- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15895 üzenetére
több ezer ember meg van elégedve a lappal, csak te nem...de gondolom a Gigabyte a hibás a Te ostobaságod miatt ...
-
Kommy
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15895 üzenetére
Megmondanád, mi köze van ennek a gigabyte-hoz, egy realtek hangkártyához telepítesz drivert. 2 miért kéne format c, vagy rendszer visszaállítás?
Véletlenül nem a digitális kimenet van engedélyezve, vagy az előlapi hang?
-
Kommy
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15893 üzenetére
Uninstaláld le a drivert, majd indítsd el csökkentett módbana gépet és a Driver sweeper nevű program segítségével távolítsd el a hang maradék fájljait. Ezután indítsd el rendesen és telepítsd fel a drivert.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
király ez a szar gép..................
vissza akarom rakni a gyári hangot erre ott sincs hang!!!Mekkora hulladék ez a gigabyte
-
toyone
őstag
válasz
Frenky89 #15889 üzenetére
Na ez nem rossz. CPU Clock Skew ezt mondjuk 50ps-re téve még tudsz nyerni egy kis stabilitást ha éppen kéne.
Lehet próbálgatni de ennél lejjebb feszültségben már nem nagyon fogsz tudni menni. Nézd meg úgy hogy a cpu termet visszarakod 1.2-re úgy még lehet megy kevesebbel is.
Az ilyen listát mivel lehet kiolvastatni? annyiszor láttam már de fogalmam sincsen. -
Frenky89
addikt
válasz
toyone #15807 üzenetére
A következőre jutottam:
Robust Graphics Booster.....................[ Auto ]
CPU Clock Ratio.............................[ 9 ]
Fine CPU Clock Ratio........................[ 0.0 ]
CPU Frequency 3.6GHz........................[ 333*9.0 ]
******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control......................[ Disabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)....................[ 333 ]
PCI Express Frequency (Mhz).................[ 100 ]
C.I.A 2.....................................[ Disabled ]
******Advanced Clock Control******
CPU Clock Drive.............................[ 800mv ]
PCI Express Clock Drive.....................[ 900mv ]
CPU Clock Skew..............................[ 0ps ]
MCH Clock Skew..............................[ 0ps ]
******DRAM Performance Control******
Performance Enhance.........................[ Standard ]
Extreme Memory Profile (XMP)................[ Disabled ]
(G) MCH Frequency Latch.....................[ 333MHz ]
System Memory Multipler.....................[ 2.40B ]
Memory Frequency (Mhz) .....................[ 800 ]
DRAM Timing Selectable......................[ Manual ]
CAS Latency Time............................[ 4 ]
tRCD........................................[ 4 ]
tRP.........................................[ 4 ]
tRAS........................................[ 12 ]
******Motherboard Voltage Control******
Load-Line Calibration [ Enabled ]
[B]CPU Vcore [ 1.2250 ]...............[ 1.05625 ][/B]
CPU Termination [ 1.200 ]...............[ 1.100 ]
CPU PLL [ 1.500 ]...............[ Normal ]
CPU Reference [ 0.760 ]...............[ Normal ]
MCH Core [ 1.100 ]...............[ Normal ]
MCH Reference [ 0.760 ]...............[ Normal ]
MCH/DRAM Refernce [ 0.760 ]...............[ Normal ]
ICH I/O [ 1.500 ]...............[ Normal ]
DRAM Voltage [ 1.500 ]...............[ 2.000 ]
DRAM Termination [ 0.750 ]...............[ Normal ]
Channel A Date VRef [ 0.750 ]...............[ Normal ]
Channel B Data VRef [ 0.750 ]...............[ Normal ]
Channel A Address VRef [ 0.750 ]...............[ Normal ]
Channel B Address VRef [ 0.750 ]...............[ Normal ]
******Advanced BIOS Features******
CPU Enhance Halt (CIE)......................[ Disabled ]
CPU Thermal Monitor.........................[ Enabled ]
CPU EIST Function...........................[ Disabled ]CPU-Z: idle: 1.008V load: 0.976V
Érdemes még piszkálni a Term; Ref. és társait?
-
Hunter2
addikt
beéleintegráltam a giga RAID vezérlő driverét a Vista telepítőbe de így sem ismeri fel a tömböt, ha ilyenkor mi a fa*zt lehet tenni?
-
lala42
őstag
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15881 üzenetére
Mi a baj? Még mindig nem tusz beszélgetni a Bf2-ben?
Valaki írta itt a PH.-n, hogy a 2.28-at kell letölteni. Megtettem, semmi eredmény. Ua. mint a többivel. Nekem sem müxik a dolog
-
Kommy
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15881 üzenetére
Akkor szerintem próbálj meg újabbat pl ezt elvileg ez a legújabb.
-
Rendeske
tag
OK megpróbálom
Letöltöttem az F5 biost elindítottam a telepítőt és kicsomagolt/rakot nekem egy xxx.f5 fájlt mit kell ezzel csinálni hogy a frissítés megtörtényen?, VISTA van a gépen.
-
Rendeske
tag
Sziasztok nem rég raktam össze az új gépem és nézegettem a bios-t de sehol nem találom a VOLT control beállításokat.
Alaplapom: EP45C-DS3 rev.1Nehogy azt mondjátok hogy ebben a lapban nem lehet állítani
, ja F3 bios.
-
Hunter2
addikt
Ha nincs voltage opció akkor nem fogja szabályozni.
Annyit tudsz tenni hogy a 3 pin közűl a sárgát az alaplapra kötöd hogy legyen visszajelzés a fordulatszámról, a másik kettőt meg bekötöd valamelyik molex csatlakozóba 5V-ra. Kicsit sufni megoldás de nekem bevált, 1000-en fog pörögni és semmi hangja nem lessz.
Vagy veszel rá egy PWM-es ventit. -
fanti
addikt
Megjött az alaplapom és szépen működik is!
Egy Gigabyte EP45-DS3R és vettem hozzá a Q6600-amra egy rendesebb hűtőt is, egy CoolerMaster Hyper TX2-őt.Ezzel lenne gondom csak, mégpedig az, hogy nem tudom szabályozni a fordulatszámát és így folyamatosan 1800-on tekereg. Három pines csatija van a coolernek. Igaz nem hangos így sem, de ebben a lapban nem lehet szabályozni a három pines ventiket, csak a PWM-es 4 tűsöket?
Biosban bármit állítgatok a CPU Fan Control-nál, nincs hatással. (Auto/Enabled/Disabled), mindegyikkel próbáltam és 1800-on pörög, a Q6600 meg idlében 30 fokos.
EasyTune6 tudja szabályozni, vagy Nektek van valami megoldásotok erre?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv!
Fanti -
-bh-
aktív tag
válasz
pernyehuszar #15867 üzenetére
CPU Clock drive az 800mV-ra, a PCI-Express Clock drive-ot 900mVra; a többi maradhat standard-on.
-
pernyehuszar
csendes tag
Hello!
A problémám még mindíg ez a GA-43C-DS3 kontra E8500 párosítás.
Érdekes, hogy visszaállítottam már a végén mindent alapra, de úgy is fagyott. Végül sütottem egy BIOSt, s most stabilan fut, de szerintem lassabb, mint lehetne.
Felírogattam a BIOS menüpontokat meg, hogy mi van beállítva.
Segítsetek PLZ! Mert egy kukkot se értek belőle és az értékeket sem tudom, hogy jó-e.
CPU Voltage: 1,125 V
C.I.A.2: Azt se tudom ez mi. Lehet több féle: Standard/Turbo/Sport/Extreme meg ilyenek.
Performance Enhance: (szintén lehet) Standard/Turbo/Sport/Extreme meg ilyenek.
Van egy ilyen almenü, hogy:
Advenced clock control (Ebben az áll):
CPU Clock Drive: 700 MV
PCI Express Clock drive: 700 MV
CPU clock Skew: 0 ps
MHC clock Skew: 0 ps
Ökörhála s köszönet előre is! -
Chalez
őstag
Az a szomorú, hogy én is úgy sejtettem, hogy nem szabályozza.
-
Chalez
őstag
Skacok!
Az EP45-UD3P tudja szabályozni a 3 pines cpu ventiket? Vagy ez gyártótól függ?
-
Tubi2
senior tag
Ugyebár a chipset eléggé melegszik. Ez jó így, vagy megköszönne egy jobb hűtést?
-
Kommy
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15858 üzenetére
Ha ennyire beszólogatós kedvedben vagy , hogy próbáltam segíteni akkor most éni beléd kötnék, ez nem az a topik . Talán itt kéne próbálkoznod.
-
Kommy
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #15856 üzenetére
És mi lenne, ha lejjebb vennéd a sztereó keverő hangerejét, ha már a némításra reagál.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Csá!
Lenne olyan problémám hogy ha szeretnék felvenni egy videót(FRAPS) game közben vagy valamit akkor a hangot túl erősen érzékeli!
Erre nem lehet valami megoldást találni?
Amikor a Stereó keverő nincs némítva akkor van hang a videóban,ha lenémítom akkor nincs hang!
Ha így van beállítva akkor nincs hang a videóban! -
Hunter2
addikt
Megint RAID problémám van. Akarom felrakni a giga RAID vezérlőn lévő 0-ás tömbre a Vistát beadom pendrivon a drivert felismeri a tömböt ránomok hogy next és mikor elkezdené a tényleges telepítést kiirjí hogy rakjam be a 1. Windows telepítő lemezt.
Na ez miért van? telepítőbe való integrálás nélkül hogy lehet ezt megoldani?borat26
Az 1Gb-os modulok jobban húzhatók(pl kingmax CL5), szóval lehet hogy simán csak nem birják a tuningot. -
borat26
aktív tag
sziasztok!
Adott egy konfig, az aláírásomban, amibe ramokat cserélnék.
Kaptam kipróbálásra egy Corsair Dominator 2 2 GB 1066MHz-s kittet, viszont sehogy sem tudom 1066 fölés húzni a ramot. A 4db Kingmax 1200-ig húzható.
Ha valaki használ ilyen ramot p45-ös lapban az segítsen,. hogyan tudnám feljebbhúzni a ramok frekiét.
Segítséget ekőre is köszi.Imi
-
Zsubi
őstag
válasz
vergilx #15851 üzenetére
hardvekerben még talán rendelhető ha minden igaz
-
Kommy
veterán
válasz
Devil Smile #15848 üzenetére
Próbáld meg azt , hogy a Realtek HD audio managerben a default fülön 24 bitről átrakod 16 bitre.
-
Devil Smile
őstag
Udv All ujra itt...
egy nagy kerdesem lenne..
mitol van az h ha zenet hallgatok akkor folymatos pattogas van a zenekbe
anno hallottam olyan infot h a ps2 es billt kell USB s re cserelni.. nah ez megtortent de ugyan az a hiba mar tobb drivert probaltam de semmi...sima Jack rol megy a hang..
vennek optikai kabelt de ha akkor is ilyen pattogas lesz megorulok...valaszotokat elore is THX
-
Zsubi
őstag
Hallott valaki arról hogy megszűnik hamarosan a UD3R és UD3P széria
-
stigma
addikt
válasz
Sziszifeca #15844 üzenetére
tlac,Sziszifeca: Thx szépen
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #15844 üzenetére
Ez még EP35-DS3-ban volt tesztelve, de a mostaniban (UD3R) 2.02V-al használom.
-
stigma
addikt
Valakinek tapasztalata az alábbi ramokkal giga P45-lapokban?
- BL2KIT25664AA80A - Ballastix 2x2 800as CL4-es/ aranybordás/
- OCZ Blade 2x2 1066-os / XS-en eléggé jól mentek/G.skill PI 2x2 1066-t nem is írom nekem 2x1ben eléggé jól megy.
Valakinek valami okossága van, tuning tesztje ossza meg nyugodtan mert érdekelne.
Crucial Tracerem volt már több kit is igaz 2x1es bemutatni nem kell őket sem. -
fanti
addikt
Sziasztok!
Gigabyte P35-DS3 rev 1.0 lapról váltok most egy GA-EP45-DS3R rev 1.0 lapra.
Benne egy Sapphire Radeon 4890, egy Q6600 (G0), és 4x2GB Kingston DDR2-800 memória van, és ezek kerülnek is át az új lapba.Tuning kapcsán lenne kérdésem.
A mostani lapomban alapfeszen hajtom a Q6600-at 3Ghz-en (9x333).
Ebben az új lapban hogy kell beállítani a tuningot?
Itt is elég fixálni a PCI-E frekit 100-ra, és az FSB-t 266 helyett 333-ra állítani, valamint a memória visszaosztást beállítani 800-ra?Bocsánat ha ostobát kérdezek nagyon, de a P35-ös lapomat ismerem jól, de a P45-ös Gigabyte lapoknál sokkalta több a beállítási lehetőség azt olvastam.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
vergilx
őstag
válasz
banderasz77 #15836 üzenetére
Iponban is csak sima UD3 van...
-
toyone
őstag
válasz
banderasz77 #15834 üzenetére
, Apróban találsz egyet.
-
toyone
őstag
válasz
banderasz77 #15832 üzenetére
Volt itt korábban, hogy már nem gyártják ezeket a lapokat. (ha jól emlékszem)
-
Pala
veterán
válasz
Hunter2 #15825 üzenetére
Thx!
És fesz-emelés nélkül mennyi a max, azt nem nézted? Én azt a legmagasabb stabil órajelet akarom megpályázni, amit még fesz-emelés nélkül el tudok érni. Igazándiból tippem sincs, hogy mire számíthatok, csak reménykedem, hogy a 3.5GHz meg lesz. Meg hát procifüggő is a dolog, gondolom. -
Pala
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne a hozzáértőkhöz:
Valami jobbféle P35/P45-ös Giga lap kellene (előbbivel a megfelelő topikba írkáltam, szóval az ide nem vonatkozik), a következő kritériumokkal:
1. megbízható, stabil lap legyen
2. egy E7300-at szeretnék benne húzni, ha nem is a csillagos égig, de olyan cirka 3.5GHz körüli eredménnyel már bőven elégedett lennék (a mostani EP31-DS3L lapomban az FSB-t képtelenség 340 fölé vinni), szóval valami jobbféle tuningos lap kellene
3. olyan maximum bruttó 30k-t tudok rászánni (+1-2 ezer még belefér)Természetesen már előzőleg utánanéztem pár lapnak a Gigabyte oldalán, de olyan sokféle van, hogy fogalmam sincsen melyik lenne az ideális. A fentiek mellett nekem már csak integrált hangra meg 1db IDE portra van szükségem, de ez gondolom mindegyiken van.
Ha valakinek van konkrét ötlete, szívesen venném!
mod: még valami: egy P43-assal sokkal rosszabbul járnék, ha a fenti kritériumok fontosak?
-
Hunter2
addikt
UD3R , F9-es BIOS.
Most sikerült beállítani, kicsit figyelmesen olvasva a gépkönyvet rájöttem melyik vonatkozik az inteles raidre illetve melyik a GRAID-re.
GRAID-ben összeraktam 0-ába a két vinyót de a vista alatt valamiért nem látja egynek, pedig ha minden igaz egy 500Gb-os particiónak kéne hogy lássa. -
Hunter2
addikt
arra tud valaki valamit mondani hogy miért nem tudom a lila csatikon RAID-ben használni a két egyforma seagate vinyómat? Egyszerűen nem lehet bemenni a raid vezérlő biosába beállítani hogy milyen módban menjen.
-
toyone
őstag
válasz
FragMaster #15819 üzenetére
Akkor felesleges a váltás.
-
toyone
őstag
válasz
banderasz77 #15817 üzenetére
-
banderasz77
addikt
Az EP45-UD3 és az UD3R csak a Raidben és a hűtőbordában különbözik? Minden más tök ugyan az???
-
toyone
őstag
válasz
FragMaster #15814 üzenetére
P45 mellet szól még a magasabb FSB is. Qaudnál-a p45 a jó.
-
toyone
őstag
válasz
FragMaster #15812 üzenetére
Azért várj meg még pár véleményt.
-
toyone
őstag
válasz
FragMaster #15810 üzenetére
P45-ben kicsit részletesebb beállítások vannak jobban ki lehet hegyezni a végét a procidnak.
De P35-ben jobban alá lehet fesszelni a procikat.
Vdrop: nálam az UD3R 0.08-0.09-eket droppol -
FragMaster
addikt
Srácok, a P45 lapok hogy állnak a vdroppal és a tuninggal a P35-ökhöz képest? Pl. P35-DS3 vs EP45-UD3 esetén.
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #15808 üzenetére
Á már nem.Lekell végre egy kicsit nyugodni.Most minden jó,és ezt az ud3p lapot is megkedveltem.Nagyon jól megy és nem adom el.Az elmult 1 évbe volt jópár lap és proci,úgyhogy leállok most már egy kicsit mert unom,és végül is összeállt a gép is úgy ahogy szerettem volna.Holnap már otthon leszek és tesztelgetek tovább.Tetszik a dolog.
Amugy meg addig jó amíg zajlik az élet. -
lipi67
nagyúr
Hát..Most gondoltam, rendbeteszem a dolgokat itt (gépem), közben megfőzöm a holnapi kaját, hogy reggel alhassak, erre..Reggel 9re mennem kell szereni-most szóltak-Hidd el, nem magam alakítom így, sajna mindíg közbeszól valami vagy valaki. Kben az éjszakai nyugit szeretem.
Árulod a lapodat?
-
toyone
őstag
válasz
Frenky89 #15806 üzenetére
Ameddig csak tudod viheted lefelé a feszültséget. Mostanában sokan foglalkoznak ezzel CPU alulfeszelés
Jómagam is kísérletezgettem vele E7400@7*400@1.04V -
Frenky89
addikt
Meg szeretném tudni, hogy mi az a minimális fesz, amin még tökéletesen működik a procim alapórajelen. Saját kútfőből annyira jutottam, hogy C1E+EIST
isabled és addig csökkentem a VCore-t amíg a Blend nem hibázik.
Folytassam ezt a módszert, vagy downlock-nál is buktatót jelenthet a többi fesz, úgy mint Term; Ref; MCH Core, stb... ? -
scope2007
addikt
hali!
tudnátok ajánlani valami jó 2x2gb ramot ebbe a konfigba?
GIGABYTE EP45-UD3R [DDR2 1366+*/1066/800/667 MHz memóriamodulok támogatása]
INTEL CORE 2 DUO E8400
4890 1GB -
lipi67
nagyúr
válasz
toyone #15800 üzenetére
Értettem!
Bakker, most értem gép elé..Nem is baj, Itt iszonyat meleg volt, de ezt Te is tudod, hisz födik vagyunk
. Teszt már nem lesz, holnap asszem Barcikai "túra", meg lehet, hogy Tapolca a könyvelő picsához, hogy enné meg a fene. Gyötör az a nő..
Szép estét amúgy mindenkinek! Vagy jó reggelt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Video digitalizálás
- Milyen processzort vegyek?
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Assetto Corsa Competizione
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Google Pixel topik
- Warhammer 40k: Space Marine 2 (PC, PS, XO)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
- Asus P5KC alaplap, Xeon procik fogadására felkészítve.
- 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest