Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brae
őstag
Az 1.8V csak validra kellett, egyébként meg a lap akkorát droppolt, hogy 1.69-1,7V körül kapott valójában
A 8x400-at azért kérdeztem, mert reális alapot nyújthatna a P35-el való összehasonlításra.
P35-DS3R-ben ilyen feszen bírta Mivel elvileg a P45 meg a DS4-es deszka "jobb" ezért elvileg kevesebbel kéne tudnia. Egyébként sztem nálad 8x425 is túl van feszelve, kizárt, hogy ennyi kelljen, nekem 1.3V körül ment, bár pontosan nem emlékszek és szkrínsát sincs.
Amúgy a 475 nem olyan nagyszám tekintve, hogy egy csoffadt P35-DS3R-ben is megy lazán 460-at -
dutsh
aktív tag
Csak, hogy nálam nem sokat megy idle-ben a proc
, a des-nek ezért nincs sok létjogosultsága úgyszintén
-
tlac
nagyúr
fogyasztástól ne félj, idle-ben nem vészes
az everest kijelzi a proci fogyasztását (des)
Most őt céloztam meg stabilizálni véglegesre, de lehet, hogy inkább vmi 7*450-460 lesz belőle, a nem sokkal rosszabb, kisebb Vcore kell, és magasabb az fsb. Majd kiderül, hogy megy ez neki.megnéznéd nekem mennyi idle-ben és így prime alatt a fogyasztás?
-
dutsh
aktív tag
(#2086) Zájec
-Brae kollega 1.8V-on is nyúzta a kicsikét, szóval ez az 1.5V felüldülés neki még mindig
-Sajnos csak kisebb méretű házam van, a TX a legjobb ami belefér, ezvan, de úgyse célom olyan hőmérsékleten járatni 24/7, ahol fűt, mert ott fogyaszt is rendesen
-Próbáltam a 3.6-ot , az 1.50000 még nem elég neki, de a fölött kicsivel sem, ez kell neki sajna, max 1-2 beosztást lehetne lefaragni, de az max 1 C° és max 3W az 1000-ből(#2085) Brae
Most őt céloztam meg stabilizálni véglegesre, de lehet, hogy inkább vmi 7*450-460 lesz belőle, a nem sokkal rosszabb, kisebb Vcore kell, és magasabb az fsb. Majd kiderül, hogy megy ez neki.
mod: amugy egy rövid blikk erejéig ment 475-ös fsb-t is, de ott nem lehet prájmstabilizálni -
dutsh
aktív tag
válasz
Gorneck #2081 üzenetére
(#2080) Gorneck23
thx(#2081) Gorneck23
úgyszintén(#2082) Brae
Üdv! Újra itthon kollegaúr?
Azóta már 4-4-4-12-ben járnak, csak az elején az még nem volt finomítva, mert a magas Vcore miatt úgyis esélytelen a 24/7-re a 3.6GHz, azért az álllandó 80+ hőmérséklet nem tenne neki jót, nomeg szegény paks -
Zájec
veterán
válasz
Gorneck #2076 üzenetére
ja, értem ..az elvárások.. meg aztán ha nem is tudja , tényleg xar is lehet
mindenesetre a kenstfieldenek ez a végük, nem fognak mégjobban menni, ennyi
van bennük is kész... mostmár csak a York-októl várhatunk nagy FSB-t..
föleg az új eresztéstöl...(#2071) Cyberbeni :::
"ezért kell 9-es szorzóval használni a q6600-at"
jah , csak az a 400 körüli FSB nem valami sok... -
Gorneck
legenda
-
dutsh
aktív tag
Valaki meg tudja nekem mondani mi a menete trd javításának? Gondolok itt arra, amikor az ember elkezdi finomítani a 24/7-nek szánt beállításait, megvan, hogy mit bír a ram (MHz-ben és időzítésben) és akkor az ember fogja a memset-et, és elkezdni javítgatni a performance level-t, (addig oké h szoftveres genyóval nem állíttatom át a a trd-t, csak leolvasok róla), nade ha javítani akarok és a BIOS-ban átírom a trd-t Channel A és B-n is, de rajta kívül mindent Auto-n hagyok, akkor az nem eredményezhet valami olyan asszimetrikusságot mint pl a 3-3-3-3-ban való hajtás hosszú távon éssatöbbi, szóval a kérdésem lényege: hogy lehet ezen úgy javítani, hogy a ram ne szenvedjen ilyen jellegű csorbát (mert nem akarom hosszú távon ezzel megölni). Ja és ha az elejétől kezdve rosszul mondom az eljárást, akkor kérek javítást
. Köszi!
-
Gorneck
legenda
Ahogy az oldalmenübe egy DS3R teszt...
-
swoody
senior tag
Köszi a segitséget Cyberbeni Gorneck
-
dutsh
aktív tag
válasz
Buldozer99 #2072 üzenetére
Teljesen ugyanaz a nyák, azaz teljesen megegyező tuningképességek, a különbség a heat pipe, a DS4-en az fejlettebb, ha léggel hűtesz azért érdemes fontolóra venni a DS4-et, főleg ha bele akarsz csapni a lecsóba, ha vízzel, akkor meg ugyis mindegy, mert akkor az első mozdulat gondolom h eldobod a heatpipe-ot.
mod: most látom a cuccaid leírásában, hogy watercooled
. Akkor viszont bátran a DS3P-t.
-
Buldozer99
senior tag
Hali!
Melyik megy jobban tuningban?
DS4 vagy DS3P?
Előre is köszi
-
Gorneck
legenda
Eddig Kent alá nem nagyon váltak be...bár 8*450es FSB-ket mennek...kérdés mi fogy el...
Van az oldalamon Q9300 500as FSB-vel...kérdés mennyire használható azokkal a feszekkel...
Kicsit erőltetnek érzem...ezt a 500at akarok kihozni a Yorkból...Keldor papa: Később írtam, hogy már P35nél is jelen volt...
dutsh: Este felteszem...
-
WiZARD
addikt
lenne 2 elég általános kérdésem. alaplap cserén gondolkozok, nemtom érdemes-e.
p35-dq6-ot cserélnék p45-dq6-ra.
kérdésem az lenne, hogy p45-dq6 mennyire van jóba kentsfield procikkal?
másik kérdés, hogy ha jól olvastam, akkor p45ös lapokban yorkfieldek jóval jobban mennek mint p35ben, és 500as fsb többnyire elérhető velük ugye? -
dutsh
aktív tag
válasz
Gorneck #2046 üzenetére
Itt az eredményed Gorneck, remélem nagyobb hasznára leszek evvel az utókornak, mint a latch váltás nézegetésével
Az eredmény stabil, a háttérben small fft fut.
Akkor a DS4 rovatba mehet a kép, ha még érdemes vagyok rá
Q6600, 2*1Gb/800 Crucial Ballistix, F6, CM Hyper TX1, 450*8 (2x D) 5-5-5-15 -
dutsh
aktív tag
válasz
idegbeteg18 #2060 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a a TJ = T(hőmérséklet) Junction, gyárilag meg van állapítva egy érték a CPU hőfokára, aminél nem lehet több, mert asszem akkor elkezd throttling-olni (teljesítménycsökkenés - elkezdni magától visszavenni az órajelet meg a feszkót stb.). Az érték a CoreTemp-ben van nevesítve, a distance to tj max pedig h mennyire vagy még tőle...
nekem kb vmi ilyesmit mond -
idegbeteg18
tag
Tegnap én is csatlakoztam a Gigabyte GA-EP45-ösök táborába egy DS3-al bár most is megy a gépem de még ramot meg tápot cserélnem kell a tuning-hoz.
Valaki megtudja mondani mi az a TJ Max itt van a kép a Real Temp-ből? -
dutsh
aktív tag
Hát, ő nemtom h a DS5 több fázisú e, mint a DS3 és DS4-ek (6), azt tudom, hogy a DS3L csak 4, a DQ6 meg már valóban több 12, de én a DS5 körül is csak 6 tekercset látok, de lehet h ezt meg én nézem rosszul.
A másik, hogy ettől még nem fogsz tudni kimutathatóan többet kihozni belőle sztem, mert 475 körül neki is jön az fsb wall, és egy idő után meg órajel növeléssel elkezdni kajálni a Vcore-t, mondjuk lehet h itt előnyben vagy kicsit, ha valóban erősebb abban a DS5, de e felöl nyilatkozzon vki másis h most hány fázisú a DS5 cpu ellátása. -
sNORh
addikt
Csatlakoztam skacok egy DS5-el(ha joltom ijet még nincs a bandába
)
Holnap tolom ösze, utánna faggatlak titeket egy kicsit, nyugi előtte vissza is olvasok, de nagyjából figyelemmel követtem a fórumot.. -
dutsh
aktív tag
Ezt énis tapasztaltam, a Q6600 nálam főleg a VTT-re érzékeny íly módot, kb 3.2GHz-ig (kb 400-as fsb-ig) ha már 1.2V VTT-t adok neki nem indul be, csak 1.1-en, följebb jó neki az 1.1 és 1.2 is
ki látott már ilyet
A MCH-nál én csak nagyobb mch feszemelésnél találkoztam ilyennel, mikor az előbb történet trd-it állítgattam... -
Zájec
veterán
érdekes... ha egy bizonyos beállitáson , több fesz adok a CPUterm & MCH-nak
akkor instabil lesz....szóval , el kell találni azt a bizonyos pontot..
nem egyszerü,, türelem játék ez a tuning... -
Gorneck
legenda
1.Benne volt bezony...sőt...P35be is akadt lehetőség szórakozni...
2. De megérte.
3. Nem szokásom.Érdekes, de ez a különbség nem strap váltás...kb egy subtime változhat amit nem látunk...
Előző tesztedben ez látszódott is a memset ablakán...Anno úgy lehetett kimérni, hogy szépen lépkedtél felfele fsb-ben 1essével...mikor mem sávszél visszaesés volt (200-300) ott váltott strapot a lap...
Jelen esetben sztem nem vált...sub szint hozza ezt az eltérést...Azt nézd meg hol tudsz alacsonyabb PL-t állítani...max abból lehet leszűrni, hogy valóban változott vmi...
-
dutsh
aktív tag
Sztem az energiagazdálkodási funkciók miatt, CPU Enhanced Halt, EIST..és társai..
probáld meg azokat disabledre venni és úgy hátha jólesz, én más miatt nem nagyon tudnám elképzelni -
dutsh
aktív tag
válasz
Gorneck #2046 üzenetére
1.) nem tudtam, hogy ez már az X38-ban is benne volt
2.) nem próbálom ki másik procival, mert szenvedés volt ezzel a Bolt Thru Kittel a CM H TX feltétele, szóval egy eredményt mutatok be, ha nem teccik ne vedd figyelembe
3.) lécci ne harapd má le a fejemSzóval akkor tlac különkívánságára és Gorneck különellenzésére megnéztem rögzített trd-vel egy pár latch-t (a 266-oson nem sikerült manual trd-vel elinditani a cuccot, így maradt a 333 vs 400 összehasonlítási párként)
2.00B (333) Winrar
2.00B (333) everest olvasas
2.00B (333) everest írás2.00D (400) Winrar
2.00D (400) everest olvasas
2.00D (400) everest írásAmugy meg a szar tömörítő program benchmarkja is elég pontos eredményt tud adni ha nincs százezer ablak megnyitva (énis akkor mértem mikor egy se volt megnyitva, és no egérmozgatás).
Na szóval ígyis kijött egy előzőhöz hasonlatos érték (legalábbis igazi eltérést csak a winrar benchmark hozott), miért jobb ezesetben az elvileg "lazább" 400-as latch?
-
dutsh
aktív tag
-
Gorneck
legenda
Hááát épp ez az...ha fixre állítod, akkor a méréseid semmit se érnek...már eleve látszik, abból a strap, hogy melyiken mit engedélyez PL-nek beállítani...
Winrar? Mennyé má....Everestben jobban bízok mint abban a trágyában...anno eleget baszakodtam vele...egyes subtiming emelésére jobb eredményt értem el vele...
Szal inkább Everest...anno sokat méregettem azzal és jobban látni mi változik mint egy csomagolóprogrammal...De nem értem miért olyan lényeges, hogy most mit mutat...több oldalon írták már, hogy ha nem megy tovább, akkor 400ra kell állítani és lehet tovább próbálkozni a tuninggal...
Egy biztos...jelenleg idő pazarolsz ahelyett prezentálnál már vmi jó kis tuning eredményt...
-
dutsh
aktív tag
(#2039) tlac
Uh, hát sajnos egyelőre nem sikerál olyan tRd-t találni ahol, mind3 latch-en beindul, de küzdök vele(#2041) Gorneck23
Ok majd valami everest mem olvasás írást is mérek hozzá, de sztem az igazán trú erre a WinrarÁmbár egyátalán nem biztos, hogy találok manuál állításban megfelelő trd-t, és akkor nyitva marad a kiskapu, hogy netán nektek van igazatok
-
-
dutsh
aktív tag
-feltettem újabb winrart, az értékek picit így változtak, de nem sokat és továbbra is jól kifejezik az eltérést
Uraim, Önökön a sor! Várom az okos magyarázatokat!
mod: ja és a resulting érték egy elég kb fél perces mérés átlagát írja ki, szóval azt se lehet mondani h pillanatnyi eltérés, meg mérési hibahatár...
-
Dashes
őstag
DS5 - BIOS F8
DS4 - BIOS F7
DS3P - BIOS F6
Extreme - BIOS F5
1. Enhanced memory compatibility -
dutsh
aktív tag
Egy rövid gondolat a MCH latch-ről
Bocsánat, hogy újból felvetem a témát, de nekem nem állt össsze a kép még e téren...(#1720) Gorneck23
NB strap váltás. Minél kisebb annál jobb tudtommal...333as procinál 333ra kell állítani és addig húzni vele amíg bírod...utána mehet 400on...(#1732) Gorneck23
Strap ez egyben memó sávszél is..minél kisebb annál magasabb...
Hogyne lenne...egy bizonyos FSB-n már váltana a lap strapot...de ezt eddig auto-n tette, most állítható...szal amíg lehet megy 333on...ha nem megy tovább, akkor el fog kezdeni szórakozni...ergo feljebb kell kapcsolni...ez olyan mintha lazítanál az időzítésen...Namármost, elkezdtem finomítani a @3.4(8x425) beállításomat és mivel eddig a CPU-ra kihegyezve tuningoltam, és most az már tiszta h ő miből mennyit kíván, nekikezdtem a NB és a memó időzítésein szorítani; az előbbiekből következően eddig 2.00D (400-as strapváltás) volt a Lacth-hez tartozó érték, mivel gondoltam h ez a leglazább Gorneck által elmondottak alapján (kb mint a ram 4-4-4-12 helyett az 5-5-5-15 lazább); aztán most elkezdtem nézegetni, és ugyebár "Strap ez egyben memó sávszél is"; mi is mérhetné ezt jobban:
Winrar bencsmárk (magasabb érték a jobb), no nézzük:
(beállításaim a latch értékein kívül változatlanok)
2.00A (266-os váltás): 1695
2.00B (333-as váltás): 1710
2.00D (400-as váltás): 1735
(a C (200-as strapváltás) nem tartalmaz nálam 2.00-át így ez kimaradt a tesztemből)Na most akkor hogyisvanez? Mert "Minél kisebb annál jobb tudtommal", szemben áll az általam tapasztaltakkal? Vagy én értettem vmit félre?
Valaki világosítson fel, köszi -
Cyberbeni
addikt
válasz
#64791808 #2027 üzenetére
mindenkinek be kell szólnod? akkor nem is p45-ös chipset van a lapon? mert a dobozára az van írva... meg lehet hogy a 4850-em dobozában és hűtőjével egy 7200LE kari volt. nem?
akkor mire optimalizálnák, ha nem 45nm-re? mert elég nehéz úgy megcsinálni, h minden támogatott procira maxra legyen optimalizálva.
meg a p35 megjelenésekor még nem is volt wolfdale, akkor valószínű jobban fog menni a proci ezzel a chipsettel. -
atiska007
senior tag
valóban, mert egyelőre a 8800gts-el fogom használni.
Vid kari csere később.
Szal a proci már megvan (E8200), csak mindenképp jó lapot akarok venni.
Bár eddig abit párti voltam, most megnézem lehet mit is tud a gigabyte
Jahm, javítanék, mert akkor nem is R-et vennék, hanem simát.
Ha jól látom csak a 2 PCI-E slot a különbség -
tlac
nagyúr
-
tom_tol
addikt
mivel pcie2.0-ás nyilván jobb mint a p35 1.1 ezért ad kicsit több fps
de egyéb szempontból nem mondanám hogy jobb mint a p35 -
atiska007
senior tag
haller!
Ti melyik alaplapot ajánlanátok egy E8200 alá, ha tuningolni is akarok olyan 3-3,2 Ghz-ig?
GIGABYTE GA-EP45-DS3R VS. Gigabyte GA-P35-DS3R
Köszi a válaszokat előre, eselteg indokoljátok is meg plss!
-
dutsh
aktív tag
válasz
Gorneck #2011 üzenetére
Nem ez nem stabil, szóval nem illendő így feltölteni az oldaladra, több fesz kellene a Vcore-nak, de ennyivel 1.5V fölött nem merek neki kenni. majd később lehet csinálok egy órás 3.6GHz-et, aztán az stabil lesz sztem.
mod: a 3.7GHz-nél csak egy 5 perces blend fut a háttérben -
Gorneck
legenda
-
dutsh
aktív tag
No hát megvolt az első ismerkedés a lappal, nálam is hajszálra ott ér véget a Q6600, mint Mackának, kis különbséggel, hogy ugyan 8x450-en is már nagyobb feszt kér, mint nála (Vcore 1.40 vs 1.45) , de még stabilizálni lehetne 3.7GHz-en is (ugyan kb valahol Vcore 1.5V+on); most a 3.4GHz (8x425) 24/7 stablilizálása és finomhangolása kezdődik... Azért jóez a P45, jó hát nem hoz ki egy kentsfieldből 500+fsb-t (ugyan a 475 körüli érték lazán megvolt, primestabilan 470 körül kezdődik), de én elégedett vagyok vele
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
tom_tol #1993 üzenetére
Milyen tápod van? Milyen bios?
Érdekes, hogy ennyi különbség lenne a lapunk között?
Nem is bootol 1,3 alatt? Ramok hogy mennek ilyenkor?Zájec eredménye: Q9300@7*450!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest