egy CC2-nek. Viszont bejött egy olyan probléma, hogy a PC-m viszonylag hangos, és ha onnan játszok le filmet, ez a csendesebb jeleneteknél idegesít. Kérdés, hogy milyen hardverigénye van PC oldalon a CC-nek, ha filmet játszok le a PC winyójáról. (Mondjuk valami combosabb 1080p-s mkv-t.)Ez az infó azért kellene mert több lehetőséget látok a probléma megoldására:
1. A jelenleg PC-t kipaterolni (mármint csak a házat) másik szobába. PC Monitor DVItoUTP-vel összekötve, audió, egér, bill. bluetooth-on keresztül. (Előny hogy sima PC használatnál is csend van.) Ár kb 20e Ft.
2. Venni valami használt gépet file szervernek. A mostani Pc-ről remote desktopon keresztül managelni. Illetve CC2-vel lejátszani róla filmeket. Hátrány, hogy ezzel macera van. Itt jön be a kérdés, hogy milyen vas kell.
Ár kb 20e-töl a végtelenig.
3. Egyéb megoldás úgy, hogy 30e-Ftnál többet azért nem szánnék a dologra. (Ahogy néztem a NAS amiről lehet castolni kb 50e Ft körül van)Előre is köszi!
-
appel
őstag
válasz AlexDaywalkr #1667 üzenetére
De mi a baj a chromecast-tal? Az a tv alapból tudja. Mivel lennél előrébb a widi-vel?
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Aki tud, kérem segítsen.
Nemrég vettem egy Sony 43w808c TV-t ami tudja a miracast/widi technológiát. A notebookomat szeretném összekötni vele (widi), de sajnos kiderült, hogy ezt notebookom (Packard Bell easynote TS) nem tudja.
A kérdésem az lenne, hogy elég vennem egy usb-s wifi adaptert (ha igen, akkor milyen fajtát), vagy valami másra lenne szükségem?A válaszokat előre is köszönöm.
Alex
-
cotag
senior tag
Youtube miért a legkissebb felbontáson indul? Ha elindult, miért nem lehet állítani a képminőségen??
-
tomp
félisten
No akkor a korábban írt Chromecast Preview fw bugot részletesen megvizsgáltam.
Ha gépről küldök rá videót legyen az 24p-s vagy 25p-s pár perc után újraindul és vele együtt a CC2 is.
Ha youtube-ról indul el a videó akkor semmi gondja. Több órán át megy. De mind a gépről mint a youtube-ról indított videónál is működés képtelen az 50Hz-es kapcsoló. Fixen 50Hz-en megy a CC. Nem kapcsolható vissza 60Hz-re.
Mintha mkv(H.264) lejátszásnál olyan képfrissítési zavart küldene a tv számára, hogy az egy idő után kilövi a HDMI bemeneteket egy pillanatra hátha megszűnik a hibaforrás. De érdekes, hogy youtube forrásnál nem küld zavart?
A hibát jelentettem a Google-nek.
Szerintetek ez az elképzelés reális lehet? -
-
apezka
aktív tag
válasz MaCS_70 #1659 üzenetére
Thx!
Nem azzal van a gond, hogy a tv régi, mert ez egy 16-os modell. A kis amperrel van a gond. De ez egy ismert dolog volt vásárláskor is, csak nem gondoltuk, hogy anyósom ennyire filmezni/sorozatozni akar majd!
Passzív hub-al próbálkoztam, de az aktív valamiért eszembe sem jutott... Köszönöm a tippet!A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
koma106
senior tag
Nálam is hasonló probléma jelenség van. Azt ugyan nem tudom, hogy most milyen szoftver verzió van rajta, de este megnézem. A stabil verziót hogyan kell pontosan visszaállítani?
"...Home appban kapcsold ki az "Előnézeti program" opciót és visszamegy a stabil verzió ami az 1.21.74816..." - honnan kell visszatelepíteni? vagy ha ezt kikapcsolom, akkor magától visszaáll a stabil fw?
[ Szerkesztve ]
-
-
tomp
félisten
válasz bexinho23 #1656 üzenetére
Ez egy Preview fw verzió!
Home appban kapcsold ki az "Előnézeti program" opciót és visszamegy a stabil verzió ami az 1.21.74816
Nálam a Preview fw-el elég sok gond van. Vagy újraindul film közben a CC és reseteli a másik CC-t is a másik HDMI-n, vagy nem kapcsolható az 50Hz ki-be. Jelenleg azt mutatja a Home, hogy 50Hz-en van a CC de valójában 60Hz-en megy. Hiába kapcsolgatom semmi.
Ezt a preview fw-t eléggé elcseszték. Tele van hibával. -
apezka
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung UE32J5500 tévé, sajnos csak egy usb-port van rajta, az is csak 0,5A-t ad le (pont olyan mintha nem is lenne, mert pendrive-nál komolyabb dolog eddig nem működött rajta... ). van valakinek tapasztalata arról hogy ennyi elég a cc-nek a működéshez, vagy marad a külső adapter?
Előre is köszi!A stressz akkor jön, amikor nincs kit pofán b...!
-
bexinho23
őstag
Remélem tudtok segíteni, mert már azon a szinten vagyok, hogy széttöröm. Kb. már lassan 1 éve megvan a készülék, soha semmi bajom nem volt vele. 5GHz-en futott eddig minden röccenés nélkül a youtube és helyi videó streamelése. Ma viszont olyat csinál, amit eddig sosem. Döcög, látványosan laggol. Már többször újraindítottam, átdugtam usb-ről hálózati tápforrásra, átjelentkeztem 2,4-es wifire, majd vissza. A routert is többször újraindítottam, de nem ott lesz a gond, mert minden más szépen fut (telefonról és pc-ről is mennek videók). Azt vettem észre, hogy helyi full hd streamelésnél pár msp-ig megy a film, majd mintha a buffertár kiürülne, beszaggat rövid ideig. A youtube-on szinte minden video az elejétől kezdve (hanggal - képpel) szaggat.
Mi a fene lehet ezzel a vacakkal? Fw: 1.22.77272
Remélem valakinek lesz ötlete, mert külföldi fórumokat semmit nem találtam. Kezdene behalni a CC? Nem sokáig bírta akkor...
-
vbrown
csendes tag
Sziasztok,
tegnap vettem egy 2-est, csatlakozik, kapcsolódik jutubozni tudok, de weblap tartalmat az istennek se pedig egy pár appot már rátoltam a telóra. Pls help!
Thx
V
-
LKJIOP
csendes tag
Nagyon jó a fórum, összeadtátok a megoldást, minden jól működik, köszönöm.
szpali: A CC2-t és az audió leválasztót is áttettem konnektoros csatlakozásra, sokkal stabilabb lett, így már bírja órákon át. (Az egész éjszakát is kipróbáltam, az azért nem ment. A HiFi-n már nem ment a hang reggelre, csak a TV készenléti ki-be kapcsolása után.)
Így már nekem megfelel. Szilveszterre bevetni tervezem a technikát, youtube kedvenc számokat lejátszani, nagyrészt csak zenét TV nélkül, néha a videóklipet is a TV-n, okostelefonnal szabályozva.
Azért szerintem ez egy jó dolog, 14+4 eFt-ból, CC2-vel (vagy akár egy mégolcsóbb CC1-gyel) és audió leválasztóval, megoldható az internet nélküli buta lapos TV, és az internet és HDMI nélküli, 30 éves HiFi okosítása, együtt és külön-külön is, okostelefonnal egyszerűen irányítva.
gyugyo79: Ezzel a wifi ki-be kapcsolással már nekem is működik a HBO Go app CC funkciója mobiltelefonról. Szuper! Magamtól nem jöttem volna rá.
Esetleg az összefoglalóba beírhatná a topic gazda ezt a trükköt, nekem szempont volt CC2 vásárlásnál a HBO Go nézés egyszerű lehetősége is, bosszantott, amikor mégse ment. Köszi. -
szpali
addikt
válasz MaCS_70 #1639 üzenetére
Vagy akár az, bár még nem láttam működés közben ilyet.
Náhány hete rendeltem egy Androidos media boxot, de szegényke annyira gyengus, hogy még a 720p filmek is kadnak rajta.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
szpali
addikt
Mire gondolsz? A Screen mirrorra?
Ha tetszőleges alkalmazásból szeretnéd a tartalmat kitükrözni, az nem készülék függő.
A screen mirror viszont az. Nálunk anno a Nexus5-nél nem rinyál, Oneplus3-nál és Redmi 3S-nél szól, hogy ezen a készüléken nincs optimalizálva, ennek ellenére elindul.iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
cotag
senior tag
Honor 8-al próbálta már valaki, működik?
-
gyugyo79
addikt
Minek után csak és kizárólag HBO GO app aminél ezt el kell játszaniuk szerintem nem kérdés, hogy hol a hiba.
Gondolom a fejlesztőknek meg olyan készüléke és olyan android verzióval van amivel jó, (mert ugye itt a fórumon se mindenkinek rossz pld. nekem is jó) lehet nem is lesz megoldva.Én konkrétan láttam egy ilyet működni. Nálam úgy van, hogy elindítom az appot rányomok a cast ikonra (ami fehér) és kapcsolódik (átvált sárgára), nála meg ezt az ikont hiába nyomkodom semmi, megcsinálom ezt a wi-fi ki/be -t és magától elkezd kapcsolódni tehát a cast ikonra rá se kell nyomni magától fogja magát és kapcsolódik ...
-
őstag
válasz sto1911 #1631 üzenetére
"nem akarok tobb eszkozt venni, ill. a PC-t sem akarom csak emiatt sokat bekapcsolva hagyni"
Akkor itt a mese vége.
Mivel a Chromecast alapvetően egy ROM-mal rendelkező eszköz, nincs saját, a user által szabadon felhasználható tárhelye, így csak streamből tud bármit lejátszani és megjeleníteni. Ha te ehhez a streamhez nem biztosítasz forrást, akkor maximum az internetről tudsz bármi is lejátszani. Pl. YouTube, TED, stb. -
totopad
senior tag
Sziasztok! Viszont nekem is lenne egy kérdésem. Lassan 1 éve használom legnagyobb megelégedettségem mellett a CC2-őm és gondolkodok rajta, hogy beszerzek egy NAS-t is hozzá, amin a filmeket tudnám tárolni, csak épp tök 0 a tudásom etéren. Van valami tippetek, hogy torrent, chromecast (1080ps mkv-k szaggatás nélküli lejátszása) igényre milyen NAS-t vegyek?
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
a Chromecast 1/2 tud olyat, hogy:
- torrentrol letoltok lokalba egy filmet es lejatssza?
- PC-rol letoltok lokalba egy filmet es lejatssza?
- SD kartyat fogad
- jack kimenete van-e? Netradiot szeretnek rajta hallgatni neha.Koszi!
-
gyugyo79
addikt
LKJIOP :
HDMI -n visszafelé is kap egy minimális tápot + egyéb jeleket a TV-től a CC, valószínűleg ezekből szűnik meg valami és ezért kapcsol le.HBO GO
Nekem több ismerős panaszkodott, hogy rossz nekik és az egyik rájött a következőre és ez megoldotta eddig mindnenkinél a problémát.
HBO GO elindít és előtérbe hagy, menü sáv lehúz wi-fi off / on de van akinek az is elég ha vált az otthoni 2.4 és 5 GHz -es hálózata közt és lásd csodát összekapcsolódik a CC és az app. Sajnos ezt 99% minden egyes film / sorozat indításnál el kell játszaniuk. -
szpali
addikt
Kipróbáltam, nálam sem engedi a cast-ot az HBO Go A TV-re viszont fel tudom telepíteni, szóval nem nagy kár éret
A CCAudiot a CC2 mellé, nem pedig helyette kérdeztem.iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
LKJIOP
csendes tag
Azért nem Audiót vettem, mert valamikor nézni is szeretnék, nemcsak fülelni.
Kb. 30 éves Sony HiFi-m van, nincs HDMI csatlakozása, ha lenne, gond egy szál se.
A CC2 jelenleg egy bekapcsolt set-top box USB nyílásából kap áramot, de próbáltam a saját adapterével, konnektorból is, ugyanúgy viselkedett. Az audió leválasztó kütyü jelenleg konnektorból kap áramot egy 5 Voltos töltőfejjel (nem járt hozzá).
A hangminőség teljesen rendben van ezzel a HDMI- audió leválasztóval, én 2 vezetékkel, sztereóban hallgatom a HiFiről (amikor működik).
Nem tudom, hogy a CC2 normál működése-e ez, hogy kell neki időnként bekapcsolt HDMI TV, vagy a hangleválasztó kütyümmel van gond.
Egyébként másnál megy a HBO Go CC-re kirakva? Nekem az első napokban ment, de közben jött az androidos app frissítés, azóta nem aktiválható a CC ikon. -
szpali
addikt
Félve kérdezem, hogy miért nem egy CC Audio-t vettél?
Ennél a megoldásnál maradva:
- a HiFi-n nincs HDMI bemenet? CC2 abba bedug és mindenkiboldog
- az USB-t honnan kapja a CC?iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
LKJIOP
csendes tag
Sziasztok !
Kb. két hete nekem is van Chromecast 2 készülékem (Rufusz-tól rendeltem)
Remekül működik a telefontükrözés, a youtube nézés, a HBO Go is ment egy ideig.
Nálam buta lapostévével van összekötve.
Kitaláltam, hogy jó lenne a buta hifire kitenni az audió jelet, hogy ott hallgassam a youtubot.
Vettem egy ilyen HDMI audió jel leválasztót 2 napja az amazon.de oldalról:
https://www.amazon.de/dp/B016XMDKXC
Így ki tudom tenni a hangot a hifire. Ha megy a tévé, akkor minden tökéletes.
Azt szeretném, ha aktív tv képernyő nélkül is szólna a hifi a cc2-vel.
Ha kikapcsolom készenlétbe a tévét, akkor egy idő után leáll a hifi. Ha ki-be húzom a hdmi konvertor tápját, akkor visszajön a hang a hifin. Ha a tévét bekapcsolom akkor is visszajön a hang, és lekapcsolás után is megmarad, akár fél órára is.
Ha a CC2 helyett a HDMI-is DVD lejátszó hangjával csinálom ugyanezt, ott nem megy el a hang.
Ha készenléti áramot se ad ki a TV-m, akkor viszont a DVD sem és a CC2 sem ad hangot a hifire.
Szerintetek a CC2 vagy a HDMI audio konverter a hibás ?
Az utóbbit még vissza lehetne küldeni (bár a fele ára elmenne a postával)
Mi a jó megoldás, a cc2 hangjának bekapcsolt tv nélküli hifire küldésére, ha régi hifim van ?
A TV-met nem lehet bekapcsolni, passzív képernyő módban.
Köszönöm a tanácsaitokat előre is. -
tomp
félisten
Érdekes jelenséget produkál a régi Chromecast az aktuális preview fw-el.
Gépről megy a film, megáll a kép majd újraindul a Chromecast. De nem csak ő hanem a másik hdmi-be dugott Chromecast 2-t is reseteli. Ez így meg miért?
Mind2 CC egy usb hub-ra van kötve, hogy a tv 2db usb kimenetét ne foglalják el. Chromecast 2-n nincs preview fw, ott nincs is gond. -
cotag
senior tag
Rufusz webáruház...13.900Ft.
Megvettem. Na most elolvasom amit tudni kell😃 -
szpali
addikt
válasz MCGaiwer #1613 üzenetére
Nekem már a store megnyitásakor elvérzik a projekt:
"A Google Store itt jelenleg még nem érhető el.
Dolgozunk azon, hogy minél több országban a lehető leghamarabb elérhetővé tegyük."iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Bertone Cabrio Z18XE
-
cotag
senior tag
Hol most a legolcsóbb? Van olyan aki mostanában vette?
-
tomp
félisten
Na szóval a DTS-AC3 dologhoz való program: MKV2AC3
Teljesen egyszerű és ingyenes program.
Hozzáadod az mkv-t. Audio info-nál ha több hangsáv van akkor csak a DTS-t hagyod bepipálva. Audio Options fül alatt 640kbps-re állítod majd alul kiválasztod a cél helyet. Ha ez megvan, akkor Start.
A csak magyar DTS hangsávos mkv-ból így szoktam csinálni DTS+Dolby hangsávos mkv-t. Meghagyom a DTS-t és a Dolby sávot állítom elsődlegesre így a CC azzal indítja a filmet.FrankóStein
Vannak wifi adapterek de ezek usb-n kapcsolódnak. Azaz a router usb-be lenne bedugva.[ Szerkesztve ]
-
FrankóStein
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ford topik