Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsubi
őstag
válasz
vergilx #15851 üzenetére
hardvekerben még talán rendelhető ha minden igaz
-
Zsubi
őstag
Hallott valaki arról hogy megszűnik hamarosan a UD3R és UD3P széria
-
Zsubi
őstag
válasz
--Disztroj-- #15484 üzenetére
1066 felett mennek de csak is CL6-on
Azt mondtam én hogy alacsonyabb időzítéssel nem fog menni 1066-on meg a felett -
Zsubi
őstag
-
Zsubi
őstag
Megtudná mondani valaki miért lehet az hogy Everest a +12V-os ágra/feszre csak kicsit több mint 1V-t ír: [link]
-
Zsubi
őstag
Egy két próbálkozás, hátha segít valakinek beállítani a vasat: 8x488 1.216V-on és Fesz értékek!!!
Itt van még egy alapfeszes eredmény is: 9x445 1.248V
Sajnos csak ennyire telik a procimtól -
Zsubi
őstag
válasz
Laraxior #11732 üzenetére
De ha ET6-al tuningolsz akkor nem emeli magától és sokszor úgy nehéz kitalálni hogy mi a helyes érték
Úgy szoktam hogy a szorzót és ram arányt beállítom bios-ban, feszek Normálra, freki 333 és a többit utána ET6-al
Nem tudom valamiért elakadok Prime stabilan 4300-4400 környékén, egyszerűen nem tudom sokszor onnan hogyan továbbAz lenne a cél hogy 4500-ra betudja lőni normális Vcore-al de ez még idáig nem sikerült, de rajta leszek az ügyön
-
Zsubi
őstag
Szerintem a P5Q után sokkal macerásabb beállítani a Reference értékek meg egyebek miatt de ha már egyszer az ember rájön a lényegre utána minden simán megy és a bele fektetett munka meghozza gyümölcsét
Még én sem ismerem teljesen minden porcikáját, van még mit tanulnom
De az biztos hogy mindenféleképpen érdemes lecserélni a P5Q-t egy UD3R/UD3P deszkára, pláne ha Quad prociról van szó
C2D alá még úgy ahogy elég egy P5Q de extrém tuninghoz és Quadhoz illik egy UD3-as széria
-
Zsubi
őstag
Feszek!!!
Nem nagy eredmény de gondoltam berakom hátha valakinek segít -
Zsubi
őstag
Valaki próbálta már UD3-hoz az F6-os bios-t
-
Zsubi
őstag
válasz
HoReSz1975 #11347 üzenetére
-
Zsubi
őstag
válasz
MmDorian #11307 üzenetére
Most egyenlőre a magasabb órajel a fontos, max. annyira legyen stabil hogy a Vantage lefusson min. 4,9Ghz-en de az sem baj hogy ha megy tovább is
Csak kiszeretném tapasztalni hogy milyen órajeleken mennyi fesz kell neki egyenlőre 9,5 szorzóval
Nekem stabilan bőven elég a 4Ghz a vid. karimhoz -
Zsubi
őstag
Srácok egy ki help-re lenne szükségem
Itt elakadtam:
9,5x455@4322MHz
FSB latch:333
CPU Vcore: 1.3750V ---> 1.35V load
CPU Termination: 1.340V
CPU PLL: 1.5V
CPU Reference: 0.83V
MCH/ICH
MCH Core: 1.36V
MCH Reference: 0.720V
MCH/DRAM Ref: 0.90V
ICH I/O: 1.5V
ICH Core: 1.1V
DRAM
DRAM Voltage: 2.20V
DRAM Termination: 0.90V
Channel A Reference: 0.90V
Channel B Reference: 0.90V
Ezekkel a beállításokkal fél órát ment a prime95 hiba nélkül
Utána próbáltam 9,5x464-en és azon már nem akart menni adtam egy pár dolognak kis plusz feszt és úgy sem -
Zsubi
őstag
válasz
szacsee #11272 üzenetére
FSB latch: 333
RAM/Multiplier: 1190/2.00
CPU Vcore: 1,4625
CPU Termination: 1,42
CPU PLL: 1,610
CPU Reference: 0,745
MCH/ICH
MCH Core: 1,5
MCH Reference: 0,72
MCH/DRAM Ref: 0,9
ICH I/O: 1,5
ICH Core: 1,1
DRAM
DRAM Voltage: 2,2
DRAM Termination: 0,9
Channel A Reference: 0,9
Channel B Reference: 0,9
Load Line Calibration: Enabled -
Zsubi
őstag
-
Zsubi
őstag
válasz
Gorneck #11237 üzenetére
Most nem ez a legnagyobb bajom hanem az hogy nem tudok 4Ghz fölé menni még nemhogy stabilan sem hanem sehogy, mert boot után kékhalál
Csak azt nem értem hogy ennek a deszkánák több fesz kell ugyan ahhoz az órajelhez mint a P5Q-nak, mert ha igen komolyan mondom kidobom, de a csukott ablakon
Akkor mond legalább valami értelmes beállítást pl.:4,5ghz-re nem kell hogy stabil legyen csak induljon el a gép normálisan kékhalál nélkül -
Zsubi
őstag
válasz
Gorneck #11228 üzenetére
9,5x422
FSB latch: 333
RAM/Multiplier: 1013/2.40
CPU Vcore: 1,28125 Load Line: Enabled, CPU-Z szerint ilyenkor csak 1.248V
CPU Termination: 1,26
CPU PLL: 1,5
CPU Reference: 0,783
MCH/ICH
MCH Core: 1,4
MCH Reference: 0,738
MCH/DRAM Ref: 0,9
ICH I/O: 1,5
ICH Core: 1,2
DRAM
DRAM Voltage: 2,1
DRAM Termination: 1,0
Channel A Reference: 0,9
Channel B Reference: 0,9
Ezzel a beállításokkal a Prime kivág 6perc után
Asus P5Q-val stabil volt alapfeszen: [link] -
Zsubi
őstag
-
Zsubi
őstag
Szia!
Nekem igaz hogy E8500-as procim és UD3R-m van de megpróbálok segíteni
Ha a gyári bios van a deszkán akkor mihamarabb rakd fel a legujabbat, mert a gyári semmire sem jó szerintem (a gyárival nekem sem ment a tuning)
Ha felraktad (vagy már fent van a legujabb) akkor elöször próbáld meg 9,5 szorzóval (ne 8-sal) a 4000Mhz-et elérni
A ram fesz maradhat 2.1V-on (az időzítés is maradhat) de a többi feszt rakd NORMAL-ra, xmp maradhat, a pci-x is maradhat 100-on így elméletileg simán menie kellenneHa véletlenül nem sikerül akkor próbálkoz (9,5x marad) 3800Mhz-el
-
Zsubi
őstag
Sikerült alapfesz alá mennem: 4000Mhz 1.2V
Nem is olyan rossz ez az új deszka
A gyári bios-sal az istenért sem akart menni normálisan, frissítettem és életre kelt -
Zsubi
őstag
Srácok olyan problémám van hogy elkezdtem tuningolni egy kicsit és nem igazán akart össze jönni de nem is ez a lényeg hanem hogy mindent vissza raktam gyári értékekre (Auto-ra) és nyomok egy F10-et újraindul elkezd bootolni és mikor betölt a win megjelenik a hátérképem akkor kékhalál
Ezt megcsinálta velem vagy 10x mire sikerült normálisan elindítani a gépet
Ez mitől lehet, most működik normálisan
-
Zsubi
őstag
Minden OK, megvan a kis barna hangszóró a tálcán (Realtek HD Audio Manager) és müködik tökéletesen az új driver-rel
Köszönöm a segítséget -
Zsubi
őstag
Srácok van egy olyan problémám hogy felraktam a Realtek Audio Drivert és a vezérlőpultban nem találom azt a barna kis hangszóró alakú ikont és a tálcára sem rakja ki
Hang az van csak nincs semmi basszus meg ilyenek és azt hiszem csak 2.0-ban szól -
Zsubi
őstag
És az F5-ös bios mennyire stabil, ajánlatos azt felrakni
-
Zsubi
őstag
Srácok hogy tudok UD3R-en bios-t frissíteni
-
Zsubi
őstag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni a GA-EP45-UD3P deszkáról
Érdemes egy ilyenre beruházni egy E8500 proci mellé
Még arra lennék kiváncsi milyen FSB-t és ram (megfelelő ramokkal stabilan megy 1200 felett) órajelet lehet velük elérni
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- Asus ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO Alaplap!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest