Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
PEG= 1. 16x Slot
PEG1= 2. PCI-E x8 slot.
PCI= sztem egyértelmű..
Aszongyák a CF-et használók, hogy nem mindegyik beállítással indul, vagy PEG, vagy PCI már nem emlékszem.
Miben domborít a GX2 amúgy? (játék)
Tedd fel azt, aztán csekkold, annyit tudok, hogy COD4-ben naon jó az ATI, de NV-ről nincs infóm, mivel mán lelkileg átpártoltam.
Ja és ne techdemóval játsz, hanem igazi jól megírt játékkal, ergo Crysis kicsukva..
3DMarkot felejtsd el, Te is tudod, hogy a 4 magot jobban szeresse, innentől kezdve több pontot kap egy Skulltrail, X1650 PRo-val, mint egy E8500 GX2-vel.. -
frigoo
aktív tag
Hy skacok!
Giga EP45-DS3P deszkához melyik biost ajánlanátok?
F6, avagy megpróbálkozzak az F7C-vel??????Most az F6 van fent, holnap lassan nekilátnák a tuningnak is, azért kérdem.
-
Gorneck
legenda
válasz
Johnny Cage #4088 üzenetére
Cuppantsd fel a C-s bios-t...hááátha...de hát bétáktól mit várjon az ember...
-
Johnny Cage
addikt
P8B bios-al és DS4 lappal tapasztalt már valaki olyat, hogy a post screen-ig nem jut el a rendszer, boot-olásnál egyszerűen megmerevedik? (A meghajtókat még kijelzi, aztán megáll és nem történik semmi.)
-
Frenky89
addikt
A valóban "Normal" és a kézzel beállított BIOS által írt normál feszek között miért van különbség (legalábbis ET6 szerint)?
-
Gorneck
legenda
Van már topikja is...ocseny haraso stuff...
-
Gorneck
legenda
Virtual-Hideout-os DS3R teszt...a menüben...
-
Gorneck
legenda
-
szacsee
nagyúr
Init Display First (biosban) nézted már PEG-re állítva?
SLI-t lehet a display driverben állítani?? (tudom hogy CF-es, de lehet multi gpu és multi monitor közt állítani, ergo sli-be menjen a két kari, vagy esetleg több moncsin nézed a cuccost)...aztán jó lenne válaszolni is, hátha mink is tanulunk belőle.. -
tlac
nagyúr
Dupla start, hogy van ezeknél lapoknál áramtalanított bekapcsolás után?
-
Gorneck
legenda
válasz
Baggio1972 #4075 üzenetére
Eist, C1E amit ki kell kapcsolni, de értelme semmi...ha kell úgyis maxon megy a proci...
-
Baggio1972
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy GA-EP45T-DS3 lapot
E8500-as Procival
OCZ 2048Mb DDR3 1600 Platinium KIT ramokkal
Szeretném kicsit tuningolni
De csak az FSBt húztam fel 366ra és már a az XP sem jött be
Miket állítsak biosban ?
Ez a gigás bioshoz sem értek nagyon sajna
Azt kilehet kapcsolni hogy 2D ben ne magától váltogassa a procisebbeséget ?
Előre is köszi a választ -
Macka
veterán
Valami nem kerek. Az nvdriver system info-nál az egyik kártyánál 18-at ír az IRQ-hoz, a másiknál meg nullát!
-
Agyonhajtjátok nem kell meglepődni! Én is erre készülök!
-
Gorneck
legenda
-
Mans20
addikt
Hi
Valaki nem tudja hogy mért nem tölt be az XP?Amikor feljön az Windows XP felirat és tölt befelé ,akkor megáll a töltés és úgy marad,a service pack 3 tól lehet ilyen?
-
-
Ronnydown
csendes tag
Nos, most én kérnék egy kis segítséget, hátha....
Elkezdtem a tuningot, de sajna nem jutottam előre.....(E8400, EP45-DS3R) A memókat is visszaoszottam (667Mhz-re), nehogy azok miatt ne menjen a tuning. (4x1Gb Kingmax 800Mhz).
A helyzet:
Szorzót visszavettem 7,5-re, hogy megnézzem, az alaplap mit bír. Sajnos bármit állítok a feszeken, 350 Mhz-nél jobban nem megy a lap. Azazhogy elindul, de folyton leakad, s jön a jól ismert BIOS autorecovering...... S minden mehet előről....Néztem a Gorneck23 idevonatkozó bibliáját is, de a 4 beállítás közül egyikkel sem megy. Ahogy a dolog most áll, nem hajlandó a lap 400 Mhz környékén sem menni, semmilyen fesz értékkel. Ha nagyot adok neki, akkor azért kapcsol vissza a Bios, ha picit, akkor meg azért... Nem értem a dolgot. Lehet, hogy a lap a hibás, s gariba vissza? Már az gyanús, hogy alapfeszeken, alapsebességgel sem stabil....
Köszönöm
-
Macka
veterán
A DQ6-on mindkét Pci-e foglalat 16X-es?
mod.: az
-
swoody
senior tag
Easytune progival windowsbol tudok adni feszt a ramokank,meg tudom állítani az időzitésket?
-
-Solt-
veterán
válasz
szacsee #4041 üzenetére
Erdőkertes, de gyakorlatilag naponta tiszteletemet teszem a bűnös városban!
Egyébként már a szándékot is köszönöm... ha az Iponnal nem jutok előrébb, akkor felteszem majd a nagy kérdést!
)
No igen, az FSX az a játék, amivel csak a NASA-nál tudnak játszani!
A krízis ehhez képest egy optimalizált játék!
-
szacsee
nagyúr
Probléma oka: NV
Na jó akkor sorgyában: Mivel SLI hidat használ a g.ci, ezért olyan játékoknál csekkolj, ami pl SLI-ben domborít. PH-s tesztet nézz meg, ahol GX2-vel tolták és hasonlítsd össze, hogy kb jó-e..
Lapnál izé Vga-nál PEG, vagy PCI-E-re van állítva (valaki mondta, hogy számít, de asszem CF-nél, de egy misét megér)...Aztán nemtom én Ánuszos vagyok, de a Robust graphic booster vagy mi a fene az mi célt szolgál? Ha mán úgyis kivi vagyok rá, legalább gorni megaszongya..
3DMark-ban nézted? Ott kijön az SLI előnye elvileg.
Őőő új a kártya? -
Macka
veterán
Problémám akadt.
Lapba bekerült 9800 GX2 gyakorlatilag 1 VGA teljesítményét nyújtja. Megnéztem Pci-e 16x megy, de gyenge. Nem elég neki a 4.2 Ghz, vagy mi????
-
-Solt-
veterán
Gorneck!
Már ott tartok, hogy két modullal default bioson, csak a ramnak adok 2.1V, de azonnal hibázik az orthos ram és cpu teszt is...
Áhhh... mégse... leszedtem, újra raktam és most legalább alapon jó!
Kész vagyok már...
Az a baj, hogy nincs olyan ismerősöm sem, akinek lenne 4 modulja, hogy kipróbáljam másik rammal is...
-
Gorneck
legenda
-
Frenky89
addikt
Első nekifutásra (na jó másodikra
): [link]
-
Macka
veterán
Van egy sanda gyanúm, hogy nem 16x megy a Pci-e. Ezt hol is tudnám megpislantani, illetve hogyan tudnám rendesen beállítani?
-
swoody
senior tag
válasz
Forrest Gump #4016 üzenetére
Szóval gari is marad?
-
Macka
veterán
válasz
Strangerpro #4019 üzenetére
A 7.5x 530...
-
Strangerpro
tag
Jobb reggelt mindenkinek!
4G akarom hasznalni a 8400-emet, melyik jobb a procinak, 9x 444 vagy a 8x 500 vagy a 7,5x 530 ?
-
Macka
veterán
Végre hétvége!
Talán ma lesz időm a tuningra....
-
pokol ura
senior tag
Üdv Gorneck23!
kipróbáltam ezeket a beállításokat, de prime alatt kifagyok.8*450, 5-5-5-15@standard ezt is próbáltam turbon is
NB strap (MCH latch): 333
Multiplier: 2,0B
CPU Vcore:1,3V ez volt már 1,35V is
CPU Termination: normál
CPU PLL: normál
CPU Reference: normál
MCH Core: normálon nem bootolt a a masina...1,2V-ra téve simán...
MCH Reference: normál
MCH/DRAM Reference: normál
ICH I/O: normál
ICH Core: normál
DRAM Voltage: 2,0
DRAM Termination: normálEP35-DS3-nál 8*475 1,35V ramok 1066-on 5-5-5-15-be és asszem turbon igy simán ment,de ebbe a lapba nem tudom beállitani. a ramjaim még 800-asok, jövöhéten lesz meg az 1066-os kingmax. segítséged előre is köszi.
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Gigabyte EP45 DS3R alaplapom van F4-es bios-al.Van értelme frissiteni ujabbra?
Nem tudom hogy van e köze hozzá de az ati drivere szinte minden inditáskor hibát észlele.Ez a windows betöltö képernyő után van.Ezért nem tudom hogy a bios frisités megoldaná e a problémámat.Ez vagy megoldik mássodik inditásra vagy nem és probákozhatok tovább.Ez elöfordul xp,vista - 8.6,8.6hotfix8.7,8.8,Gyári driver is.
A gigabyte honlapján ezt találtam: CPU Support List Intel E8400 F5 akkor már csak emiatt is érdemes lenne fristeni a bios nem?
Garancia marad a bios frissitéssel?
Config:
Gigabyte EP45 DS3R
Intel E8400
Sapphire Ati 4850 512mb
CSX 2*1gb OC kit @800mhzElöre is köszi a válaszokat.
-
DarkChild
senior tag
Huuhh, hát hogy őszinte legyek ilyenkor már nincs sok kedvem szívni vele
Ámde: a korábbi megboldogult lapom - P35C-DS3R - simán vitte ugyanezeket a RAM-okat (mind a 4-et, eccerre') 1066MHz-n, úgy rémlik akkor 2.1-2.2V-t kapott a laptól.
A Vista viszont "csodás" kékhalálokat produkált bebootolás után, így nagyon hamar vissza is vettem mindent alapértékekre - azóta nincsenek is ilyen X-aktába illő paranormális jelenségek -
-Solt-
veterán
Használ valaki 4x1GB ramot? Kíváncsi lennék, hogy milyen ram...
-
DarkChild
senior tag
Egyes PC-házakban (régi CaseTek 1026-omban pl) van egy kapcsoló, ami ha leveszik a ház oldalsó fedelét, kiold, és ha a hozzákapcsolt vezeték rá van dugva alaplapra, akkor riaszt, stb, stb. Na akkor írja itt, hogy "behatolás történt"... meg úgy látszik alapértelmezésben is, ha nincs rákötve semmi azokra az alaplapi "tüskékre"
-
-Solt-
veterán
válasz
Gorneck #4004 üzenetére
Ezt kaptam egy másik fórumon:
Annak a dominátornak ez a száma:
CM2X1024-8500C5DJah és ez lehet a baja:
1. 4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 16 GB of system memory
2. Dual channel memory architecture
3. Support for DDR2 1200/1066/800/667 MHz memory modules
(Refer to Memory support list for more information)Ha elolvasod 4 modulnak max. modulonként 1.8V-ot tud adni ez az alaplap. Vagyis általában a Corsair és OCZ modulok 2-2,2 V-on tudják ezt a tempót. Alatta viszont instabil. Vagyis ennyit egy P45-ös lapról, ha 4 modulnak nem tud 1.8V-nál többet adni...
BIOS frissítés, feszemelés a memóriának és talán menni fog. Ha nem, akkor IJ!
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
- ELADÓ: Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB 3200MHz DDR4
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest