Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Még sosem frissítettem biost.Letöltöttem a gigabyte oldaláról.Hogyan kell frissíteni a mostanit?Alaplap neve:Gigabyte GA-EP45-DS3P
-
bzs73
őstag
Hát nem tudom,nekem nem szokott ilyet csinálni hogy egyszer megy utána nem.Valamit ami fontos lehet a ramoknál auton hagysz,vagy pedig nagyon határon vagy,valamelyik fesszel.Mondjuk én 24/7-re sose szoktam kitesztelt eredményt használni.Pl:A mostani e5300 is 3ghz@1.024v-on 1 óra blend van,de én 1.040-on használom.Én mindíg ráteszek egy kis + feszt 24/7-re.Eggyet emelek és az a tuti,úgy mentem el a biosba.Nem is volt sose gondom.Teljesen mindeggy az a kis fesz,nem oszt nem szoroz.
-
NFree
addikt
Hát srácok nem tudom, mennyire lehet a ramokra érzékeny ez a lap, most teljesen meghülyült
Anno nem akart 500fsb-vel menni az istenért sem, a hetekbe meg valami furcsa csoda által ment mint a szél 500-at na mondom fasza , biztos a bios frissítés tett ilyen jót , na erre beszereztem egy übertuningos procit gépbe belerak , 1 napig nagyon faszán ment az 500-is alacsony feszekkel, de mondom nem rohanok előre nem teszteltem ki rendesen, inkább kezdem az elején és ha azokon túl vagyok jöhetnek az 500+-os eredmények, erre most megmakacsolta magát, megint nem megy, én ezt nem értem.
Lassan ott tartok eladom az egészet a fenébe nem idegelem magam vele -
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #17695 üzenetére
Így van.
Az ud3 lapoktól sokan azért szabadultak mert nem bírtak vele,és pont a ramok miatt.Nagyon érzékeny a lap a ramokra.Amugy ez is úgy került hozzám.Egy cimborám megkért hogy szerezzek már neki ilyen lapot,mert látta hogy mennek benne a procik,és hogy majd ő a p35 után...Én megvettem tőle a p35ds3 lapot,mondom jó az nekem,de 2-3 nap után jött hogy inkább enged az árból adjam már vissza a p35-t.Mondom nekem most nincs pénz p45-re,de hát azt mondta rá ér,csak adjam vissza neki a p35-t.Hát akkor mondom okééééés.Nekem ugyanúgy megy ez a proci ebbe a lapba is mint a p35-be.
Így megint ud3r lett,aminek végül is örülök,mert 20k-ba vettem 2 részletbe majd 1 év garival. -
lipi67
nagyúr
Jaja! Mikor megvettem az UD3R-t..Gorni röhögött mert össze akartam törni
Nem tette a dolgát. Majd..majd rájöttem, hogy kva érzékeny a ramokra, s ha azt nem tapaszatlom ki, b@szhatom. Ma..merev részegen 10mp bios és már 4,6GHz felett vagyok. Igaz..Ezek a lva ramok terhelik án a lapomat..Egy "mezeibb rampárossal" sokszor többre mennék, de egy jobb tuningeredmény (S.PI, wPrime) meg kéri a gyors ramokat..
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #17692 üzenetére
Nincs mit.
17693) NFree: Igazán nem azon csodálkozok hogy 380 körül van a vége,hanem azon hogy 90%-os fsb tuning-nál nem kell neki fsb-voltot emelni,beéri 1.1v alappal.
Ramokat meg hát érdemes átnézni mit hogy kell,és hogy mennyi kell a ramoknak,mert nagyba befolyásolja a cpu tuningot.A mai deszkák és ramok ha túl vannak feszelve,az is baj.A legtöbb user a cpu tuningot a ramok-nál bukja el,mert a ramokat nem tudja helyesen belőni.Érdemes a ramokra is időt szánni,mert ha az nem megy a cpu-ból se fogod tudni kihozni a max-t. -
lipi67
nagyúr
Jogos, benéztem a procit..Azzal valóban nem csinálsz 533-at. Az, hogy meg mit produkál..Miért ne? Vannak furcsaságok. Amit a lapokról írtál, félő, hogy nem egyéni tapasztalat. Nekem is rev1.0-ás van, és baromi sokat drooppol. Viszont..FSB-ben határ a csillagos ég. Én ingadozást nem vettem észre, beáll az szépen, de LLC-vel sem kevés a feszesés. (ezt procija is válogatja. Azt nem gondoltam volna, hogy azok a ramok így tudnak menni!
Köszi az infót!
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #17690 üzenetére
Hát most jelenleg 533fsb-t nem tudok tesztelni mert e5300 van nálam az meg nem egy fsb bajnok proci.Amugy ilyen procit se láttam mégpedig jó pár megfordult már nálam.Ugye alapból 200 az fsb,és 380-ig elmegyek vele ami 90%-os húzás 1.1vtt-vel.
Nem kell neki emelni fsb-t de tovább nem akar menni sehogy.Most ezzel killódok,pedig nem tartom magam bénának ilyen téren.Én már nem tudom,hogy valamit elbénázok-e vagy mi van,vagy létezik ilyen.De hát mért ne létezne.Láttam már sok érdekes procit.Ez is az.
Amugy brutál ez a Corsair Dominator 2x1Gb Ddr2 1066 KiT.Rev 5.1-es.Hát majd nem soká lessz másik procim és majd azzal tesztelem jobban ki ezeket a ramokat.3:5 tudom nem jó,írtam is.
A lap ami most nálam van rev1.1. Hát mint mondtam ez a 6. ud3r,abból 2db rev 1.0 volt,és 4db 1.1 volt,és még 1db ud3p volt,ami rev 1.0 volt.
Hát tapasztalatom az hogy fsb-be a legtöbbet az ud3p ment,de viszont tuningba az ment a leggyengébben,tehát több fesz kellett neki mint ud3r-be,és jobban is ingadozott benne a magas fesz.Nekem ud3p nem jött be.Ud3r-nél az a helyzet hogy szerintem a rev 1.0 úgyszintén nagyobb fsb,de ennyi.A rev 1.1 stabilabb,kevesebb dropp,és nagy fesz-nél sincs olyan nagy ingadozás.A rev 1.0-k,mindkettő nagyobbat droppolt mint az összes rev 1.1.
Ami most van rev 1.1 pl ezt a ram tesztet ha megnézed láthatod hogy cpu-nak 1.1000v van adva biosba,everest pedig 1.088-t mutat.Akkor mennyi a dropp? 0.012v Tudom ez nem nagy fesz,fentebb azért nagyobb a dropp,de nem sokkal,de mondom laponként eltérő volt.Szóval az ud3r-nél eggyértelmű hogy a magas teljesítmény csökkent a rev1.1-nél,de a stabilitás,ingadozás,dropp javára.Volt olyan ud3r lapom,aminek ha 1.1000v-ot adtam biosba 1.056v lett,és llc-vel.Ált azért 1.072v volt a lapok többségénél.Az biztos mondjuk hogy nem a dropp számít,mert amúgy meg kit érdekel a dropp,csak az a baj hogy a nagy dropp fesz ingadozást is hoz magával,és az teszteknél nem jól jön,mert van hogy épp menne a teszt tovább,de ugye egy hirtelen ingadozás,kihegyezett feszeknél,ahol már tényleg a határon vagyunk,nem jól jön.Na hát most így ennyi,és hát persze nem biztos hogy minden így van,ez az én tapasztalatom.Biztos van aki nem így látja,én ezt tapasztaltam a lapokkal kapcsolatba,és ettől függetlenül a legjobb p45 tuning lapnak tartom én is az ud3 szériát. -
lipi67
nagyúr
Tök jó,hogy ezt nézed, és a eredmények szuper eredmények!
Én is szórakoztam ilyenekkel, élveztem. Most is tenném, csak..nincs ramom. Kellene 2x1 giga,de..Vannak elvárások.(tudnia kellene amit a team..)
UD3R-ben (hogy ne legyen itt se off), tudnia kellene 1:1-ben 553-as FSB-n 1106-on a CL 4-4-4-10 pl.9-et.
Vagy..5:6-ban 5-5-4-10-en pl9-en 1325MHz felett.Nem tesztelnéd inkább ilyen visszaosztással? (3:5..tom-tom, jó amit csináltál, de bug és nemtok vele jó Super PI-t (pl. )elérni.)
Ez a lapocska milyen? Rev1? Mennyi a Droop? Az eddigi 6 lapnál mennyi volt a legtöbb,s mennyi ez? Tudom, siok kérdés, de érdekelne nagyon.. Más ramokat is fogsz tesztelni?
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #17686 üzenetére
Szevasz lipi.
Hát most proci mikor mi van.Most jelenleg e5300 van így szerényen.Elég ez,volt elég jó procim,pihiztetem most a nagy tuningot.
Most Ramokat tesztelgetek.Most került hozzám 2x1gb Corsair Dominator.
Végül is 1-2 eredményt mutathatok itt is,mert ep45ud3r lapba nyomom,így nem off.
1066mhz@1.728v--3:5-be
1066mhz@1.808v--5:8-ba
1200mhz@1.856v--3:5-be
A 3:5 tudom gyenge visszaosztás ,nem sokat ér,de azért hogy a lapot fényezzem,még 1200mhz-nél is 1.1 mch van,és perf level 6.Azért az nem rossz.Amugy 1200mhz-t néztem már 5:8-ba is,és 2v-on meglessz,perf level 7-en.
Szóval ez nekem a 6. ud3r lapom,és nem hiába hogy visszatérek hozzá mindíg.Szuper ez a lap,és most szerencsém is volt,mert másnak vettem meg,de nem bírt vele a cimbora,és elkunyerálta tőlem a p35ds3 lapot.Hát mondom egye-fene.Megint ud3r lapon leszek.
Amugy ez az ud3r droppol eddig a legkevesebbet.Mint mondtam ez a hatodik ud3r lapom,és volt ud3p is,és volt ám köztük külömbség.Dropp-ba is,és beállításokba is.Na majd rakok ebbe is valami húzósabb procit,oszt had szóljon. -
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #17683 üzenetére
Te! Hány van belőled? Mindenütt ott vagy, ahova benézek
Nagyon hasonló topikokat látogatunk..Kíváncsi lennék, hogy néz ki a bnőd..
(#17684) bzs73: Szia!!! Veled mizu? Mivel nyomod most, s mik a tervek!!?
(#17685) NFree : Hali! Nem szar az, hogy elkapkodd! Jogos. Ramok fogynának el? Hát..1100-et csak mennek, s 550-es FSB felé nem nagyon fogsz menni..
Feszelni ne feszeld nagyon, inkább maradj 1,5V alatt, de 1,46V-os VTT-re készülj be.. -
NFree
addikt
válasz
lipi67 #17674 üzenetére
Igen az lessz , na majd látjuk mit produkál , nem akarok röktön neki ugrani, előbb látni szeretném , hogy teljesít normálba, aztán jó lenne valami 500+-os prime eredmény a határ a csillagos ég , de bevallom őszintén fosok , hogy a ram fog szivatni 1,
2 nem bírom még vízzel sem hűteni magas fsb-nél . Kiváncsi leszek lessz- e most mínusz a hétvégén. -
czpitti
senior tag
sziasztok.segitség kellene mert MEGŐRÜLÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!a configom:ma 790x-ud3p deszka,6400+amd athlon proci,4x1giga kingston 800 ddr2 ram,ati radeon hd4870 512-es vga 360 körüli samsung vinyo+160-as samsung vinyo sound blaster audigy 2 zs hangkari 650-es fsp táp pioneer dvd rommal.2 gondon van:w7 alatt a hangkártyám gameportja s**r minden drivert kiprobáltam már.a kari rendben van xp alatt jó.okosok írták hogy w7 kompatibilis(microsoft)a másik gond
an lassú a gép hogy megőrülök pörögnie kéne de vánszorog.lehet a w7 a hibás ha vki tud jól működő w7 et megköszönném.ja ami fenn van 32 bites(sajna)ha tudtok segitsetek köxi
-
Cseneles
őstag
Szeva!
Gigabyte EP45 DS4 lapom van és dual boot-ot csinál mindig ha proci nem alapon van...
CPU 4*3400 alapfeszen(VID 1.26v) tökéletes 10óra prime és fél óra IBT stabil!
Gondom az hogy bekapcsoláskor a gép 2 másodper után ki is kapcsol, második bekapcsra elindúl normálisan! Alvó állapotban ez a jelenség rosszabb onna fel sem áll a rendszer csak be-ki kapcsolgat 2-3 másodpercenként
Alapórajelen minden rendben van !
Ennek mi az oka? valaki mondta kicsi a fesz valaminek....tápegységem
COOLER MASTER Real Power M520 520W Modular -
NFree
addikt
Szerintetek egy ram mondjuk kevesebb fesszel is beéri, mondjuk 1066mhz-en , előfordulhat hogy akkor nem terheli annyira az mch-t vagy ez baromság,
gondolom it abból job újabb chip mindenből kevesebbet kér
-
reset
senior tag
Sziasztok!
EP45 DS3P lapom van. A VGA Radeon HD 4870 1 GB - PCI-E (lásd az adataimnál). Nemrég babráltam a BIOS-on és az "Advanced BIOS Features" táblában, az "Init Display First" default bejegyzését, ami PCI átállítottam PEG-re, mondván: PCI Express 16-os slotban van a karim...Ezt követően, a gép indításakor nem mindig töltődött be az op.rendszer (Win. Prof. Sp2 HU). A tálca bejött, de az ikonok már nem. Az egérkurzor mellett homokóra, a kurzort mozgatni lehet, de a klikkelésekre nem reagál a Win...Restart és akkor minden ok'.
Visszaállítottam a bejegyzést PCI-re, azóta nincs gond.
Nálatok milyen bejegyzés van az Init Display First-nél - egy db PCI-E VGA esetén?
Amikor összeraktam a vasat, akkor átsiklottam e bejegyzés fölött és így telepítettem a Windowst - lehet, hogy ehhez szokott a szegény pára...?
A "Win. XP kérdések és válaszok" PH-topicban is fölvetettem e problémát. Ott egyeztünk meg abban, hogy visszaállítom az indexet defaultra - azóta nincs gond.
Nem slampos ez így... -
kenwood3
addikt
Helló !
Segitsen nekem valaki alaplapot akrok cserélni mert vettem 1 Radeon 5770-es karit ami ugye Pci-express 2.1-es a mostani deszkám viszont csak a pci express 1-et tudja működni működik csak azért jobb lenne 1 olyan lapba tolni ami biztosan tudja a 2.0ás PCIE 2őt ! Kinéztem 1 deszkát ami a következő Gigabyte GA-EP45-UD3LR és arra lennék kiváncsi ez a deszka tudja -e a 2.0-át ! ha nem akkor ajánljatok már vmit ami tudja de csak Gigabyte érdekel !Válaszokat Köszönöm ! -
darál0w
Jómunkásember
-
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #17656 üzenetére
MX2-t elkenni? Az álom! Kenj MX3-at! Borzalom..
Nagyon tetszik Neked az az Xp. 1 baj van csak vele, hogy nem az a lényeg, hogy az oprendszer min van, hanem az, hogy a futtatandó prigi, hogy -miről fut... milyen a környezet.
Hagyd a csudába, érdekességnek jó, másra nem nagyon -
lipi67
nagyúr
válasz
darál0w #17651 üzenetére
Nem, nem csak ott, ez kb mindenre igaz. Minden lapnak megvan a maga tuiningos biosa. Nem feltétlen a legutolsó. Ennél F6 után csak gyengébbek jöttek az F10c-ig..
Abitomnál 12-es jó volt, 13-16-szar 15-17 megint jó.
Tesztelgetni kell. (volt nap, hogy 4x-5x cseréltem biost..)
(#17652) Hunter2 : Értem. Kben ha nem is tuningolsz, de egy tuningosabb biosnál pl. gyakran kevesebb fesz is elég a procinak, megéri megnézni.
-
NFree
addikt
válasz
darál0w #17639 üzenetére
Köszi nem tudom még mi lessz.
(#17640) lipi67
Nos az a nagy harci helyzet , hogy 520-as fsb-nél feljebb ez proci nállam nem megy jobban ,
Nos Laránál meg 540 fölött ment, de nem is ez a lényeg , hanem attól tartok a ramom meg a lap nem szereti egymást, mivel 1080mhz-fölött nem hajlandó elindulni a rendszer, még ha az időzítéseket lazítom akkor sem. S ha minden igaz jövőhétre lessz egy másik q9550-em :
fpo#: L830B550
VID: 1,1625V
s szeretnék vele egy kicsit játszani s ha nem fog menni ez sem akkor ramcsere lessz.
Jó lenne olyan 4.6 ghz környéke 3dmarkra meg olyan 4.3-4.4ghz-es prime stabil eredmény.
De lehet sokat akar a szarka(#17641) dime27
Jah jó lenne egy olyan ramcsi csak nagyon drága -
lipi67
nagyúr
Akkor Team Xtreem is :[link] Még bőven ment volna, csak ugye 4,7GHz-en egy q9550-nel nem olyan egyszerű tesztet futtatni már..
-
lipi67
nagyúr
Fura.Ugye a 3:5-ös visszaosztás gagyi, bug. (nem arányos a teljesítménynövekedés az órajellel)1:1-ben 1100 az ok, alacsony időzítésekkel. Elvileg..mikor máshogy nem tudtam megoldani és a ramok 3:5-ben 1300 fölött mentek..simán verték az 1:1-et..
cl5 jó, a többit csökkentsd ameddig tudod!!
A mostani..mit tud?
(látom, megadod a módját, kvajó a HW állományod, lehetne aratni vele...-Én hdd-re nem költenék annyit, szép meg gyors is, de 24/7-ben nem nagyon , tuningban semennyire se veszed észre..) -
darál0w
Jómunkásember
láttam már kingmax 2*2t menni 1100felett CL6ban.
ugye ottvannak a TeamXtreem ramok. erről lipi tud mesélni neked
crucial ballistix is megy szépen. még a 800as is megy 1000 felett
ittvan nekem a mushkin 800as. ez is megy 1000felett igaz, csak CL6.
OCZ reaper. erről nem is mondok semmit
hirtelen ennyi .
hogy származna mondjuk előny ha ugymond akkor a ramot sikerülne olyan 1200 körül hajtani? - tesztekben biztosan. játékok miegymás mellett nemhiszem, h észrevennéd
-
NFree
addikt
Sziasztok mondjatok már nekem memcsiket a laphoz amivel szereti a magas fsb-t, 500+ quad-al, lehetőleg 2x2gb valamint még érdekelne , hogy származna mondjuk előny ha ugymond akkor a ramot sikerülne olyan 1200 körül hajtani?
-
Karesz000
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene egy kis tuninghoz. A lapom EP45-UD3LR, a proci e6550, 4x1 GB Kingmax memóriával.
A procit szeretném húzni, nem őrült módon, csak olyan 20-25%-kal. A baj, hogy nem jutok a 2,33 GHz-es procival 2,5GHz fölé, úgy, hogy stabil legyen a gép. Elvileg a proci bírja a nagyon magas FSB-t is (akár 480MHz), de nekem nem sikerül kihozni belőle még 400-at sem. Állítottam memóriafeszt, procifeszt, próbáltam lépésenként finoman, de 2,5GHz fölött egyszerűen nem stabil.Ha valaki tudna segíteni, hogy milyen értékeket kell még állítanom, akkor azt szívesen venném. Köszi!
-
zolaas
senior tag
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy melyik bios a legutolsó ami stabilan megy mostanság? Nekem még az f8-as bios van fenn. -
Hunter2
addikt
Az UD3R F9 utáni BIOS-ába raktak valami plusz funkciót a venti vezérlésre vagy csak a CPU ID frissítést tették bele?
-
stigma
addikt
Valakinek van valami ötlete,arra hogy ezek mit is akarnak jelenteni pontosan? Gondoltam megírom a topicba mert jobban pörög minta DFI P45ös topic
CPU Clock Amplitude.............. 800mV / gondolom Gigabyan CPU Clock Drive/
CPU Clock0 Skew.................. 0ps /CPU Clock Skew egyik magra vonatkoztatva/
CPU Clock1 Skew.................. 0ps /CPU Clock Skew másik magra vonatkoztatva/Ahogy eddig néztem olyan 0, 100 és 200-at állítgatnak rá,amire következtetek ebből az az hogy Giga-nál CPU Clock 0mV-nak fele meg.(Tehát n állítsak semmit sem).
Tuning csak jövőhetén lesz DFI-nél csak körbenézek addig mi az ami más mint a Giga lapoknál. -
lipi67
nagyúr
válasz
ToxLee #17613 üzenetére
a mem feszt állítsd 1,8-ra, a dram terminationt meg alapbeállításra 0,9 uez a channel a-b is. majd utána oda emeled a ramfesz ahova akarod (ahol jó a ramodnak) ezek követik. (kben pont a fele fesz mindíg)
Hát pl.
4 modul esetén (ram)
2 modul esetén is ha 2x2 és pl a gyári feszük is magas (2,2v vagy felette)
ha magas fsb-t szeretnél elérni.(#17614) HZSolti : Gornit kérdezd már meg légyszi, Ő használja, tuti meglesi Neked!
-
PpenoO
őstag
válasz
eladohardver #17608 üzenetére
-
PpenoO
őstag
Természetesen lefuttattam az estool diagnosztikai tesztjét is. Íme az eredmény:
[SELF DIAGNOSTIC (ESTOOL v3.00g)]
Model Name : SAMSUNG HD322HJ
Rom Revision : 1AC01113
Serial Number : S17AJ90QC03037
Drive Size : 305244MB (LBA : 625140335)
Start Time : Mon Dec 28 20:47:59 2009-------------------------------------------------
Test Loop Number : 1/1
-------------------------------------------------
>> READ DMA : Testing... Pass !
>> CHECK S.M.A.R.T. : Testing... Pass !
>> SPIN DOWN / UP : Testing... Pass !
>> SIMPLE SURFACE SCAN : Testing... Pass !
>> WRITE VERIFY : Testing... Pass !
>> RANDOM SURFACE SCAN : Testing... Pass !
>> READ SURFACE SCAN : Testing... Pass !
>> RAM VERIFY TEST : Testing... Pass !
>> MULTIPLE READ TEST : Testing... Pass !
Service Code => SJ25 : Test OK.
End Time : Mon Dec 28 21:47:53 2009
Test was completed.
================================================= -
stigma
addikt
válasz
ungicer #17616 üzenetére
Crucial-nak szokott az lenni hogy azért nem indulnak el, működnek rendesen a memók mert elvileg 1.9V-on üzemelnek tuning nélkül, így próbáld meg ha elindult a gép 1.9V-ra feltenni.
Most nem tudom pontosan hogy giga lapok P45-ök alapjáraton 1.8Vot adnak első indításra vagy sem, első körben ezt próbáld meg.
Szokásos oldal, akik P45el kezdenek Giga résről: Gorni Gigabyte oldala -
stigma
addikt
válasz
ToxLee #17613 üzenetére
DRAM Termination ha auto-n van szerintem nem lesz gond, de max állítsd be 0.900V -ra az alatta levőt meg Channel A Reference, Channel B Reference AUTO-ra.
MCH Core: Ezt akkor növeled ha magas FSB-vel (~500 vagy 500+) akarsz ,,dolgozni" , illetve ha Quad-od van akkor kell az alap értéknél feljebb állítani. -
ungicer
csendes tag
Sziasztok!
Most cseréltem le a P35-DS3P-met egy P45-DS3-ra, nemigazán tudom, hogy P45-nél mit kellene állítani,mert van egy csomó új feature bios-ba, most raktam rá az F10b-t,de valahogy sehogy nemtudom beállítani úgy hogy mind a 2 rammal menjen a kóceráj..
Valami beállítási dolgokat leírnátok nekem?
Config:
mint említettem P45-DS3 @ F10b
Q6600G0
2x1 Crucial Ballistix 1066 ( még a régi Micron D9-es )nem kell tuning.. (egyelőre)
Köszi előre is! -
lipi67
nagyúr
válasz
CheaterBandi #17609 üzenetére
Most látom, hogy 8500.Á!
1. Alapfeszen viszi a (nálam alapfesz a vid valós) 4GHz-et a gyengébb is.
2. 8xxx-nek p35-ös lap jobban fekszik, kevesebb feszt igényel. Egy giga p35 DS4..hm ez lenne jó Neked! -
lipi67
nagyúr
válasz
tete007 #17604 üzenetére
1,9v 1066-os ramoknak kevéske lehet.
Ha felette fagy..(beszarás kben), emelj picit az mch-n. Elfáradhatott valami, s lehet, hogy nem a ram, hanem a lap.
(#17609) CheaterBandi: A lapodat nem ismerem, de tuti nem megy 400 fölé? (mit írnak rá , mondanak stb..egy dolog). Igen, itt is láttam a ph-n vkinél elég szép tuningot azzal a giga lappal. Kingston sajna nem az mint régen, de ez inkább a tuningolhatóságában jön elő. Mit támogat a lap? Ember nem tudja, mi izlik majd neki (netes giga listákat ne nézz, az nem mérvadó) Ha tudod, próbáld ki.
-
lipi67
nagyúr
válasz
ToxLee #17607 üzenetére
A dram termination nem külön "kapcsoló", a memfesszel egyenesen arányosan nő. Uez a helyzet a a memcsatornáknál is. Azok meg azért vannak, ha netán nem 1forma moduljaid vannak, akkor is be tudd lőni őket normálisan.
(#17602) darál0w:
(#17603) HZSolti: Nemtom milyen Win, de többen írták és tapasztaltam is, hogy 1-2 Win alatt még tuning nélkül se megy. Én nem használom, de ha kell, XP alatt megtom nézni Neked. -
CheaterBandi
tag
Hello a Gigabyte GA-EP45-UD3LR alaplapot szeretnék vásárolni mivel hallottam egész jól lehet vele tuningolni.Nekem Asus P5QL Pro lapom van ami max 1600fsb-ig jó szóval E8500 esetében 9.5x400fsb azaz 3800mhz.Ezzel a lappal mennyivel változna a helyzet 4-4,2ghz-et ki lehet belőle hozni egy normális léghütéssel párosítva ? Jelenleg Kingston KHX8500D2BK2/4G ramom van (Kingston HyperX Black Edition 2x2Gb 1066mhz) támogatja az alaplapot ?
Köszönöm a választ előre is nagyon fontos lenne !!!
-
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Biosba a következő beállítások mit jelentenek?
DRAM Termination; Channel A reference, Channel B reference
-
tete007
tag
üdv
kérdésem ki az aki CSX 2x1Gb 1066Mhz-es memoriát használ Gigabyte p45-DS3 alaplapban!
mivel nekem kb 1 éve van ez a rendszer de már az elején se volt atom stabil de most egy olyan 1-2 hónapig a XP rakás után ment vígan 5 napig is de most meg 1 napot nem bir ki hogy nem resetelne 102 hibával a gép
meg olyan kérdésem lenne ha a biosban 1.9V fölé teszem a memoria feszt be se bootol valami tipp? vagy tapasztalat! -
HZSolti
tag
Hello
Segítségeteket kérném:Gigabyte P45 DS3P alaplap,tuningnál a Windows-hibernálás nem működik azaz megállás nélkül újra indulgat a gép. BIOS reset vagy áramtalanítással indul csak el. Default bios-sal minden ok.
Válaszotokat előre is kösz. -
lipi67
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest