- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benvolio #62591 üzenetére
senkinek nem kell telecaster még ingyen se
Igaz csak félig tele, de azért húrszakadás utáni tartalékgitárnak elmegy
-
X2N
őstag
válasz
benvolio #62585 üzenetére
Kapacitása van a háznak, ez elkerülhetetlen, nincsenek ideális alkatrészek mint a tankönyvekben, de ilyeneket nem méreget senki. Még az se mindegy hogy a hangszedőd árnyékolása sima egyenes szálú vagy fonott, LP jellegű gitárba ha Gibson-t akarod megközelíteni hangzásban akkor pl. CTS potmétereket érdemes használni a Orange Drop kondikkal(persze használtak ők régebben 300K-s potmétereket, és más fajta kondenzátorokat is, évtizedenként eltérhet). Potméterek minősége között elég nagy lehet a szórás, maguk a potméterek meg elég nagy szórással készülnek, 500k+20% tolerancia-ezt fogod is hallani, nem azt, hogy a fémház, vagy a vezeték árnyékolás más, de ezt ki ki lehet számolni, és műszerekkel bemérni. Én Alpha potmétereket szoktam venni erősítőbe, azok olcsók és jók is, a gitár specifikus potméterekről amit kifejezetten gitárokba gyártanak(Fender,CTS,Bourns) nincs tapasztalatom melyik milyen tartós.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio #61963 üzenetére
Nekem ez volt, ebből is a 12-13K-s változat, a legnagyobb jelű. Kent Armstrongot itt tudsz venni, ebből nekem csak a nyaki változat volt a telémben, de az nagyon jó volt. Még ez is jó lehet, bár nem próbáltam, de más pickupom van az eladótól, és az nagyon jól szól.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio #61954 üzenetére
Nekem volt egy olyan Super Distortion T-m. A tapasztalataim vele:
1. Nincs nagy jele, nem alkalmas high gain hangzásokra. Inkább twanges, ízes, de torzítva nem annyira jó. Egy sima telecaster és egy super distortion keveréke. Felezve egész jól hozza a tele hangzást. De ettől még vékony a hangja, rendes metálos torzítással, amivel a rendes humbuckeres gitárjaim jól szólnak, ez leginkább fülsértő.
2. Ha a régi fajtájú ashtray bridge van rajta, akkor felejtsd is el a high gaint, mert a híd mágnesezhető anyagból van, egy oldalon van csak csavarokkal rögzítve, így nagy hangerőn berezonál, és visít, mint az állat, ha torzítva van. Ugyanis a híd rezgését felveszi a pickup. A modern tele hídnak nincs ilyen problémája.
Ha nem akarsz high gainnel játszani, akkor teljesen jó. Ha igen, akkor inkább vegyél egy ütősebb pickupot, ha ragaszkodsz a teléhez. A Kent Armstrong Power Blades vagy a Seymour Duncan STHR1-B jó választás lehet. Ha nem akarsz sokat költeni rá elsőnek, akkor AliExpressről is lehet jókat lőni, a Fleornak is van ilyenje, olyanom is volt. Generikusabban szólt, mint a Super Distortion T, de legalább nem volt annyira fülsértő torzízva. De mindezt csak akkor, ha modern húrláb van a teléden, ha ashtray, akkor felejtsd el a high gaint. Esetleg meg lehet valahogy mókolni, hogy ne rezonáljon be.
-
FockeWulf
tag
válasz
benvolio #61845 üzenetére
Persze, kinek mi. De nagy igazság az is hogy mindenkinek az a jó amit megszokott. Én pl klasszikus (nylonhúros) gitáron kezdtem, annak pl batárszéles plusz vastag nyaka volt, én azon is teljesen jól el voltam, azon egyszerű oknál fogva hogy nem tudtam arról hogy ez nekem kényelmetlen kellene hogy legyen. Elfogadtam hogy ez egy akusztikus gitár, ha pengeted szól azt csókolom, nem foglalkoztam olyan dolgokkal hogy "hát ennek széles a nyaka".
-
Blindmouse_
aktív tag
válasz
benvolio #61551 üzenetére
Ez pont olyan ocsortányul néz ki mint egy Squier, vagy egy Fender.
A régi Pro szériás Jacksonok nyaka isteni jó.. az kb azt a profilt hozza emlékeim szerint..
Ezért ekézem a seprúnyél nyakú JS szériát.. az indonéz SL2 kb olyan nyakprofillal bírt már mint a 2000+-os DK2-m.. az vállalható már. -
Goose-T
veterán
válasz
benvolio #60800 üzenetére
Ez inkább ilyen vékonyabb, nagy kiterjedésű műanyag cuccokhoz van. Ez vastag, tömör anyag, lehet inkább a kétkomponensű ragasztó lenne jó hozzá, ami ki is tölti a réseket. De inkább azon gondolkozom, hogy lehajintom róla ezeket a műanyag vackokat, és rendelek rá fémcsatokat, amilyenek a rendes keménytokokon is vannak. Az legalább van AliExpressen szarásig.
-
dl650
tag
válasz
benvolio #59076 üzenetére
Én az Aliról rendeltem Elixir Optiweb-et szintén nagyon olcsón. Hangzásban sokkal szebben szól mint ami a gitáron volt,bár azt sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen márka volt a régi. Mivel nagyon kezdő vagyok és semmilyen összehasonlítási alapom sincs így nem tudok értékelhető véleményt mondani. Tapintásra és játszhatóságra sokkal jobb a réginél,de a régi valószínűleg 10-es volt ez meg 9-es és persze régi használt húr. Amit sikerült megnéznem: a húrozáskor elvágtam a vastagabb húrt és a belseje kör alakú volt, a gyári pedig ha jól tudom szögletes. Élettartam meg majd kiderül.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio #58622 üzenetére
Annak a Bose S1 Pro-nak mindenképpen reálisabbak a specifikációi. Bevált így a keverővel? Sok mindent szoktál rádugni ezért a keverő? Tulajdonképpen egy ilyen aktív FRF pa hangfallal meg egy 2-4 bemenetes audio interace-el meg laptop/pc-vel mindent is meglehet csinálni otthon nem? Nem kell semmilyen hangszererősítő, mehet pluginből minden ha ért hozzá az ember.
Aki audio interace-t használ: Ha bedugjátok az interface-be a gitárt ti mit szoktatok beállítani bemenő jelszint erősségre? -18dB vagy 0dB körüli jelet?
-
X2N
őstag
válasz
benvolio #58618 üzenetére
Otthonra amúgy is mindegy nem? Érdekes vannak még ilyen műfajok ahol koncertre felvonultatnak ennyi erősítőt és nem félnek használni.
-
X2N
őstag
válasz
benvolio #58612 üzenetére
Szerinted ezekből a gyári specifikációkból mi az amit tud is valóban teljesíteni a Mackie?
Power: 200 Watt(Class-D amplifier ) (aksiról persze)
Maximum level: 115 dB
Frequency range: 57 - 20000 Hz
Mindezt ezekkel a hangszórókkal:Equiped with: 8" woofer, 1" compression driver
Nem kell válaszolni, költői kérdés volt.bigrob-Le vagy maradva, DOOM,Stoner metálra én minimum 100W-os erősítőket visznek, de nem ritka a 300W-os SUNN Model T sem.
-
consono
nagyúr
válasz
benvolio #56177 üzenetére
Igen, kivált egy multit is, de természetesen kötöttségekkel:
- limitált az effektek száma, de mindből van sok
- nem változtatható az effektek sorrendje (zajzár, kompresszor,od/dist/fuzz, erősítő, modulációs effektek, delay, reverb)Kimenet csak a fülhallgató van rajta (meg az USB, mert működik hangkártyaként is).
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
válasz
benvolio #54083 üzenetére
amazonon van egy hasonló ami ugyanilyen ábrákkal van ellátva felhasználási területként, ott van bekötési rajz és aszerint asszimetrikusra van bekötve, valószínűleg amit kinéztél az is ilyen és akkor megfelel arra amire használni akarod.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benvolio #53304 üzenetére
Én igyekszem használni minden gitáromat, és használom őket felváltva. Őt nem használtam szinte soha. Nem a pénz miatt adtam el, hanem sajnáltam, hogy ott áll. Ez a srác, aki megvette, 20 éve zenél, olyan játékot levágott, amikor kipróbálta, csak néztem.
Jazzgitárt tanult eleinte, most már dalokat ír, énekel, játszik együttesben. Nála jó kezekben lesz, használni fogja.
Amúgy sajnálom, kicsit bánom is már, hogy eladtam, de ha egyszer eljutok oda, hogy ideje már kicsit akusztikon is tanulni, veszek egyet.
Már nem igazán tudtam volna a vizuális élmény miatt hova tenni, három gitár a falon lóg, kettő a földön áll, kerülgetni kellett volna már egy hatodikat. Ezért volt gardróbban.
-
Berreh
tag
válasz
benvolio #50421 üzenetére
A Nux Mg300-at és a Valeton GP100-at szokták rendszeresen hasonlítgatni egymáshoz, a használók nagyjából egyformán dícsérik mindkettőt. Hangban talán a Nux jobb, de a műanyag ház a Valeton mellett szól. Meg erről írták, hogy Wine-al linux alatt is szerkeszthetőek a patchek és ez volt éppen az Árkádiában
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benvolio #50294 üzenetére
Ne is mondd. Először próbáltam kétoldalas ragasztóval. Nem fogta meg. Utána próbáltam lakásfelújításból megmaradt extra erős, folyékonnyal, amivel a díszlécet ragasztottuk a plafonra. Nem fogta meg.
Utána elővettem egy ilyet. Ebből vágtam kis darabokat a szélére, és ennek a hátuljára már feltapadt rendesen a kétoldalas ragasztó.
Nem vagyok egy nagy DIY ember, így jobb ötletem nem volt. Meg nem akartam már tegnap rohangálni szerezni mondjuk extra erős kétoldalas ragasztót valahonnan.
-
FockeWulf
tag
válasz
benvolio #50149 üzenetére
Talán kicsit cincogósabb, halványabb ha 50es a felső E...de....ezt szerintem csak már az hallja ki aki vájtfülű, vagy nagyon profi, az én botfülemnek nem tűnik fel különbség. Most az 50es szett van az akusztikusomon. Érzetre sem érzek nagyon különbséget a 47 és az 50 közt.
-
Goose-T
veterán
válasz
benvolio #49931 üzenetére
52mm-es a húrtávolság, szerintem bármihez jó. Amúgy a DiMarzio F-spaced pickupjai 51 mm-esek, a Seymour Duncan trembuckerei 52,6 mm-esek. A kettő között van, de ahogy megfigyeltem, szinte minden AliExpresses humbucker szett 52/50 mm-es (bridge/neck). Gondolom ezt találták ki mindenhez jó méretnek.
-
doc
nagyúr
válasz
benvolio #49758 üzenetére
En vegigprobalgattam az osszes torzitopedalt benne (az ampokat egyelore nem), a Boss MetalZone nalam egyertelmuen nyero, nagyon fasza hangja van
Eddig leginkabb azt hasznaltam 'metalozni', egy ZNR zajszurovel megtamogatva.
Lassan osszerakok magamnak benne egy altalanos patchet, az akusztikus szimulacios pedallal, MetalZone-nal, zajszurovel, esetleg egy octave pedal meg talan egy kompresszor, aztan az lehet a default, mindenre jo, csak ki-be kell kapcsolgatni a pedalokat attol fuggoen hogy mi kell.
Az egyetlen (apro) problemam a G1-gyel jelenleg hogy a 'modvalto' gomb csak kezzel hasznalhato, es azert eleg gyakran van ra szukseg ha az ember a kulonbozo setupok kozott valtogat, tekerget. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benvolio #49704 üzenetére
Akkor ő az árulni szeret kategória. 37,900 forint tök újan, garanciával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged