Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- RAM topik
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #7343 üzenetére
amiről tudok, hogy a ventiszabályozáson javítottak, meg s3-on is vmit
próbáld ki, teszteld, ha jobb, megtartod, ha nem akkor vissza rakod a régit, ha meg nincs időd, szintén marad a mostani, ennyi
több tapasztalatot nem fogok tudni írni, nekem nem jött be a ds5, ment vissza a dobozába
ha olcsón tudnék extreme-re váltani, akkor azt még megnézem, de most hosszú távra akarok egy gépet, és ahhoz az ud3p is megfelelő lesz -
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5850 üzenetére
ok, majd még igazitunk a beállitásokon hogy jobban menjen..
hát, soknak sok, de az 5ghz-hez ennyi kelhet.. másképp nemigen fog menni neki..
ahogy Gorneck is mondta: "de a cél szentesíti az eszközt.. "én már adtam ennél picit többet is.. mondjuk az nem 45nm proci volt...
egy korábbi örültségem az E2180-al.....
a kép alapján az alaplapi höfokban én nyeretem....3'c !
(#5855) serito :: na, ez klassz alakul
egy picit a 2.28v ram feszböl lejebb kéne venni , hátha beéri kevesebbel is... ennél az órajelnél..
ez új ET6-t rakjál fel , ez a régi ami fent van neked nem teljesen jó, van már egy újabb javitott kiadás.. azt rakd fel , de ezt elötte le kell törölni ,mert csak úgy lesz jó az újabb ET6 felrakása..
-
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5829 üzenetére
nah , megprobálok valamit emlékezetböl....
a PLL: 1.5v elég volt a 490fsb-hez, de elsöre 1.6v is mehet neki..lehet hogy már kéri az 500fsb-nél..
a CPU termination ,, fontos és jó kérdés.. probálkozni kell,, 1.4v körül elégnek kellene lennie de lehet 1.5v is kell.. elsöre talán 1.5v al induljunk..
a CPU reference,, itt már nem elég az AUTO beállitás ,ezt már kézzel kell eltalálni, ezen is sok múlik,, a ref 0 (az elsö ref) kb a termination 63-64%-ka kell hogy legyen, például a 1.400 cpu term-nél kb. : 0.89v-0.90v, a mésodik ref pedig az elsöhöz képest +0.02-0.03v.. ha lehet akkor legyen a kettö közti külömbség kisebb legyen mint 0.04v... tehét ebben az esetben 0.92v körül (második ref)...
a CPU core.. amennyit gondolsz, de legyen benne biztonsági tartalék, nehogy ezen bukjon a dolog rögtön,,, gondolom 7x500fsb-vel akarsz beprobálkozni elöször...
nekem ehhe 1.47v körül kellett a biosba, a terhelés alatt volt 1.39-1.40v,, de az én Q9300-om nem volt jó példány,, rosszabb volt az átlagnál...
DRAM voltage:: egyéni igény szerint,, de 2.1-2.2v köztt tanácsos...
esetetben 2x2gb is van szóval inkább 2.16v körül próbálnám..
DRAM termination és ref-ek:: ezeket AUTO-ra teszem... bár késöbb lehet játszani a DRAM term-el is a Blend esetleges stabilitása érdekében..
na és a harmadik részleg az "MCH"-sok... ök is tudnak meglepetéseket..
MCH core : 1.4v körül,, de ez lehet több is meg késöbb kevesebb is..
esetleg 1.44v körül, de ennél több assziszem felesleges volt...
MCH/DRAM ref: AUTO
MCH reference:: na ö vele vigyázni kell,, kényes tyúk, inkább kézzel szereti, auto-n nem annyira,, szóval nálam sokoszor a 0.74v körül csinált csodákat.. 0.72v is lehet..
ICH:: az nem kell,, lehet alapon hagyni..a ramokat kezdetben rakd auto idözitésre,, inkább csak kiszolgáló szerepük legyen az elsö probálkozásoknál,, aztán késöbb majd lehet finomhangolni, ha jó a tuning..
ennyi jutott eszembe... kezd el próbálgatni,, aztán az elmondásod alapján még csiszolunk rajta...
-
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5823 üzenetére
mindjárt összeszedem a gondolataimat, összehozunk valamit nálad...
szaccsee:: annyira nem,, mostmár talán be tudnám állitani az elöirt 24/7 fesz érték alattival... de hát...rég volt ,, azóta lefolyt már egy pár bios a dunán...
biztos mostmár könnyebben menne.. meghát akkor még senki nem tudott semmit , igy csak magamra voltam utalva a beállitásokkal és a feszértékekkel kapcsolatban.. -
Hooper
őstag
válasz
B-L-A-C-K #5792 üzenetére
Ha jólnézem a ds5ön és ds3on is ugyanaz a chip dolgozik... hát 1 próbát megér...
Gondolom nem lesz gubanc ha feltelepítem, max ha nemjön be letörlöm, és berakom a SB liveot... csak mert régebben voltak összeakadási problémáim amikor az alaplapi majd a külső karit próbálgattam...
köszi -
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5100 üzenetére
irja is hogy le kell törölni a jelenlegi ET6-t és csak a teljes eltávolitás után szabad felrakni a frissebb verziot...
(#5102) B-L-A-C-K :: szivesen
annyit még hozzáfüznék hogy a CPUref és MCHref értékeket még ez sem fogja jól mutatni, tehát nem azt irja ki amit a biosban beállitasz...
a többi az nagyjából jól és helyesen müködik... -
-
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5096 üzenetére
én eddig a PLL-nek nem vettem hasznát..szóval az 1.50v mindenre elég volt nálam..
a CPUreference érékeket állitottad már fix értékre?
ET6-ból neked melyik van fent? nem egy korábbi? mintha valami sántitana nálad
jól lesz az a kis négyhengeres
kivéncsi vagyok milyen lesz..
és 1:1-be csere?nem egy árfekvés a két proci..
nekem is intézhetnél egy ilyen cserét -
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #5094 üzenetére
értem, és ha van kedved akkor mennyire állitod ezeket az értékeket, vagy te hogy látod , mikor mennyit kell ?
nézem a linkedet:: lejebbvenni a pll-t 1.5v-ra ,, a CPUterm 1.40v alá... de izibe
hát igen, sokat befolyásol a höfok értékekben a környezeti levegö is...ez tény..
-
tlac
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #4953 üzenetére
összehasonlítási alapom nem lesz...
f10a volt fent rövid ideig
aztán f10k kicsivel több, mint 1 napig, annyit vettem észre, hogy gyorsabbra állítja a ramot (performance level alacsonyabb, xmp-t is bekapcsolta alapon)
most f10nérdemes még ezt (google translate) nézni, hogy jz-ék, mit tapasztalnak
-
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #4874 üzenetére
nálam úgy nem igazán volt jó, pláne amikor egy autoinstal-t nyomtam a gyári dvd-röl.. összeomlás volt a vége egy idö után.. minden felesleget felrakott ..
de ha külön csináltam akkor se volt jó a gyári dvd-röl ..
aztán Gorni mester javaslatára csak a 4 lényeges drivert raktam fel, azokból pedig frisset töltöttem le a JZelek..oldalról... VGA, audio,chipset, lan. és onnantól kezdve mintaszerüen müködött a rendszer... mondjuk én Raid drivert nem raktam fel... lehet az is ... -
szacsee
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #4582 üzenetére
Itt a legújabb elvileg.
breetai: gondolom látja a file-t, csak valami bibi van vele..nagyobb pendrivokat nem mindig szeretik a lapok biosfleshez..esetleg JZ oldaláról letöltheted, ha gondolod, vagy Giga más serveréről (nem EU, hanem Asia, USA, stb..)
Gorni: Jaja, de valami olyasmit nézelődöm, ami nagyjából kezdőknek is jó, de nálam minden elsőre, vagy másodikra klappol, viszont az én beállításaim nem jók a másik lapokhoz, így valami univerzális dolgon töröm az agyam...battery charging nem jön rosszul, legalább biosképeket is lehet beletenni..
-
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #3956 üzenetére
persze hogy nem stabil 4.5-n,, ahhoz több Vcore kell..
a 4.3ghz-hez kb 1.35v a prájm alatt.. szóval nálad azért annyira nem sok, csak egy picit még lelehet csipni belöle talán..a többi fesz mennyin van ? nem mutatál ET6-s ablakot , még mindig
73 fok az sok..
.. nálam 40 fok.. 540-es fsb-n..
az ET6 HWmonitorja nálad mennyit mutat a "system temp"-nél
-
-
sNORh
addikt
válasz
B-L-A-C-K #3788 üzenetére
ok csak azért érdekes mert nekem ezvan már vagy 2 konfigom óta és eddigmég nemcsált ilyet
de megoldottam nemaz a gond...
Teddmár fel a 64bites XP-t és kíváncsi lennék hogy neked indul e az ET6, mert nekem nemindul, vmi komponens hiányzik a vinből azt írja, amúgy lenem cserélném már 32 bitesre -
DarkChild
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #3779 üzenetére
Vista x64.
Amúgy úgy tudom a BIOS "power saving" részében kiválasztott értéktől függően több led is világíthat ott (4-5 db van egymás mellett). Sajnos fejből nem tudom, hülyeséget meg nem akarok mondani, de a deszka könyvében biztosan le van írva melyik led melyik módban világít
A lényeg, hogy normális működés, nem hiba(A DS4-en kék diagnosztikai ledek vannak szétszórva a lapon, ha valamelyik periféria nem működik - pl. PCI kari - akkor az ahhoz tartozó kék led kezd világítani.)
-
Zájec
veterán
válasz
B-L-A-C-K #3691 üzenetére
épp ideje volt már...
azért az AUTO feszekkel vigyázzál, pláne ilyen FSB-nél...(pll,vtt túllövi lég szépen a lap)
nekem is 540 fsb-ig könnyen ment a dolog, utána már müvészkedni kellazt az orthos-t felejtsd már el,, tessék prájmot használni... persze nem pár percig....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest