Hirdetés
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-bh-
aktív tag
neked is DS3P-d van, ha jól emléxem... nálam 2 SATA2-es, és 1 IDE-s HDD van, meg 1 IDE-s Pioneer.... Sata Raid/Ahci Disabled, Native mode Disabled, és SMART enabled... és megy. Igaz, 32bites Pistával.... (Satán van a win.) AHCI-vel nem ment (nálam...)
nashwille: bőven a 24/7-es tuningos feszek alatt vagy még.... FSP táp? 20éves vezetékek?háát...
-
Nashville
tag
Azért remélem, hogy az ACHI miatt volt, mert mindig újraindult a gép amikor bekapcsoltam. Mindegy azzal nem szórakozok többet, az ACHI lehetőséget egyelőre elvetem a biztos működés érdekében.
Akkor azt mondod, hogy a fotók alapján a beállítások rendben voltak. Azért még tesztelgetem, aztán majd adok neki nagyobb feszt (ahogy ajánlottad), ha újból csinálja.
FSP Bluestorm II 500W- os tápegységem van.
A PCI frekit nem is akartam megemelni, csak arra utaltam, hogy esetleg normal- ra állítsam- e, akkor végülis mindegy?
Remélem, hogy eddig még semmit sem romlottam el...Remélem, hogy a földelésem jó. Nemrégen költöztünk ebbe a kéróba és 20 éves vezetékek vannak itt. Ahogy tanácsolod, azért megnézetem egy szakemberrel.
Amúgy egy Belkin Surgemaster túlfeszvédőm is van (csak az van csatlakoztatva, ahogy kell), az új gép és a régi vezetékek miatt vettem a biztosabb áramellátásért. -
Az még okés lenne, hogy fizikailag nem rendezi át az egész felületet. De akármit is csinált az alatt a 10sec alatt, utána arra a particióra nem volt hejlandó elindítani a telepítést. Csak visszadobott, hogy válasszak egy particiót, ahová telepíteni akarok.
Sokszor próbálgattam... nem tudom mi lehetett.
Köszi.tlac: Köszi a bioszinfót, rögvest megyek is érte.
-
-bh-
aktív tag
ehhez még annyit, h FSP táp volt 2 esetben a Giga lapok mellett - és teljesen más szériából voltak a lapok. (csak már nem tudtam odairni, amikor eszembe jutott
)
tlac: akkor maradok F7nél.... azzal sincs bajom... S3at nem használom (ki), a load default meg nagy segítség....
-
-bh-
aktív tag
remélem, F8-al már meg tudom változtatni a backup BIOS-t is... F3 a gyári (recovery is ezt rakná vissza....
), azzal meg nem szereti még az E8200at...
F5-től kezeli csak...(még jó,h 45nm optimized....) -- uh óvatosan kellett tuningolnom, mert nem volt kedvem 1 rossz tuning mia átszerelni az e4500-at 1 BIOS fless mia.... -
tlac
nagyúr
új biosok, giga weblapjáról leszedhetőek
GA-EP45T-Extreme - BIOS F4
GA-EP45-Extreme - BIOS F8
GA-EP45-DQ6 - BIOS F12
GA-EP45-DS5 - BIOS F12
GA-EP45-DS4 - BIOS F9
GA-EP45-DS3P - BIOS F8
1. Fixed Vista S3 resume sometimes failed -
-bh-
aktív tag
...ja és azért vmi villanyreszelővel nézesd át a földelésedet...
Giga lapoknál mostanában belefutottam 1-2 földelési problémába (amihez még 1 kicsit hozzáfüznék...)
a másik esetnél a villanyradiátortól kezdve minden jáccott abban az elosztóban, ahova 1 (Giga lappal és FSP táppal szerelt) gép be volt dugva... fagyott, lassult, Blanc Screen és tsa-i; nálam 2 napig nyúzdába semmi... Ott 1 másik konnektorba dugva azóta is megy...Ugyanis ha nem szakszerűen van kiépítve a földelés (szakadt, nincs (jól) kiépítve, alumínium és réz vegyesen használva (->galvánelem!), vagy szivárgó áram (zárlatos bojler pl.)esetén ), előfordulhatnak malőrök...
-
-bh-
aktív tag
válasz
Nashville #6886 üzenetére
nekem az a gyanum, h valami fesz. elfogy, és azért kapod az "elQrt tuning" című piros ablakot....azaz visszaállít mindent defaultra. Talán MCH feszt próbálj még adagolni (1,3V se kottyan meg neki igazából...de ha nem muszály, nem kell neki annyi, persze..), meg a ramnak kb 2,05-06V-ot, hátha...
Amugy milyen tápod is van?AHCI.vel sokan szívtak... másoknak bejött... HDD és oprendszerfüggő... Off-on biztosabb
(mint hiba, kizárhatod...)A PCI-Expressz frekit mindíg 100ra rakd (nincs értelme emelni....esetleg, ha több problémára vágysz... AGP-nél se számított sokat...1-2%-ot, annak, aki szerencsés volt, és nem döglött ki a VGA-ja a 67+ Mhztól....)
A piros feliratok a megjegyzésnél erre utalnak - instabilitást okozhat (vagy füstjeleket)
ha normál értékre állítod, akkor oda se figyelj rá... -
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #6885 üzenetére
Kozben meglett:
A Dolby Pro Logic IIx (ez is benne van a Dolby Home Theater®-ben)
The age of 7.1 surround sound for the home is here. But it's not just reserved for DVD movies encoded in Dolby Digital EX. With Dolby Pro Logic IIx, any movie, CD, TV program or video game can be enjoyed through this enhanced surround sound technology.
Pro Logic IIx is the first and only technology to expand any existing stereo- or 5.1-channel audio for a 6.1- or 7.1- channel playback, creating a seamless, natural surround soundfield that immerses you in the entertainment experience. -
Nashville
tag
Hi!
Segítségre lenne szükségem, mert elakadtam. Gorneck23 ajánlott beállításai alapján jártam el (az előzmény linkek tartalmazzák a beállításokat). A múltkor sikerült is belőnöm a BIOS- t. Még a memóriám is ment végül 1066- on 5-5-5-18 időzítéssel, ami mellesleg a gyári időzítése is a ramnak (alapbeállítással csak 800- al megy F8- as BIOS- al is). Előzmény 1: [link]
Előzmény 2: [link]
Azóta annyi változás volt, hogy lecseréltem a videokártyámat a 4850- est egy GF 9800 GT- re a fagyási problémák miatt. Régebben más alaplapjaimon egyáltalán nem állítottam a BIOS- on csak a bootolási sorrendet, úgyhogy tapasztalatlan vagyok tuning és egyéb optimális beállítás terén, de nagyon tanulékony!Még az ACHI- val próbálkoztam a videokártya csere óta, de visszaállítottam az eredeti állásra (mert mindig újraindult a gép), úgyhogy ACHI nélkül vagyok, de ez most még nem izgat annyira ez huszadrangú most nálam.
Készítettem egy galériát, amibe feltöltöttem a kérdéseim tárgyait: Kaptam tőled Gorneck egy bíztatást is, hogy alakul a dolog[galéria]
Tegnap néztem egy Everest benchmarkot és meglepődtem, hogy automatikusan visszaállt a memória 800- ra. Bementem a BIOS- ba és az MB Intelligent Tweaker- be való belépéskor ezzel fogadott (első kép). Mi a túrót jelent ez? Na, itt már nagy volt a para, de lehet, hogy csak egy rutinüzenet? Aztán találtam még két figyelmeztetést (2. és 3. kép) a képernyő jobb oldalán ahogy lépkedtem lefelé. Ezekkel sem tudom mit kezdjek. Ez a warning természetes?
Úgy értelmeztem, hogy a BIOS változtatott valamit a beállításokon, a működés érdekében. A képek alapján mi van rosszul belőve?
PCI express frekvencia maradjon 100 MHz ennél a videokártyánál is?
Ha valaki tudna segíteni az jó lenne, mert kicsit nyugtalankodom a figyelmeztetések miatt. Biztos tanulnom kell még, egyelőre csak lassan tapogatózok. Jelenleg nem tervezek komoly tuningot (ahhoz még sokat kell visszaolvasnom), csak egyelőre normálisan sikerüljön belőni a gépet. Jelenleg a hibaüzenet miatt default- ra raktam a BIOS- t, várom a tanácsot, hogy a konfigomhoz mit állítsak be. Előre is kösz a segítséget!Szerk: problémáimat megpróbálom minél szemléletesebben vázolni, ha esetleg még valami kellene a szakszerű segítségnyújtáshoz, akkor szóljatok. Most gép előtt vagyok.
-
Hedgehanter
őstag
Megjott a lapom jeeeejjjj....
Latom hogy ra van irva "Support for Dolby Home Theater" es olvastam egy teszt oldalon hogy ez Dolby Digital Live megfeleloje?? Nem hiszem hogy egy olyan funkcio lenne a lapon amit amugy egy 15-20 ezer forintos kartya tud (bar ketsegkivul jo lenne)...
Szoval mi ez akkor?
-
zso73
veterán
Ilyen ramod van?
Most akarok olyan alaplapot venni,mint a tiéd...... A ramom ilyen, mint belinkelt.
Nyugtasson meg valaki, hogy nem lesz gond!! -
Dooby
tag
Sziasztok Guruk!
Config: GA-P45T-DS3, 2x1 Gb OCZ 1600mhz 7-7-7-21, E8500 C2D rajta Noctua 12 cm-es hőcsöves hűtő ventillátorral, 2x320gb samu, HD7850 512 ddr3, Coolermaster ház 12 és 25 cm ventivel.A probléma: Minden játék kb 30-40 percig megy utána kifagy, szerencsés esetben a gép újra indul.
A déli híd érezhezően forró Kb.:80-100 c között
Gondoltam rá 1 ventit molex csatival állandó fordulaton.
Légyszíves homályosítsátok fel szerény tudásomat, hogy jól látom-e a probléma forrását ill megoldását.
Valakinek ui hiba jelentkezett???Üdv!
Dooby -
Tegnap meglet az új 640GB F1 Samsung vinyóm. Elkezdtem a Vista telepítővel a mókát. Particionálás hibátlanul ment, de formázni azt nem bírtam. Valami 10 másodperces várakozás után visszadobott ugyanarra a képernyőre.
AHCI-ra gyanakodtam, de anélkül sem ment. Majd próbáltam azt a natív sata módot is kapcsolgatni, majd másik sata portra is tettem, de semmi nem segített.
Végül a korábbi vincsin lévő oprendszerrrel elsőre, hibátlanul sikerült leformáznom. Majd visszakapcsoltam az AHCI-t és hibátlanul felment a 64 bites oprendszer. -
Zájec
veterán
megvannak az új ramok.. egy kicsit bóhockodtam velük ::
-
Gorneck
legenda
Hááát nem volt egyszerű beröffenteni a 2*2giga ramot...
Hosszú síp fogadott az Adataval való csere után...kérdés mi volt a kevés vagy mi nem tetszett neki...
Próbáltam mindent mire 1 rammal elindult...kapott kakaót...2.1V-ot és latch auto-t...ezek után már ment is szépen...a Vista imádja...
2.0V-tal és latch 333mal nem volt hajlandó indulni a gép... -
Balee22
csendes tag
Helló!
Pár hete vettem egy EP45-DS3R alaplapot. És az a nagy problémám, hogy nem tudom hogyan tudnám optimálisan beállítani a memóriáimat: Geil Ultra 2*2GB 1066MHz CL5. A proci egy E8500-as C2D. Hogy lehet ezeket 1066-on (vagy többön
) járatni? Akármelyik programban nézem ( Everest, Sisoft Sandra ) mindehol azt írja hogy a ramok 800-on mennek. Segítsetek PLS belőni a BIOS-omat, mert én nagyon nem értek hozzá... Melyik programmal tudom megnézni hogy ténylegesen hány MHz-n mennek a ramjaim? Kérlek segítsetek. A válaszokat előre is köszönöm.
Balee
-
Zájec
veterán
az imént szereltem be az új procimat
egy kis bemelegités..
(#6849) Ragadozó::
nem tudom,, nem én mondtam...
-
P00By
nagyúr
-
Zájec: Írtad 64bites OS-nél valamit át kell állítani a biosban...
Mi volt az? -
Sonja
nagyúr
Képek jelentek meg az új X58-as Gigabyte Extreme lapjáról, KATT!
Szép.
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #6843 üzenetére
pfff.egek, mint a Reichstag..P43-DS3R annyi..
-
Balinov
titán
válasz
Hedgehanter #6840 üzenetére
DS3-nal volt ez. Tegnap 109,ma 91..
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Balinov #6839 üzenetére
Vegyed az DS3R-t en is azt vettem es tudom hogy jo lesz... A Dabs-on meg erdemes rajta tartani a szemed nem egyszer 30-40 eurot engednek dolgokbol csak egy napra...!!!
En a monitorokat kovetem szemmel mar egy ideje es lattam mar egy par erdekes arcsokkenest csak egy napra.... -
Balinov
titán
válasz
Gorneck #6837 üzenetére
a harom kozul melyik mindketto?
a DS3 ill. a DS3R kozott van 1€ difi kb arban, a DS3P meg kb 25€-vel faj tobbe. Kesobb egy E8xxx vagy egy Quad menne ala es nem igazan szeretnek par honap utan lapot cserelni. Igy melyiket ajanlanad? DS4 arkategoraja mar nem jatszik. B+, most neztem a friss arakat, a sima DS3 majd egy huszassal lett olcsobb.. (91€).
-
Balinov
titán
Sziasztok,
hamar melyik valtozatot vegyem, akkor segithetnetek, hogy a DS3, a DS3R ill. a DS3P kozul melyiket? Egy E5200, 2xGB 800-as ram ala kene a legoptimalisabb. Raid nem jatszik, inkabb az eSATA, ami megmozgatja a fantaziam. Termeszetesen processzortuning is a celok kozott van.
Csigi: nofene, te is itt..
-
Nippon
őstag
Hali!
Áttérnék P45-re és az lenne a kérdésem, hogy a combo lapok mennyire szeretik a tuningot?
Igazából a legjobb heatpipe nélküli giga lapot szeretném megvenni, ha az nem pont combo lap az se baj.Köszi!
-
Gorneck
legenda
3. Igen azzal...de csak mert most láttam értelmét ennél a chipsetnél...ugyan nálam a mért értékek nem nagyon változtak, de mégis gyorsabb minden...apropó...SSD miatt már nem használom...
Jahh...Vista-nál éri meg igazán ezzel szórakozni...XP alatt xart se ér...4. Nem bonyolítsd túl...
-
tlac
nagyúr
f12b-ben is meg van ez a hiba, hogy amíg hideg a gép, maxon tekeri a procin a ventit, de a biosban tényleg javították a venti beállítását
próbálgattam a lila csatlakozókat, 2 egyforma vinyóval
maximum 1 vinyót tudtam rajta külön kezelni, hiába a 4 sata port...
azt is external vminek ismeri fel, a smartra meg változatos hülyeségeket ad
ha 2 vinyót rakok rá, akkor elvileg kapásból raid1-be rakja, semmit nem lehet állítani
4 vinyónál is vmi raid-et csinál, de ezt már nem tudtam kipróbálni (nincs annyi egyforma vinyóm)
gyakorlatilag így semmire nem jók a lila csatlakozók, a sok hülye chip meg feleslegesen fűti (forróak) a lapotrégebbi biosban sokkal több mindent lehetett állítani, de gigáék leegyszerűsítették, szerintem túl bonyolultnak gondolták a beállítását, az új manual pedig eléggé hallgat is ezekről...
-
Az a 15 valóban sok, de nem hiszem, hogy önmagában a sata samó a gond. Nekem már a harmadik Samsung Sata van és ilyen messze még soha nem jutottam.
Mikor friss az oprendszer, olyan hármat megy a csík. Majd öt-hat lesz belőle mire rendesen feltelepítek mindent.
Valami windows, beállítás vagy driver gond lehet Nálad talán... -
Noi88
tag
-
Hát jó, ha ennyire győzködtök...
Valami kompatibilitási bibi nincs vele, 64 bites oprendszert is szereti?Egyébként tegnap láttam elsőre közelről P45 lapot és egyből feltűnt, hogy gyorsabban indul a gép, mint az elődjén (minden más alkatrész, rendszer maradt). A windowsomon korábban ötször futott át a csík az elején, most a negyedik előtt végez.
-
válasz
Gorneck #6818 üzenetére
3. Az nagy kár. Így lehet többet ront a boot idején, mint amennyit hoz rajta. Ha jól olvasgattam Te használod az AHCI módot... azért összességében megéri?
4. Az jó. Meg közben eszembe jutott, hogy az AHCI módot kapcsolgatva később is tudok majd bootolni mindkét vinyó\oprendszerről.Neked is köszi a válaszokat.
-
1. Rendben, akkor a ramjaimnak a kívánt 2,05 Volthoz beállíthatom a 2,02 Voltot. Már ha maradok ugyanezen fsb\ramosztó\stb beállításnál...
2. Szóval akkor minden legyen NORMAL beállításon. Egyenlőre nem fogok tuningolni, elébb vincsi, oprendszer, sok ezmegaz. Majd ha lesz egy működő gépem elkezdem a cifrázást, de ezt az AUTO dolgot már zsigerből is utálom, jobb szeretem, ha a kezemben van a gyeplő...Köszi a válaszokat.
-
Zájec
veterán
klassz ,akkor beüzemelted..
1. igen , normális, mindenkinél ennyivel többet ad a ramnak..
2. igen ,sok új hasznos feszérték van , ami a késöbbi tuningot segiti a jobb eredmény és stabilitás eléréséhez..
a Normal , az a számszerü alapértéket jelenti.. föleg nagyobb fsb-n nem szabad AUTO-n hagyni mert nagyon elszaladnak az értékek... alapon még nem is annyira...3-4. nem foglakoztam vele..
-
-
SteeWe
aktív tag
Az az ACHI-s dolog engem is érdekelne. Még nem olvastam utána, hogy mi is ez pontosan. Esetleg fel tudnátok világosítani röviden? Annyi rémlik, hogy pl. XP install lemezébe integrálni kell az ACHI drivert, mert különben gondok vannak? (kékhalálozás?)
Tehát röviden a kérdéseim:
- Mi is ez tul. képpen, mire jó
- Az alaplapon kívül (DS3P lesz), a vinyónak is támogatnia kell? (WD 320AAKS SATAII van)
- XP install lemezébe integrálni kell az ACHI drivert? -
Tegnap bekapcsoltam az új DS3P lapom.
Első meglepetésnek a Vista túlélte (kis habogással) a P35 -> P45 váltást. De majd újrarakom, csak egy másik vinyóra. Bioszt is frissítettem F5 -> F7 ment rendben.Kérdéseim:
1. A lapom kicsivel (~0,03-0,04 Volt) mindig több feszültséget ad a ramoknak. Pedig azt magam állítom be, nem auto. Ez normális?
2. Nagyon sok olyan feszültséget lehet állítani, amihez még nem értek. Itt azt olvastam ne hagyjam auto-n őket, akkor állítsam normal -ra vagy inkább arra a számszerű értékre, ami eredetileg oda van írva?
3. A Sata kezelésnél van ez az AHCI mód. Ha bekapcsolom egy plusz képernyő jelenik meg, elég sokáig töltődik ez a fícsör. Ezt nem lehet elkerülni? Megéri ezt bekapcsolni?
4. Szintén AHCI. Mikor bekapcsoltam a régi oprendszer kékhalálozott. Mondjuk az új vinyómra bekapcsolt állapotban telepítek. Kérdésem, hogy tudom-e használni majd ezek után (már AHCI aktív állapotban) a régi nem AHCI módú vincsim? Ekkor már csak mint adathordozó kell majd, hogy a régi dolgaim átmásolhassam az újra.Egyenlőre más nem jut eszembe....
Előre is köszi a válaszokat.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Gorneck #6807 üzenetére
Na jo.
De csak akkor ha segíteni fogtok ha vmit nem találok meg a forumban.
Láttam a bios képeket az oldaladon. Hát azt a fesz állítgatást kicsit tulzásba vitték. Egy icipicit több értéket kell állítani mint azt megszoktam.De sebaj már vhol biztos le volt írva szal ha aktuális lesz utánanézek a tuninghoz hogyan kell belőni.
-
yolan
őstag
válasz
Devil Smile #6810 üzenetére
Nálam is csak 4 pin-es csati viszi, 350 fsp.
Tökéletesen megy. -
Sonja
nagyúr
válasz
Devil Smile #6808 üzenetére
Miért ne lenne használható?!
Használható és elég.
-
Devil Smile
őstag
Udvozletem a p45 team nek
szeretnem lecserelni a p35os lapom p45 re igazabol ds5 ot neztem de ugynezki a dolog h megkell "csak" ds4 lesz belole a kerdesem az lenne h a mostani tapom Asus 450w os hasznalhato ehez a laphoz? latom h 8pines tapcsati van a lapon a tapomon meg csak 20+4+4es van meg 6os a VGA hoz ha jol emlekszem mas nincs..
a konfig tobbi resze maradna a mostani (lasd adatlap) -
Gorneck
legenda
válasz
ez_meg_emaz #6806 üzenetére
Gondold át...elviekben elég persze...de nem épp a legnyerőbb az a lap még 400hoz se...de kitudja...nekem megérne a saját és bnő boldogsága is ennyit...
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Gorneck #6805 üzenetére
Milyen igaz. El is felejtettem hogy a szorzoja nagyobb az e8xxx szériának.
Akkor lehet lapot nem is kéne vennem? Mert a 400-at lazán viszi ezis. Gondolom kezeli az e8 szériát is az ab9.
Bár bnőm nagyon szeretné már megkaparintani az abitomat, szal már csak miatt is lehetséges egy csere. De még meglátom. -
BullKoxa
őstag
Hát tuningot szeretnék! a cpu-t3,6-3,8 ra fel kellene tornásznom,de akkor a ram is megy vele nem?És akkor má cserélni kellene?pl OCZ DDR2 PC2-8500 / 1066
-
Zájec
veterán
"Tényleg a XVII. kerületben van valakinek próbára 1066-os Kingmax ramja? Kíváncsiságból beletenném a lapomba"
én itt lakok a szomszéd a XVIII- ba ..
nem csak próbára henem eladásra is .. Zájec ramjai ( off ) -
BullKoxa
őstag
sziasztok ! kérdezném hogy egy Gigabyte EP45-DS4 lap kezeli -e rendesen a Geil Ultra 800 MHz ramjaimat vagy cseréljem le mondjuk OCZ DDR2 PC2-8500 / 1066 MHz / Proci E8400 lesz benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest