Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Androidos fejegységek
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armando_19
őstag
Van valami progi, amivel win alól ki lehet exportálni a bios beállitásokat? Elkezdtem megint videót kódolni, és lógok vele az egyik fórumtársnak!
-
Armando_19
őstag
-
Armando_19
őstag
válasz
Gorneck #9275 üzenetére
Na most én kezdek el játszadozni!
Intézkedek mindjárt,hogy az a MHZ 5-össel kezdődjön! -
Armando_19
őstag
Na hétvégén utoljára nekifutok a quadom belövésének, megjönnek csütörtökre az új vizes cuccaim a rendszerbe, és slussz passz, ha nem jutok vele dűlőre, akkor intézek valami jól tuningolható, 4500mhz-en stabil E8xxx procit, és szarok az egész 4magos mizériára
-
Armando_19
őstag
válasz
Laraxior #9148 üzenetére
Akkor inkább 1.5-ről indulok, és úgy megyek lefelé, ha elindul azon. ramokkal nemtudom amúgy mi van. amióta új procim van, az istennek se akarnak 1500 felett elindulni. az előbb meg emlékszem, hogy bőven 1600 felett is ment a motyó... ott is valami beállítás elkulimászolás volt... shit. tényleg kezdő lámának érzem magam
-
Armando_19
őstag
Hát akkor lesz vele egy kis mókám... 2magos prociknál milyen könnyű volt a lapot beállítani.. na majd hétvégén nekifekszek majd megint a dolognak, úgyis addigra megjön az új tartály meg minden finomság a vízhez.
-
Armando_19
őstag
Páran légyszi írjátok már be, akik Q6600-at használtok, hogy milyen fesz/órajel értékek mellett és hogyan üzemeltetitek a lapotokat.
köszi -
Armando_19
őstag
Hogyhamár 4x1gb-ról beszélünk, mekkora különbséget hozhat pl winrar stb alatt, hogy most nem 2x1, hanem 4x1gb modul van a gépemben? van valami értelme a "doubble" dual channelnek? beállításokon meg a timingokon holnap fogok majd csak szorítani egy kicsit, nem varázsolok addig, amíg ki nem derül, hogy megjön e a 832-es steppinges E8400-am. -.-
-
Armando_19
őstag
válasz
Laraxior #8773 üzenetére
Rendben, mindjárt felkúszok. most F4 van fent, reggel frissitettem. De nem sokon múlt, hogy agyoncsapjam a festőt. pont kb fél perce lett kész a bios frissités, restart, bootol a gép, és paff, elmegy az áram. a hülye lecsapta a villanyórát kérdezés nélkül, mert hogy villanykapcsolót kell szerelnie. Mondom ilyenkor nem szokás megkérdzni, hogy lenyomhatom e az áramot? elmagyaráztam neki, hogy mi lett volna, ha fél percel előbb csinálja.... azóta mindent 2x kérdez.
amúgy ezeket a beállitásokat egy extrém tuningos oldalról szedtem
valami iszonyat memória tuningot nyomtak ebben a lapban
szerk 2, bakker, az MCH core-nak ennél én sokkal kevesebbet adtam, és most jöttem rá, hogy szerintem én még talán 1.5-ös értékbe is bele csúsztam. valami dereng már. most a lapom vizzel 31C, akkor terhelve volt vagy 50. szerintem ott van a nagy kutya elásva.
-
Armando_19
őstag
válasz
Laraxior #8771 üzenetére
Köszönöm, dobnál egy privi-t? megőrülök tényleg. 1x sikerült tutira belőni csak...
Ha a tieddel sem megy, akkor megnézem ezt>U]Motherboard Voltage Control{/U]
Voltage Type.………... Normal
CPU
CPU Vcore….……….........................:1.475v
CPU Termination…..... 1.200V*.......: 1.340v
CPU PLL…………………....1.500V*.......: 1.620v
MCH/ICH
MCH Core……………........1.100V...........:1.480 v
MCH Reference….……....0.800V...........; 0.788v
ICH I/O………………........1.550V............: 1.540vDRAM
DRAM Voltage …….........1.500V...........: 1.760v
DRAM Termination .….....0.900V...........: 1.030v
Channel A Data VRef......0.750V...........: 0.860v
Channel B Data.VRef .....0.750V...........: 0.860v
Channel A Address Ref....0.750V...........: 0.860v
Channel B Address Ref....0.750V...........: 0.860v -
Armando_19
őstag
válasz
Gorneck #8754 üzenetére
még mindig nem az igazi.. bakker... sehogy sem találom azokat a beállitásokat, amivel az E8500-am használtam. addig ramok vigan szaladtak 1660 felett, most 1500-on sem indulnak. -.- valamit nagyon nagyon rosszul csinálok, és nemtok rájönni, mi a retkes fene lehet az. már kezdek bekattanni lassan. proci az lazán megy 1.35-ön 3400-at, (1.3-as a vidje) de mostmár, hogy elállitottam mindent, már nem indul 3600-on 1.5V-n se.... úgy viselkedtem mint valami kezdő láma, amikor kicsaptam a tökéletesre konfigurált biosomat, és nem csináltam róla mentést.... megőrülök mostmár komolyan.....
-
Armando_19
őstag
Valaki belinkelné nekem azt a képet, amin egy E8400-at lőttek be fix 8x500-ra? Régen azzal a fesz értékekkel állítottam be én is a EP45T-Extreme-em, de sehol sem találom, és voltam olyan okos, kireseteltem a bios.... megy a tuning így is, csak nem érzem 100%-osnak a gépet stabilitás szintjén néha...
köszi -
Armando_19
őstag
Igen, az alapján szűrnek, és ha a routert még úgy konfigolta be, hogy az előző gépen, illetve másik gépről, aminek más volt a macadresse, akkor nem fog direktbe menni.
ph vescha: Nézd meg a routered, illetve az alaplapi hálókártyád macadress-ét. Ha a kettő egyezik, akkor valami szoftveres hibára látok lehetőséget, ha nem, akkor egy szimpla macadress changerrel átírod az alaplapodét a router macadressére, és működni fog.
-
Armando_19
őstag
Jaja. Most megbizonyosodtam róla, hogy tényleg nagyon durván strapabíró a lap. Ilyet elviselni. Az a legrosszabb, hogy nem is voltam ott amikor átfúródott teljesen, és rövidre záródott, hanem épp lent kajáltam. Felmegyek, és nézem, hogy miért zúg mint az állat, és indul folyamatosan újra. Eléggé levert a víz...
-
Armando_19
őstag
válasz
Gorneck #6364 üzenetére
Majdnem kinyírtam tegnap a lapom... átlyukasztotta a backplatem szigetelőjét a proci feszültség szabályzóchipjének a hátsó kis tüskéje, és folyamatosan rövidre zárta azt a részt... zúgott mint egy gyorsvonat... nagyon beparáztam tőle, de szerencsére minden baj nélkül túlélte a deszka. Jó teherbírása van.
-
-
Armando_19
őstag
válasz
matrix23 #5742 üzenetére
Ha 775-ös platformot veszel, akkor mindenképpen DDR2 rammal tedd. DDR3 árak még nem túl barátiak, és azonos áron jobbat/többet kapsz DDR2ből. Mire odaérünk, hogy LGA1366, addigra mérséklődnek az árak DDR3 fronton is, most még felesleges pénzkidobás.
(mondom én ezt persze a DDR3-as rendszeremmel, bár én nem vagyok jó példa, ddr2 ár alatt jutottam hozzá a ramjaimhoz, meg a lapomat is okosba cseréltem)
-
Armando_19
őstag
válasz
Gorneck #5719 üzenetére
Ja, biosból jobb frissíteni, csak kár, hogy az új lapoknak integrált a bios chipje... Régebbi lapoknál, ha elrontottad a flashelést, akkor csak fogtad, kivetted egy ugyanolyanból, átraktad a rosszba, elindítottad vele, vissza rossz chip,ráflash, és kész is. régi szép idők.
-
Armando_19
őstag
válasz
Gorneck #5394 üzenetére
Durva, nekem meg nincs is újabb biosom annál amit használok. van F2 és F3...
Mondjuk bajom még nem volt a lappal. -.- Azon felül, hogy nem megy rajta az 1ik PWM-es venti szabályzó.... nem hajtja meg a ventit semennyireDe ezért nem viszem vissza gariba, hogy rajta üljenek 2 hétig a nagykernél
-
Armando_19
őstag
válasz
szacsee #5360 üzenetére
Kevés, 1.3V-t adok neki biosban. Bár most elkezdek majd vele mókázni kicsit, amióta alaplapot cseréltem, és újra kellett töltenem vizes rendszert azóta valami nem egészen 100-as számomra. Láttam egy rakat légbuborékot a rendszerben, szerintem attól van a para. Viszont nagyon tuti a lap ezzel a beépített vizes blokkal.
amúgy kezdem azt hinni, hogy megint megfogtam a 10.000-ből 1-et ezzel a procival
Lehet viszem is políroztatni majd.
-
Armando_19
őstag
válasz
Gorneck #5349 üzenetére
jaja, engem valahogy mindíg megtalál ilyenekkel a szerencse. Na most akkor:
Szerintetek a különböző eszközöknek, mint pl a chipset stb, mennyivel lehet több feszt adni a gyárinál. Lapra a vizet már ráoperáltam, így hát elég hűs, és remélhetőleg elég strapabíró is lett. Ötletek? -
Armando_19
őstag
Na hát megvoltak az első benyomásaim a lapról.
Nagyon durva
Könnyű átlátható bios, végre rendesen méri egy lap a procim hőmérsékletét, idle 31, load 45
Csak fogtam és piff paff 2 csőszorítóval egyből be tudtam kötni a rendszerbe. Tuningban még nem mazsoláztam vele, de ugyanolyan értéken biztosan megy ebben a lapban is a procim mint az Asus-omban.
jó lesz ez. -
Armando_19
őstag
Nekem a T-s lapom van. De asszem újítok az 1333-as kingmaxaim helyett egy 1600-as OCZ-t mostmár. Itt az ideje
Diego, akkor most neked a DDR2-es van, stimm, bár nemhiszem, hogy a timingok, és a memória fesz állítási lehetőségein kívül valamiben nagyon eltérne a 2 lap.
Ha kell help úgyis ordítokSzerencsére munkámból kifolyólag elég sokat állítgatok alaplap biosokat, így szerintem gond nélkül kiismerem magam a hőn szeretett giga lapokon
-
Armando_19
őstag
Régen volt nagy mániám csak a 600-as FSB. Igazából nagyon jó cserét csináltam ezzel a lappal, azért cserélem le az asus-om. az E8500-nak 9,5-es a szorzója, szóval nem kell oda olyan vadállat fsb a magas órajelhez. Most is bőven elég a 474@4500mhz-hoz.
egy 527-es fsb-vel már bőven ki lennék békülve. No meg ezek a vizes blokkok rajtamegnéztem, 1:1-ben be tudom kötni a rendszerembe fél perc alatt
-
Armando_19
őstag
P45T-Extreme-ről valakinek esetleg tapasztalat? Most hozzák a kis drágaságomat.
-
Armando_19
őstag
Ja, 30 körül dobálják kb. Annyira azért mégsem kedvező ha megnézed, venni egy lutri chipsetet, amit még senki nem tesztelt ki rendesen. Én inkább várnék vele egy hónapot legalább. (meg ennyi pénzért lehet vennék újonnan egy régi jó kis commando-t, ha nagyon tuningról van szó
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Philips LCD és LED TV-k
- Külpolitika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Futás, futópályák
- Androidos fejegységek
- A komplett platformot kínáló cégeknek kedvez Donald Trump vámpolitikája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- GeiL EVO Leggera DDR3-2133 MHz 8 GB CL10 GEL38GB2133C10ADC RAM
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest