Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeChNoRby
tag
válasz
Gorneck #5485 üzenetére
1.Akkor megnyugodtam,nekem 965p ds3 van,és itt egyből indul minden,ezért lepődtem meg mi ez a később
"bekapcsolós"dolog..
2.Slotot próbáltuk,bios frissitést még nem,majd ma,tegnap este kezdtük el összerakni a gépet.Meg a cordair ramnál lenne a kérdés hogy biosba hány volton kell hogy mennyen,ott 1.8at ír,de a ramon 2.1volt van,azt állítsuk vagy hadjuk auton? -
B-L-A-C-K
titán
DS5-re szerintetek melyik biost tegyem fel jeleneleg a gyári F10a-van rajta....
-
TeChNoRby
tag
Sziasztok!
Lenne 1 hatalmas kérdésem,tegnap vettünk 1 configot itthonra 2.gépnek.Giga ep45DS4,corsair 650tx meg dominátor ram plusz 8400-as.Az érdekelne vele kapcs hogy az mennyire normális hogy pl a proci hűtője bekapcsolás után csak pár másodpercel indul el,illetve a 2x2gb-os ramnál nem dualba megy,hanem single-t ír ki,pedig a 2 sárga helyre tettük,szóval elvileg dualba kéne menni-e,de a 4gigát felismeri!
-
csiky
tag
ittlehet ellenőrizni....
http://extreme.outervision.com/PSUEngine
Egy 520as 85%os hatásfokkal számolva bőven sok a mai csúcsgépeknek. kivételt képez a többkártyás rendszerek, és itt is igazából a 4870 aminek többkártya eseteén kell a 620as
-
Eagl3
veterán
SZiasztok!
Tudtok nekem tanácsolni valami megoldást arra, hogyan tudnám kideríteni, hogy az alaplapom PCI csatlakozói megfektetik-e a bele pattintott hardvert?
Esetleg létezik valami műszer, amivel lehet ezt tesztelni?Nagyon fontos lenne mert a 2. hangkártyát küldöm vissza garba.
A 3. at ternészetesen egyből másik gépbe fogom beszerelni de ha működik nem merem majd betenni a sajátomba. Van ötletetek? -
HW Junkie
tag
Üdv!
Egy megjegyzés a P45T-vel kapcsolatban. Nekem kettő ment tönkre 2 hónap alatt mind kettő tuningtól. Amúgy remek lap meg lehet húzni is csak óvatosan mert memória, FSB, NB feszültség és órajel állításnál egy bizonyos ponton nem csak szól hogy overclock failure mint más alaplapok hanem megpróbál bios-t recover-elni, belefagy és soha többé nem indul el. És most nem 2 voltos NB feszről beszélek hanem mondjuk 1.4-ről 1.42-re váltásról ami sok meg hosszú távon biztos nem egészséges de ez rögtön belehal. Tehát csak óvatosan
-
szacsee
nagyúr
Tuningoltál már Quadot nagyobb frekin mit eszik??
GTX280 asszem 280W terhelve, de nemtom pontosan, a Q9450 pedig kb megtépve olyan 200W, namost ha később erősebb VGA-t vesz (gondolom a tápot nem fél évre venné, mivel 3-5 évig kiszolgálja), akkor 650TX 1db 12-es ágával a best buy 18K-ért. -
Gorneck
legenda
14k volt az uccsó gamer egerem...kellett vmi mikor kimúlott...nem volt semmi csak samu 1-2 éve használom...net, játék...nekem teljesen jó...nem járok lanra...nekem a kezemnek is megfelel...terratec padomon gyorsan és könnyen suhan...persze kinek milyen igényei vannak...
Billentyűzetből bent melóban Labtec-et nyúzok...olyat, mint Te...de nemrég kaptunk gumis kiterítős vmit is...teljesen jó és halk...
-
zLL
tag
már csak azt lenne jó tudni biztosan, h 2 giga 1066-os ramhoz, q9450-hez és geforce gtx280hoz elég e a corsair vx520-as tápja vagy a 620-as kéne inkább. És persze azt is jó lenne tudni, h hol lehet olyan corsair tápot venni Bp-en
-
diegho
nagyúr
válasz
Gorneck #5459 üzenetére
és samsung egérrel mit lehet csinálni?
volt úgy 50 egerem az elmúlt 4 évben, de oltári nagy különbség van egy olcsó 2-3k-s és mondjuk egy deathadder között. Jelenleg is 4 egeret használok, egy vezeték nélkülit netezni, egy deathadder-t counter-strike-ra, egy nortek mx500 klónt diablo2-re és egy geniust még netezni, ha éppen be van dugva. counter-strike-ra egyedül a deathadder alkalmas ezek közül, ha az ember nem is akar sokat költeni egérre, azért egy microsoft-ot minimum illik megvenni fps-ekhez, ha nem szeretsz utolsó lenni.
Billentyűzetből én labtec ultra flat-et használok, nálam ez a minimum szint, egy az, hogy kicsi, na meg kényelmes és egész tűrhető a hangja, napi ~12 órát használva is már 3éves és tökéletesen jó, 4k körül volt. -
zLL
tag
igen ez igy van nem jó befektetés, de én nem is befektetni akarok hanem egy elég jó gépet
minimum 2-3 évre azért veszek most a lehető legerősebbet a rammal megtudsz győzni és a táppal de a vgan biztos nem változtatok főleg amdre, egyszer volt de soha többet... az meg, h a felébe fog kerülni biztos nem lesz inkább kivonják a forgalomból minthogy annyira leessen az ára én azt olvastam. cpu hűtő pedig a legjobbak közül van megéri az árát elhiheted
másik, h nem 414k lesz mert cégre veszem és lekúszik belőle kb 15% az árból azért veszem ramirisnél
-
Gorneck
legenda
Vhogy így képzelem:
Alaplap: Gigabyte EP45-DS4
CPU: q66 vagy q9300
Winchester: Western Digital 750GB SATAII
Táp: Corsair VX450 vagy 520
Monitor: Samsung 22" 226CW LCD
RAM: Crucial Tracer 1066 Mhz DDR2 2 GB : 14500,- (Ősember/PH)
VGA: 4850 vagy 4870
Billentyűzet: Logitech G15 Gamer Keyboard : 17988,- (Ramiris) 2-3k-nál többet soha nem adtam ki billentyűzetért...egérből is egy Samsungom van...teljesen jó...Pedig volt Razer és egyéb fini cuccom...
DVD író: Asus DRW-2014L1T/A6/B+S/G/AS
CPU cooler: Xigmatek Red Scorpion vagy a giccs nélküli tesó. Pcgear
Ház: Chieftec : kb 20000,-
Microsoft Windows Vista Home Premium 32-bit HUN 1pack : 22.776,- (Ramiris) -
Zájec
veterán
azért a TFT is eléghúzos áron van nálunk...
most kint vagyok német-be(Dresden),, ma voltam egy MediaMarkt-ba...
a 22" samsung TFT-ket,, 40k-ért utánad dobják.. akciosan... (170-200euro)vettem volna eggyet ,csak a jelenlegi anyagi helyzetembe sajnos nem fér bele...
úyhogy csak nálcsurgatás volt ... majd next time....de azért csóroságból vettem 4GB-s pendrive-t 8 euro-ért(1800ft)...
-
Zájec
veterán
hát, egy-két dologból nem azt venném,, lehetne még spórolni rajta, úgy hogy nem megy a teljesitmény rovására.....
a 414454ft-os
végööszeg ellégé húzos... és feleslegesen drága..
a ramokkal kapcsolatban,,:: sem nem kingston, se nem tracer... a legjobban akkor jársz , ahogy Gorneck is mondta ha 1066 kingmaxot veszel... mezei ram de jól és problémamentesen müködik,, és az eggyik legjobban tuningolható ram... jobb mint a tracer, mert kevesebb fesszel is elmegy...
- a Q9450 az ára miatt nem éri meg .. pláne amennyiért vennéd...
- a tápot már elmondták..
- a VGA 100000ft-ért,, baromság,,, fele annyi pénzért is kapsz olyat ami kiszolgál... , és arról nem is beszélve hogy 3-4 hónap múlva a felébe fog kerülni...
- hangkártya ,,, minek,, az inegrált is elég jó....
-a cpu hütö is feleslegesen drága 15k-ért...
stb...én igy hirtelen számolva kihozok 250k -ból egy olyan gépet amit ha mellé állitasz a te általad összeirt mellé,, nem tudnád érezni a külömbséget..
azt a 150k-t inkább másra költeném...
(a számiotógép a legrosszabb befektetés napjainkban,, szóval csak óvatosan vele) -
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
El van az írva...
Kingston 2GB/1375MHz DDR-II Kingston HyperX (Kit! 2db 1GB) (KHX11000D3LLK2/2G) -
zLL
tag
Hi all!
Mostanában készülök gépet vásárolni, sokáig nem figyeltem a változásokat. GA-EP45-DS4 ilyen lapra gondoltam, igazából van egy link amire feltettem azt a gépet amit megvennék, csak nem tudom, h amit összeállítottam van e közte kompatibilitási gond, főleg a ramra gondolok, [link]
Előre is köszi a segítséget.
-
Olvastam alant a tapasztalatokat, de gondoltam egy próbát megér, ha nálam is lesznek anomáliák, felrakok másikat.
Nálam most 9,5x400Mhz (3,8Ghz CPU) @ 2.66D (1066Mhz ram) megy, a CPU 1.275volt-on. Eddig stabilnak bizonyult, igaz nem órákon át teszteltem, csak 10-15 perc Prime95, Nurien Demo, Crysis, stb.
-
Kis mellékzönge: a jó ******* annak a marketingesnek, aki kitalálta, hogy jó poén, ha matricákat ragasztanak a PCI-Expressz és a memóriamodulok csatlakozóira. Tegnap az EP45-DS3-am összerakásánál sikerült úgy letépnem a memóriacsatlakozókról a matricát, hogy beleszakadt, és pár foszlány a csatlakozókra rátapadt. Utána percekig azzal szórakozhattam, hogy levakarjam valahogy onnan, és közben imádkoztam, nehogy megsértsem őket...
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
VBalu987 #5430 üzenetére
1. Állítsd 9-re a szorzót, mivel 9x333Mhz-en (~3GHz) kellene gyárilag működnie az E8400-as procinak.
2. Tudni kellene a gyári értékeket 1066MHz-en a Kingston-nak és utána kellene beállítani azokat. Közben utána néztem és 5-5-5-15 az időzítések és 2.2V.
3. Nem baj, nem fontos a 8 tű megléte. Dugd rá a 4 tűt (csak egy módon tudod) és használd. Én is így használom.
4. Passzolom. -
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Ma pakoltam egy ilyen gépet össze: Alaplap Ga-EP45-DS3R, Kingston 1066Hz 2x1GB HyperX RAM, E8400 CPU, Sapphire HD 4870 kártya, HD753LJ merevlemez. Táp Coolermaster eXtremepower 500W
4 problémám van vele
1. az E8400 proci alapból, még biosban nem állítottam semmit, 8 as szorzója van, és 333 Hz-es rendszerbusza, és @2.66 GHz-t ír ki. Hogy lehetne a 3 GHz-t kisajtolni bele.
2. Memó. időzítési profilban 5-5-5-18, automatikus beállítás, és 800Hz-es memória specifikációt látok, alapórajelen, és 1,8V feszen. Hogy tudom elérni az 1066Hz-t
3. A tápegységen nincs csak egy 4 tűs konnektor a lapba, miközben ott 8 tűs van a processzor fölött.
4. A gyári XP-vel és a Video kártya gyári szoftver feltevése után amikor a windows töltöttség jelzés befejeződik, elsötétedik a kép random, és random újraindítja magát. Viszont néhány resetelést követően eddig beindult. Biztos lépés hogy bejöjjon a gép csökkentett módban letíltani a videókártyát. Mi lehet a probléma szerintetek?Üdv: VBalu987
-
Rosep
senior tag
Ja, annak van vmi hátránya hogy az alaplapi csatim nem 8 hanem csak a hagyományos 4 tűs P4-es?
-
BViktr
tag
Hy.
Van egy EP45-Ds3-as lapom, ami ugye nem támogatja a RAID-et. Namármost a WinXp eszközkezelőjében viszont van egy olyan, hogy SCSI/RAID vezérlő ami eszköz elméletileg tökéletesen működik. A kérdésem az lenne:
-Csak Bios szinten nem megy a RAID?
-Meg lehet Hekkelni, hogy legyen? -
alfa007
tag
hja,bebírtam álítani a bill.a bioszban már minden ok
Más-1.25000V on feltuttam tornázni 3600mhz-re de a ramokat nemtuttam tovább visszaosztani,(2.00 a) most azt írja hogy memory freqvency 800 .most az alap asszem.
de hatovább emelem az fsb -t akkor emeli a ramokat is.akkor már a tuning ram kérdése?
-
Gorneck
legenda
válasz
alfa007 #5412 üzenetére
Tudod mijjaza google???? De ott az oldalamon is...lustaság fájna...
-
alfa007
tag
kéne eggy realtemp link,ha valaki
-
Rosep
senior tag
Összeraktam EP45T-DS3R + E8400 + CORSAIR DDR3 + ATI 4850 + CHIEFTEC 400-as táppal egy gépet. Frissítettem F2-re a BIOS-t.
Olyat csinál a masina, hogy minden indításnál 2x indul. Kb. amikor kiírja hogy dual channel bla.bla.bla, akkor elmegy a kép és újraindul. Lehet már volt szó ilyen problémáról, de nincs most időm sajna elolvasni a több mint 5000 hozzászólást.
Tud valaki segíteni? -
Aryan
senior tag
Küldöm akkor majd Gorncek-nek az infokat, köszi. Olvastam tlaccal folytatott vitátokat, nálam is ugyanaz van mint nálad, ET6 alatt totál más értéket ír ki a reference értékeknél,mint bios alatt belőttem.
diegho: egyre érdekesebb ez, a proci nem EO steppinges?, mondjuk giga honlapján még nem láttam ilyen e8200-as procit
-
Zájec
veterán
" az oldaladra,hogy lehet feltolni tuning eredményt?"
tudom hogy a gazditól kérdezted, de elmondom...
a feltételek fent vannak a tuning oldalon,, olvasd el ..
cpu-z,ET6, höfokok, prime (min.30min) stb... erröl egy képet, és Gorneck felrakja... de olvasd el a dolgokat , leir mindent...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 2042
- Fujifilm X
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- További aktív témák...
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest