Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Villogó power ledre van valakinek valami ötlete?
mielőtt megkérdeznétek, jól van bekötve.
kb 5mp-ig világít utána 5mp szünet -
lipi67
nagyúr
Kihagytam..
Nem tudom mi a fene van, de Vid-en megy 3,7GHz-et,de utána..borzalom.úgy 3,8-3,9-ig semmi gondom, de képtelen vok primestabil 4GHz-et még valós 1,36V-on is! Állíthatok bármit a deszkán. Valid az jön nevetve 4,3 is, de stabil 4GHz..kvra nem
-
lipi67
nagyúr
válasz
pokol ura #15583 üzenetére
1ik teszben ez, másikban az, de sztem a 4850-es nem rossz, sőt. A másikról személyes tapasztalatom nincs, butaságot meg (teszteredményekre támaszkodva), nem akarok mondani.
24/7-ben ilyen VGA mellett(s persze procit megrángatva kicsit) semmi baj azzal a konfioggal. Nekem, ha a fiam nem lenne, alaplapi vga, 2180 oszt' jó is.(bár..unnám, de használni bőven ok)(#15584) FRENK1988 : Van egy "még hivatalos" feleségem Szhelyen ha gondolod. Teszteredményeim vannak bőven, fotó is, meg1ezhetünk
(#15591) winfier: Lassan abban a gépben semmi se kap feszt. Táp nélkül mennyit megy?
Kben, nekem is tetszik, de ne kínozd már
. Adj a szájának!
-
Sziszifeca
őstag
Szerintetek mit kell állítani UD3R lapon, ha stabil a Prime, de ha netezget, vagy játszik, és alt+tab-ot nyom, akkor egyszercsak kékhalál. Egyik ismerősömnek ezt csinálja.
-
winfier
senior tag
válasz
Tommee #15594 üzenetére
nem hiszem
Itt csak adtam 1 feszt a procinak, nehogy az korlátozzon
A proci így ment a régi lapban:
3600MHz 1,088V
3800MHz 1,136V
Az új lapban is úgyanezt hozza. -
winfier
senior tag
válasz
winfier #15591 üzenetére
ezek lemaradtak:
Akkor az eredmények:
EP45 DS3: EP45 UD3:
457FSB---->484FSB ---> 1,1V MCH
473FSB---->493FSB--->1,16V MCH
482FSB---->505FSB---> 1,18V MCH
495FSB---->515FSB---> 1,2V MCHElég szépen felülmulja a régi DS3-at
1,2V MCH-nál 20FSB-vel azért az nem semmiés az UD3 csak gyári F3-as biossal ment. Lehet, hogy az újabb biosok még dobnánk rajta.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Pepe78 #15585 üzenetére
eredmények
Alul van pár amit toltam.
Lehet vissza pattintom a ramjaimat és tolok vmi magas 24/7-es fsb-t -
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Lehet megint P 45-re váltok.
GA-EP45-UD3P (rev. 1.0) lap a kiszemelt.
Fsb-ben mit sikerülhet kicsalni belőle vajon?
A chipset hűtése szép kék, de jó is lett? -
pokol ura
senior tag
válasz
lipi67 #15568 üzenetére
üdv mester!
de sajna ez marad, a proci be is vált, igaz nem egy E8400, de azért 16k kontra 34k azért van különbség anyagiakban. ugyanez a lap is 25,5k-ba el is ment a lapom ez meg lenne 18k. per pill most olyan vga nincs, megelőztek, de kináltak helyette 4850-et vagy gts250-et, nem tudom h melyik legyen
-
Tommee
aktív tag
válasz
Gorneck #15580 üzenetére
Ram összeállításom ha kell 1000-en megy stabilan(értelme nem sok, szépen 1:1-ben 800-on használom alapfeszen), de próbáltam külön-külön a Corsair párt, a Geil párt, többféle BIOS-t.
Viszont 7x400-on alulfeszelve is atomstabil a procc(1.15V BIOS). Így nyertem 15W-ot fogyasztásban.
Most megfordult a fejemben h veszek vmi p45-ös lapot, de lutri, hogy lap vagy proci a szűk keresztmetszet. -
winfier
senior tag
Nah úgy néz ki nem mondtak akkora hülyeséget gigáék amikor azt mondták, hogy jobban tuningolhatók az UD lapok a sima DS lapokhoz képest.
Holnap teszem fől az eredményeket. -
Tommee
aktív tag
Lehet h láma kérdés, de a Gigabyte P45-ökön 8 tűs +alaplapi tápcsati van.
Kérdés h menne e 4 tűssel a lap, mert tápomon csak olyan van. -
-
Petyáá
csendes tag
Sziasztok!
Most érkezett meeg a gépcsoda persze darabokban. Röviden : GIGABYTE eP35-DS4 , Intel Core 2 Duo E 8200 , ATI HD8450 , stb. DE a múlt este kicsit hosszasan szenvedtünk vele hiszen a pontos (tényleg pontos vagy 15 ször ujraakötötttünk mindent) összeszerelés ellennére a gép meg sem mukkant. Próbáltuk az eredeti FSP táp helyett egy másikkal is de ugyancsak nagy volt a csend és a igen a bekapcsológomb jóhelyrevolt kötve.
Hallottam különböző forrásokból hogy egy GIGABYTE szériahibáról lesz szó miszerint nem bootol az alaplap valamilyen gyári rendellenesség folytán.
Azt szeretném megtudakolni tőletek hogy előfordult-e veletek hasonló vagy tudtok-e javasolni valamit amit esetleg nem próbáltunk ki vagy tényleg a szériahibáról van szó és lehet visszaküldeni postán a lapot?
(a BIOS-t reseteltük és az elemet is leellenőriztük)
Ez a legrosszabb amikor nem tudjuk mi a hiba forrása ezért szeretnélek megkérni titeket ha tudtok segítsetek és ha tényleg az alaplap a ludas akkor minél hamarabb vissza tudjam küldeni valami értelmes indokkal.
Előre is köszi.
-
lipi67
nagyúr
válasz
toyone #15548 üzenetére
Na..Erősen barátkozom a biossal. Azt hiszem lassan kijelenthetem, jobb mint az F6.
Azzal 3,6GHz volt 1,184(vid-je)-en, és több óra kinlódás után sikerült 40MHz. 3640MHz felé képtelen voltam jutni. Most úgy 1 óra tökölés után: [3704]. Mivel F6-tal asszem 0,992 nél is "csak" 2,8GHz volt, most meg [ITT] a vége, szerintem ez a bios tuningosabb.
Köszi a linket! -
Chalez
őstag
válasz
lipi67 #15568 üzenetére
Lehetséges, hogy egy portalanítás, újrapasztázás, töredezettségmentesítés kombó segít a kékhalál problámámon?? du 2 óta nem volt semmi kék, pedig még Everest stabilitástesztet is ráküldtem cpu 4Ghz mem 1000Mhz-en...
+ alaplap kivétel - berakás zsínórok lehúzása - visszadugása...? + 2 indián ima elmormolása... -
lipi67
nagyúr
válasz
toyone #15548 üzenetére
Eddig [ezt] adta. Határozottan tetszik
(#15561) Chalez : Akkor szard le! Volt ennél jóval melegebb, nem durván meleg az!
Kékhalál..nézd át a membeállításokat, s amit lehet, kézzel állíts be a biosban. Memset segíthet.(#15563) FRENK1988: Esetleg házastársat társasházra?
(#15565) pokol ura : Szavadon foglak! (úgy se tartod meg, ismerlek
)
Arra gondoltam, hogy: Ok, hogy jó széria, de 24/7-ben nem hiszem, hogy 4GHz-en fog rohangálni. Alá meg bőven ok a p35 és akkor már ha tudsz, olcsón Abit, használt. A giga lap tök ok, annyiért meg főleg. A 4870-es nagyon jó, de úgy értettem, hogy 5200-höz tök ok a 4850 is. -
FRENK1988
veterán
Valaki véletlenül nem akar cserélni egy EP45-DS3 deszkát egy DS4 vagy jobbra?
-
lipi67
nagyúr
válasz
toyone #15548 üzenetére
Most fejeztem be a "mozizást
", H.Potter tudós lettem, igaz, semmit se értettem. Rögtön nyomom s este ha elalszanak, meglesem.
(#15552) Chalez VGA közvetve okozhatja a "lap melegedésést". Úgy értem, hogy közel van az ITE-hez s a vga fűtheti..
(#15556) pokol ura: Te se mondod komolyan! Minek hardvercentrikusan összeválogatni Neked, hisz 3-4 nap és már más lesz..Ha tartósan meg akarod tartani, s 5200-re építkezel(?), vedd vissza a p35-ös Abitodat, és vegyél "csak" 4850-et.
-
pokol ura
senior tag
sziasztok!
egy E5200 alá keresnék lapot, mert a G31 nagyon nem jött be. EP45-UD3R-em volt, de gondolkodtam CF-en ezért nem tudok dönteni. h X48-DS5 26k; EP45-DS3P 27k; EP45-UD3P 35k. vagy elég a sima UD3 26k, abból is rev 1.1. és hozzá egy 4870 1GB 30k-ért?
válaszokat előre is köszi
tudom nem idevaló, de vhogy mégis
-
Chalez
őstag
válasz
toyone #15551 üzenetére
Ahamm, tehát akkor a videókártyához köze nincs...érdekes. Amúgy napi szinten pár hete kb 5-10 kékhalálom is lehetett, most éppen azt nyomozom, hogy mi lehetett a baj. Proci újrapasztázva 3 órája, memók memtest szerint jók, külön külön betéve is jött a blue, vinyók bad sector mentesek, most töredezettségmentesítettem, friss az oprendszer... Mondjuk portalanítottam is egyet azóta nem jött a kékség de ez az eddigieket látva nem jelent semmit.
-
toyone
őstag
válasz
Chalez #15549 üzenetére
Idézek gorneck23 oldaláról:
Sokak által gyakran feltett kérdés és gyakori aggodalom: Mi írt ki az Everest alaplapi hőfoknak? Ez mennyire lehet magas hőfokban? Komoly magyarázat híján arról van szó, hogy az alaplapi hőmérsékletnek a Super I/O vezérlő belső diódájának adatait olvassa ki az Everest és a hasonló monitorozó programok. A chip ITE87xx névre hallgat:
PIC -
Chalez
őstag
Nem tudja valaki, hogy az alaplapom p45 ud3p 1.0 miért melegedhet fel pl játék közben 55C-fokra vagy fölé? Everest szerint... ma volt frissen portalanítva, de így főleg sokallom az 55 fokot. Vajon hol lehet az a rész a lapon amit mér a progi?
-
lipi67
nagyúr
válasz
breiner #15542 üzenetére
Azért nem akartam belemenni, mert más a deszkád, procid, stb.. és úgy se lenne jó Neked (meg nem is tudnék mondani) egy konkrét beállítást.
Olvasgasd át és kezdj el sakkozni vele. Ha elakadsz, itt leszünk, de akkor már tudsz konkrét hibajelenséget x-y beállítások mellet,s nekünk is könnyebb lesz a válasz.(most én is szívok, megy is az f10c fel rögtön)
-
breiner
aktív tag
Hello mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni van egy Gigabyte GA-EP45-DS4-em elég szép példány
jól lehet tuningolni meg minden csak nem tudom h mit jelentenek ezek.CPU TERMINATION
CPU PLL
CPU REFERENC
CPU REFERENC 2MCH/ICH
MCH CORE
MCH REFERENC
MCH/DRAM REFERENC
ICH/ I/0
ICH/COREértem h északi híd meg h déli meg h proci csak nem tom h mit jelentenek pontosan.
-
lipi67
nagyúr
válasz
stigma #15530 üzenetére
Én 1 éjszaka nézegettem az f10-et és tetszett. Most f6-tal szétcincálom x feszen, majd vissza f10 és meglesem. Szerintem is elég jó az az F10. Bevallom, pontosan nem is értettem, hogy mit kérdeztél (u.azon beállítások mellett-de más fesszel a procinak(pont elég
), de ha más a szorzó, s az órajel u.az, akkor a ramoknál is más a visszaosztás mert más az FSB. Vagy nem jól értettem a kérdést?
(Ha már p35, ne DFI, az is macerás- igaz, meg is éri. Szerintem ne add fel, nem bonyolult ez a deszka, és sztem kva jó kis lap ennyiért)(#15533) Gorneck23 : Gyááá! barátom, Te milyen kis"gonosz" is tudsz lenni!
-
FRENK1988
veterán
Egy York 9400-hez kellene egy bűvös 4GHZ-hez beállítások
Tudna nekem valaki segíteni?
-
stigma
addikt
válasz
Gorneck #15531 üzenetére
hát lehet az lesz igy sokadik próbálkozásra.Majd keresek újra egy P35ös DFI-t az az én lapom
Amúgy az oldalad tüzetesen végignéztem, kalkulálgattam kipróbáltam az összes beállítást és semmi.Még az jöhet szóba, amit akarok, szeretnék E8400ra ha váltok 450es FSB bőven elég 4ghz-hez -
stigma
addikt
válasz
lipi67 #15529 üzenetére
Nah hát akkor, az én saját ,,kis tesztjeim" alapján inkább F10c-t használok mint F6-ot, mert valami miatt mintha jobban szeretné a lap minta régebbi jól bevált F6-ot.
Sikerült össze hoznom 490es stabil fsb-t közel 30perc prime(tudom ez kevés a beton stabilhoz), de valaki mondja már meg miért lehet az hogy 6-7-es szorzóval simán ugyanazon beállítások mellett - Vcore növeléssel persze - minden ugyanazon beállítások mellett megy, 8-nál nem hajlandó megmozdulni.
Régebben kb 5-6 hete csináltam egy 1 órás primeot 500as Fsbvel, persze ha azokra lővöm be akkor jóformán csak resetelget a lapom.Valami ötlet? -
lipi67
nagyúr
F10-es biosról senkinek semmi tapasztalat?
(Iponnál megint van UD3R) -
noxon
őstag
Betettem próbaképp az 1066mhz-es ramokat a régi 667-es ramjaim mögé és igy nem fagy a gép. Kérdés: ér igy valamit az egész? Vagy ettől nem lesz gyorsabb a gép? Lehet, hogy azért nem fagy mert amig nem megy 2 giga fölé a memória kihasználtság addig nem is használja az 1066-os ramot?
-
-bh-
aktív tag
válasz
scope2007 #15521 üzenetére
Winyókkal kapcsolatos; bővebben..
Én be szoktam kapcsolni. -
scope2007
addikt
hi!
ezt érdemes bekapcsolva hagyni biosban?
HDD S.M.A.R.T. Capability ha gond van mit és hogy jelezne?
-
lipi67
nagyúr
Jó hajnalt(?) Alig győztem visszaolvasni. 2 kérdésem lenne. Valóban megszűnik az UD3R/P?
Valaki tesztelte az 10-es biost, s ha igen, mi a tapasztalat, mert nálam elég jól ment..
-
boogie84
veterán
ezen a képen látsz egy olyan sort h :
(C) MCH Frequency Latch. gondolom nálad ez 400MHz.
System Memory Multiplier SPD. ez egy szorzó, amivel a fentebb beállított frekit megszorozza. így jön ki a valós órajel. tehát ha neked ott 400 van, akkor a multiplier-t 2,66- ra kell állítanod, h kijöjjön a 1066.
ezzel kell játszani. 400 helyett van még 200, 333 MHz. a szorzóból is több van.
jó játékot -
noxon
őstag
Hello!
A sok szenvedés után, hogy megy-e a gépemben az 1066-os kingmax vagy ocz, elvittem haveromhoz a ramot ott neki kapásból felismerte és már futott is minden mint a karikacsapás. Úgyhogy valami az alaplapommal van gáza prociknak van köze a ramokhoz, hogy milyen futhat? Másik, a biosban csak 400mhz-ig lehet emelni a ram frekvenciát mikor tudja elvileg az 1066mhz-et is.
-
C64
őstag
válasz
lala42 #15513 üzenetére
Köszi az infót. Nos, gondolkodtam és úgy döntöttem, hogy nem éri meg az a 10-15%-os teljesítménynövekedés +30e ft-ot, így már vissza is került a régi, jól bevált P35 a gépbe! Itt is muzsikál a Q9450 3200-on, 1600mhz ddr3 rammal. ÉS atomstabil. A cpu pedig alapon 28 fokos, de úgy, hogy a venti a hűtésen kb 400rp-mel forog. Ha kikapcsolom, akkor 40 fokos. Szal bőven jó ez nekem. Köszi a segítséget mindenkinek!
u.i.: a p45-ös lap a sok lefagyás miatt hazavágta az os-t, újra kellett telepíteni a 2k3-at. na itt döntöttem úgy, hogy elegem lett.
üdv
-
C64
őstag
-
Hunter2
addikt
A "Robust Graphic Booster" mit csinál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest