- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
szacsee #19394 üzenetére
Bár meg van az eredeti is, de a "mindennapi használathoz" én egy kicsit leegyszerűsítettem.
-
eladohardver
őstag
válasz
szacsee #18920 üzenetére
jaah hááát PhenomII 1066 ig ok volt 4x2gb al(illetve az 1gb os csx ek mentek 1100mhz et) de giga lapban volt és mint állat olyan melegek voltak az összes memóriám amit próbáltam vele.... 2x2gb le is döglött vele.
a 8 ból... több mint fél év volt mire vissza kaptam egy tök másmilyen kitet ocz-éktől
(#18918) BL@CK válasza szacsee (#18917) üzenetére
Új
Válasz
Privát
2011-01-17 20:19:42BL@CK
(újonc)Pár nap múlva tudom mondani csak de nem állítittam semmitse rajta úgyhogy alapon van szerintem
Az lehet h baj... 800/900 on kéne lennie... illetve ha rányomsz a load bios defaults vagy mi a csöcsre a biosban akkor elvileg ezt kell betöltse.
-
eladohardver
őstag
válasz
szacsee #18917 üzenetére
jíaa h 2db 4870x2 van neki jóvan ilyen rendszerem nekem sem volt... hehe nálam ugyanúgy ment a 4x1gb vagy 2x2gb v 4x2gb mem
jó persze ugyanazt nem tudtam megcsinálni a 2gb os modulokkal mint az 1gb osokkal... vhogy nem bírták pl10 ben 11ben elketyegtek de lassultak 563fsb ről van szó.
Szacsee és mivel harcoltál? Bedobtad a Bundy trükköt? Zokni le -
eladohardver
őstag
válasz
szacsee #18744 üzenetére
EP45 UD3R ben pl hibátlan 4x1gb CSX 1150mhz körül-ig kitesztelve 24/7 re 550 feletti fsb vel... illetve OCZ 4x2GB Lov voltage kit 1150mhzesek is hibátlanok voltak
Annak a reaprenek is kéne mennie abban a lapban, talán tesztelni kéne meg utánanézni mit merre meddig kéne állítani
SZVSZ ne add el azokat a ramokat.... Tesztelj!!! Olvass!
Tanulj!
-
-
ImI87
őstag
válasz
szacsee #18552 üzenetére
Elemkivétel, teljes bios nullázás megvolt, az nem segített. 800/900-at megnézem, azt nem figyeltem külön. A táp Corsair HX450, de csak egy 9800GTX meg egy vinyó van a gépben.
Köszi a tanácsokat!
1-2 nap múlva megyek megint haverhoz, és megnézem, hogy mire jutok, aztán írok majd...........
-
BullKoxa
őstag
válasz
szacsee #14615 üzenetére
Hello!a M.I.T. menüm!!Azt a hangos dolgot nem találom a BIOS-ban,lehet ekkora láma lennék:!
így van beállítva aM.I.T
Robust graphisc Auto
CPU Clock Ratio 9x
CPU Host clck control Enabled
CPU frequenci 423
PCi Express 100
C.I.A2 Disabled
Advanssed Clock Control Cpu 800mV, PCI 900mV, 0ps,0ps,
Performance Enhance Standard
Extreme memory profile Disabled
(G) MCH Frequency Latch 333MHz
System memory Multi.(SPD) 2.40 B 1015 MHz-en mennek
Dram Timing Selectable (SPD) Manual
Cas Latency 5
tRCD 5
tRP 5
tRAS 15
Advansed Timing Control Ebben Auton van minden ,csak a Performance Level van(Static tRead Value) 8 -on!
________________CPU_______________________
CPU-nál a CPU Vcore 1,34375v, a többi Normal,
_______________MCH/ICH______________________
MCH Core 1,240v A Többi Normalon van
_____________ DRAM________________________
Dram Voltage 2,000v
Dram Termination Normal , a másik kettő auton van -
tlac
nagyúr
válasz
szacsee #13312 üzenetére
rendben, akkor leírom még egyszer kicsit pontosabban, érthetőbb formában
ez az alap:
CPU Reference = 0.63 * CPU Termination
CPU Reference2 = 0.67 * CPU Termination (ha van ilyen a biosban)
MCH Reference = 0.63 * CPU TerminationMCH/DRAM Reference Voltage = 0.5 * memória feszültsége
DRAM Termination Voltage = 0.5 * memória feszültsége
Channel A Reference Voltage = 0.5 * memória feszültsége
Channel B Reference Voltage = 0.5 * memória feszültségeés ha tuningolunk kb. így kell beállítani:
CPU Reference = x1 * CPU Termination
CPU Reference2 = x2 * CPU Termination (ha van ilyen a biosban)
MCH Reference = x3 * CPU Termination0,58 <= x1, x2, x3 <= 0,7
MCH/DRAM Reference Voltage = y1 * memória feszültsége
DRAM Termination Voltage = y2 * memória feszültsége
Channel A Reference Voltage = y3 * memória feszültsége
Channel B Reference Voltage = y4 * memória feszültsége0,45 <= y1, y2, y3, y4 <= 0,55
bárkinek lehet véleményezni, megcáfolni, hülyének nézni
ha ezen tovább jutunk, akkor jöhet a többi megfejtésre váró kérdés -
lipi67
nagyúr
válasz
szacsee #13311 üzenetére
Lószart!!! Nagyon is van!! "Node ez már nagyon elrugaszkodott dolog, lehet semmi köze nincs a tuninghoz, bár ki tudja.. "
Első b@zdmegunk is ezzel indult akkoriban Zájeccal. Kurv@ra igazad van!!! Én is mindíg azt mondtam, hogy fenanagy technika ide-oda, NINCS 2 1formán legyátrott alkatrész, s így alaplap sem. Ez teljesen jogos szerintem.A P45-ről is nagyon hasonló véleményünk. Kb olyan ez mint p35-ös lapok meg DFI. Sokat nyerhetsz vele ha türelmes vagy(direkt írtam ezt a szót), de u.úgy bukhatsz is, mert úgy elvihet az erdőbe, hogy 1életre elmegy a kedved a tuningtól. Ezért sem szeretem a recepteket, a tuti beállításokat, sőt még az "alapfesz" szót sem. Türelem..Fontos. Hiába mozogsz olyan helyeken, hiába tanultál dolgokat x éven át..Ismét az a dezentor Zájec jut eszembe,"a teszteket olvasni lehet, de az igazi teszteket magunk csináljuk". Igaz, hisz nálad ok, nálam eldob a príme.
P45-nek valóban az előnye 1ben a hátránya is, de ha sok tesztelgetéssel "betöröd", sok lehetőséget ad. Még lapban pl. sose tudtam 1200-at 1,9V körül elérni, most:[igen], és linkelgethetnék még 1230-on memtest alatt ketyegő 800-as 2gigás patriotokat stb..
P35: leegyszerűsítve..igaz.Vagy inkább: A lusta emberkék is hamar fel tudtak mutatni valamit velük mert hamar jöttek az eredmények. Igaz..Ne tudd mennyit szívtam 2180-nal 4060-ért, de végül 24/7-ben is használhatóvá tettem 9*425-ön..S én is kihagytam 2 fontios tényezőt! OS és bios!!!
Már nagy nehezen mindent úgy-ahogy precízen belállít a felhasználó és..jön egy új bios (amit esetleg "X" proci támogatottsága miatt jó ha felnyom) és borul a tuning. Oprendszer: Vista alatt 10-ből 10x min 5 FSB -vel maradtam el..
De u.így nem szeretem a riva Tunert (inkább VGA bios), Winamp-brrr, stb.. 1000 apró kis szarság, de sokszor úgy szívattak meg, h nem is tudtam róla. A "baj", hogy rengeteg időt elvesz, de ha befáradok a hétköznapok gondjaitól (meg idegen gépektől), leülök a gép elé és "kikapcsol" az agyam..-megnézem, mit ettek meg a törpék, nagy hangulat van a konyhában, lehet,hogy 1mást..
-
-
tlac
nagyúr
válasz
szacsee #13305 üzenetére
tlac felvetett pár dolgot, ami nála bejött, de nem biztos, hogy a valóságot takarja....
nem, nálam nem jött be
A harmadik dolgot amit tévesen lát tlac kolléga, bár lehet nála bevállt, így nem érdemes a teóriáját feladnia, de az elmélet téves, hogy az MCH Reference az MCH fesz függő.
még jó, hogy én ennek az ellenkezőjét állítottam
olvasd már el ezt újra
Azt tudja pár ember, hogy DFI-nél 4 reference érték van még 2 magos procinál is, Giga EP-45-nél DS4-től DQ6-ig 2 reference érték van, DS3-L, DS3, UD3P és UD3R-nél ha jól tudom 1 reference értéket lehet állítani.... itt a CPU Termination Voltage alatti reference értékre gondolok.
Szóval mi is ez a 4 érték DFI-nél?ez jó, hogy akkor dfi-nél tudjuk mit jelent a 4 ref, de a gigánál? az 1 és 2?
A második dolog amit nemrég itt olvastam és tévesen határoztatok meg, az a rambeállításoknál levő csatornánkénti reference érték. Amit megfigyeltem, hogy nagy 775-ös tuningguruk rambuzera közben a ramfeszültség felére állítják ezt az értéket.
akkor szerinted mi is a helyes?
-
lipi67
nagyúr
válasz
szacsee #13305 üzenetére
Szia!
Köszi a hsz-t, átrágom még párszor a linkeket, de kb 1 véleményen vagyunk ahogy látom.
A ramoknál, meg az MCH ref és CPU terminationnál talán nem teljesen. Ramoknál a referencia értéket én még 1-nél magasabban nem alkalmaztam és nem is láttam sehol. Ok igaz, hogy DDR2 1,8v s gyárilag 0,9-re van állítva,de nézd meg, szinte sehol senki nem babrálta az utóbbi értéket, s asszem Gorni oldalán talán pont Ti összegeztétek 1x, hogy 1v -ig, lehet játszani vele.[ITT] egy jó példa, hogy ezen értékek alapon maradnak, ramfesz ide, vagy oda. Na ha a ramnak adok 2,3v -ot, nálam akkor is 0,9 marad ám (és asszem mindenkinél), mert 1,15-nél kb ramcsere lehetne.MCH ref, CPU Termination:
Ha nem baj, inkább VTT-t írok, belém rögzült az Abitnál. Közvetve lehet összefüggés, hisz valahol, minden összefügg mindennel..Gondolok arra, hogy pl.tuningolsz. VTT-t magában nem tudsz ám emelni (Abit), csak ha a proci fesz átlép egy bizonyos határt. Viszont ha átlépi, akkor elérhető a VTT-vel némi többlet (alapon 1,275v -volt asszem az első lépcső)
ha megint átlépsz egy határt, akkor "szabadabb" kezet ad ismét a bios.Gondolom, Gigáéknál feltételezik, hogy azért nyomom neki, mert kell az fsb, a kb ennyi összefüggés lehet az MCH-val. Mert ha csak FSB-t akarok, CPU fesz nem nagyon hat meg, s így vele 1ütt a cpu VTT és a cpu GTLref sem, 1xüen MCH-t adagolok neki.Ezeken kívűl teljes mértékben osztom az álláspontodat,s a kulcsmondat a Tiéd:
"[U]A harmadik dolgot amit tévesen lát tlac kolléga, bár lehet nála bevállt, így nem érdemes a teóriáját feladnia "[/U]Itt az igazság. Ne tudd (de kérdezd meg
) ,hogy Zájec-cal mit veszekedtünk ilyen téren, nap mint nap, ezek miatt, s miért? Mert lehetetlen általánosítani még az "fapados" IP35-E biosáról is!!! Ő piszkálgatott ezt- azt s kiállt mellette, nekem meg 1-1 (bármilyen oldal felé eltolódó) beállítás borította a tuningot. Eszméletlen , hogy mennyire máshogy viselkedett a két gép. Viszont lett egy pozítív eredménye. A nagy vitázgatásban úgy lettünk barátok, hogy észre sem vettük..
Igen, NINCS konkrét rececept, s lehet, hogy 2 ember olyan dolgokon vitázik ahol min2 félnek igazsága van, csak nem tud róla..Kben köszi a fáradozásodat, s hogy utána néztél a dolgoknak,s az infókat megosztottad velünk.
Du. ha lenyugodnaka törpéim, lesz mit olvasgatni..(ha nem, leitatom Őket
)
További szép napot Mindenkinek, s neked még1x köszi!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
szacsee #12271 üzenetére
Gondolod hogy az okozhatja?
Kétlem. Akkor miért látta vinyót rendesen egészen addig mig föl nem telepített hozzá valamit autómatikusan? Most éppen úgy vagyok, hogy a rendszervinyó a sárga 0-áson, a 640-es meg a lila 0-áson és így ismét látja mindkettőt. Nézek valami sata drivert gigabyte oldalán hátha az segít. Ahány lap márka, annyiféle új parajelenség. -
tlac
nagyúr
válasz
szacsee #12264 üzenetére
igen, kösz, azt sejtettem, hogy idle-ben keveset fogyaszt még tuning alatt is
viszont, most a load jobban érdekel (lehet egy 96W-os külső táppal hajtanám)
csak tuning nélkül találtam fogyasztási adatokat -
rup1u5
nagyúr
válasz
szacsee #12256 üzenetére
kipróbáltam amit írtál.
IDE helyett AHCI-ra raktam és átdugtam a két vincsit a sárga 0-ba és 1-be de nem sokat változott. Bejön az elején az AHCI és keresi a SATA eszközöket és meg is találja de Vista boot-nál kékhalál és restart. A portok rendben vannak a lapon, a kábelek is. Több kábellel is próbáltam. és végigpróbálgattam mind a 6 sárga porton. Biztos hogy valamit a BIOS-ban állítottam be rosszul de annyi mindent lehet ott állítani, hogy fingom nincs hol kezdjem. Megnézem milyen BIOS verzióm van.
A BIOSban hogy tudod MASTER-re állítani a vinyókat?
Van az a rész ahol listázza a vincsiket és a csatornákat és ott írja az egyiket MASTER-nak a műsikat SLAVE-nek de változtatni nem lehet ezen. -
rup1u5
nagyúr
válasz
szacsee #12252 üzenetére
Vista 64bit.
Elég furcsa dolgokat produkált, mert hol látszódott már a Post screen-en, hogy ott van a samsung vinyó is, hol nem. Vista betölt, látta is a hitachi mellett a samsung vinyót, aztán telepített hozzá autómatikusan drivert és utánna meg szép sorban eltüntek a particiók a sajátgépből. Aztán volt hogy vista be sem akart tölteni hanem megállt féluton. Utánna raktam át a lilákra a két vinyót és azóta megy, viszont vistában az óra mellett ott van az a kis ikon, hogy hardver biztonságos eltávolitása és ha rányomok akkor ott a két vinyóm mint usb eszköz.
Most akkor mit állítsak hova ha a két sárgán akarom használni? -
flurider
aktív tag
válasz
szacsee #12210 üzenetére
Beállítottam úgy a BIOST ahogy mondtad, latchot 333-ra, és a hozzá való multipliert. Most a bios 1066on látja a memóriát. Az everest még mindig 800ast mutat, de az tökhülye, mert a 1066-os ramot már DDR3nak mondja. MEMSET 533-as órajelen látja a ramokat, de akkor gondolom ez így jó..
Kösz a segítséget.
PS: a képeket jól linkeltem, de valahogy eltűnt az oldalról (Real imagesHACK ;<)
-
rup1u5
nagyúr
válasz
szacsee #12148 üzenetére
ha beüzemeltem otthon a netet át fogom olvasni újra gorneck23 oldalát !
már olvasgattam régebben otthonról de innen nem férek hozzá.
kiváncsi vagyok ki tudok e többet hozni az új lapban a kis 6550-ből.
p35-ben nálam megállt 3500-on, pedig itt még +feszt se nagyon kért. -
Gorneck
legenda
válasz
szacsee #12138 üzenetére
Az Én ramjaim meg se szólalnak gyári fesz alatt (2,1V)...vagyis 30 perc baszakodásomba került mire egy rammal tudtam adni plusz feszt nekik...
Mostanában már nem nagyon találkozom olyan rammal aminek a gyári 1,8V kevés lenne...és nem a drop miatt...de régen...nagyon sokkal...ennyit a szabványról...és ennyit a ram gyártókról... -
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #11681 üzenetére
nem jó rá...koszos UD lapoknál sokkal távolabb vannak a furatok
uhh Ősembernek küldenem kell privit..el is felejtem
Az a baj hogy egyben van az egyik mosfettel az északi híd bordája...szóval megint két blokk kell. anno megpróbáltam kihúzni a heatpipe-ot a blokkból,de elég erősen bele van rögzítve.... ötlet?lehet megoldom egy ventivel..okosba
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #11679 üzenetére
Lehet blogot kőne írnom végre... bár nem tudom mi fán terem
jó lesz az sima hsz-nek is.
1.312Von megy a prime jelenleg...4GHz-en..betyáros proci...asszem ez i a legjobb magyar cuccha stabil lesz..
érdekes: eszembe sem jutott volna hog az ICH-hoz hozzá kell nyúlni,senkinél sem láttam.
Viszont azt sajnálom hogy a ramok miatt szét kell feszelni az északi hidat... jó lenne rá egy vizesblokk -
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #11658 üzenetére
Természetesen... 3 játékot fogok tesztelni.. Crysis,Crysis Warhead,Crysis Wars
más értelmes game-t nem tudok amit lehetne tesztre is használni,kivéve a GTA4et,de az meg annyira szaggat hogy inkább hagyom
Persze,persze.
Nézni fogok Crysis benchmarkot
Mirror's Edge
GTA4
kb ezek vannak fennt. NFSU kétlem hogy érdekelne valakit is.egy kis érdekesség így rögtön az elején...
333x8,5
ram:1066 turbo,2.14V...
NB:1.36Vés nem indul a lap kérem!!
Pedig a ramot 1084MHz-en használtam 1:1ben turbo módban,az E8400el 2.14V-on
és oda az 542es FSBhez elég volt az 1.3V NB fesz...ide nem lenne elég a 1.36V?
2x2GB-ról van szó -
-
Macka
veterán
-
Frenky89
addikt
válasz
szacsee #11294 üzenetére
Most kiprószálom 2x1 2,2V-os Ballistix-el.
Modulokat is érdemes cserélgetni egymás között, vagy csak a slot-okat, hogy is értem:
[üres][1] [üres][2] -> érdemes ezzel próbálkozni? -> [üres][2] [üres][1]
vagy csak
[1][üres] [2][üres] -> [üres][1] [üres][2]
?[] - slot-ot próbálja szimbolizálni
-
Frenky89
addikt
válasz
szacsee #11290 üzenetére
Én meg most azt próbálgatom, hogy a 2x2 Ballistix-el mi változott. Az már biztos, hogy így megy 3,6-on:
CPU Vcore: Normal (1,225V)
CPU Termination: 1,2V
CPU PLL: Normal 1,5V
CPU Reference: Normal 0,76
MCH Core: 1,26V
MCH Reference: Normal 0,76
MCH/DRAM Reference: Normal 0,9V
ICH I/O: Normal 1,5V
DRAM Voltage: 2,0V
DRAM Termination: Normal 0,9V
Latch: 333
RAM: 2.40B
BIOS: F9de ennél egy tapodtat se megy tovább (C0-s E8400), bár már ez is haladás, mert ugyan ez 2x1 CSX CEC-el nem volt meg. Ugyan ezekkel a beállításokkal 9x401-et 1 bercen belül ledobja a Blend. Lehet egy régebbi BIOS-t meg kell próbálnom...
-
HZSolti
tag
válasz
szacsee #11271 üzenetére
szacsee
BIOS: F5
Energia fícsörök: POWER:
ACPI Sus. : S3 /STR/
ACPI LED : E
Soft off : Instant-off
PME Event. : E
Power On by Ring : E
Resume Alarm: D
HPET Sup. E
HPET Mode : 64bit
Power on by mouse: D
Power on keyboard : Password
KB Power on Pass: Enter
AC Back Function: Full
/ ha egyáltalán ezek az energiafícsörök..OS: Winfos Vista Ultimate 64bit
MIT:
Robust Graph.: Turbo
CPU Clock : 8.0X
Fine clock : 0.0
freq: 4.260GHz
CPU host clock C: E
CPU host Freq: 533
PCI E Freq.: 100
C.I.A.2: D
Perform. Enhance : Extreme
Extreme Mem. prof. : D
MCH Freq: 333
System mem.: 2.00B
5-5-5-15
CPU Vcore: 1.34375
CPU Term: 1.280
CPU PLL: 1.600
CPU Ref.: 0.793
CPU Ref2: 0.830
MCH Core : 1.260
MCH Ref.: 0.750
MCH/DRAM: Normal
többi : NORMAL
DRAM Voltage: 2.1ui: semmit nem változtattam rajta, és winfos reinstall után csinálja ezt, előtte tökéletesem müxi volt.
-
Zsubi
őstag
válasz
szacsee #11272 üzenetére
FSB latch: 333
RAM/Multiplier: 1190/2.00
CPU Vcore: 1,4625
CPU Termination: 1,42
CPU PLL: 1,610
CPU Reference: 0,745
MCH/ICH
MCH Core: 1,5
MCH Reference: 0,72
MCH/DRAM Ref: 0,9
ICH I/O: 1,5
ICH Core: 1,1
DRAM
DRAM Voltage: 2,2
DRAM Termination: 0,9
Channel A Reference: 0,9
Channel B Reference: 0,9
Load Line Calibration: Enabled -
Takhanto
őstag
válasz
szacsee #11210 üzenetére
Nálam achi-re van állítva a biosban. Hd tune szerint kezelne udma 7-et /512-es sebességgel,most csak /133-al megy udma 6. Valahogy át kéne kapcsolnom 7-esre.
Raiddel kapcsolatban pedig,kiváncsi lettem volna hogy annál kihasználja-e rendesen?
Én próbáltam raid-re állítani,előhívtam a gigabyte raid ablakot,de nem tudtam újat csinálni,vagy bármit csinálni vele. -
Fricc
tag
válasz
szacsee #11179 üzenetére
Oké köszi, még próbálkozok vele, most felraktam az F6-os biost, és ugyanezt megpróbáltam csak 450 fsb-vel, illetve ennyi korrigálással:
..............................................régi:.........................új:
Static tRead Value.........................:10
tRD Phase0 Adjustment...................:0 [Auto]
tRD Phase1 Adjustment...................:0 [Auto]
tRD Phase2 Adjustment .................:0 [Auto]
tRD Phase3 Adjustment..................:0 [Auto]
Trd2rd(Different Rank)....................:6 [Auto]..................8
Twr2wr(Different Rank)...................:6 [Auto]..................8
Twr2rd(Different Rank)...................:5 [Auto]...................7
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:8 [Auto]..................9
Dimm1 Clock Skew Control...............:[Auto]
Dimm2 Clock Skew Control...............:[Auto]Advanced Timing Control
tRRD.............................................4
tWTR............................................4
tWR..............................................8
tRFC.............................................68
tRTP.............................................4
Command Rate (CMD) ..................0............................2Eddig intel burn test maximum stress 5x =stabil!
próbálkozzak kisebb cpu ref-el, + nagyobb cpu-terminationnal? vagy önnmagában attól h kisebb cpu-ref feszt kap nagyobb eséllyel viszi a magasabb órajelet?
Ezek a lazább másodlagos időzítések mennyit számíthatnak stabilitás/gyorsaság terén? -
Fricc
tag
válasz
szacsee #11166 üzenetére
Huh, ez aztán részletes lista, az egész bios-t tartalmazza
Kitöltöttem azokat a beállításokat, amivel a 4Ghz lett volna a cél, de windows-töltés közben kifagyott. Egyszer betöltött, és mikor megnyitottam egy böngészőt, egyből újraindult... pedig kapta a feszeket rendesen... mi lehet a hiba?
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster ...............: Fast
CPU Clock Ratio ..........................: 8
Fine CPU Clock Ratio.....................:.0
CPU Frequency ...........................: 4000
Clock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: [Enabled]
CPU Host Frequency (Mhz) ............: 500Mhz
PCI Express Frequency (Mhz) .........:[100]
C.I.A.2 .................................:[Disabled]
Advanced Clock Control [Press Enter]
CPU Clock Drive...........................: 800
PCI Express Clock Drive...............: 900
CPU Clock Skew (ps)...................: 0
MCH Clock Skew (ps)...................:0
DRAM Performance Control
Performance Enhance...................: [STANDARD]
Extreme Memory Profile (X.M.P.).....: Disabled
(G)MCH Frequency Latch...............: [333]
System Memory Multiplier ..............: [2.00B]
Memory Frequency (Mhz) ..............: 1000
DRAM Timing Selectable ................: [Manual]
Standard Timing Control:
CAS Latency Time.......................5
tRCD ..........................................5
tRP'.............................................5
tRAS..........................................15
Advanced Timing Control
tRRD...........................................4
tWTR..........................................4
tWR............................................8
tRFC...........................................68
tRTP...........................................4
Command Rate (CMD) ..............0
Channel A
Trd2rd(Different Rank)....................:6 [Auto]
Twr2wr(Different Rank)...................:6 [Auto]
Twr2rd(Different Rank)...................:5 [Auto]
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:8 [Auto]
Dimm2 Clock Skew Control...............:[Auto]
Channel B
Trd2rd(Different Rank)....................:6 [Auto]
Twr2wr(Different Rank)...................:6 [Auto]
Twr2rd(Different Rank)...................:5 [Auto]
Trd2wr(Same/Diff Rank)..................:8 [Auto]
Dimm2 Clock Skew Control...............:[Auto]
Motherboard Voltage Control
CPU
CPU Vcore….………......1.2875v
CPU Termination…..... 1.200V
CPU PLL…………………....1.500V
CPU Referen.…………....0.815v
MCH/ICH
MCH Core…………….....1.300V
MCH Reference….…….0.76V
MCH/DRAM Ref.…......0.900V
ICH I/O……………….....1.500V
ICH Core…………...……1.100V
DRAM
DRAM Voltage ……....2.100V
DRAM Termination .…0.900V
Channel A Reference 0.900V
Channel B Reference 0.900V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest